Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#1261 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 14 October 2012 - 08:58 PM

Danes sva sprobala gyros iz veggie linije. Ni nama bil všeč.
V prvi vrsti je mnogo preslan(kot večina pripravlejnih jedi), okus ima kot pekoča vegeta. Jedla sva ga zraven omake iz svežih gob, mešano solato(motovilec, gentile, rukola, azijska zelišča-tako, da je vse skupaj imelo definiran okus) in kruha.
Ne bom več kupila, če je pa ostalo slabše kot gyros, kolikor berem, pa tudi nič drugega ne bom.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1262 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 15 October 2012 - 12:21 AM

Jaz sem si veliko obetala od Veggie linije. Razne polpete, sojine klobase in podobno me ne zanima, ker tega ne kupujem. Zanimali so me predvsem namazi, čeprav jih tudi ne jem pogosto in mi enako kot Kinky, pogosto splesnijo. Tega iz čičerike ne bom več kupila, po vaših ocenah sodeš pa tudi drugih ne bom.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1263 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 October 2012 - 05:22 AM

Ne bom več kupila, če je pa ostalo slabše kot gyros, kolikor berem, pa tudi nič drugega ne bom.

Meni ne, recimo, pa Špeli in Fluffy je tudi dober giros ... stvar okusa, bi rekla. Nekatere so tudi rekle, da so jim nazazi OK. Mislim,
da moraš ravno testirati. Mene so red določeni proizvodi rahlo razočarali, vseeno pa me linija kot taka ni. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1264 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 October 2012 - 07:23 AM

Meni je namaz s sončničnimi semeni tako dober, da bi ga lahko z žlico jedla! Tudi humus mi je dober, čeprav res malo suh.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1265 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 15 October 2012 - 07:43 AM

meni so namazi dobri, tris humusov je itak stalnica v hladilniku (un s curryjem je enkraten, ravno prav pikant), namaz z drobnjakom mi je pa tudi dober. ostali še pridejo na vrtso. moram pa rečt, da so mi boljši kot alnaturini namazi.
  • 0

#1266 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 October 2012 - 03:29 PM

Zadnjič sem delala špinačno rižoto.

Posted Image

Danes pa sem jedla masleno bučo s svežimi jajčnimi rezanci iz Eurospina. Meni so to najboljše testenine! Ful na domače rezance spominjajo.

Posted Image

Posted Image
  • 1

#1267 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 15 October 2012 - 05:50 PM

Meni so tudi sveži rezanci iz Eurospina fuuuuuul dobri!!!
  • 0

#1268 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 15 October 2012 - 06:29 PM

Pa sveže testenine za lazanjo so tudi super!
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1269 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 15 October 2012 - 07:10 PM

To pa niti nisem vedla, da obstaja! Moram obvezno probat. Ima katera kakšen dober vegetarijanski recept za lazanjo?
  • 0

#1270 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 October 2012 - 07:36 PM

Meni je ta zelo všeč: KLIK. Mislim, ni lazanja no, ampak je vredno probat ;)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1271 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 October 2012 - 09:34 PM

Sade, recepti! :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1272 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 18 October 2012 - 03:37 PM

Meni ne, recimo, pa Špeli in Fluffy je tudi dober giros ... stvar okusa, bi rekla. Nekatere so tudi rekle, da so jim nazazi OK. Mislim,
da moraš ravno testirati. Mene so red določeni proizvodi rahlo razočarali, vseeno pa me linija kot taka ni. :)

Meni je bilo do zdaj vse ful dobro, razen navadnega sejtana, ki je pač gumijast, kot vsi, tisti v polpetu pa mi je božanski. Čemažev namaz mi je noro dober, medtem ko mi čičerikin ni preveč, pa gyros mi ni bil.
Riževo mleko imam vedno iz te linije.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1273 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 October 2012 - 04:39 PM

Jaz sem včeraj naredila fantu gyros, malo sem ga popekla potem pa dala v lepinjo. Je sicer takoj ugotovil da je vegi, ampak mu je bil ful ful všeč. Meni je bil premočen.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1274 ada munih

ada munih

sramežljivec

• Člani
  • 2 posts

Posted 19 October 2012 - 09:51 AM

Lubice moje.
Sem pa tja, je verjetno kakšen primerek homo sapiensa, ki mu bolj "špila" hrana brez mesa; v glavnem pa smo ljudje pač vsejede živali in v mesu (pravem mesu, ne o umetnih piščančjih filejih) so pomembne sestavine, ki jih naše telo nujno rabi. Ne gre samo zato, da smo suhe in lepe in ne vem kaj...Gre tudi zato, da se bomo (ali ne) v starosti srečevale z osteoporozo, Alzheimerjevo ipd. Ne igrajte se s tem. Najbolj zdravo je, da jemo čimbolj širok spekter hrane in se naučimo poslušati svoje telo.
  • 0

#1275 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 19 October 2012 - 09:56 AM

Podpiramo izražanje mnenj, samo daj prosim brez pokroviteljskega tona :)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1276 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 October 2012 - 09:57 AM

Seveda, seveda! :thumbup: :lol1:
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1277 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 19 October 2012 - 10:02 AM

Lubice moje.
Sem pa tja, je verjetno kakšen primerek homo sapiensa, ki mu bolj "špila" hrana brez mesa; v glavnem pa smo ljudje pač vsejede živali in v mesu (pravem mesu, ne o umetnih piščančjih filejih) so pomembne sestavine, ki jih naše telo nujno rabi. Ne gre samo zato, da smo suhe in lepe in ne vem kaj...Gre tudi zato, da se bomo (ali ne) v starosti srečevale z osteoporozo, Alzheimerjevo ipd. Ne igrajte se s tem. Najbolj zdravo je, da jemo čimbolj širok spekter hrane in se naučimo poslušati svoje telo.

Katere pa so te magicne sestavine, ki se jih ne da dobit iz drugih (ne-mesnih) virov, prosim lepo?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1278 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 October 2012 - 10:09 AM

Čudovite lubice, prosim lepo! -_-
kaj pa, če smo suhe&lepe tut tiste, ki jemo meso? :o
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1279 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 October 2012 - 10:09 AM

Kdo je pa rekel, da če ješ meso ne moreš biti suh in lep?! :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1280 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 October 2012 - 10:18 AM

Ne gre samo zato, da smo suhe in lepe in ne vem kaj...

tole sem v takem kontekstu razumela.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users