Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#1261 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17678 posts

Posted 23 June 2023 - 12:41 PM

Zakon!
Predviden okvirni končni strošek že veste?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1262 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 23 June 2023 - 01:03 PM

Ne, ne veva, planirava 400k za vse, kar ni parcela, torej dokončano z vsem, noter opremljeno, z ograjo zunaj, .... Ampak ne vem, če bo uspelo.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1263 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17678 posts

Posted 23 June 2023 - 01:21 PM

Noro, kakšni zneski in da parcela niti ni všteta v to 🥺 mi2 tudi šparava za hišo nekoč, morda...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1264 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 23 June 2023 - 01:24 PM

Pri nama bo več, ker je parcela na pobočju. Že škarpa, ki jo trenutno delajo, bo čez 20, pa komunalni je tukaj drag, je bil 22, potem bo delno vkopana in imela bo nekaj kleti, kar spet pride drazje, ..
  • 0

#1265 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29880 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 June 2023 - 01:30 PM

Fajn, Neytiri, želim vam, da gre skozi brez večjih zapletov in finančnih odstopanj!
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1266 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19340 posts

Posted 28 July 2023 - 11:07 AM

Matilda, ne vem, če si že kje napisala, koliko je vaju prišla celovita obnova stanovanja? S kopalnico vred zdaj? 

Gledam eno stanovanje, ki je na res dobri lokaciji, ampak je celo za obnoviti, in računam, kako bi nam zneslo.

• 0

#1267 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17678 posts

Posted 28 July 2023 - 12:50 PM

Skupaj s kopalnico in balkonom 30.000, v to cifro je pa všteto tud pohištvo, elektrika, vse. Od tega kopalnica je bila dobrih 7, pa za parket pobrusit in polakirat sva plačala majstra 1000, vse ostalo pa sva sama delala.

Razponi teh cifer so ogromni ker je res odvisno kakšno pohištvo imaš, koliko narediš sam.. Bi me zanimal tud budget od Ninche.
  • 0

Bill Bullard

#1268 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19340 posts

Posted 28 July 2023 - 12:57 PM

Hvala! 

Jaz pri trenutnih cenah stanovanj ne vem, ali naj raje tukaj vse renovirama, dava vse omare po meri, da pridobiva največ prostora, spalnico čisto izprazniva in narediva Jakobovo sobo, midva pa se preseliva v dnevno. Za to bi po moje imela dovolj 50 k. 

• 0

#1269 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17678 posts

Posted 28 July 2023 - 08:01 PM

Težka odločitev. Nam je sedaj fino, vendar pa si ne predstavljam celo življenje preživeti v bloku, lasten košček zemlje bi pomenil še toliko višjo kvaliteto bivanja.
  • 0

Bill Bullard

#1270 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86403 posts

Posted 28 July 2023 - 08:26 PM

Meni je slovenska zakonodaja glede gradenj prav skregana z vsako logiko, sploh glede na splosno pomanjkanje parcel (se posebej v mestu, v Lj jih prakticno ni vec) … Midva sva letos kupila parcelo ob hisi, ki bi marsikje po svetu zadoscala za gradnjo, v Slo je pac 3x premajhna zakonsko.
Nikoli ne bi gradila hise, vecje od 150 m2, tudi ce bi bili 4 + pes. Meni je ta odvecen prostor pri nas kvecjemu breme, financno in casovno.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1271 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32524 posts

Posted 28 July 2023 - 08:44 PM

Koliko pa je zakonsko minimalna velikost parcele za gradnjo?
  • 0

#1272 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86403 posts

Posted 28 July 2023 - 08:47 PM

Za novogradnjo enodruzinske hise v LJ je 400 m2. Pravilo pozidanosti naj bi bilo pa 40 %, ceprav ti po enem sprehodu po mestu postane jasno, da se tega ne uposteva.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1273 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 28 July 2023 - 09:52 PM

M, od obcine je odvisno. Pri nas je 450 m2.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1274 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 29 July 2023 - 10:30 AM

Pri nas v Komendi menda ni pravila za minimalno parcelo, ker so kaksne na ultra majhnih narejene.
  • 0

#1275 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32524 posts

Posted 24 August 2023 - 09:30 PM

Nincha, od kje je vajin kavč/sedežna?
  • 0

#1276 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 25 August 2023 - 07:54 AM

Kavehome :) taka španska Ikea, dostavljajo v Slo.

https://kavehome.com...avehome:MTK0151

• 0

After all this time?

Always.

#1277 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32524 posts

Posted 25 August 2023 - 08:32 AM

Ahaaa, hvala! Poznam to stran, ja. Všeč mi je vajin kavč, ko objaviš kakšno fotko  :wink1: prav tak trosed imata? 

• 0

#1278 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 25 August 2023 - 05:31 PM

Mi smo zdaj naredili izkop in nasuli tampon, cez dva tedna naj bi pa zaceli z gradnjo.
  • 0

#1279 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 29 August 2023 - 04:28 PM

Ahaaa, hvala! Poznam to stran, ja. Všeč mi je vajin kavč, ko objaviš kakšno fotko  :wink1: prav tak trosed imata? 

Hvala :) trosed ja + tabure, je fajn. :)

Neytiri, upam da bo slo cimbolj gladko. 🤞🏼Vase trenutno stanovanje jo je ok odneslo?
  • 0

After all this time?

Always.

#1280 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23392 posts

Posted 30 August 2023 - 07:37 AM

Nikoli ne bi gradila hise, vecje od 150 m2, tudi ce bi bili 4 + pes. Meni je ta odvecen prostor pri nas kvecjemu breme, financno in casovno.

Svakinja, ki je šla narazen z možem, si zdaj sama gradi novo hišo, pritlično, 120 m2 (dnevni prostor s kuhinjo in shrambo, spalnica zanjo, 2 spalnici za otroka, kopalnica, še en mini wc, prostor za peč/toplotno črpalko). Zunaj pa še malo terase, zidana uta in nadstrešek za avte. Me prav zanima, kako bo izpadlo na koncu. Meni so se na prvi pogled nekateri prostori zdeli ful majhni, ampak na koncu sigurno izpade čisto dovolj. Tudi jaz ne bi imela več kot 150 m2. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users