Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1241 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 26 May 2008 - 11:43 AM

Nam so v šoli dali listek, na katerem so pisale ocene, procenti, skupne točke mature.
Poleg pa še zaključene ocene 3. in 4. letnika.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1242 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 26 May 2008 - 11:54 AM

Ja, sam lahko pogledaš tudi na inernetu, verjetno je tam v podobni obliki.
  • 0

#1243 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 May 2008 - 12:09 PM

Na splošno mi je bila slova letos kar lahka. Pa tudi ostali so rekli, da jim je ful šlo, pomoje bo letos gaussova mal drugačna.

Stuktura je bla: s+s/s/s (tukaj pa edino nism vedla za odvisnike. en je bil prilastkov zihr, za drugega pa ne vem, jaz sm dala potem kr za oba prilastkov hmm.gif )
Pri veliki sm dala jst tud Aleksander Veliki, podobno kot tašika tongue.gif

Znač. poljudnoznan. sm pa jst napisala:
- ni zapletenega, abstraktnega izrazja
- namenjeno je strokovni množici, ki ima skupno zanimanje in interese
- namenjeno tudi ljudem brez preznanja

Neki pa bom trofnla, upam ermm.gif

Pri vabilu je blo treba bit pozoren na 110-130 besed v JEDRU (tko da it potem skupaj z uvodom, zaključkom in podatki pride ene 170 zihr), pri nas vem, da je ful folka kiksnilo pa so meli vse skupaj tolk besed. Vabila sm bla ful vesela, ker smo ga dejansko v šoli ful velikrat pisali!

Aja, pa ful se mi je zdelo mal časa. Vabilo sm šla čist takoj pisat, na začetku, ker je prof. rekla že v šoli, da se to najbolj splača, ker je tok točk vredno.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1244 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 26 May 2008 - 12:55 PM

o, kriza, v jedru? js mam ful premal pol. mah. če bo slovenščina skupej 3 bo super. se morem na ustnem potrudit.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1245 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 26 May 2008 - 12:56 PM

Men je blo še kar. Ne vem, nimam ravno ful dobrega filinga, tko slabega pa tud ne. Kolkr bo, pač bo. Časa je blo res glih dost.

Jutri pa latinščina. Strah me je ko psa. Veselo na delo. cry.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1246 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 May 2008 - 01:22 PM

Eve, držim pesti!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1247 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 May 2008 - 02:05 PM

Tiste, ki imate sociologijo, iz kod vse se učite za maturo? Kot veste, jaz nimam zvezkov, ker nisem bila zadnja leta redni dijak. Vem, da je tematika letos religija, me pa zanima, če se torej piše izključno religija, ali še kaj druga in je religija pač samo glavna tema. Sploh ne vem, kako se naj lotim zadeve, iz kje naj črpam informacije, itd. Rada bi se pa res u nulo naučila, ker imam izredno rada sociologijo, pa rada bi jo res dobro pisala.

Moti me, da ne obstaja knjiga, kjer bi bila zbrana vsa potrebna snov, kot je recimo v knjigi Zgodovina na maturi 2008.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1248 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 May 2008 - 02:23 PM

Men se zdi, da se pišeta dve temi. Religija je pač znana tema, ono drugo pa si zbereš (imaš dve na izbiro). Jaz sem se za svojo maturo (soc) učila samo iz zvezkov. Kaj knjige za soc nimaš? Kaj pa če bi si zvezke od nekoga skopirala?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1249 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 02:33 PM

Ne morem se učit iz tujih zvezkov, no fucking way, me nenormalno moti brat tujo pisavo, sploh ne morem. ermm.gif
Pa raje bi imela knjige, se bojim, da v zvezkih ne bi blo zadost, jaz pač hočem it an extra mile ...

Zdej sm našla tole:

http://www.zrss.si/d...n...7&pubID=106

Ima katera to knjigo? Kako se obnese? Mal je že stara, iz leta 1996. Je tle notr vse ali bi blo priporočljivo kombinirat še s ktero drugo knjigo?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1250 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 26 May 2008 - 02:36 PM

A tist učbenik za sociologijo pa imaš? Mislim, da je naslov Uvod v sociologijo.
  • 0

#1251 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 02:41 PM

Tistega iz leta 2000, ki ima na platnicah ful folka gor?

Imam ga, ampak ne vem ... nekak se mi ne zdi glih obsežen, o religiji je borih 10 strani.
  • 0

#1252 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 26 May 2008 - 02:48 PM

Ja, tega sem mislila. Kolikor se jst spomin so se moji sošolci lansko leto učili po tej knjigi...pa po zapiskih. Drugega se mi zdi, da niso imeli.
  • 0

• Guests

Posted 26 May 2008 - 03:05 PM

Jaz imam ta dva učbenika + zapiske.
Pišeta se dve temi. Izbiraš pa med petimi.

IPB Image
IPB Image

• 0

#1254 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Danes sta se ravno kolegici pogovarjali, da je v učbeniku ful malo napisano o religiji, oni pa imajo v zvezko ful dosti napisano. In da se bota kr iz zapiskov učili, ker je baje učbenik kr nekaj.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1255 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Kako je pa z zgodovino na maturi? Una knjiga Zgodovina na maturi 2008 je nekam zelo obširna. Naša prfoksa je mela nek katalog,kjer nej bi blo bolj točno napisano kaj bo not od vsake določene teme. Se da ta katalog kje dobit?
  • 0

#1256 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 03:07 PM

QUOTE(tašika @ 26. 5. 2008 - 16:05) View Post

Danes sta se ravno kolegici pogovarjali, da je v učbeniku ful malo napisano o religiji, oni pa imajo v zvezko ful dosti napisano. In da se bota kr iz zapiskov učili, ker je baje učbenik kr nekaj.

Jaz bom dobesedno pogorela na celi črti. Nimam nobenih zapiskov, pa tudi če bi jih hotela imet, jih nimam kje dobit, ker ne poznam nobenga iz moje bivše gimnazije. I am so fuckin' doomed. Mam se voljo učit, pa se nimam iz kje ... just great.
  • 0

#1257 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 03:10 PM

Katalog bi moral biti na ricu. Jaz se bom učila iz Priročnika + zapiski.

Jaz ti lahko skeniram ali posodim zvezek od drugega letnika, drugače pa si res probaj kje dobiti kake pametne zapiske.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1258 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 03:18 PM

Js se bom učila lepo iz učbenika Uvod v sociologijo in iz učbenika Sociologija (280-urni program, slika zgoraj) ki sem ga glih naročila preko neta. Če ne bo dovolj, pa naj se jebejo - bi pa pisali boljše učbenike. verymad.gif Danes nisem in a good place ...

Tašika, kateri priročnik to misliš?
  • 0

#1259 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 26 May 2008 - 03:24 PM

QUOTE(Baby @ 26. 5. 2008 - 16:05) View Post

Kako je pa z zgodovino na maturi? Una knjiga Zgodovina na maturi 2008 je nekam zelo obširna. Naša prfoksa je mela nek katalog,kjer nej bi blo bolj točno napisano kaj bo not od vsake določene teme. Se da ta katalog kje dobit?

Izpitni katalog

Tematski sklop
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#1260 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 May 2008 - 03:26 PM

Dilema zrihtaj si negi zapiske pa ne trmari tolko, da se ne moreš učit iz tujih zapiskov. Saj gre, če se potrudiš! Neš zaradi lastne trme dobla slabo oceno rolleyes.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users