Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

#12841 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14313 posts

Posted 10 October 2009 - 06:27 PM

Pol sem jaz z 150€ še zelo pridna, pa od tega je šlo za darilo 30€ biggrin.gif razlike je da zapravljam vnaprej laugh.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#12842 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6792 posts

Posted 10 October 2009 - 06:55 PM

Drug vikend greva kar v egipt biggrin.gif in jst se sekiram, ker bom zamudila en teden faksa oops.gif
  • 0

#12843 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4322 posts

Posted 10 October 2009 - 07:11 PM

Jaz sem tudi danes zapravljala, čeprav varčujem za avto. Sam kaj pa naj, če pa res potrebujem stvari, ker čez teden spraznim celo omaro. Peremo pa samo ob vikendih.

Sem pa jezna, ker nisem dobila enih pametnih hlač danes, čeprav jih nujno potrebujem.
  • 0

#12844 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12166 posts

Posted 10 October 2009 - 09:25 PM

Spoved!

Jaz sem zdej vegetarijanka ene dobre 2 leti in se mi zadnje čase TAKOOOO je tuna, da to ni za povedat, tričetrt časa bi rajši jedla tuno kot čokolado in ko moja cimra je tuno, me skoraj pobere od želje po tuni, zato sem se odločla, da bom pojedla eno konzervo tune. Ne morem več živet brez tune. Ampak imam slabo vest in se počutim kot hypocrite (pozabla sem slovensko besedo). Vseeno ne vidim več smisla v zatiranju želje po tuni. Sajk se mi bo smejal.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#12845 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 October 2009 - 09:33 PM

Hevea, poslušaj svoje telo. To mi je enkrat rekla ena veganka, ko sem ji zatrdila, da se ne morem odpovedati ribam in siru.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#12846 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12166 posts

Posted 10 October 2009 - 09:36 PM

Ma meni je tako bedno zdej zaradi te tune, se cmerim kot en bedak, pa je sploh jedla nisem še. Ne vem no. Se mi zdi neumno, da delam tak big deal iz take neumnosti, samo sem res ful razdvojena. Trapasta sem.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#12847 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 10 October 2009 - 11:15 PM

Jst sem tut lušte dubla, ko sem prebrala, da je ena jedla turistično pašteto (NJAMI!), ampak je ne bom. Ker pol jo bom pojedla in bo ta užitek slej al prej odšel. Brez veze. It's just food. Sam to je pač moj pogled na to. Ti pa če hočeš, kar. Jaz sem ponavadi taka, da če nekaj zaj****, je pol vseeno in lahko do konca zaj****.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#12848 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18668 posts

Posted 11 October 2009 - 12:42 AM

O fak, men se je zmešal, ampak odkar gledam Gossip Girl mam prou še rajš svojga fanta laugh.gif To med Chuckom pa Blair me tooook spominja na naju ko sva začenjala, k sva bla skupi, pa nisva bla skupi, pa je mel on punco, pa ni blo prov, pa nisva nič hotla ker sva sošolca, pa so naju vsi zafrkaval, pa vseen nisva mogla da ne bi.. Prou z vsakim delom k ga pogledam se spomnm, kako sem se takrt počutla, kok sem hrepenela po njem, kok mi je blo včasih težko, pa kok mi je blo noro vedno k sem končno bla z njim. Kok mi je še zdej noro, ko sem z njim. O fak najrajš na svetu ga mam, prsežm da si ne znam predstavljat več življenja brez njega. Moj moj moj moj moj wub.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#12849 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 11 October 2009 - 01:13 AM

hihihihihi tongue.gif

nincha, kero štipendijo maš ti?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#12850 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18668 posts

Posted 11 October 2009 - 01:19 AM

oops.gif

Zoisovo mam smile.gif

• 0

After all this time?

Always.

#12851 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28093 posts

Posted 11 October 2009 - 02:11 AM

Hevea jaz ze od rojstva nisem marala mesa, vmes ene 10 let nisem jedla cisto nic mesnega, ker se mi je gravzalo, zadnja leta pa spet ribe, prsut in tatarski biftek. Kot je napisala Princeska, ce se telesu lusta, telo dobi. sleep.gif

Prijateljica me je presenetila z zapoznelim darilom za rojstni dan, me happy.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#12852 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26074 posts

Posted 11 October 2009 - 08:07 AM

QUOTE(Hevea @ 10. 10. 2009 - 22:36) View Post

Ma meni je tako bedno zdej zaradi te tune, se cmerim kot en bedak, pa je sploh jedla nisem še. Ne vem no. Se mi zdi neumno, da delam tak big deal iz take neumnosti, samo sem res ful razdvojena. Trapasta sem.

probaj lušte s čem slanim potešit? kšna čičerika bi verjetno tud pasala zraven.

edit: našla par stvari z googlom, upam da ti kaj nuca ;)

"tuna" sandwich

chickpea "tuna"
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#12853 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12166 posts

Posted 11 October 2009 - 08:23 AM

Hvala nika, bom probala. smile.gif
  • 0

#12854 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 11 October 2009 - 10:02 AM

QUOTE(Hevea @ 10. 10. 2009 - 22:25) View Post

Spoved!

