Jump to content

Photo

Kaj bomo pa danes jedli?

• Please log in to reply
27877 replies to this topic

#12401 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7051 posts

Posted 06 August 2008 - 08:18 PM

-čevapčiči
-kruh
-okisane kumare
  • 0

#12402 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 August 2008 - 09:14 PM

z: fitness kosmiči v mleku
m: sendvič s sirom, pršutom in solato
k: srnin file (oz. koščki mesa), skutini štruklji in brusnična omaka, mešana solata
v: kava z mlekom
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#12403 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28062 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 August 2008 - 09:31 PM

z: kornfleks, grozdje
m: navaden jogurt z žličko medu (fuj. ko sem bila majhna, sem to oboževala, zdej pa mi res ni več všeč. mogoče med ni bil pravi), banana
k: paradižnikova juha, pražen krompir
v: Tom lučka

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#12404 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 06 August 2008 - 10:17 PM

Rea, ti si pol skor presnojedka? To je men ful dobr, mislm ful občudujem tako disciplinirane ljudi res, jst bi takoj tako prehrano mela, če bi le zdržala. A se dobr počutiš po taki prehrani? Poznam eno presnojedko in je ful zdrava že ves čas in ima veliko energije, vedno deluje tko sveža...tako da jst verjamem, da je to ok in zdravo, čeprav se večini ljudi to zdi ful neki čudnega. A si se zavestno tako odločila, ali je pršlo čist spontano, ker ti tko pač sede? A te kej zamami, ko drugi recimo zraven jejo kšne dobrote pa to? Ker moj fant skos ene bedarije žre in pol se še men sline pocedijo., hehe in se morm ornk prsilit da se ne nažiram preveč še jst zraven.
Upam, da ti ne morim z vsemi temi vprašanji oops.gif

• 0

#12405 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28062 posts

Posted 06 August 2008 - 11:58 PM

QUOTE(redkvica @ 6. 8. 2008 - 11:00) View Post

Tolele:
IPB Image

A so to uni, kako se že reče, aaa, krompirjevi kroketi? Home made al' kupljeni?
  • 0
Pablo Picasso

#12406 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 August 2008 - 12:04 AM

Mah ne, nism presnojedka, ker si tud skuham zelenjavo a veš, pa jem jo v zelenjavni juhi, čorbah pa tko.
Čeprav če sm iskrena si kuhano poredko nrdim, tm ene 1x na 14 dni včasih še več časa mine, kdaj me pa zapič pa si jo nrdim 2 dni zapored pa potem spet neki časa ne, tko, da vmes jem suorov. Pa več sadja kot zelenjave kar me kr mal mot, ker mi cukr skoz pada zarad tega. No, al pa če bi jedla sadje z nižjim GI.

Ker presnojedstvo (vegansko presnojedstvo) je uživanje surove, neobdelane hrane, semen in oreščkov, ne jejo ml. izdelkov itd, skratka hranjenje z životvorno in živodejno hrano ( taka hrana kot nam jo je ponudla narava, neobdelana, nekuhana, živa pač) in ne z živostatitčno in živomorno hrano ( termično obdelana hrana, meso, ribe, mlečni izdelki, škrobna živila-kruh itd.). Naj bi se presnojedstvo delilo še na presnojedce, ki uživajo surove mlečne izdelke, pa med tud, sam spet kle nej bi bli kozji izdelki bolj primerni od kravjih mlečnih izdelkov, ker so manj živomorni, heh.

Hrano, ki je vzklila, ki 'živi' in telo ne potrebuje veliko energije, da jo predela in se z njo spopade, telesu ne povzroča zakisanja in ne ruši ph-ja, itd. ( Treba je o tem prej velik vedt, da se podaš v to, ker velik ljudi zarad napačnega pristopa k tej prehrani obupa, rata brez enegrije, daje ga čudna prebava, in misl, da je presnojedstvo drek.)
Recimo 1 izmed stvari, k jo je fajn vedt, je, da se sadja in zelenjave ne bi smel mešat, ne bi se smel mešat tud samo sadja različnih vrst, namreč vsak sadež&zelenjava ima svoje vrste encimov, ki pa, če se zmešajo v prebavnem traktu porušjo ph in zavrejo, otežujejo prebavilom, potem te pa napenja, slabo ti je, drisko maš itd... začaran krog, ki bi za nepoznavalca predstavljal, da je presnojedstvo zanič in njemu ne odgovarja, uresnic se je pa sam napačno lotu stvari.
(Recimo za ljudi z 'normalno' prehrano tud vela oment, da se beljakovin in sadja naj ne bi mešal spet ravn zarad prisotnosti različnih encimov ki potem v telesu ne pašejo skupi, se različno razgradijo, ob različnem času)

