Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1279 replies to this topic

#1261 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 15 May 2025 - 11:43 AM

Ne, nimam denarja za to 🙈
Moj pa itak pravi, da si bomo naredili tako kot nam paše,in ne rabimo nobenega, da nam bo določal, kako bomo živeli 😂
  • 0

#1262 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27530 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 May 2025 - 12:41 PM

Ma meni se zdi koristen predvsem z vidika, da ti zna maksimalno izkoristiti prostor, predlagati rešitve, do katerih ne bi prišel sam, ker ima nekdo, ki to dela nonstop več kilometrine in izkušenj, pa da se vsaj glavne stvari povežejo. Mene je ful strah, da zafrknem z niansami lesa in se potem stvari tepejo, namesto da bi se lepo povezale v koherentno celoto.
Na Pinterestu pa je v mojih mapah itak vse živo, ker sanja svinja kukuruz. 💸💸😅

Kolikor sem brskala po instagramu, delajo vsi na isto foro, vse je sterilno, hladno, hotelsko.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1263 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86375 posts

Posted 15 May 2025 - 12:48 PM

Meni se tudi ne zdi napačna investicija. Ta z Denar na dlani ful hvali svojo, ampak se ne morem spomnit imena. Sigurno ne stane premoženje. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1264 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27530 posts

Posted 15 May 2025 - 12:59 PM

Ja, sem jo že gledala, pa me ni prepričala.
  • 0
Pablo Picasso

#1265 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 15 May 2025 - 01:54 PM

Jaz se stirnjam, predlagajo rešitev, ki jih mi ne opazimo.

Mi pa ni všeč to ko je vse od mizarja in vse v istem slogu. Ja, da je neka rdeča nit, ne pa da je vse isto.

Ampak mene ne moti, z izjemo kuhinje in kopanice itak, če nimam vsega naenkrat, raje začutim prostor.

Jaz pa rabim vaše mnenje.

V hisi sta 2 nadstropji, psa bosta imela dostop povsod.

V stanovanju po petih letih, sploh zdaj ko sta 2, vidiva kaj naredijo pasje tace parketu.

O parketu zato nisva razmišljala.

Najprej sva se odločila za keramiko, ampak nama v 1. nadstropju ideja ni blizu.

Včeraj sva šla pa v en salon vseeno pogledati parket za 1. nadstropje, in nama je trgovec pokazal vinil. Lep, na prvi pogledko ko je položeno prib.0,5 m2 ne opaziš da je plastika.

Jaz ima raje naravni material, nekaj sme brala tudi o sprošanju ftalatov iz plastike pri talnem gretju.

Za 1. nadstropje bi se mogoče res raje odločila za vinil. Ne vem.

Za kuhinjo me skrbi, ker sem malo nerodna včasih. Če mi kajpade po tleh, zna ploščica počiti.

Kakšne imate izkušnje?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1266 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86375 posts

Posted 15 May 2025 - 02:07 PM

Jaz bi kljub psu (in otroku) še v kuhinjo dala parket, če bi na novo opremljala. Ampak mene praske ne motijo, ne rabim perfekcije. Sicer se pa da obnovit, za razliko od nekaterih drugih talnih oblog.

Imamo pa tudi zaradi psa v delu dnevne, kjer so kavči, tepih. To je pomoje splošno priporočilo, da jim ne drsi tam, kjer se največ zadržujejo.

• 0

― V. Van Gogh

#1267 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27530 posts

Posted 15 May 2025 - 02:24 PM

Frčica, a občutek pod nogami te ne moti? Jaz ful čutim razliko med parketom in ostalim, zrasla sem na parketu in mi je občutek in zvok pri drugih talnih oblogah povsem drugačen. Jaz bi se vseeno odločila za parket, v kuhinjo (če ni open space in vse povezano) pa ploščice. Mi imamo v trenutnem stanovanju v enem delu kuhinje parket (kjer dnevna prehaja v kuhinjo, sta delno ločeni) in je parket že malo uničen/obrabljen, včasih ne opaziš takoj, da je kaj kapnilo, špricnilo in ne pobrišeš v sekundi, pa se pozna. Midva bova najbrž imela parket tudi v kuhinji, ker ne vem, kako naj sicer naredimo lep prehod (tisti 'prehod' s heksagoni, ki se ga vsi poslužujejo, mi je grd), ker je vse povezano.
  • 0
Pablo Picasso

#1268 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4254 posts

Posted 15 May 2025 - 02:35 PM

Glede domačih živali ti ne znam svetovat kako se odločit, ima pa moja sestrična isti parket kot jaz že 7 let in psa border collie pa neke obrabe zaradi tega še ni za opazit. Tudi parket so letos prvič po polaganju oljili, ker prej ni bilo potrebe (priproča se sicer enkrat letno).

