Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1284 replies to this topic

#1261 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17963 posts

Posted 04 November 2025 - 04:06 PM

Do Santa Lucie pelje bus/vlak. Naprej gres pes, ne rabis ti Vaporetta :) Na Tronchettu je okoli 40, to je pri Santa Lucii. Brezveze. Nasproti postaje je 18, vlak je pa 1,5 do Santa Lucie :) Za otroka zastonj ali 50%, ne spomnim se starosti.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1262 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 04 November 2025 - 04:22 PM

Ja, sem potem videla, da bus itak ne pelje dosti naprej.

Meni je pokazalo, da je celodnevno parkiranje na Tronchettu okrog 30 €, ne 40.
A nasproti železniške se tudi lahko parkira? Kaj je 1,5?

Še razmišljamo, kaj je bolje, it z vlakom iz Gorice do postaje Santa Lucia ali z avtom. Kje pa priporočate parkirat?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1263 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33239 posts

Posted 04 November 2025 - 04:35 PM

Koliko pa stane vlak?
  • 0

#1264 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17963 posts

Posted 04 November 2025 - 04:45 PM

1,5€ je karta od postaje v Mestrah do koncne. Mi parkiramo, kjer vidimo, da je frej pri postaji.
Za Gorico pa ne vem...
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1265 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18799 posts

Posted 04 November 2025 - 06:57 PM

Pred Tronchettom (po tadolgem mostu desno, ampak pred to dolgo ravno cesto) je na desni strani en zunanji parking, ki je cenejsi kot garazna hisa pa malo blizje si, ce si pes. Zdaj sem nazadnje parkrat tam parkirala. Nazadnje je bil 15€ za 12h, midva sva bila cca 36 ur tko da je blo se vedno cenejs k garazna.
Od tam grem ponavadi pes, nazaj grede pa vcasih vaporetto do zelezniske. Odvisno od utrujenosti. :D

https://maps.app.goo...WsA1j6?g_st=ipc
  • 0

After all this time?

Always.

#1266 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 04 November 2025 - 07:06 PM

M, povratna za vlak je nekje 33 eur na osebo. To bi jaz in prijateljica peljale tretjo prijateljico na izlet za rojstni dan, brez otrok. Ker imamo omejen budget, se bolj nagibam k vožnji z avtom, pride ceneje, saj ne bi rade pol denarja samo za prevoz dale.
Nincha, hvala za to informacijo. :)

Podgana, a je kak večji parking tam pri postaji v Mestrah ali kje na ulici najdete? Jaz bi namreč šla na kakšno večje parkirišče/garažo, kjer je sigurno plac. Ne mislim lutat okrog in iskat.
  • 0

#1267 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17963 posts

Posted 04 November 2025 - 07:31 PM

Ja, ja. Garaze in zunanji parkingi z rampo. Malo morje jih je tam. Prakticno vsaka stavba je parkirisce. Zdaj smo glih direkt cez cesto od vhoda. Interparking nekaj? Lahko si ga tudi rezerviras preko spleta. Parkvia uporabis in poisces ugodno in blizu. Ampak tole od Ninche je zelo ugodno in blizu. Sem si zdaj pogledala zemljevid in v bistvu nismo nikoli na Tronchettu parkirali, ker je to ful dalec, haha. Pomojem smo vcasih parkiravali v garazni San Marco. Tam pa je zihr vsaj 40 in je to zadnji parking, cez cesto od mostu za Benetke.
11 je se cestnine za v eno smer na avtocesti po It. Ne vem, ce je na koncu kaj manj od 100 vse skupaj...
  • 0

Tumblr

#1268 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 04 November 2025 - 08:00 PM

Bom preverila še to parkirišče od Ninche, če piše kje trenutno ceno, če je še toliko. Tudi če je vlak od Mester do končne postaje 1,5 eur v eno smer, je to 9 eur za 3 osebe in se mi zdi ista pašta, ce greš cez most parkirat bližje mesta in potem peš naprej.

