Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#1281 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 October 2012 - 10:21 AM

Aja hmm, ne vem. Sicer pa ja, živalske beljakovine ziher bolj redijo od rastlinskih.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1282 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 19 October 2012 - 01:23 PM

Jaz poznam par vegeterjank, ki so prave male bombice, nad 100kg ziher. :D Saj junk food je večinoma brezmesna hrana, kakšni piškoti, cvrtje itd itd. Ma še najmanj za opravit s suhostjo. Za presnojedce nekak še štekam, ajde. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#1283 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 October 2012 - 01:30 PM

Saj živalske beljakovine niso samo meso, daaaleč od tega :) Piškoti so tudi lahko živalske beljakovine :P Pač mleko, maslo, smetana, čokolada, etc.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1284 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 October 2012 - 02:13 PM

Jaz poznam par vegeterjank, ki so prave male bombice, nad 100kg ziher. :D

To ni mala bombica, ampak bomba. :P
  • 0

#1285 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 19 October 2012 - 02:25 PM

Jaz poznam tud eno presnojedko, ki ni ravno med suhimi. Sej tud presne stvari, recimo suho sadje pa oreščki pa to so kar fajn kalorične zadeve, od katerih se lahko hitro zrediš, če ne paziš...
  • 0

#1286 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 19 October 2012 - 02:52 PM

Ja itak da se lahko zredis, pac odvisno od tega, koliko kalorij vneses in (po)rabis, sta pa sadje in zelenjava na splosno povprecno manj kaloricna in vecjega volumna, tako da moras to vzet v zakup (sploh pri presni hrani, recimo - traja nekaj casa, da se navadis na uzivanje velikih kolicin sadja, da potesis lakoto za vec kot kaksno uro in pokrijes dnevne potrebe po energiji).

Me pa se vedno zanima, katere magicne sestavine bi naj bi bile esencialne in prisotne izkljucno v mesu. Saj lepo, da se debatira na to temo, ampak naj bodo potem stvari podprte z nekimi dejstvi in ne sklicevanji na 'tradicijo' in 'zdravo kmecko pamet' v smislu, da je to neko (nevtralno) merilo, ker ni.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1287 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 20 October 2012 - 08:43 PM

Lubice moje.
Sem pa tja, je verjetno kakšen primerek homo sapiensa, ki mu bolj "špila" hrana brez mesa; v glavnem pa smo ljudje pač vsejede živali in v mesu (pravem mesu, ne o umetnih piščančjih filejih) so pomembne sestavine, ki jih naše telo nujno rabi. Ne gre samo zato, da smo suhe in lepe in ne vem kaj...Gre tudi zato, da se bomo (ali ne) v starosti srečevale z osteoporozo, Alzheimerjevo ipd. Ne igrajte se s tem. Najbolj zdravo je, da jemo čimbolj širok spekter hrane in se naučimo poslušati svoje telo.

Ravno zaradi te pestre prehrane(sploh meso, mleko) do teh bolezni tudi pride. ;)
  • 0

#1288 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 25 October 2012 - 12:39 PM

Lubice moje.
Sem pa tja, je verjetno kakšen primerek homo sapiensa, ki mu bolj "špila" hrana brez mesa; v glavnem pa smo ljudje pač vsejede živali in v mesu (pravem mesu, ne o umetnih piščančjih filejih) so pomembne sestavine, ki jih naše telo nujno rabi. Ne gre samo zato, da smo suhe in lepe in ne vem kaj...Gre tudi zato, da se bomo (ali ne) v starosti srečevale z osteoporozo, Alzheimerjevo ipd. Ne igrajte se s tem. Najbolj zdravo je, da jemo čimbolj širok spekter hrane in se naučimo poslušati svoje telo.

