Posted 20 September 2009 - 09:08 PM
Meni je tudi nagnusno, da pride folk v SLO in se mu v več letih bivanja tle ne rata naučit slovensko. Takega bi jaz poslala nazaj tja, od koder je prišel, častna beseda, pa nestrpnost gor ali dol. Če dobiš dom in novo življenje v drugi državi, če ti ta država priskrbi službo, če se tle šolajo tvoji otroci in podobno, boš govoril jezik tiste države. Kako govoriš za zaprtimi vrati svojega doma mene čisto ni ne briga, v javnosti pa govori slovensko. Najbolj šokantno mi je, da imamo razne južne zdravnike, ki delajo pri nas že 10, 20 in več let, pa še vedno govorijo tak 50:50 slovensko. Pa kaj si ja nor?! Kaj če ga pacient kaj narobe razume? Pa tudi jaz ko grem ven in mi kak razlaga, da že par let živi tle in kr neke fore, govori pa tako spakedrano slovenščino, da ga pol ne kapiram, mu samo rečem ''nič te ne razumem'' in grem stran. Dobro, če je tle par mesecev se bom potrudla ga razumet, če pa je že več let, pa res ne bom podpirala njegove lenobe. Če kaj hoče od mene, me bo prosil po slovensko. Če bi se jaz preselila v tujo državo, tudi ne bi tam celo življenje vseh ogovarjala po slovensko in od njih zahtevala, da poskušajo razvozlat kaj hudiča hočem, sej nisem na glavo padla.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.