100 eur misliš kaj, gorivo, parkiranje in cestnine?
  • 0

#1269 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17963 posts

Posted 04 November 2025 - 08:17 PM

Ja. No, mogoce je res malo cenejse.
  • 0

Tumblr

#1270 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 04 November 2025 - 09:45 PM

Me smo računale nekje 60, 70 eur (gorivo in cestnina v obe smeri, parkirnina). Štartamo iz okolice Ajdovščine, tako da sama pot ni tako dolga.
  • 0

#1271 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 04 November 2025 - 09:48 PM

Kako pa da tako natancno racunate? :)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1272 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 05 November 2025 - 09:37 AM

Ja za prevoz približno vemo, koliko pride cenovno. Pač za rojstne dneve v našem krogu par prijateljic imamo za vse enako določeno vsoto za darila, zato računamo. :lol:
  • 0

#1273 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12539 posts

Posted 05 November 2025 - 10:06 AM

A kaj posebnega priporocate v Benetkah, karkoli, kar vam je fajn?
  • 0

#1274 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 05 November 2025 - 10:43 AM

Sem pogledala še na uradnih strani Tronchetto parkinga in piše, da je parkiranje v garaži in na prostem 29 € za cel dan. Kje si ti videla 40 Podgana?

Nincha, kdaj pa si bila ti nazadnje na tem parkirišču? Ni nobene strani, pa na street view tudi ni videt nobene table s cenami.

Se pa jaz tudi priporočam za kakšna vaša osebna priporočila. Jaz sem bila nazadnje v Benetkah v srednji šoli, ampak takrat smo hodili na Bienale, pa malo po mestu na trg sv. Marka, Potter Rialto, doževa palača in tam okoli.

Aja, a je bila mogoče katera tam v adventnem času? Se splača ali je takrat samo še večja gneča?
  • 0

#1275 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18799 posts

Posted 05 November 2025 - 11:08 AM

Maja lani, tako da je ze skoraj dve leti. Pa tut ni vedno frej, midva greva vendo kao do Tronchetta in pol preveriva se tam usput, ce ni frej pa greva naprej u garazno. Ta review sem nasla, ampak je tut ze star.
https://ibb.co/Xx9n5Tm3

Ponavadi greva konec novembra za obletnico in je precej znosno, znajo bit pa ze poplave. Enkrat smo bili tik pred novim letom (28-30. ) in je blo tut cist uredu. Se mi zdi od spomladi do poleti vseen ful vec ljudi.

Frida, meni je od kavarnic fajn Farini pa La Serra pri Giardinih, za jest Nevodi in Da Ivo (oboje treba prej rezervirat), za cikettije All Arco in Al Bottegon, za aperol Ai do Leoni na trgu, ce dobis mizo zunaj. Pa vsec mi je terasa na soping centru Fondaco dei Tedeschi pri Rialtu, je zastonj in ful lepo vidis mesto.
  • 0

After all this time?

Always.

#1276 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12539 posts

Posted 05 November 2025 - 11:18 AM

O super Nincha hvala :)
Bila sem ze velikokrat v Benetkah in kar se tice hrane in kave vedno bluzim in nic ne planiram. Meni je bila fajn tudi picerija 900, zelo blizu Rialta.
  • 0

#1277 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 05 November 2025 - 11:40 AM

Btw, jaz ne morem pozabit, kako porazne so pice v Da Michele v Mestrah. Čisto drug svet kot v Trstu, sploh mi ni jasno, kako take razlike v isti verigi.

V Benetkah priporočam Al Gobbo di Rialto. Sladoled in cannolije smo tudi ful dobre jedli tam, ampak se ne morem spomnit, kje.

• 0

― V. Van Gogh

#1278 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12539 posts

Posted 05 November 2025 - 11:45 AM

Da Michele v Trstu pa ne seze tistemu iz Neaplja, ful hecno.
Hvala tud tebi za priporocilo.
  • 0

#1279 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18799 posts

Posted 05 November 2025 - 11:59 AM

Ja saj iskreno 90% casa se usedeva kar nekam, pa je super. :) Ampak za pijaco pa prigrizke, za vecerjo sem se pa ze fulkrat nategnila oz je blo overpriced in ne ful dobro.
  • 0

After all this time?

Always.

#1280 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 05 November 2025 - 12:05 PM

Pri nas pa mož prav obsesivno išče, kje so najboljše ocene in gleda slike, kjerkoli smo. :D Pa se mi zdi, da se kar splača, no.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users