Jaz sem zdej vegetarijanka ene dobre 2 leti in se mi zadnje čase TAKOOOO je tuna, da to ni za povedat, tričetrt časa bi rajši jedla tuno kot čokolado in ko moja cimra je tuno, me skoraj pobere od želje po tuni, zato sem se odločla, da bom pojedla eno konzervo tune. Ne morem več živet brez tune. Ampak imam slabo vest in se počutim kot hypocrite (pozabla sem slovensko besedo). Vseeno ne vidim več smisla v zatiranju želje po tuni. Sajk se mi bo smejal.

Eh, ne sekiraj se zaradi tega. Jaz tudi nisem jedla od lanskega junija nič mesa, pa sem ga zdej ene parkrat koštala in nimam zarad tega glih nočnih mor. Jaz pač na te stvari gledam širše in menim, da ni problem v tem, da si človek enkrat na 14 dni ali pa tudi enkrat tedensko privošči meso, ampak je bolj problem v tem, da ga mora veliko folka jest non-stop, tudi po 3x na dan (vsak dan), pa seveda je tle še katastrofalen odnos do živali v splošnem, grozovite razmere pri reji živali in v klavnicah, itd. Meso se je jedlo od nekdaj (ne me zdej napadat, kak je blo včas drugače, I'm just saying) pa so živali včasih vseeno neprimerljivo manj trpele, ker jih niso vzgajali na tak način kot danes, pa ker se ljudje niso basali z mesom dobesedno neprestano, kot je to v navadi dan danes. Če bi vsi ljudje jedli meso enkrat tedensko za priboljšek (kot je dejansko včasih bilo), bi umrlo megalomansko manj živali, kot pa jih zdej. Tak pa gre men v bistvu najbolj na kur*c folk, ki res mora žret meso non-stop in imajo pol še razne fore kot je ta, da brez mesa ni dobrega obroka in podobne bulšitarije. Če mi bo zapasalo meso 1x na mesec ga bom takrat pač pojedla, vseeno boljše 12x na leto, kot pa 365x. Sej se ponavljam, ker sem to že 1000x napisala, ampak jaz res trdno menim, da temu svetu manjka zmernost, v vsem. Tak pa se gre povsod v ene ekstreme, pa naj gre za prekometno hujšanje, prekomerno basanje, prekomerno uživanje mesa ali česa drugega, prekomerno whatever. In potem pač pride tudi do drastičnih in grozljivih posledic, ki jih v tem primeru občutijo živali.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#12855 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28093 posts

Posted 11 October 2009 - 02:19 PM

QUOTE(DiLeMa @ 11. 10. 2009 - 11:02) View Post

ampak jaz res trdno menim, da temu svetu manjka zmernost, v vsem. Tak pa se gre povsod v ene ekstreme, pa naj gre za prekometno hujšanje, prekomerno basanje, prekomerno uživanje mesa ali česa drugega, prekomerno whatever. In potem pač pride tudi do drastičnih in grozljivih posledic

Podpis!

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#12856 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted 11 October 2009 - 05:58 PM

Rekla sem ,da do naslednjega leta pozabim na potovanja zdaj pa mi slučajno odpre Jamajko za 850 € oz 935 za 14 dni. Pa smo spet tam.
  • 0

