Holly mama. I want some.
Posted 02 April 2014 - 09:55 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 22 April 2014 - 11:47 AM
Posted 16 May 2014 - 03:58 PM
Full mi mastno deluje.
Jaz sem pa danes naredila ..... ampak ne pretiravam .... najboljše špagete ever.
Na kokosovi maščobi (Alnatura) sem prepražila mlado čebulo, češnjev paradižnik, ter šampijone. Nekaj minut, recimo 10, da se vsa zelenjava zmehča in okusi premešajo.
Nato sem dodala pest domačih zelišč (sesekljanih: peteršilj, bazilika), in malo ovsene smetane.
Zmešala s špageti in še minuto kuhala na srednjem ognju.
Mora pa biti kokosova maščoba, da res piko na i. Bom dodala sliko, ko pogruntam, kako jo spravit iz telefona na računalnik.
Oziroma linkam instagram.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 16 May 2014 - 04:11 PM
irispotatolover
Zgledajo suppper. Meni so najbolj všeč take preproste jedi iz svežih sestavin
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 May 2014 - 04:13 PM
Ej, čista zmaga. Se tudi strinjam s tabo. Pa tudi brez ovsene smetane bi bilo ravno tako super, ampak sem imela ravno eno odprto, pa sem jo morala porabiti do konca.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 21 May 2014 - 09:02 PM
Jaz bi pa zadnje čase skoz samo lečo jedla. Kako si jo ve kej pripravljate?
Največkrat jo jem v solati skupaj s korenjem, rukolo, paradižnikom in malo balzamičnega kisa. A mate kej preverjeno dobrega z lečo?
Posted 22 May 2014 - 07:45 AM
Najprej mi pade na pamet daal, lečina priloga oz. gosta lečina juha - lahko ješ kot prilogo ali kot juho.
Npr.: http://dairyfreecooking.about.com/od/soupschilistews/r/lentildahl.htm
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 22 May 2014 - 08:18 AM
Na kokosovi maščobi (Alnatura) sem prepražila mlado čebulo, češnjev paradižnik, ter šampijone. Nekaj minut, recimo 10, da se vsa zelenjava zmehča in okusi premešajo.
Nato sem dodala pest domačih zelišč (sesekljanih: peteršilj, bazilika), in malo ovsene smetane.
fantastično izgleda.
samo preverila bi ali si paradižnike prepražila na koncu ali kar istočasno s šampinjoni?
taki rahli mi delujejo in še nikoli nisem nič kuhala z njimi, pa da ne naredim neumnosti
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 May 2014 - 10:33 AM
Istočasno, vse sem vrgla v ponev. Itak ne rabiš full časa kuhat, samo nekaj minut, gobe spustijo vodo, paradižnik je pa tudi ena dva tri narejen.
Posted 22 May 2014 - 10:52 AM
Jaz bi pa zadnje čase skoz samo lečo jedla. Kako si jo ve kej pripravljate?
Največkrat jo jem v solati skupaj s korenjem, rukolo, paradižnikom in malo balzamičnega kisa. A mate kej preverjeno dobrega z lečo?
http://vegan.si/zive...D=0&dd_asId=631
Posted 22 May 2014 - 12:13 PM
Njam njam njam njam.
Posted 22 May 2014 - 12:16 PM
Jaz jo danes kuham, enostavno, samo zmečeš vse v lonec in voila.
Posted 22 May 2014 - 12:33 PM
Leča, korenje, timijan, lovor - kaka nora kombinacija okusov.
Sto let nazaj je Hsul nekje objavil recept za čičerikin curry, pride kot pire, še zdaj sanjam o tem, nisem najdla nobenega podobnega na netu. Ko ga najdem, ga objavim, ker je noro dobro.
Posted 22 May 2014 - 12:36 PM
Jaz čičeriko obožujem, in v tej juhi je samo pika na i.
Posted 22 May 2014 - 12:47 PM
Ko bi ti videla tisti njegov recept!! OMG res. Sem dvakrat delala na pamet, pa ni blo isto
Posted 22 May 2014 - 12:58 PM
Najdla v enem mejlu iz leta 2008!
Čičerikin curry
1 pločevinka čičerike (ali ekvivalent suhe namočene čez noč ter skuhane z lovorovim listom)
1 velika čebula, ultra fino nasekljana
1 strok česna
1 žlička Garam masale
2 kardamoma
1 lovorov list (ni treba, če ste skuhali svojo čičeriko z lovorovim listom)
3 žlice olja
1 žlička paradižnikovega koncentrata
dve žlici sladke smetane ali pa žlica masla
Če uporabljate čičeriko iz pločevinke, odlijete večino vstran, če pa ste sami skuhali pa prihranite vso vodo.
