Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 19 October 2012 - 10:21 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 October 2012 - 01:23 PM

After all this time?
Always.
Posted 19 October 2012 - 01:30 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 October 2012 - 02:13 PM
Jaz poznam par vegeterjank, ki so prave male bombice, nad 100kg ziher.
![]()
To ni mala bombica, ampak bomba.

Posted 19 October 2012 - 02:25 PM
Posted 19 October 2012 - 02:52 PM
Me pa se vedno zanima, katere magicne sestavine bi naj bi bile esencialne in prisotne izkljucno v mesu. Saj lepo, da se debatira na to temo, ampak naj bodo potem stvari podprte z nekimi dejstvi in ne sklicevanji na 'tradicijo' in 'zdravo kmecko pamet' v smislu, da je to neko (nevtralno) merilo, ker ni.
Posted 20 October 2012 - 08:43 PM
Lubice moje.
Sem pa tja, je verjetno kakšen primerek homo sapiensa, ki mu bolj "špila" hrana brez mesa; v glavnem pa smo ljudje pač vsejede živali in v mesu (pravem mesu, ne o umetnih piščančjih filejih) so pomembne sestavine, ki jih naše telo nujno rabi. Ne gre samo zato, da smo suhe in lepe in ne vem kaj...Gre tudi zato, da se bomo (ali ne) v starosti srečevale z osteoporozo, Alzheimerjevo ipd. Ne igrajte se s tem. Najbolj zdravo je, da jemo čimbolj širok spekter hrane in se naučimo poslušati svoje telo.
Ravno zaradi te pestre prehrane(sploh meso, mleko) do teh bolezni tudi pride.

Posted 25 October 2012 - 12:39 PM
Lubice moje.
Sem pa tja, je verjetno kakšen primerek homo sapiensa, ki mu bolj "špila" hrana brez mesa; v glavnem pa smo ljudje pač vsejede živali in v mesu (pravem mesu, ne o umetnih piščančjih filejih) so pomembne sestavine, ki jih naše telo nujno rabi. Ne gre samo zato, da smo suhe in lepe in ne vem kaj...Gre tudi zato, da se bomo (ali ne) v starosti srečevale z osteoporozo, Alzheimerjevo ipd. Ne igrajte se s tem. Najbolj zdravo je, da jemo čimbolj širok spekter hrane in se naučimo poslušati svoje telo.

Ja, a ne... poslušajmo svoje telo (ki ob vseh aditivih, ojačevalcih okusa, sladkorju, itd..) sploh ne ve več, kaj je dobro zanj!!
Zato smo pa tako zdravi ljudje, ker poslušamo svoje telo in svoje potrebe (po mastnem mesu, sladkorju, cigaretih...). Super, a ne! Saj je vse lepo in prav - zakaj bi se sekirali? Samo poslušajmo svoje telo!

Mene ne bo nihče prepričal, da je človek mesojedec že od samega začetka!
Ali je človek sposoben z lastnimi rokami in zobmi raztrgati kožo neke živali? Ne. Bi človek lahko jedel surovo, pravkar ujeto žival? Bi človek pojedel tudi kosti, dlako in črevesje? Ne.
Meso, ki ga človek je, je treba prej obdelati (peči ali kuhati), drugače bi ga človek bolj težko prebavil.
Daj majhnemu otroku na izbiro jabolko in živega zajčka. Kaj misliš, da bo pojedel?
V mesu ni nič takšnega, česar se ne bi dalo dobiti tudi iz neživalske prehrane.
Osteoporoza? Ja, za presnovo mleka (ki ga tako veselo opevajo kot pomembni vir kalcija) telo porabi več kalcija, kot ga mleko vsebuje! Torej?
Pa ne morem verjeti, da nekdo misli, da vegetarijanci/vegani ne jedo mesa zato, da bi bili lepi in suhi!?

Jaz sem bila vegetarijanka vrsto let + zdaj veganka, pa nikoli nisem bila suha. Vse kontrole krvi so pokazale, da sem popolnoma zdrava, da mi nič ne manjka in moja osebna zdravnica (ki je strastna zagovornica mesne prehrane in ni vedela, da ne jem mesa), je bila v popolnem šoku, ko sem ji povedala, da ga že več let ne jem. Je šla preverjati vse laboratorijske izvide za nazaj in je bila odprtih ust - brez besed.
Tako da ne mi s takimi bedarijami, prosim.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 25 October 2012 - 06:50 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 01 November 2012 - 02:43 PM
Zelo enostavna zadeva, krompir v pečici, s čebulo in korenjem. Zadaj solata: čebula, peteršilj, rumena paprika, koruza, popečene bučke, ementalec, sezam.

To je pa pastičo. Sicer se ga dela s pašto, ampak sem izjemoma morala dati rezance, ker pašte nisem imela doma.
Omako sem naredila sama: paradižnikova mezga (kupljena), gobice, grah, korenček, čebula, sojini koščki. Na vrhu je mocarela.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 02 November 2012 - 02:25 PM

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 02 November 2012 - 03:29 PM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 November 2012 - 05:41 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 November 2012 - 03:04 PM
so bile že plesnive. : ( Bom jih ponovno kupila, jih imam na sumu, da so dobre.

Kaj pa torteline s polento?

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 09 November 2012 - 03:38 PM
Torteline pa sem si že ogledovala in jih bom enkrat najbrž vzela. Polenta, njam

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 09 November 2012 - 03:43 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 November 2012 - 11:25 PM
kasneje še popekla na maslu, dodala peteršilj.
Posted 10 November 2012 - 11:27 PM
― V. Van Gogh
Posted 10 November 2012 - 11:32 PM
ponovno ne bodo splesnivile, unlol.
Posted 10 November 2012 - 11:33 PM

― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users