Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1261 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 May 2008 - 03:31 PM

QUOTE(sade @ 26. 5. 2008 - 16:26) View Post

Dilema zrihtaj si negi zapiske pa ne trmari tolko, da se ne moreš učit iz tujih zapiskov. Saj gre, če se potrudiš! Neš zaradi lastne trme dobla slabo oceno rolleyes.gif

Nimam si kje zrihtat zapiskov ker ne poznam nikogar z naše šole. Nimam telefonske od nobenga in nič. Jaz sem od njih dve leti starejša, SPLOH ne poznam nikogar - sej to že skos razlagam. cry.gif Zdej edino če bi se me ktera tle usmilila in mi sfotokopirala svoje zvezke in poslala po pošti, ampak s tem je tud neki dela in nočem folka obremenjevat.

QUOTE(Baby @ 26. 5. 2008 - 16:05) View Post

Kako je pa z zgodovino na maturi? Una knjiga Zgodovina na maturi 2008 je nekam zelo obširna. Naša prfoksa je mela nek katalog, kjer nej bi blo bolj točno napisano kaj bo not od vsake določene teme. Se da ta katalog kje dobit?

Ja, knjiga je obsežna, ker je pač 10 tem (kot vedno) in vsekakor to ni malo. Je pa notri samo tisto kar pride v upoštev, baje ni nič nepotrebnega balasta in je treba bolj ali manj vse znat. Meni so štiri teme ful fajne, šest mi jih je pa bruhalno dosadno obupnih.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1262 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 May 2008 - 03:39 PM

Bom šla jaz pol v klet pogledat, če še mam stare zvezke. Samo ne morem nič obljubit.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1263 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 03:50 PM

Tegale mislim Dilema.

IPB Image
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1264 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 04:00 PM

Jaz imam drugega, ima okrog 250 strani in ga ima tudi naš profesor - naslov je enak, je pa izgled učbenika drugačen in napisal ga je Boris Pavliha.

http://www.ico.si/ma...maturi-2008.php

Koliko ima pa ta tvoj strani?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1265 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 04:12 PM

Moj jih ima 242. Nam ga je svetoval profesor in smo ga kar preko šole kupili. Če pa bo kaj ne bom znala pa bom profesorja tepla. smile.gif

Imam pa še dva starejša priročnika, ki sem jih dobila in se nekatere teme prekrivajo. Tako da bom še iz teh dveh kaj pogledla.
Pa toliko delovnih zvezkov kot sem si domov natovorila in vzorce starih pol. Če vse to predelam morem +5 pisat. Koliko bom pa dejansko predelala je pa druga stvar. rolleyes.gif
  • 0

[Napoleon]

#1266 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 May 2008 - 04:14 PM

QUOTE(DiLeMa @ 26. 5. 2008 - 17:00) View Post

Jaz imam drugega, ima okrog 250 strani in ga ima tudi naš profesor - naslov je enak, je pa izgled učbenika drugačen in ga napisal je Boris Pavliha.

http://www.ico.si/ma...maturi-2008.php

Koliko ima pa ta tvoj strani?

Pavliha ohmy.gif O bad, kok naši prof. služjo twisted.gif

Jst bi mela pa vprašanje za bejbe, ki imajo na maturi psihologijo!
Mi mamo 3 pole. 1. je za obkrožvat, 2. na stil kot nekega testa v šoli, 3. pa esejska vprašanja. Me pa zanima, kakšna so pravila tukaj za pisanje esejskih vprašanj? Je dost šablonsko? Ker vem, da pri filozofiji je.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1267 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 04:15 PM

Tko na hitro sem preletela kazalo tvoje knjige. Pri temi Hladna vojna, v moji knjigi ni afganistanske vojne, v tvoji pa ni korejske vojne. huh.gif
  • 0

[Napoleon]

#1268 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 04:16 PM

Jaz bom predelala cel ta učbenik + rešla bom stare maturitetne pole, ki so na ricu. To mislim, da je več kot dovolj, večina pomoje niti vsega tega ne bo skos dala.
Lahko si zmenjava info glede teh dneh vojn, hehe. tongue.gif

