Mmm

Recepti - MEŠANO
Posted 28 November 2014 - 08:36 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 April 2015 - 12:07 AM
Odločila sem se, da bom jutri barvala jajčka. Koliko časa naj jih kuham? Na netu povsod drugače piše. A barva se jih hladne ali tople? Uporabila bom klasične barve za pirhe, tiste v prahu, ki se jih razstopi v vodi. Tako banalno se mi zdi, da to sprašujem, ko pa sem bila skoraj vedno zraven kadar je mami to počela, ampak sploh nisem bila pozorna na te "detajle". No saj jo bom jutri poklicala in preverila, vseeno pa me zanima kako ve to počnete?
Posted 04 April 2015 - 10:44 AM
Posted 07 April 2015 - 09:19 AM
Meni vedno jajca popokajo (vsaj polovica), pa sem poskusila vse možne nasvete (hladna voda, topla voda, sol, kis ...).
Kolega je letos prvič poskusil in "skuhal" jajca v pečici. Dal jih je na rešetke, na 180°C za pol ure. Rekel je, da ni počil niti eden.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 April 2015 - 10:29 PM
Jaz pa sem na koncu naredila tako, da sem jajca dve uri prej vzela iz hladilnika, da so se segrela na sobno temperaturo, potem pa sem na dno posode položila krpo, gor jajca, zalila z mrzlo vodo, dodala žličko kisa in počakala, da zavre. Ko je zavrelo sem zmanjšala temperaturo, da ni ravno na vso moč vrelo in kuhala še 10 minut. Rezultat: 0 popokanih
Posted 01 July 2015 - 11:10 AM
Ima katera kakšen enostaven in hiter recept za proseno kašo? Pred kratkim sem jo prvič kupila in ker nisem imela ideje za pripravo, sem jo samo skuhala in primešala skuhano odmrznjeno zelenjavo. Ampak mi ni bilo všeč, ker je bilo vse zbito in suho. Je uporabna za v solate? Ali je bolje naredit kakšen narastek, jo zapeči v pečici ali kaj podobnega?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 July 2015 - 11:13 AM
Vse si ok naredila, samo zelenjavo naredi s kakšno omako. Drugače je vse skupaj res suho in zbito.
Jaz jo ponavadi s paradižnikom, prej popražim čebulo in česen, dodam zelenjavo in na koncu paradižnik. pa začimbe, provansalske ali pa samo timijan.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 01 July 2015 - 11:16 AM
Ja, res bi morala dodati omako. Sem takrat mislila, da bo tudi brez omake prišlo bolj rahlo, kot npr kus kus, pa ni. Zdaj sem našla še recept za polpete iz prosene kaše, bom tudi to probala.
Posted 01 July 2015 - 11:25 AM
Lahko jo skuhas v mleku, das zraven kaksno sadje (suho ali sveze), zacimbe (ingver, cimet, vanilijo ali kaj podobnega). Ce das cez se kaksne mandlje, imas super zajtrk/vecerjo.
Drugace jo pa veckrat po tem receptu naredim.
Posted 01 July 2015 - 12:45 PM
Jaz sem enkrat naredila z naribanimi bučkami in jajcem kot narastek. Pa feta sir sem dala not.
Ali pa v sladki verziji z jabolki in skuto...
Posted 01 July 2015 - 02:12 PM
Hvala za ideje. Kot narastek zna pomoje kar dobro priti.
Posted 29 July 2015 - 08:58 AM
Kako se nardi rižota? Jaz bi se ful rada naučila, ker do zdej sem se parkrat spravila in je bilo obupno, riž čist surov pa v glavnem, fujči.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 29 July 2015 - 09:14 AM
Odvisno kakšno rižoto bi rada? Rizibizi? Z zelenjavo...?
V osnovi jaz naredim tako, da posteklenim čebulo, dodam riž, mešam toliko časa, da riž postekleni, vmes dodam notri zelenjavo, nekaj malega začimb, zmanjšam ogenj in zalijem z jušno osnovo. Potem pa vsake toliko časa (še vedno na majhnem ognju) dodam šeflo jušne osnove. Na koncu začinim po okusu...in to je to. Je pa dosti odvisno tudi od tega, kakšen riž imaš..sama najraje uporabljam basmati ali paraboiled. Tukaj in tukaj je še nekaj nasvetov.
Posted 29 July 2015 - 09:21 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 July 2015 - 09:25 AM
Jaz riž skuham posebej, zelenjavo popražim ali če je zamrznjena, dodam zraven riža pred koncem kuhanja. Ampak pride potem taka bolj suha, jaz nimam rada preveč sočnih rižot. Če želiš sočno, je boljše, da vse skupaj skuhaš.
Posted 29 July 2015 - 09:35 AM
Hvala, punce! Bom naredila podobno kot je Jina napisala, delala bom zelenjavno, mogoče z dodatkom sejtana ali tofuja. Kako bučko, papriko pa korenje noter, čist enostavno.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 29 July 2015 - 09:35 AM
Tako kot Ančka, samo da zelenjavo dajem postopoma, odvisno kako dolgo se kuha. Treba jo je zalivati. Tiste parkrat, ko jo delam, obvezno uporabim arborio.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 29 July 2015 - 10:16 AM
Jaz tudi ponavadi naredim tako kot Ančka, popražim čebulo, da postekleni, potem riž, da postekleni in nato zalijem z vodo po občutku, ki jo vmes še dodajam, dokler riž ni skuhan, voda pa potem povre. Zelenjavo pa dodajam postopoma, kot Podgana. Najprej recimo kako korenje, ki rabi dlje časa, bučke pa pri koncu.
Da poročam glede prosene kaše. Par dni nazaj sem naredila polpete, malo sem skombinirala 2 recepta z neta, malo pa po svoje in sem zmešala kašo z jajcem, malo moke in drobtin, čebulo, sveže začimbe (baziliko, timijan in drobnjak), sol in poper in popekla. Rezultat mi je bil zelo všeč. Bo za ponovit.
Posted 29 July 2015 - 10:28 AM
Jaz sem ravno prejšnji teden naredila bučke, polnjene s proseno kašo in so mi bile ful všeč. Čez vikend sem pa naredila skutino pito, za dno sem dala skuhano ovseno kašo z jajcem. Meni je blo ful dobro.
Posted 29 July 2015 - 11:58 AM
Tako kot Ančka, samo da zelenjavo dajem postopoma, odvisno kako dolgo se kuha. Treba jo je zalivati. Tiste parkrat, ko jo delam, obvezno uporabim arborio.
Jaz tudi. Pa mora se vse skupaj skuhat, drugace to ni rizota, ampak riz z zelenjavo
Isto za paello (enkrat sem prav debelo pogledala, ko sem za "paello" dobila posebej kuhan instant riz in neko zelenjavo v omaki). Se pa pac temu primerno dolgo kuha vse skupaj, ampak pri dobri rizoti tezko bliznjice ubiras.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users