Meni je bila čist povprečno zabavno branje na morju, nič pretresljivega, kar bi se me posebej doatknilo.
sem se pa parkrat fajn nasmejala načinu pisanja.
Posted 26 September 2013 - 09:38 AM
Meni je bila čist povprečno zabavno branje na morju, nič pretresljivega, kar bi se me posebej doatknilo.
sem se pa parkrat fajn nasmejala načinu pisanja.
Posted 10 October 2013 - 09:26 PM
Je že izšla. Je katera že prebrala? Jaz sem jo rezervirala.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 October 2013 - 09:29 PM
V Sloveniji prevodi vedno izidejo z veliko zamudo, v čem je fora?
Posted 10 October 2013 - 09:36 PM
???
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 October 2013 - 09:43 PM
Niti ne. Ta mislim, da je bila prevedena v roku enega meseca, dveh max. To sploh ni veliko.
Nisem še prebrala, ampak bom.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 October 2013 - 09:47 PM
Jaz sploh ne razumem tvojega komentarja Coco, sorry Jaz sem samo vprašala, če jo je katera že prebrala, kaj ti ni jasno?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 October 2013 - 05:06 PM
Šele zdaj opažam, da sem kr vmes vštulila svoje vprašanje, ne da bi obrazložila kaj mislim, ampak sem samo direkt napisala svojo prvo misel, ker sem bila preutrujena, da bi sploh razmišljala. Ta knjiga je bila v srbščini izdana že maja, pa na splošno v vseh državah bivše Jugoslavije ful hitro odreagirajo na izide knjig in grejo takoj prevajat, v Sloveniji pa se s tem velikokrat zamuja (marsikatera knjiga je bila v hrvaščino, srbščino ali makedonščino prevedena že nekaj let nazaj, slovenski prevod pa izide včasih tudi z nekajletnim zamikom) in mi ni najbolj jasno, v čem je štos tega.
Posted 13 October 2013 - 05:11 PM
Že maja? Torej je prevod izšel istočasno kot knjiga sama?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 13 October 2013 - 05:25 PM
Ja, konec maja je prevod prišel ven.
Posted 13 October 2013 - 05:26 PM
Zanimivo. Mogoče pri na primanjkuje prevajalcev, ali pa je stvar založbe, kako se dogovori za odkup pravic za prevajanje, itd. Je pa res, da nekateri prevodi prihajajo sramotno pozno.
Posted 21 October 2013 - 09:02 PM
Dokaj beeedna, film je bil ene 10x boljši (kar je prava redkost)
jaz jo ravno berem in za enkrat mi je všeč (sem nekje na polovici) - vsaj enako kot film. Sem pa pred knjigo film vsaj 3x pogledala.
evo, jaz sem jo prebrala knjigo in moram reči, da mi je enako dobra, kot film. In film mi je res fantastičen. Filmska zgodba knjigi lepo sledi, skoraj nič ne izpusti (oz. minimalne, nepomembne zadeve, ki nikakor ne vplivajo na zgodbo) veliko pogovorov in stakov pa je celo dobesednih.
Najprej sem gledala film (nekajkrat) in ko sem brala knjigo, sem dobesedno imela prizore pred seboj. Še enkrat moram poudarit, da je Jim Sturgess
res fantastično opravil svojo nalogo, tudi Anne Hathaway je bila zelo dobra.
V knjigi je seveda več prostora za opis določenih okoliščin, ampak v fimu tega nisem pogrešala; in konec je malenkost drugačen, ampak v nobeni bistveni stvari.
Ljubiteljem zgodbe jo priporočam, ampak tudi če ne preberete, ne boste veliko zamudili. Film je res opravil svojo nalogo odlično.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 26 October 2013 - 11:00 PM
Za vse ljubiteljice: KOONČNOOO imamo tudi pri nas zadnji (6.) del zbirke Otroci Zemlje.
