Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#1241 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 25 December 2011 - 09:39 AM

Ja ni panike Asja, boš vidla čez en mesec ogromno razliko.
levck - jaz sem se naročila pri dermatologinji na samoplačniški pregled. Čakala sem kakšen teden in potem plačala prvi pregled in prvo dozo tablet. Pol mi je pa rekla naj grem k osebnemu zdravniku po napotnico in sem imela vse naslednje preglede in tablete zastonj (1x na mesec). Zastonj so bili tudi pregled krvi, holesterola in neki jetrni testi.
  • 0

#1242 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 25 December 2011 - 09:48 AM

Aha, dobra ideja, hvala!
  • 0

#1243 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 25 December 2011 - 10:04 AM

Moja dermatologinja je bila dr. Jadranka Korsika Mrak iz Zelenega trikotnika na Savski v Lj.
  • 0

#1244 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 26 December 2011 - 01:02 AM

Hvala Frida smile.gif
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1245 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 26 December 2011 - 06:37 PM

Asja, meni se je koža sčistila komaj ko sem dokončno nehala jemati tablete (po 10 mescih) tako da tudi če zaenkrat ne bo vredu, ne obupaj. Je bilo več takih primerov da je do najbolj drastičnega izboljšanja prišlo po jemanju. Kar je pa najbolj pomembno pa je to, da kože ne dražiš, NE STISKAŠ in uporabljaš nežne proizvode, ker je koža izredno občutljiva.
  • 0
Memento mori.

#1246 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 27 December 2011 - 09:15 AM

QUOTE(Zlatolaska @ 26. 12. 2011 - 18:37) View Post

Asja, meni se je koža sčistila komaj ko sem dokončno nehala jemati tablete (po 10 mescih) tako da tudi če zaenkrat ne bo vredu, ne obupaj. Je bilo več takih primerov da je do najbolj drastičnega izboljšanja prišlo po jemanju. Kar je pa najbolj pomembno pa je to, da kože ne dražiš, NE STISKAŠ in uporabljaš nežne proizvode, ker je koža izredno občutljiva.

Zlatolaska hvala tudi za tvoje mnenje smile.gif
Koliko časa si jih ti jemala? Jaz 9 mesecev, to pomeni do junija.
Tebi je zdaj po tem tratmaju koža vredu?

• 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1247 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 27 December 2011 - 04:00 PM

Sem napisala, 10 mesecev.

Najboljša stvar je ta, da se mi je hrbet popolnoma v nulo spucal. Prej sem imela ful boleče bule, Roaccutane jih je popolnoma uničil, v življenju nisem več dobila niti enega samega mozolja na hrbtu, ful je lep, gladki, popoln. Za to sem neizmerno hvaležna.

Koža na obrazu pa tak tak... ful je občutljiva. S pomočjo R. je prišla do te faze, da če imam jaz mirne dni, brez stresa, z veliko spanca in zdravo prehrano, ne bom imela niti enega mozolja (so pa ostale brazgotine, fleki, kakšne nečistoče npr. ogrci ponekod - ampak tako stanje je recimo s pudrom brezhibno). Če pa bom premalo spala, bila ful pod stresom, jedla ful sladkarij in mlečnih izdelkov, me bodo okoli ust in po bradi napadli kar konkretni mozolji. Ne samo tisti miceni ko jih stisneš pa adijo, ampak kar male vnetne bule. Najbolj na svetu sem srečna, da se mi po prenehanju z Roaccutane-om ne delajo več cistične akne (to je najhujša oblika), tiste so bile najbolj boleče, najbolj opazne in so se celile najdlje.

Če povzamem, zdaj imam čisto zadovoljivo kožo, pač sprijaznit se moram da nikdar ne bo popolna in da moram pazit kaj delam in kako živim, ker hitro pade pod vpliv raznih dejavnikov. Definitivno lahko normalno živim, za šolo se ne mažem (potem veš, da ni nič hudega), ko pa se namažem, pa itak zgleda ful vredu, zato pa so pudri in korektorji smile.gif . Včasih sem bila tako nezadovoljna in nesamozavestna zaradi kože, da nisem imela volje it ven, nikamor (ker sem imela take bule, da kljub pudru, je pač relief kože bil takšen kot je pač bil)... zdaj tega več ni, ker je koža dovolj normalna. Sem pa šla res čez pekel in se za nič na svetu ne bi vrnila v tisto obdobje.