V nasprotju s presnojedci, ( kljub temu, da se prehranjujem večinoma le s sadjem, zelenjavo, semeni, oreščki) pa si jaz hrano tudi še kuham ali popečem (zelenjavo mislim). Lahko bi rekla, da tisti občasni obroki kruha z medom pač predstavljajo mojo crkljanje, ker mam to pač rada, popade me pa ko mi ful cukr pade, kar je pa logično, ker če ješ skoz skor sam sadje se ti ravn cukra stalno za zelo hitro dvigne in zelo hitre pade... tako se potem od časa do časa prehranjujem z živostatično in živomorno hrano. S katero se pa pol --brez bull shita-- potem kljub trenutnemu zadoščanju, ko pogoltnem kruh z medom, počutim mal 'down' in upočasnjeno, na trenutke zaspano in brez taprave vole (sam to morš neki časa jest sam sadje pa zelenjavo, da lahko vidš dejansko razliko kako ti potem rata, ko poješ kaj drugega) .

Koki, pr men se je začel, 2.5 let nazaj k sm čist izklučla meso ven (pred tem pa ga tud nism neki časa jedla, sam me ni motl, če se je kuhu zravn, recimo v rižoti al pa golažu sem ga ven zbezlala, pa pojedla omako ipd, potem pa tud tega nism več delala) pol s časoma, sm pa prestopala iz vagona na vagon. Ubistvu pri prestopu na 'zdravo hranjenje' je bla odločitev zavestna pol se je pa začel tko, da sm sprot vidla pa ugotavlala kva mi sede pa kaj ne.
Ne, mene ne premam, jz mam tko al tko trdo volo kt slon in mi ni problema sploh. Tud moj fnt se baše skoz s čim, in valda, ko zavoham ratam lačna, sam pol si grem po svojo hrano in jo pojem, a veš. Ni tko, da mi zapaše prav njegova hrana ampak hrana nasploh oz. moja hrana. Pa tud, če bi me premaml pa da bi se mi sline cedile, bi se počutla izdajalsko do same sebe in bi se vprašala če sm sploh ' pri stvari' a veš, kaj se pa sploh grem, če bi se mučla s takim hranjenjem in bi si oteževala delo, hehe. Jz vrjamm v to, da delaš, ješ, žviš nasploh tko kot ti odgovarja in to bi blo tko, kot če bi šivala pulovr ampak ful bi si pa želela met rajš nakvačkanga, pol bi si ga pač nakvačkala smile.gif) Se prav deli tko kot ti sede, bod zvest, brez veze se je mučt in silt.
Tko, da jz prou uživam pri tem kar jem in mi je najbolš taka hrana. Mene fnt ne razume kako mi je lahko dobr jest brokolijevo juho z vmešano piro, al pa kako mam lahko za kosilo banano s skuto, al pa skledo lubenice, sam men pa pač ni jasn kako lahko on je restan krompir z ocvirki al pa špagete z mesno omako, men je to že čist drug svet, sam za razliko mene od njega, on mene ful ne šteka in lah rečm, da me dostkrat neodobrava in posiljuje z raznimi retarded mnenji, jaz njega nisem nikol, nej je kar mu pač paše, dlje od širjenja info, ki mu jih dam na vsake tok, jz ne morm in ubistvu tud nočm vplivat.

Upam, da ni preveč za brt, sam če že vprašaš, pa tud ne morm na to odgovorit z ja pa ne, tud, če bi hotla.

Še to- če povežem moje slabo počutje zadnjih 4 dni z mojo prehrano, vidim marsikaj. Mami je praznovala r.d. umes, menstro sm dobila po 3 mescih in me je dala lakota, no in te 2 stvari skp sta pripomogle k temu, da sm jedla krep. Zadnje 4 dni me pa neznansko boli glava in želodec, prej tega na 14 dneh sadja in zelenjave na morju ni nikol pršl. Tok o tem kaj je 'zdravp', jz vsekakor vedn bl vidm, da taka statična hrana mene mal potlač.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#12407 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28062 posts

