Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1241 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 16 November 2007 - 11:28 AM

Kul to thumbup.gif , sem ti kr mal fauš oops.gif . No, jaz tut upam, da bo tako. Samo, ko mi je človek reku, da še ni 100%. Samo mesec in pol počakamo pa bomo vedle.
  • 0

#1242 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 16 November 2007 - 11:44 AM

Sem tudi jaz o tem nekje brala. Lahko bi bilo res...
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1243 cobra007

cobra007

sramežljivec

• Člani
  • 96 posts

Posted 16 November 2007 - 12:10 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 16. 11. 2007 - 11:22) View Post

jst nč ne vem, bom pa zelo vesela, če bo to res smile.gif Sem se znebila celulita! w00t2.gif

a to si ga izgubila s pomočjo tablet?bi blo pol fajn poskusit...smile.gif

me pa zanima, kako je s tem, ko menjaš tablete... so kakšni stranski učinki? ali telo sprejme nove tablete kot stare?

• 0
[size=7]It's better to lose a moment in your life, than life in a moment!!!

#1244 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 16 November 2007 - 12:54 PM

Ne, dodatnih stranskih učinkov ni. razen standardni stranski učinki posameznih tablet. Meni je recimo po Cilestu bilo neznosno slabo, medtem ko pa mi je Logest povzročil celulit. Pri samem prehodu pa ni stranskih učinkov.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1245 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 16 November 2007 - 03:27 PM

če se kateri da na kratko, zakaj naj bi ble Yarina najboljše? Hvala
  • 0

#1246 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 16 November 2007 - 03:47 PM

Ne zadržujejo vode in imajo najmanj stranskih učinkov.
  • 0

#1247 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17613 posts

Posted 16 November 2007 - 03:48 PM

Kaj pa Yasminelle? A niso podobne Yarini, samo s še manj hormona?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1248 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 16 November 2007 - 03:50 PM

Ja, saj yasminelle naj bi bile najbolj blage in jaz sem ravno za yasminelle slišala in ne za yarino! da naj bi prišle na zeleno listo po novem letu!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1249 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 16 November 2007 - 06:28 PM

razlika med yarino in yasminelle je ta, da imajo yarina podobno količino hormona kot diane, yasminelle pa kot logest. Oba pa imata dodaten hormon za odvajanje vode.
  • 0

#1250 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17613 posts

Posted 16 November 2007 - 09:31 PM

Torej, na splošno vas je največ zadovoljnih z Yarino? Al kako ;)
Ančka, stanje kože je pa isto ane?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1251 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 16 November 2007 - 09:51 PM

Jaz sem nehala z tabletkami!Groza no!Komaj zdaj opazim,da mi je volja do seksa z tabletkami za 80% padla,brez zajebancije.
Danes sem mojega skoraj pojedla..ko pomislim kaksna bom jutri me je kr strah laugh.gif Nehala sem pa zato, k fant pride vedno za 2dni(vikend).Ne splaca se vec jemat redno.V pon.letim h ginekologu, da mi razlozi kako je z merenjem temperaturo,kdaj sem plodna itd.
Drugace pa so zdaj kondomi.
Res ne prebavljam tablet vec.Nasplosno se je moje pocutje izboljsalo za ene 60%.
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#1252 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 November 2007 - 11:36 PM

Luminelle, poročaj prosim kaj ti bo ginekolog povedal o plodnih dnevih, merjenju temperature, zanesljivosti... smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1253 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 16 November 2007 - 11:58 PM

Matilda, jaz nimam problemov s kožo odkar sem na tabletkah
  • 0

#1254 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 17 November 2007 - 10:21 AM

Itak, da bom, sam oni me bodo ziher skusali prepricat, naj zacnem spet tablete vendar ni sans. Bom pa se v Avstriji vprasala v lekarni za ene testercke in sicer Persona. Ko ga polulam bi mi naj povedal kdaj je treba pazit oz.kdaj sem plodna.Nevem,nekaj bom ze nasla in bom porocala.
  • 0

#1255 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32320 posts

Posted 17 November 2007 - 10:28 AM

Saj to so ovulacijki testi, jih dobiš tudi pri nas.
velik o samem menstruacijskem ciklusu lahko izveš že sama, sam mal je treba pobrskat po netu...
  • 0

#1256 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 17 November 2007 - 10:30 AM

Jaz nisn tablet jemala kak mesec, pa mi je skor utrgalo. Sem imela ful apetit do sexa, preveč skor. Tip se me je že bal laugh.gif .
  • 0

• Guests

Posted 17 November 2007 - 10:48 AM

QUOTE(luminelle @ 17. 11. 2007 - 10:21) View Post

Itak, da bom, sam oni me bodo ziher skusali prepricat, naj zacnem spet tablete vendar ni sans. Bom pa se v Avstriji vprasala v lekarni za ene testercke in sicer Persona. Ko ga polulam bi mi naj povedal kdaj je treba pazit oz.kdaj sem plodna.Nevem,nekaj bom ze nasla in bom porocala.

Ja, to je imela moja kolegica in je rekla, da je kupila v Avstriji! Persona
  • 0

#1258 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 17 November 2007 - 11:11 AM

Aaaa to so ti testercki laugh.gif Zdaj sem pa res srecna!Am Nila, pa ti je povedala svoje mnenje?Kako se ji zdijo itd.?Saj ce ni, ni frke.Kak kul biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 17 November 2007 - 11:18 AM

Rekla je, da je pri njej vedno delovalo in je bila full zadovoljna. smile.gif Zoprno je le, ker moraš kupovati testne palčke (osem na mesec jih porabiš, tale napravica pa očitno shranjuje podatke o hormonih in ti potem napoveduje, kdaj si plodna in kdaj ne).

Edit: takole izgleda Persona :-)

Hm, zdaj sem našla še eno zanimivo reč, ki se baje dobi pri nas v lekarnah (očitno je treba naročit hmm.gif) F-test (glej poste od male žirafe!). hmm.gif Test je za večkratno uporabo in deluje tako, da na neko stekelce naneseš slino ali sluz in potem opazuješ obliko - če nastane vzorec v obliki praproti, si plodna, če so krogci, pa ne. No ja, preberite si malo na spletni strani, če vas zanima.

Sumim, da bo tale Persona kmalu moja. A gre katera v kratkem v Avstrijo? biggrin.gif
  • 0

#1260 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 17 November 2007 - 11:36 AM

Zgleda precej zanimivo.Hmm a tud ti si "anti" hormonske tabletke? Bom si pa kr narocila enega (18€ pa res ni kaj dosti, ce deluje) in se v Avstriji bom pogledla kaksne so cene.
Nila, jaz grem v Avstrijo v torek.Lahko povprasam in ti nabavim?Sumem, da bo oboje moje biggrin.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users