Na olju pražite čebulo, dodajte kardamoma (lahko ju odprete, da semena ven padejo za intenzivnejši okus), še pražite, da že malo rjavkasto barvo začne dobivat, mešajte, dodajte žličko G. Masale, dodajte zelo drobno nasekljan česen, pražite, dodajte malo vode ali čič. tekočine in žličko koncentrata. Mešajte in dušite, da nastane gosta pasta. Dodajate odcejeno čičeriko in čisto malo tekočine ter premešajte. Posolite in dodajate še tekočine. Skratka, dodati morate toliko tekočine, da recimo čez 20 minut izhlapi in ostane zelo gosta, skoraj suha zadeva - zato pa je treba proti koncu pazit in mešat, da se ne prismodi. Na koncu vzamete malo (žlico) čičerikinih zrn in omake ter speštate na fino, vrnete v ponev ter dodate ali 2 žlici sladke smetane ali žlico masla. Pokuhate, da se vse premeša in prepoji. Omake praktično ne sme biti kot take, vse se mora skupaj držat in biti precej gosto, recimo da ko servirate na krožnik da se ne razlije. Zraven seveda paše ali indijski kruh ali pa servirajte na kuhani dolgozrnati (basmati) riž.
Posted 22 May 2014 - 02:53 PM
Mmm!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 August 2014 - 01:56 PM
@Tasika recept za crno rižoto:
Sipe pazljivo očistiš tako, da izločiš nepoškodovano žlezo s črnilom, ki se nahaja v trupu. Žleze vseh sip shraniš v kozarčku. Meso sipe potem narežeš na koščke. V ponev daš olivno olje in zastekliš riž, nato priliješ deci suhega primorskega vina (malvazija ipd.). Kuhaš dokler vino ne izpari. Nato doliješ vodo in dodaš meso sip. Posoliš in popraš po okusu. Najbolje je dodati malček peperončina, toliko, da dobi okus volumen (ne pa da jedce pol peče). Kuhaš dokler ni skoraj kuhano, v tem trenutku daš noter žleze črnila. Če so se v kozarčku malo posušile, vliješ čisto malo tople vode. Vsebina ponve postane zelo črna. Mešaš par minutk dokler rižota ni fertik. Ugasneš šporhet. Nato vsuješ na rižoto nariban parmezan, vendar ne toliko, da bi preglasil okus same rižote. Pokriješ za deset minut, da se sir sprime z jedjo in postrežeš. Število sip je odvisno od števila jedcev in velikosti sip. Za rižoto uporabiš riž tipa arborio ali san andrea. Zrna morajo biti močnata. Nikakor ne uporabljaj dolgozrnatega basmatija. Dober tek.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 28 November 2014 - 05:43 PM
Spinach & brie puff pastries
Ingredients (makes 4 puffs):
1 cup fresh spinach, chopped
4 thin slices Brie (or more)
1 egg beaten
1/4 teaspoon freshly grated nutmeg
1 puff pastry, thawed if frozen
Salt and pepper, to taste
sesame and poppy seeds for decoration
Preheat the oven 350ºF (180ºC). Line a baking sheet with parchment paper.
Put the spinach in a bowl; stir in half the beaten egg and the nutmeg.
Season to taste with salt and pepper.
Roll out the pastry on a floured surface into a rectangle (16 x 8 in / 40 x 20 cm) and trim the edges. Lightly flour the top of the pastry and cut the rectangle into 4 pieces, each about 4in (10 cm) wide and 8in (20 cm) tall.
Cut 1 in (2.5 cm) thick wide strips diagonally on both sides of the pastry, leaving the center intact.
Try to cut an equal number of strips on both sides.
Lay pastries out on a baking sheet lined with parchment paper.
Divide the spinach equally between the squares, in the center, top it with brie slices then braid by crossing the strips over the filling alternating from side to side.
(Here's an excellent quick video to watch that explains it much better)!
Brush the tops of the pastries with the remaining beaten egg (add a tbsp of water), then sprinkle some sesame and poppy seeds over each pastry. Bake 20 to 25 minutes, or until puffed and golden.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 members, 1 guests, 0 anonymous users