Večkrat vidim punce ali fante ki imajo 20x hujše stanje in se mi prav smilijo, ker jih razumem, po drugi strani pa takrat postanem še bolj vesela in hvaležna, da se je stanje tolk znormaliziralo.

Je pa tudi res, da zdaj kože nič anti-akne ne negujem. Zvečer obraz samo očistim z nežno peno, zjutraj pa splahnem s hladno vodo, to je to. Mogoče če bi mela cele negovalne rituale bi bila koža v top kondiciji, ampak se mi ne da, ker se meni osebno zdi, da več energije in skrbi ko porabiš, slabše je. Sicer se pa za niti eno samo kremo/tretma ne spomnim da bi dejansko pomagal.
  • 0
Memento mori.

#1248 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 27 December 2011 - 04:10 PM

No lepo. Sem se že spraševala kako je s tabo, ker je tista tema čisto poniknila...
Jaz sem ful zadovoljna še dve leti po jemanju in mi je bilo žal, da ga nisem jedla prej, bi mi bilo marsikaj prihranjeno.
  • 0

#1249 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 27 December 2011 - 04:15 PM

Pri meni je zanimivo da je bila koža v najhujšem stanju ravno v obdobju ko sem jemala Roaccutane! Ko sem pa nehala jemat, se je pa tudi koža umirila. In je po jemanju bila v boljšem stanju kot pred. Ampak je tisto obdobje vmes pustilo največ posledic, brazgotin in flekcov, pred tem jih nisem imela skoraj nič. Čist zmešano vse skupaj.
  • 0
Memento mori.

#1250 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 27 December 2011 - 07:54 PM

QUOTE(Zlatolaska @ 27. 12. 2011 - 16:00) View Post

Sem napisala, 10 mesecev.

Najboljša stvar je ta, da se mi je hrbet popolnoma v nulo spucal. Prej sem imela ful boleče bule, Roaccutane jih je popolnoma uničil, v življenju nisem več dobila niti enega samega mozolja na hrbtu, ful je lep, gladki, popoln. Za to sem neizmerno hvaležna.

Koža na obrazu pa tak tak... ful je občutljiva. S pomočjo R. je prišla do te faze, da če imam jaz mirne dni, brez stresa, z veliko spanca in zdravo prehrano, ne bom imela niti enega mozolja (so pa ostale brazgotine, fleki, kakšne nečistoče npr. ogrci ponekod - ampak tako stanje je recimo s pudrom brezhibno). Če pa bom premalo spala, bila ful pod stresom, jedla ful sladkarij in mlečnih izdelkov, me bodo okoli ust in po bradi napadli kar konkretni mozolji. Ne samo tisti miceni ko jih stisneš pa adijo, ampak kar male vnetne bule. Najbolj na svetu sem srečna, da se mi po prenehanju z Roaccutane-om ne delajo več cistične akne (to je najhujša oblika), tiste so bile najbolj boleče, najbolj opazne in so se celile najdlje.

Če povzamem, zdaj imam čisto zadovoljivo kožo, pač sprijaznit se moram da nikdar ne bo popolna in da moram pazit kaj delam in kako živim, ker hitro pade pod vpliv raznih dejavnikov. Definitivno lahko normalno živim, za šolo se ne mažem (potem veš, da ni nič hudega), ko pa se namažem, pa itak zgleda ful vredu, zato pa so pudri in korektorji smile.gif . Včasih sem bila tako nezadovoljna in nesamozavestna zaradi kože, da nisem imela volje it ven, nikamor (ker sem imela take bule, da kljub pudru, je pač relief kože bil takšen kot je pač bil)... zdaj tega več ni, ker je koža dovolj normalna. Sem pa šla res čez pekel in se za nič na svetu ne bi vrnila v tisto obdobje.

Večkrat vidim punce ali fante ki imajo 20x hujše stanje in se mi prav smilijo, ker jih razumem, po drugi strani pa takrat postanem še bolj vesela in hvaležna, da se je stanje tolk znormaliziralo.

Je pa tudi res, da zdaj kože nič anti-akne ne negujem. Zvečer obraz samo očistim z nežno peno, zjutraj pa splahnem s hladno vodo, to je to. Mogoče če bi mela cele negovalne rituale bi bila koža v top kondiciji, ampak se mi ne da, ker se meni osebno zdi, da več energije in skrbi ko porabiš, slabše je. Sicer se pa za niti eno samo kremo/tretma ne spomnim da bi dejansko pomagal.