Posted 07 August 2008 - 01:40 PM

z:
kornfleks z deci mleka (brat je vse spil, niti kaplje ni več pri hiši),
banana,
2 prepečenca

k:
paradižnikova juha,
3 kosi kruha,
2 hrenovki,
zelenjavni polpet,
paradižnikova solata,
približno 9216384953 tisoč pravkar pečenih prest in palčk s kumino in sezanom

wacko.gif
  • 0
Pablo Picasso

#12408 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18439 posts

Posted 07 August 2008 - 03:59 PM

k: riba, krompir v kosih, paradižnikova solata
m: kava, lindt temna čoko., piškoti
v: jurčki z jajci
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#12409 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 August 2008 - 04:55 PM

Moja porcija za kosilo bi izgledala: 2-3 knjoki pa tretjina unega zraven (zrezek al kaj? Mogoče polovica). Nanašam se na sliko.

Jaz sem v toplicah,jem bolj blah in malo.

včeraj
Z:pol koščka kruha,marmelada,maslo,nescafe 3v1
K:kajzarica sendvič
vmes:mal palčk,par grozdov
V:zelenjava,en mini sojin polpet

danes
Z:PZ toast z marmelado in maslom,milka jacobs 3v1
vmes:mal palčk,grozdja,hruška,kepica sladoleda
V:malenkost ribe,blitva,kuhana zelenjava,mini kepica sladoleda

Vmes se gibam res ogromno,ker ogromno plavam....Me zanima kaj bo,ko pridem domov....
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#12410 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 07 August 2008 - 08:10 PM

Ej Rea, ful ti hvala za tale odgovor. Jst te ful podpiram pri temu in verjamem, da je to uredu smile.gif Itak ti sama najboljš veš in tud občutiš to, da pozitivno nate vpliva tak način in to je pa najpomembnejše, a ne cool.gif
  • 0

#12411 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 07 August 2008 - 09:07 PM

Z: čokolino
M: koruzna bombeta
K: 1 skuša, pečen krompir
M: bananin frape, milkyway minute
V: jogurt, kosmiči
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#12412 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 August 2008 - 09:53 PM

Zajtrk- lubenica
Kosilo- /
Večerja- zelenjava
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#12413 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 08 August 2008 - 09:01 AM

QUOTE(Coco* @ 7. 8. 2008 - 0:58) View Post

A so to uni, kako se že reče, aaa, krompirjevi kroketi? Home made al' kupljeni?

Coco, jaz jim rečem rogljički/svaljki. So pa ocvrti njoki, ki jih je nardila stara mati od fantiča. To je res neki najboljšega oops.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#12414 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28062 posts

Posted 08 August 2008 - 10:55 AM

^Aja, njam, even better.

Z:
skodelica kornfleksa s hladnim mlekom
skodelica jagod

M:
3 prestice s kumino/sezamom
lubenica
banana

K:
farfalline z mesno omako + še malo špagwetov
jabolko
  • 0
Pablo Picasso

#12415 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26421 posts

Posted 08 August 2008 - 11:08 AM

z: banane (za dvig serotonina biggrin.gif )
m: študentska hrana
k: ?? pridem šele zvečer domov, tko da ga bom verjetno preskočila
m: pz kruh, paradižnik, avokado, kalčki
v: thai riž z zelenjavo
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#12416 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12984 posts

Posted 08 August 2008 - 12:46 PM

m: toblerone
k: solata iz paradižnika in paprike, kruh
m: ledena kava
v: jogurtov šejk z bananami, borovnicami in jagodami
  • 0

#12417 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 08 August 2008 - 01:51 PM

Z:kos kruha z marmelado in ramo,milka jacobs 3v1
vmes:par črvov (haribo),hruška in malo slanih prigrizkov
V:zelenjava,mogoče kaj ribe,če bo spet na meniju.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#12418 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 August 2008 - 03:43 PM

z - Actimel (breskev/matični mleček)
k - špageti in bučkina omaka, zelena solata
m - Nescafe 3v1, kakavni mousse
v - sojin desert - banana

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#12419 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6841 posts

Posted 08 August 2008 - 04:54 PM

Z:Hoferjeva polnozrnata štručka, sir + Nescafe 2v1
M:grozdje
K:ribe, solata fižola+paradižnik
V: novo odkritje woot.gif kar 2 kosa domačega črnega kruha, s Tartex zelenjavno pašteto, čebula, paradižnik, pera zelene solate + Hoferjevo čokoladno sojino mleko
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#12420 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 08 August 2008 - 05:31 PM

Z: jogur, kosmiči, zeleni čaj
M: tablica marcipanove milke
K: makaroni bolognese
V: čokolešnik, jabolko
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users