• 0

#1269 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 04:17 PM

Princeska vaši profesorji so sami doktorji ali kaj?
  • 0

[Napoleon]

#1270 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 May 2008 - 04:19 PM

Kva pa vem biggrin.gif Sam zdej šele vidim, kok oni zraven služjo tongue.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1271 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 26 May 2008 - 04:38 PM

Princeska, na katero gimnazijo pa hodiš?
  • 0

#1272 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 26 May 2008 - 04:54 PM

Jao. Sm geldala enkrat tisti katalog ma ricu pa ne vem kako nism vidla da so tam vse teme, ki jih rabim. Hvala _vrtnca_. No js bom predvsem tisto kar piše v katalogu se učila po tej knjigi. V katalogu je napisano, kar zahtevajo od tebe na maturi. Zdej sem prav pomirjena. =)
  • 0

#1273 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 May 2008 - 04:56 PM

DiLeMa jaz ti lahko pošljem po pošti moje izpiske od sociologije če hočeš. Edini pogoj je, da mi jih vrneš, ko jih več ne rabiš, ker jih bom mogoče še rabla (mogoče bom zbrala sociologijo za maturo).
  • 0
Viens, reste ici!

#1274 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 26 May 2008 - 05:23 PM

Jst sm si to knjigo za zgodovoino kupila, samo mi je ful žal, da se jo, ker mi sploh ni všeč in mi zdaj stoji na polici v brezveze. rolleyes.gif Rajši se bom učila iz mojih zapiskov, ker so dobri, pa še iz učbenikov.

Dilema, za kakšne zapiske lahko pogledaš tudi na dijaski.net, ponavadi se da kej pametnega dobit. Jst bi ti svoje lahko komt dala, sam kaj, ko sem jih že stran vrgla...
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1275 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 26 May 2008 - 05:35 PM

Bejbe, pri zgodovini samo reševat stare pole. Se vprašanja tako ponavljajo, da pol na koncu že vse veš. smile.gif
  • 0

#1276 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 May 2008 - 05:59 PM

QUOTE(Hevea @ 26. 5. 2008 - 8:56) View Post

Emm, Mladoletna, to pa ni preveč prijazno laugh.gif Morda bi rajši zaželela vsem 8??

Oceno 5, potem pa kolikor je že to število na maturi laugh.gif

QUOTE(eve @ 26. 5. 2008 - 13:56) View Post

Men je blo še kar. Ne vem, nimam ravno ful dobrega filinga, tko slabega pa tud ne. Kolkr bo, pač bo. Časa je blo res glih dost.

Jutri pa latinščina. Strah me je ko psa. Veselo na delo. cry.gif

Joj, latinščina ! Jaz jo imam zdaj kar 2-3 in si ne predstavljam, da bi jo imela na maturi ohmy.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1277 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 May 2008 - 06:16 PM

Dilema, moja kolegica je lani delala maturo in ima zapiske za soc. Kaj ti jih pošljem?
  • 0

#1278 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 26 May 2008 - 06:22 PM

Samo komentar na priročnike iz zgodovine na maturi: jst sm se učila iz 2h, eden je bil iste sorte kot ta od eve, in sta bla obadva za en drek. Obsežna, polna nekih trapastih detajlov, potem sem pa na maturi dobila stvari za katere sem prvič slišala. IMHO so tej priročniki vsi za v ogenj.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1279 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 06:22 PM

Sade, če ma punca fajn zapiske potem bi res lepo prosla, hvaležna ti bom pa dokler diham. sleep.gif Ti bom poslala svoje podatke po ZS.

Hevea, nehi me strašit, packa. cry.gif Js se bom vseee naučila iz tega učbenika, če pa bo pol kej x na maturi pa svečano prisegam, da skurim šolo do tal, da bo od nje ostalo samo še za prgišče pepela. Zraven bodo skurjeni seveda tudi profesorji in pa pisci teh knjig, tak da js se na njihovem mestu ne bi zajebavala.
  • 0

#1280 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 May 2008 - 06:24 PM

Ok smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users