#12857 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26074 posts

Posted 11 October 2009 - 07:04 PM

QUOTE(DiLeMa @ 11. 10. 2009 - 11:02) View Post

Eh, ne sekiraj se zaradi tega. Jaz tudi nisem jedla od lanskega junija nič mesa, pa sem ga zdej ene parkrat koštala in nimam zarad tega glih nočnih mor. Jaz pač na te stvari gledam širše in menim, da ni problem v tem, da si človek enkrat na 14 dni ali pa tudi enkrat tedensko privošči meso, ampak je bolj problem v tem, da ga mora veliko folka jest non-stop, tudi po 3x na dan (vsak dan), pa seveda je tle še katastrofalen odnos do živali v splošnem, grozovite razmere pri reji živali in v klavnicah, itd. Meso se je jedlo od nekdaj (ne me zdej napadat, kak je blo včas drugače, I'm just saying) pa so živali včasih vseeno neprimerljivo manj trpele, ker jih niso vzgajali na tak način kot danes, pa ker se ljudje niso basali z mesom dobesedno neprestano, kot je to v navadi dan danes. Če bi vsi ljudje jedli meso enkrat tedensko za priboljšek (kot je dejansko včasih bilo), bi umrlo megalomansko manj živali, kot pa jih zdej. Tak pa gre men v bistvu najbolj na kur*c folk, ki res mora žret meso non-stop in imajo pol še razne fore kot je ta, da brez mesa ni dobrega obroka in podobne bulšitarije. Če mi bo zapasalo meso 1x na mesec ga bom takrat pač pojedla, vseeno boljše 12x na leto, kot pa 365x. Sej se ponavljam, ker sem to že 1000x napisala, ampak jaz res trdno menim, da temu svetu manjka zmernost, v vsem. Tak pa se gre povsod v ene ekstreme, pa naj gre za prekometno hujšanje, prekomerno basanje, prekomerno uživanje mesa ali česa drugega, prekomerno whatever. In potem pač pride tudi do drastičnih in grozljivih posledic, ki jih v tem primeru občutijo živali.

jaz osebno vidim stvari v malo drugačni luči - se strinjam z večino stvari, ki si jih napisala, tudi o zmernosti, ampak vsega ne gre metati v isti koš. npr., vsekakor je "bolje", če se nekdo uničuje tujo lastnino, zganja nek vandalizem ali pretepe ženo 12x na leto, kot če to stori vsak dan, ampak to nekako ni izgovor za to, da to počne. pa tudi če bi se potem počutil olajšano ipd. - verjetno se strinjamo, da je bolje, da najde kakšno alternativno opcijo - šport ali pa kaj drugega.
V situacijah, ki vključujejo tudi druge (ljudi, živali), je fer upoštevati tudi svobodo/dobrobit so-udeleženih. zdej, če pa nekomu paše pojest 2 gajbi banan, n čokolad, ali pa vsak dan spit dva 6-packa piva ... tu pa se lahko pogovarjamo o "zmernosti" wink.gif .

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#12858 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 11 October 2009 - 07:19 PM

A se kdo javi za pisanje diplome namesto mene biggrin.gif

Res se mi tok ne da, da ne morm opisat z besedami... Raj bi še kak izpit več nardila, pa da mi ne bi blo treba tega sranja delat. Že tko nikol nisem marala delat seminraskih nalog, ker sem bla vedno mnenja, da je to preč vržen čas.. Za diplomo sem pa enakega mnenja, sam kaj čmo, tko hočjo met in jo bo treba narest oz. napisat. down.gif
  • 0

#12859 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 11 October 2009 - 07:51 PM

luuuuciii... pogrešali smo te!!!! No, vsaj jaz sem te...

Lepo je spet kaj tvojega prebrat.smile.gif

• 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#12860 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 11 October 2009 - 07:55 PM

QUOTE(nika @ 11. 10. 2009 - 20:04) View Post

jaz osebno vidim stvari v malo drugačni luči - se strinjam z večino stvari, ki si jih napisala, tudi o zmernosti, ampak vsega ne gre metati v isti koš. npr., vsekakor je "bolje", če se nekdo uničuje tujo lastnino, zganja nek vandalizem ali pretepe ženo 12x na leto, kot če to stori vsak dan, ampak to nekako ni izgovor za to, da to počne. pa tudi če bi se potem počutil olajšano ipd. - verjetno se strinjamo, da je bolje, da najde kakšno alternativno opcijo - šport ali pa kaj drugega.
V situacijah, ki vključujejo tudi druge (ljudi, živali), je fer upoštevati tudi svobodo/dobrobit so-udeleženih. zdej, če pa nekomu paše pojest 2 gajbi banan, n čokolad, ali pa vsak dan spit dva 6-packa piva ... tu pa se lahko pogovarjamo o "zmernosti" wink.gif .

No jaz vseeno ne bi enačila pretepanja žene in usmrtitve kokoši. Ti verjetno to vidiš na enakem nivoju, ker je oboje živo bitje, jaz pa ne.
Se mi zdi, da ima vseeno človek višjo stopnjo zavedanja, poleg tega smo hočeš-nočeš višje v prehranjevalni verigi že od nekdaj.
Sej ne pravim, da je kul ubijat živali, samo vseeno meni to dvoje ni enako. Sicer pa me bolj kot občasno prehranjevanje z mesom bolijo druge vrste zlorabe živali.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users