kaj študirate
Posted 01 February 2010 - 08:04 PM
After all this time?
Always.

Pablo Picasso

Posted 01 February 2010 - 08:06 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 February 2010 - 08:10 PM
Spregledala, sori. Ja, to je to. Tudi tam mam eno kolegico, ampak ne na tej smeri. Lahko kaj vprašam, če te kaj zanima.
Coco, bom. Ampak ne obljubim, da bo ona vedela kaj več. Drugače pa na informativnih vse izveš. So imeli (meni) zelo všečno predstavitev, zato mi je blo še bolj hudo, da "ne morem" it to študirat.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 February 2010 - 08:10 PM
Pablo Picasso
Posted 01 February 2010 - 08:14 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 February 2010 - 08:53 PM
Ja, ziher. To je mogla bit kakšna druga fakulteta.

― V. Van Gogh
Posted 02 February 2010 - 05:43 PM
Coco,
kolegica sicer nima pojma, kako izgledajo sprejemci na Tekstilstvu, je pa rekla, da je baje precej na izi. To je pa dokaj relativen pojem, tako da ti s tem nisem pomagala nič.

Ni pa treba prav šivat, samo risat.
Sigurno pa izveš na informativnih vse, click me hard.
Tole sem še našla:
Ja prva naloga je bila takšna, da smo morali v glavi oblikovati stol s 5cm naskončnim trakom. Lahko smo ga rezali, lepili, delali mašne itd. Potem pa smo morali ta stol narisati.
Druga naloga: Na razpolago smo imeli 4 stare puloverje, ki smo jih morali reciklirati in iz njih narediti nova oblačila. S tem, da smo morali na oblačilih prikazati te dele puloverjev, morali pa so biti za prodajo in kupci niso smeli opaziti teh recikliranih starih.......
Tretja: Risanje človeške figure.Med 6imi dekleti si si izbral eno in jo narisal in pobarval ( barvna občutljivost ).
Četrta naloga: S črtami nariši svojo najljubšo žival.
Peta: Zadnja naloga. Narisati si moral nekaj kar te spominja na temo FOLKLORA.
― V. Van Gogh
Posted 02 February 2010 - 05:57 PM

Aja, a sem ti že rekla, da te ljubim?
Pablo Picasso
Posted 02 February 2010 - 06:01 PM
Ma kakšen tečaj, te bom po riti.

To pa vem, sploh ni treba besed.

― V. Van Gogh
Posted 02 February 2010 - 06:08 PM
Pablo Picasso
Posted 02 February 2010 - 06:10 PM
Šuša, a je treba za kozmetologijo kej plačat? A mislš, dda bo ful navala, ker je nov študij to?
Men je tud kozmetologija zanimiva, moja kozmetičarka je zdej 2. letnik.

ne, ni treba plačat. ta faks je na novo, je univerzitetni program, bolonjski način.
Js sm razmišljala o vzporednem študiju kozmetologiji, pa sm zaenkrat odmislila to idejo. Mogoče ko končam farmacijo. Bom videla kok se mi bo dalo, pa spet je odvisno kje bom delala itd.
Me prav zanima ja, kakšn bo naval na to novo smer. Mislim da bojo celo za te iz srednje kozmetične drugačni pogoji- bolj strogi.
Npr. že srednja farmacevtska šola obstaja pa imajo oni ful stroge pogoje da pridejo na farmacijo in npr. v našem letniku jih je bilo 6 od 160!!! Ful so se vpisoval gor, pa jim ni uspelo itd... Tak da možno da bo podobno tud na kozmetologiji.
tiste iz srednje kozmetične bojo mogle nrdit maturitetni izpit iz kemije al pa biologije. če so pa delale katerikol izmed teh dveh predmetov na maturi, bojo mogle še druzga nrdit. šteje jim 20% (uspeh na maturi in splošni uspeh pa po 40%)
ja mene je kr strah no glede tega, ker vem da je 100x lažje nrdit poklicno maturo, sam če pa tko pogledam, pa se mi zdi da je težko delat 5 predmetov na maturi, sploh iz kemije (jo delam sama) in
biologije. verjamem pa da bom mela dost točk, da bo naprala une iz srednje.

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 02 February 2010 - 06:43 PM

Posted 02 February 2010 - 06:46 PM
ja mene je kr strah no glede tega, ker vem da je 100x lažje nrdit poklicno maturo, sam če pa tko pogledam, pa se mi zdi da je težko delat 5 predmetov na maturi, sploh iz kemije (jo delam sama) in
biologije. verjamem pa da bom mela dost točk, da bo naprala une iz srednje.

Me prav zanima če se bo velik iz gimnazije gor vpisal, ker s ebojo potem avtomatsko točke ful zvišale in bojo imele te iz srednje šole ful mal šans.
Čak, a ti greš na farmacijo al na kozmetologijo?
Posted 02 February 2010 - 07:21 PM
Jaz mam občutek, da če si talentiran, za sprejemce tukaj ne rabiš tečaja. Ampak to je samo moje mnenje, ne vem.
Barvna občutljivost je mišljena tako, da ti znaš z barvami namešat tak odtenek, kot ga vidiš.
― V. Van Gogh
Posted 02 February 2010 - 07:26 PM

že dolgo berem, da se bo ta panoga ful razvijala, širila in zaposlitev tu ne bi smela biti problem
Posted 02 February 2010 - 07:35 PM
Posted 02 February 2010 - 07:37 PM

Posted 02 February 2010 - 07:51 PM
Parvinder, kako to misliš, do kdaj?

Mladoletna, te stvari so napisane bolj okvirno, in predvsem z namenom prestrašit folk, da si niti na sprejemce ne upa. Mislim, brez komentarja, res.

Večina nas v prvem letniku ni znala uporabljat Photoshopa, Illustratorja ipd., video animacijo imamo pa šele zdaj. Tako da res ne vem, kaj jim ni jasno. Mi je pa razumljivo, da moraš imet vsaj malo talenta za risanje, ker je v veliki meri povezano s fotografijo. Za fotoaparat pa ne skrbi, ker imaš dobrega.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users