Tudi mene je strah kako se bo v kuhinji parket obnesel, ampak mene male praske ne motijo, baje se pa da vse pri parketu popravit z raznimi filerji, kiti ipd (razen, če ti ga napihne zaradi vlage, za to je pa potem potreben že precejšen izliv vode). Če bo prehudo, si bom pred kuhinjskimi omaricami umislila tekač.

• 0

#1269 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 15 May 2025 - 03:53 PM

Jaz imam tudi raje parket kljub psu. Slike sem nalepila v zaprt razdelek, res je trenutno vse nametano, ko sem direktno iz sluzbe, ampak toliko,da se vidi nekako, nimamo prevec sterilno in hladno, se mi zdi.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1270 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27957 posts

Posted 15 May 2025 - 06:38 PM

Jaz sem tudi navajena na parket, čeprav sem tudi en čas, ko je bil M. manjši, razmišljala o vinilu namesto ploščic v kuhinji. Ampak so ostale ploščice. Ko sem bila otrok, smo imeli psa v stanovanju s parketom pa se tudi ne spomnim kakšne posebne dodatne obrabe.
Kolikor se poznam na to temo, razmišljam podobno kot Jina.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1271 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 15 May 2025 - 07:13 PM

Jaz sem za kombinacijo parketa in ploščic. Ker ni ga čez toplino parketa in praktičnost ploščic.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1272 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 16 May 2025 - 07:22 AM

Sem šla včeraj brati izkušnje ljudi z vinilom in tudi niso tako enoznačne.

Meni je parket najlepši in občutek hoje po njem mi je najbolj všeč.

Bova pa imela v kuhinji in predsobi ploščice. Tud zato, ker Neni ful poliva po tleh, ko pije.

Jutri greva po salonih za parket. A svetujete kakšnega v Ljubljani in okolici?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1273 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 16 May 2025 - 08:59 AM

Vogart na Brezovici (ful prijazni pa ful popusta dajo) ali pa Alpod na Rudniku (ogromna izbira, se mi je pa zdel drazji).

Coco sta potem kupila nekaj ali renovirata? 🥰
  • 0

After all this time?

Always.

#1274 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26016 posts

Posted 16 May 2025 - 09:37 AM

Nama se vinil (lepljen) v spodnji etazi super obnese, tezko pa recem, koliko in kako hitro bi se poznale kaksne praske od krempljev. Pri nas je po treh letih se kot nov, mislim, da sem zaenkrat dve praski zasledila (pa ne morem priklicat, od cesa in kdaj bi se to sploh zgodilo). Dalec od tega, da bi bilo vpadljivo ali motece, ampak imas tudi moznost menjave individualnih poskodovanih panelov (ali kako se temu rece) kasneje. Talno gretje spodaj je super, zvok je zaradi lepljenja fajn ublazen. Meni je les drugace tudi super, samo takrat za nas ni prislo v postev (bi prisel previsoko, znatno drazje plus nekak sva si zelela za prihodnjih x let nekaj res enostavnega za vzdrzevanje, dokler so otroci majhni). Zdaj ravno razmisljava (no, bolj jaz kot midva :lol1:), da bi se v prvem nadstropju v spalnicah in na hodniku zamenjala obstojec laminat za PVC.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1275 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27530 posts

Posted 16 May 2025 - 10:02 AM

Nincha, nič ni še uradno, delim, ko bo, da ne jinxam. :lol1:
  • 0
Pablo Picasso

#1276 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27530 posts

Posted 16 May 2025 - 10:03 AM

Jao, točno, parket za talno gretje je še dražji, to sem pozabila. Bankrot. 😭
  • 0
Pablo Picasso

#1277 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86375 posts

Posted 16 May 2025 - 10:12 AM

Coco, srecno! :)
  • 0

― V. Van Gogh

#1278 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 16 May 2025 - 10:13 AM

Vogart na Brezovici (ful prijazni pa ful popusta dajo) ali pa Alpod na Rudniku (ogromna izbira, se mi je pa zdel drazji).

Coco sta potem kupila nekaj ali renovirata?

HVala :)

• 0

#1279 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 16 May 2025 - 11:37 AM

Nincha, nič ni še uradno, delim, ko bo, da ne jinxam. :lol1:

🤞🏼🤞🏼🤞🏼
  • 0

After all this time?

Always.

#1280 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12012 posts

Posted 16 May 2025 - 12:21 PM

Frcica, en znanec je tudi vzel pri Vogartu, parket je krasen za pogledat in hodit, vsec mi je tudi zvocno, ce razumes kaj mislim s tem.

Coco, jaz tudi drzim pesti!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users