Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1284 replies to this topic

#1241 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12539 posts

Posted 03 November 2025 - 10:38 AM

Pejd u rit.
  • 0

#1242 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 10:39 AM

😂
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1243 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 12:01 PM

Aja, na nekaj moram še opozorit. Mi smo imeli vstopnice za Kolosej, ki so vključevale tudi Forum-Palatine in Imperial Fora, to bi si lahko ogledali v roku 24h pred ali po Koloseju. Šele na okencu je pisalo, da se zapre že ob 15:30 in smo morali izpustit. Tako da preverite prej. Meni je bilo malo bedno, ker ni pisalo ne na spl. strani, ne ne vstopnici. Ne bi nam pa ratalo ob tem odpiralnem času v nobenem primeru, ker smo imeli že polno planov za oglede pred Kolosejem in tudi naslednji dan. Se pa dobro vidi tudi s ploščadi ob Koloseju. Meni je bil ta del res izjemen, sploh ker je zraven tudi Vittoriano - Altare della Patria, ki je pa mene najbolj prevzel od vsega.

Poleg Pantheona, ki si ga nujno morate ogledat! Vstopnica je 5 €, mi smo jih kupili tam. Je gužva, ampak znosno in ne čakaš tako dolgo. Neprimerljivo z vrstami v Vaticanu, za tam mi je pa še vedno žal, da nismo prišli v baziliko. Sem pogledala kar nekaj videov, da sem se potolažila, praktično vsega se spomnim iz umetnostne zg. in bi mi res veliko pomenilo, da bi videla v živo. Si niti teoretično nisem predstavljala, da bi nam uspelo prit noter, ker kot sem napisala, se je vrsta vila vsaj 300 m samo do skeniranja, premaknilo se ni nikamor, zaprejo pa že ob 13:30 ali 14.

Upam, da ne bo take gužve, ko boste ve šle.

Fajn mi je bilo tudi, da smo zaradi lokacije namestitve lahko šli na obalo in tudi na ogled Ostia Antice, ki ga marsikdo primerja v Pompeii. Vstopnina je 18 €, si pa res lahko tam 2 uri, toliko je za videt.

Pa še ena opazka - v Rimu redko kam prideš, brez da bi prišel kdo prosjačit ali pa kaj prodajat. Res ogromno je tega, pa na vlakih imajo cigani koncerte in potem pobirajo denar ipd. To je kar nadležno. Vidiš (in vohaš :D) res svašta in jaz se na momente nisem počutila prav varno. Enkrat je še na busu en narkoman delal scene, sem sedela direkt pred njim in se sploh nisem upala nazaj naslonit. Umaknit se pa v tisti gužvi tudi nimaš nikamor. Ženska, ki je sedela ob oknu zraven njega, je hotela it ven in se ji ni hotel umaknit in se začel dret. Žeparjev menda tudi mrgoli.

• 0

― V. Van Gogh

#1244 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17895 posts

Posted 03 November 2025 - 12:07 PM

Italija ❤️❤️❤️
Aja, a ste šli z letalom in koliko vas je prišlo, ne vem če sem zasledila.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1245 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 12:13 PM

Ja, z letalom iz ZG, karte so bile ok. 70 na osebo. Nam je bilo OK tako, ampak sva rekla, da bi naslednjič probali it še z vlakom. 

Apartma je bil ful poceni, za 7 noči 466 € (pa so od tega takse za 3 odrasle 126).

Za hrano pa nimam pojma. Veliko, ker smo bili cele dneve okrog in vsak dan jedli v restavracijah, 2x street food. Niti enkrat nismo slabo jedli. Bi celo rekla, da je bila hrana še boljša kot smo je vajeni iz J Italije.

• 0

― V. Van Gogh

#1246 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12539 posts

Posted 03 November 2025 - 12:17 PM

Super Jina, hvala.
Jaz sem imela res sreco, v baziliko sem prisla brez cakanja, vsakic ko sva sla potem mimo, se je vila kaca cakajocih, mi ni jasno kako se nama je to zgodilo. Je pa impresivno, ziher je huda energetska tocka, meni so se solze ulile.
  • 0

#1247 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 12:20 PM

Verjamem. Meni je šlo večkrat, ampak jaz sem kar jokica.

Če bi bila sama z možem, bi skoraj sigurno čakala tudi v taki vrsti.

• 0

― V. Van Gogh

#1248 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17963 posts

Posted 03 November 2025 - 12:31 PM

Kateri dan ste pa prisli v Vatikan? Bazilika je odprta do sedmih zvecer. Na tako vrsto se nisem naletela. Kaksno skeniranje to? Je pa vrsta vedno za Sikstinsko kapelo.

Jaz grem rada na avtobus mimo pisalnega stroja. Da me rukne, ko pridemo mimo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1249 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 12:34 PM

V pon. Skenirajo prtljago, pred Kolosejem isto.

Kaj misliš s tem, kje je to?

• 0

― V. Van Gogh

#1250 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17963 posts

Posted 03 November 2025 - 12:43 PM

Ma, cudno. Tega se spomnim samo, ko je bil Angelus ali avdienca. Lahko da je novo. Drugace je za vse stvari fino it cimbolj zgodaj zjutraj. Zvecer je npr. nora, nora guzva pri Panteonu.

Vittoriano je to :D Nadrealen je.

Moram rect, da bi v Madridu skoraj lahko s tal jedel napram Rimu. Tri ljudi sem zavohala po svicu v vseh teh dneh.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1251 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 12:46 PM

Aja, tako se mu reče. :D Res, ja. Mi smo šli peš tam.

Ta javni promet sem pomoje kar malo zatrla v spominu. Nas je mož navigiral, pa malo te zatravmira.

• 0

― V. Van Gogh

#1252 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12539 posts

Posted 03 November 2025 - 12:53 PM

Ta stavba je res impozantna. Rim je res tako poseben, ma Italija cela. Meni ze Trst vcasih zadostuje, da se malo nauzijem tega filinga.
  • 0

#1253 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 01:12 PM

:yes:

• 0

― V. Van Gogh

#1254 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 03:31 PM

:o
https://www.instagra...WIyZWJkbjJmMXoz
  • 0

― V. Van Gogh

#1255 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 04 November 2025 - 02:49 PM

Tiste, ki ste bile pred kratkim kaj v Benetkah, kako ste šle recimo iz parkirišča/železniške postaje v mesto? Gledam cene za vaporetto in naj bi bila ena karta, ki velja 75 minut, okrog 10 eur. Celodnevna pa 25 €. Se mi zdi ful drago.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1256 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 04 November 2025 - 02:54 PM

Z busom iz Mester. Ampak smo bili v hotelu in pustili avto tam, drugače ne vem, kako je s parkingom.

• 0

― V. Van Gogh

#1257 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28044 posts

Posted 04 November 2025 - 03:08 PM

Iz kampa na bus tik pred mostom.
  • 0

#1258 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33239 posts

Posted 04 November 2025 - 03:15 PM

Tudi mi z busom iz Mester, smo ga imeli tik pred hotelom praktično. 

• 0

#1259 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 04 November 2025 - 03:18 PM

Zanima me za enodnevni izlet. Recimo da greš parkirat na parkirišče Tronchetto na koncu mostu, tik pred mestom, ali pa z vlakom do postaje Santa Lucia. Ne vem, a tam tudi pobira bus? Do kje pa pelje bus?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1260 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 04 November 2025 - 03:29 PM

To greš pa lahko peš, 800 m je. :D Ali pa z bus postaje Tronchetto. A kaj veš, koliko je parking tam?

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users