:huh: :AJEBEŠ:

Ja, a ne... poslušajmo svoje telo (ki ob vseh aditivih, ojačevalcih okusa, sladkorju, itd..) sploh ne ve več, kaj je dobro zanj!!
Zato smo pa tako zdravi ljudje, ker poslušamo svoje telo in svoje potrebe (po mastnem mesu, sladkorju, cigaretih...). Super, a ne! Saj je vse lepo in prav - zakaj bi se sekirali? Samo poslušajmo svoje telo! :mellow:

Mene ne bo nihče prepričal, da je človek mesojedec že od samega začetka!
Ali je človek sposoben z lastnimi rokami in zobmi raztrgati kožo neke živali? Ne. Bi človek lahko jedel surovo, pravkar ujeto žival? Bi človek pojedel tudi kosti, dlako in črevesje? Ne.
Meso, ki ga človek je, je treba prej obdelati (peči ali kuhati), drugače bi ga človek bolj težko prebavil.

Daj majhnemu otroku na izbiro jabolko in živega zajčka. Kaj misliš, da bo pojedel?

V mesu ni nič takšnega, česar se ne bi dalo dobiti tudi iz neživalske prehrane.
Osteoporoza? Ja, za presnovo mleka (ki ga tako veselo opevajo kot pomembni vir kalcija) telo porabi več kalcija, kot ga mleko vsebuje! Torej?

Pa ne morem verjeti, da nekdo misli, da vegetarijanci/vegani ne jedo mesa zato, da bi bili lepi in suhi!? :o
Jaz sem bila vegetarijanka vrsto let + zdaj veganka, pa nikoli nisem bila suha. Vse kontrole krvi so pokazale, da sem popolnoma zdrava, da mi nič ne manjka in moja osebna zdravnica (ki je strastna zagovornica mesne prehrane in ni vedela, da ne jem mesa), je bila v popolnem šoku, ko sem ji povedala, da ga že več let ne jem. Je šla preverjati vse laboratorijske izvide za nazaj in je bila odprtih ust - brez besed.

Tako da ne mi s takimi bedarijami, prosim. :closedeyes:
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1289 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 October 2012 - 06:50 PM

Veggie zelenjavni sejtanovi polpeti so tudi meni izjemno všeč! Very okusni!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1290 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 November 2012 - 02:43 PM

Niso ravno najlepše slike, ker slikam na hitro s telefonom.

Zelo enostavna zadeva, krompir v pečici, s čebulo in korenjem. Zadaj solata: čebula, peteršilj, rumena paprika, koruza, popečene bučke, ementalec, sezam.

Posted Image

Posted Image

To je pa pastičo. Sicer se ga dela s pašto, ampak sem izjemoma morala dati rezance, ker pašte nisem imela doma.
Omako sem naredila sama: paradižnikova mezga (kupljena), gobice, grah, korenček, čebula, sojini koščki. Na vrhu je mocarela. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1291 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 November 2012 - 02:25 PM

:eat: Kinky, če bi pri tebi živela dvomim, da bi pogrešala meso.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1292 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 02 November 2012 - 03:29 PM

+1 pa zredila bi se :cry: :lol: :eat:
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1293 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 November 2012 - 05:41 PM

:teehee:
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1294 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 November 2012 - 03:04 PM

Je katera že probala te kugle? Jaz sem jih imela predolgo v hladniku, 4 dni po izteku roka
so bile že plesnive. : ( Bom jih ponovno kupila, jih imam na sumu, da so dobre.

Posted Image

Kaj pa torteline s polento?

Posted Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1295 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 November 2012 - 03:38 PM

Tiste kugle ne, ker me odbija vse kar je podobno čevapčičem, take ali drugačne oblike, iz česa pa pravzaprav so?
Torteline pa sem si že ogledovala in jih bom enkrat najbrž vzela. Polenta, njam :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1296 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 09 November 2012 - 03:43 PM

Tortelini so dobri, škoda, da so beli. Kroglice bom pa še probala.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1297 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 November 2012 - 11:25 PM

Tortelini so res odlicni, okusno polnilo. Najprej sem jih v slani vodi skuhala,
kasneje še popekla na maslu, dodala peteršilj.
  • 0

#1298 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 10 November 2012 - 11:27 PM

Jaz pa spet nisem našla kroglic. :/
  • 0

― V. Van Gogh

#1299 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 November 2012 - 11:32 PM

Jaz sem jih vceraj ponovno kupila. Zdaj samo upam, da mi tudi
ponovno ne bodo splesnivile, unlol.
  • 0

#1300 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 10 November 2012 - 11:33 PM

:D
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users