Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1281 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 01 February 2010 - 08:04 PM

Ja sej lahko predvidevaš, kakšne ocene boš mel oz. kakšne želiš meti, približno. Lahko da se ti kje zalomi ali pa da nad pričakovanji nardiš, ampak pomojem ma vsak ene realne cilje postavljene glede mature.
  • 0

After all this time?

Always.

#1282 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Ja, dej Jina, prosim vprašaj pa povej. smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1283 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

^^Haha, kot v The Devil Wears Prada, k boga reva ni razlikovala med turkizno in modro. laugh.gif
  • 0

#1284 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 February 2010 - 08:06 PM

Jina, a un link ko sm pastala, a to je plačljiva šola?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1285 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 01 February 2010 - 08:10 PM

Spregledala, sori. Ja, to je to. Tudi tam mam eno kolegico, ampak ne na tej smeri. Lahko kaj vprašam, če te kaj zanima.

Coco, bom. Ampak ne obljubim, da bo ona vedela kaj več. Drugače pa na informativnih vse izveš. So imeli (meni) zelo všečno predstavitev, zato mi je blo še bolj hudo, da "ne morem" it to študirat.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1286 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts

Posted 01 February 2010 - 08:10 PM

Meni se zdi da ja.
  • 0
Pablo Picasso

#1287 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 February 2010 - 08:14 PM

V bistvu se sestra zanima za tale notranji dizajn, sam je to malce iluzija glede na to da jih 30 sprejmejo, na sprejemce pa jih pride cirka 600 - to mi je povedala ena kolegica ki tut to študira, tako da jst prvič slišim da je to plačljivo, a si ziher ohmy.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1288 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 01 February 2010 - 08:53 PM

Ja, ziher. To je mogla bit kakšna druga fakulteta. huh.gif

• 0

― V. Van Gogh

#1289 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 02 February 2010 - 05:43 PM

Coco,
kolegica sicer nima pojma, kako izgledajo sprejemci na Tekstilstvu, je pa rekla, da je baje precej na izi. To je pa dokaj relativen pojem, tako da ti s tem nisem pomagala nič. laugh.gif
Ni pa treba prav šivat, samo risat.
Sigurno pa izveš na informativnih vse, click me hard.

Tole sem še našla:

Sprejemni izpiti niso "težki", vendar se je fajn na njih pripravit vsaj kakšne pol leta prej. Na faksu je organiziran tečaj risanja in slikanja,ki ga vodi prof. Darko Slavec,samo menda si že malček zamudil glede tega oz. ne vem točno kdaj se je pričel. Riše pa se 3 dni. Kot se spomnim se en dan riše stoječo in sedečo figuro(eno s svinčnikom, drugo v barvah-poljubna izbira tehnike). Drugi dan se riše vzorce na določeno temo(npr. "modro" ali pa "voda" ali pa "štiri elementi" in rišeš vse svoje asociacije oblikovane v vzorčno tvorbo:) Mislim,da je ena naloga še v zvezi s spisom na temo oblikovanja -kaj tebi to sploh predstavlja. Riše se tudi skice na določeno temo in to je tudi vse. Rezultati so objavljeni nekje konec julija. Sprejetih je 30 študentov(malo več ali malo manj-ponavadi več...).

Ja prva naloga je bila takšna, da smo morali v glavi oblikovati stol s 5cm naskončnim trakom. Lahko smo ga rezali, lepili, delali mašne itd. Potem pa smo morali ta stol narisati.

Druga naloga: Na razpolago smo imeli 4 stare puloverje, ki smo jih morali reciklirati in iz njih narediti nova oblačila. S tem, da smo morali na oblačilih prikazati te dele puloverjev, morali pa so biti za prodajo in kupci niso smeli opaziti teh recikliranih starih.......

Tretja: Risanje človeške figure.Med 6imi dekleti si si izbral eno in jo narisal in pobarval ( barvna občutljivost ).

Četrta naloga: S črtami nariši svojo najljubšo žival.

Peta: Zadnja naloga. Narisati si moral nekaj kar te spominja na temo FOLKLORA.

• 0

― V. Van Gogh

#1290 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts

Posted 02 February 2010 - 05:57 PM

O, bad. Pol pa moram res na ta tečaj, fak no. laugh.gif

Aja, a sem ti že rekla, da te ljubim?
  • 0
Pablo Picasso

#1291 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 02 February 2010 - 06:01 PM

Ma kakšen tečaj, te bom po riti. mad.gif

To pa vem, sploh ni treba besed. sleep.gif

• 0

― V. Van Gogh

#1292 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts

Posted 02 February 2010 - 06:08 PM

A pol tečaj ne? Ampak jaz bi vseeno šla. Mislim, ta prvi izpit se mi ne zdi tolko težek, samo ta drugi, huh, kaki stoli, puloverji pa barvna občutljivost, kaj je to. Po eno strani bi šla, po drugi pa mi je 200€ tu mač, sploh zdaj, ko dajam toliko denarja za vozniško. Ampak 200€ ni nič v primerjavi s tem, da te sprejmejo na faks.
  • 0
Pablo Picasso

#1293 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 02 February 2010 - 06:10 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 31. 1. 2010 - 21:57) View Post

Šuša, a je treba za kozmetologijo kej plačat? A mislš, dda bo ful navala, ker je nov študij to?