Ja sej jaz sem tudi zmeraj imela po dekolteju niti ne mozoljčke ampak pore in se je videlo kot da bi bili mozoljčki. Zdej, ki jemljem R. imam na dekolteju kožo kot otrok smile.gif Od katerega leta imaš pa ti akne? Jaz mozolje od 12 in akne od 20. Ni meni to, ampak vsakič ko grem ven bilo kam morem si dat vsaj korektor ki tam ki sem imela akne imam grozno kožo fleke. Kakšne doze R. si ti jemala? Jaz jemljem od oktobra po 20mg. Kaj si imela kakšne stranske učinke? Že en mesec opažam, da imam precej poslabšan vid ponoči, ko vozim avto. Prav me moti svetloba.
  • 0

#1251 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85870 posts

Posted 27 December 2011 - 08:39 PM

Asja87, vljudno te naprošam, če bi se lahko malo potrudila in bolj knjižno pisala, ker imamo na tem forumu tak medsebojni dogovor, ki ga večina upošteva.
Brez zamere in hvala. ;)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1252 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 09 January 2012 - 09:53 AM

QUOTE(Kami @ 21. 12. 2011 - 14:33) View Post

Mogoče se prekmalu pohvalim, ampak po edem tednu uporabe seruma, se mi je koža bistveno izboljšala. Sicer imam še vso razbrazdano od prej in bo še nekaj časa potrebovala, da se zaceli. Ampak se mi pa vsaj novi ne delajo več oz. še zdaleč ne v taki meri. Za enkrat sem navdušena!

Korektor sem 2x uporabila, ampak ker se ne delajo novi, nimam razloga za uporabo. thumbup.gif

Evo potrjujem rezultate. Odkar uporabljam prej omenjene proizvode, se mi je koža popravila. Sicer se mi še kdaj naredi kje kakšen mozoljček, ampak to je res en na teden ... ne pa trije v eni noči, kot pred uporabo. Po licih imam seveda še ostanke prejšnjega "sranja", ampak se počasi celi in upam, da sčasoma izgine. Važno, da novih ni več!!!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1253 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 10 January 2012 - 08:02 PM

Kami super! Ampak cena je pa kar konkretna. Koliko si pa kej porabila teh izdelkov oz. (od oka) za koliko časa oš imela ta dva izdelka? Ali se mažeš dvakrat na dan ali samo enkrat?
  • 0

#1254 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85870 posts

Posted 10 January 2012 - 09:52 PM

Jaz pa rabim predloge za kakšne tablete/dodatke. Perfectil sem hotela, pa so ga dali iz prodaje, vem edino še za Sensilab cerin. Je še kaj učinkovitega?
Omenim še, da imam ful občutljiv želodec, tako da bi verjetno tudi Perfectil odpadel, če bi ga lahko dobila.

• 0

― V. Van Gogh

#1255 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 10 January 2012 - 10:01 PM

QUOTE(Jinadaze @ 10. 1. 2012 - 21:52) View Post

Jaz pa rabim predloge za kakšne tablete/dodatke. Perfectil sem hotela, pa so ga dali iz prodaje, vem edino še za Sensilab cerin. Je še kaj učinkovitega?
Omenim še, da imam ful občutljiv želodec, tako da bi verjetno tudi Perfectil odpadel, če bi ga lahko dobila.

Neeeeeeeeeeeeee!!! A si ziher??? Debili!! Edine tablete, ki so delovale. O šit.

• 0

#1256 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85870 posts

Posted 10 January 2012 - 10:04 PM

Ja, v parih lekarnah so mi rekli. Na Lekarnar.com jih mogoče dobiš?

• 0

― V. Van Gogh

#1257 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 10 January 2012 - 10:07 PM

Se bom pozanimala, ful hvala za info.
Jinadaze, mene je želodec res ful bolel po teh tabletah pa drugače sploh nimam občutljivega za nič.
  • 0

#1258 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 January 2012 - 10:07 PM

Ej Frida, tablete so ženskega spola! tongue.gif wink.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1259 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 January 2012 - 10:13 PM

menjam tableti za pramena! ninja.gif
kdo se javi? laugh.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1260 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 January 2012 - 10:13 PM

Cerin se mi zdi, da Princeska uporablja, mogoče ti lahko ona kaj več pove.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users