Zadnji del je razdeljen na 2 knjigi.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 October 2013 - 07:48 PM
Prebrala sem knjigo Očarljivec od Susan Elizabeth Phillips, in sicer v pičljih 4h urah, dobesedno požrla sem jo.
Zgodba govori o izgubljeni umetnici ki ima ogromno težav katero pobere slaven in bogat moški ki se skriva za to fasado, poleg tega pa še nekaj drugih očarljivih likov. Če iščete lahkotno knjigo ki vas bo spravila v dobro voljo je to to
Posted 28 October 2013 - 09:36 PM
Luca di Tolve :Bil sem gej
Tale knjiga je pa res razred zase.Govori o moškem,ki je že kot otrok spoznal svoja homoseksualna nagnjenja,kot gej živel nekje do tridesetega leta,poskusil marsikaj nato pa se "spreobrnil" in poročil z žensko.
Kot povod h homoseksualnosti navaja slabe odnose v družini,odtujenost očeta,pomanjkanje moške roke...hkrati pa homoseksualnost prišteva k psihičnim motnja.
Jaz knjige nisem prebrala cele,ampak sem malo preskakovala, ker mi je šel način pisanja zelo na živce,knjiga mi je osladna, polna traparij in absurdov.Že samo dejstva,da je homoseksualnost psihična motnja ne sprejemam.
Nekajkrat mi je pritisk dvignilo ob avtorjevih zame butasih izjavah,ki pa so bile tudi povod,da sem brala naprej in odkrivala še večje bedarije.To seveda gledano iz mojega vidika.
Vse skupaj je precej cerkveno,krščansko obarvano, način pisanja,razmišljanje.Do neke mere me to niti ni motilo,dokler govori o svojem življenje in stvareh,ki se tičejo njega.Ko pa je avtor začel s svojim absurdnim razmišljanjem pa nisem več ostala hladna.
Kot na primer:
Pravijo,da se satan pojavlja tako,da nas preslepi.Obstajajo znamenja,zaradi katerih verjamem,da je homoseksualnost odlična odskočna deska za uresničitev njegovih ciljev.
In pa:
Popolnoma prepričan sem,da večina ljudi,ki se predajajo homoseksualnosti ne želi za vedno delovati v čast hudiču in se ne zaveda,da so njihova dejanja povezana z odkrito zaobljubo stanu.
Najverjetneje je tudi pri ureditvi lokalov in izbiri oblačil prisotnost demonov,satirov in drugih peklenskih bitij...
Ni mi žal,da sem knjigo začela brat,ker mi je dala en vpogled na to novodobno srednjeveško razmišljanje hkrati pa me je groza,da je bila knjiga po vsej verjetnosti izdana prav z namenom,da gejem,ki bi to brali da občutek,da so psihično moteni in potrebujejo strokovno pomoč,da jih osvobodijo povezanosti s hudičem in vcepijo še kakšno bedarijo.
Posted 28 October 2013 - 11:11 PM
A je knjiga nastala po komadu ali je komad nastal po knjigi?
Posted 29 October 2013 - 08:20 AM
Ma to je ta bedak, ki je tudi v Sloveniji bil na obisku, v Postojni, in ki ga je Civilna Iniciativa izrabila, ko so bruhali čez Družinski Zakonik. Pač zaveden krščanar. Pove dovolj.
Posted 29 October 2013 - 08:22 AM
Aja, tega pa se spomnim.
Posted 29 October 2013 - 09:44 AM
Jaz sem prvič slišala zanj in to knjigo.Pač pobrala sem jo v knjižnici kjer sem na hitro prbrala vsebino in se mi je zdelo,da bi lahko bila zanimiva.Je pa marsikaj drugega.
Posted 05 November 2013 - 12:55 AM
The Book Depository
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 November 2013 - 04:03 PM
Še dobro da sem celi dan na faxu. Pa sej imajo redko kdaj kaj po mojem okusu v teh akcijah.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users