QUOTE(Plain Jane @ 31. 1. 2010 - 22:20) View Post

Men je tud kozmetologija zanimiva, moja kozmetičarka je zdej 2. letnik. smile.gif Je pa ful zanimivo, pa šele tu dajejo poudarek na sestavine pa take stvari (k v srednji je katastrofa, slepo verjamejo vsemu kar piše na embalaži, nobena se sploh ne zanima za to kej vpreveč, ne poznajo niti drugih znamk kot tistih s katerimi delajo-vem, ker je fantova sestrična tam pa zadnjič sem bila "model" na praksi k mi je delala manikuro in nimajo pojmaaa, še slišala ni nobena za O.P.I. , niti profesorica huh.gif ), pa prakso majo tud, recimo zdej je mela en izpit in je masirala. biggrin.gif Je pa kar dost zahteven faks, ona je res ful ful pridna. Je pa za plačat, sicer ne vem, če bo po novem tud tako.

ne, ni treba plačat. ta faks je na novo, je univerzitetni program, bolonjski način.

QUOTE(ananas @ 31. 1. 2010 - 23:28) View Post

Js sm razmišljala o vzporednem študiju kozmetologiji, pa sm zaenkrat odmislila to idejo. Mogoče ko končam farmacijo. Bom videla kok se mi bo dalo, pa spet je odvisno kje bom delala itd.
Me prav zanima ja, kakšn bo naval na to novo smer. Mislim da bojo celo za te iz srednje kozmetične drugačni pogoji- bolj strogi.
Npr. že srednja farmacevtska šola obstaja pa imajo oni ful stroge pogoje da pridejo na farmacijo in npr. v našem letniku jih je bilo 6 od 160!!! Ful so se vpisoval gor, pa jim ni uspelo itd... Tak da možno da bo podobno tud na kozmetologiji.

tiste iz srednje kozmetične bojo mogle nrdit maturitetni izpit iz kemije al pa biologije. če so pa delale katerikol izmed teh dveh predmetov na maturi, bojo mogle še druzga nrdit. šteje jim 20% (uspeh na maturi in splošni uspeh pa po 40%)

ja mene je kr strah no glede tega, ker vem da je 100x lažje nrdit poklicno maturo, sam če pa tko pogledam, pa se mi zdi da je težko delat 5 predmetov na maturi, sploh iz kemije (jo delam sama) in
biologije. verjamem pa da bom mela dost točk, da bo naprala une iz srednje. smile.gif biggrin.gif twisted.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1294 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 02 February 2010 - 06:43 PM

A kdo kej ve kako je na umetnostni zgodovini na filofaksu?? huh.gif
  • 0

#1295 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 02 February 2010 - 06:46 PM

QUOTE(Šuša @ 2. 2. 2010 - 18:10) View Post

ja mene je kr strah no glede tega, ker vem da je 100x lažje nrdit poklicno maturo, sam če pa tko pogledam, pa se mi zdi da je težko delat 5 predmetov na maturi, sploh iz kemije (jo delam sama) in
biologije. verjamem pa da bom mela dost točk, da bo naprala une iz srednje. smile.gif biggrin.gif twisted.gif

Me prav zanima če se bo velik iz gimnazije gor vpisal, ker s ebojo potem avtomatsko točke ful zvišale in bojo imele te iz srednje šole ful mal šans.
Čak, a ti greš na farmacijo al na kozmetologijo?
  • 0

#1296 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 02 February 2010 - 07:21 PM

QUOTE(Coco* @ 2. 2. 2010 - 18:08) View Post
A pol tečaj ne? Ampak jaz bi vseeno šla. Mislim, ta prvi izpit se mi ne zdi tolko težek, samo ta drugi, huh, kaki stoli, puloverji pa barvna občutljivost, kaj je to. Po eno strani bi šla, po drugi pa mi je 200€ tu mač, sploh zdaj, ko dajam toliko denarja za vozniško. Ampak 200€ ni nič v primerjavi s tem, da te sprejmejo na faks.

Jaz mam občutek, da če si talentiran, za sprejemce tukaj ne rabiš tečaja. Ampak to je samo moje mnenje, ne vem.
Barvna občutljivost je mišljena tako, da ti znaš z barvami namešat tak odtenek, kot ga vidiš.
  • 0

― V. Van Gogh

#1297 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32315 posts

Posted 02 February 2010 - 07:26 PM

Logistika tud obstaja biggrin.gif
že dolgo berem, da se bo ta panoga ful razvijala, širila in zaposlitev tu ne bi smela biti problem
  • 0

#1298 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 02 February 2010 - 07:35 PM

@ Jina: Do kdaj je odprt vaš faks?
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1299 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 02 February 2010 - 07:37 PM

Jina, včeraj sem razpis brala in jst sem si te sprejemce za Fotografijo čist drgač predstavljala. V mapi moraš prinesti fotografijo portreta, pa fotografijo za dokument, potem pa še ene risbe, animacije, stripe, plakate, filmčke na cd-ju ali dvd-ju, slike, mislim to je v večini vse drugo kot fotke?? ohmy.gif Jst že od osnovne šole nisem nč slikala, skor nč risala, od kje naj znam delat animacije pa filmčke, oblikovat plakate na računalnik itd., fak cry.gif . Mah, da ne govorim, da če greš na fotografijo, ne morš met en navadn digitaln fotoaparatek pri sebi ... kr neki no ermm.gif .

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1300 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 02 February 2010 - 07:51 PM

Parvinder, kako to misliš, do kdaj? huh.gif

Mladoletna, te stvari so napisane bolj okvirno, in predvsem z namenom prestrašit folk, da si niti na sprejemce ne upa. Mislim, brez komentarja, res. rolleyes.gif

Večina nas v prvem letniku ni znala uporabljat Photoshopa, Illustratorja ipd., video animacijo imamo pa šele zdaj. Tako da res ne vem, kaj jim ni jasno. Mi je pa razumljivo, da moraš imet vsaj malo talenta za risanje, ker je v veliki meri povezano s fotografijo. Za fotoaparat pa ne skrbi, ker imaš dobrega.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users