Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

#12381 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 September 2009 - 08:12 PM

QUOTE(Nincha @ 20. 9. 2009 - 20:46) View Post

Zdi se mi pa FUL narobe, da je folk tok ignoranstski pa nehvaležen, da se v 30letih "ne morejo" naučit našega jezika in potem NIKJER ne govorijo slovensko. Mene to res razpizdi na polno, a če se bo pa v Nemčijo preseliu bo pa lahko en bosanec govoril nemško že po enem mesecu, tuki pa po 10 letih še vedno "ne zna", pfuj.

Podpis. Ker se nočejo naučit, ker jih ne briga, in pol nekateri se še celo tolko "ponižujejo" da dejansko z njimi komunicirajo v njihovem jeziku. Enkrat je bil pred mano en bosanec, ali karkoli pač že je bil, na okencu na občini. Tista boga ženska na okencu ni znala njegovega jezika ampak se je nekako trudila, pol pa ji ta tip še zabrusi nazaj da naj si nabavi prevajalca če ne razume (ONA!!)... lol prelol. Jaz s takim njegovim odnosom niti spregovorila ne bi, ali v slovenščini ali pridi s prevajalcem.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#12382 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27602 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 September 2009 - 08:26 PM

QUOTE(Špela @ 20. 9. 2009 - 21:11) View Post

[i] se mi zdi pa stopnja nestrpnosti napram ljudem, ki imajo korenine iz bivše Juge, neprimerno večja kot npr. proti ne vem, drugim evr. narodom. ne vem, če bi bla taka hajka, če bi bli obravnavani katerikoli drugi narodi. ker valda, en poštirkan francozek je več vreden od enga bosanca. rolleyes.gif

Ogromen podpis. Poznam primer Američana (mogoče je Anglež, hmm, nisem čisto sigurna), ki je prišel v Slovenijo pred 20 leti, se še danes ni naučil slovensko, pa mi vseeno vsi ližejo rit in z njim govorijo angleško.
Tega ne odobravam, pa če gre za Francoza, Angleža ali Bosanca.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#12383 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 September 2009 - 08:30 PM

^ To je res, ampak je tudi res da se ponavadi ostali tujci bolj trudijo kot pa južnjaki, vsaj jaz tako opažam, morda se motim, ampak mislim da ne.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#12384 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18667 posts

Posted 20 September 2009 - 08:31 PM

Jst se tut s tem vsem čist strinjam, da tut če Američan živi tukaj da bi se moral naučit slovensko, je pa njemu definitivni miljonkrat težje kot pa bivšim narodom Yuge, ker so si naši jeziki veliko bolj podobni. Ampak itak da to ni opravičilo, pač trudiš se po najboljših močeh. Ampak vsi tisti, američani, francozi ali srbi ki po 10 letih življenja v Slo ne znajo spravit skupaj niti enega slovenskega stavka, se pa nio potrudil niti mal.

^ To je res, ampak je tudi res da se ponavadi ostali tujci bolj trudijo kot pa južnjaki, vsaj jaz tako opažam, morda se motim, ampak mislim da ne.

To pa zato, ker njih razumemo, in se jim potem ne zdi vredno. Če pa nemca čukasto gledaš, se bo pa moral naučit, čeprav s težavami in verjetno njegova slovenščina nikoli ne bo popolna. Sej isto z južnjaki v tujini, ki se pri nas ne morejo kao naučit jezika, v Nemčiji franciji itd. se naučijo pa v nekaj tednov, ker jih pač noben ne razume in nimajo izbire. Mi jim pa pustimo pa se tok trudmo da bi jih razumel, potem pa nobenmu ni več vredno. Krneki!

• 0

After all this time?

Always.

#12385 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 September 2009 - 09:08 PM

Meni je tudi nagnusno, da pride folk v SLO in se mu v več letih bivanja tle ne rata naučit slovensko. Takega bi jaz poslala nazaj tja, od koder je prišel, častna beseda, pa nestrpnost gor ali dol. Če dobiš dom in novo življenje v drugi državi, če ti ta država priskrbi službo, če se tle šolajo tvoji otroci in podobno, boš govoril jezik tiste države. Kako govoriš za zaprtimi vrati svojega doma mene čisto ni ne briga, v javnosti pa govori slovensko. Najbolj šokantno mi je, da imamo razne južne zdravnike, ki delajo pri nas že 10, 20 in več let, pa še vedno govorijo tak 50:50 slovensko. Pa kaj si ja nor?! Kaj če ga pacient kaj narobe razume? Pa tudi jaz ko grem ven in mi kak razlaga, da že par let živi tle in kr neke fore, govori pa tako spakedrano slovenščino, da ga pol ne kapiram, mu samo rečem ''nič te ne razumem'' in grem stran. Dobro, če je tle par mesecev se bom potrudla ga razumet, če pa je že več let, pa res ne bom podpirala njegove lenobe. Če kaj hoče od mene, me bo prosil po slovensko. Če bi se jaz preselila v tujo državo, tudi ne bi tam celo življenje vseh ogovarjala po slovensko in od njih zahtevala, da poskušajo razvozlat kaj hudiča hočem, sej nisem na glavo padla.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#12386 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 20 September 2009 - 09:24 PM

QUOTE(Buggy @ 20. 9. 2009 - 11:16) View Post

Sej ni važn, ti ne razumeš kako mava midva zrihtan, men pa ni jasn kako lahko vidva temu kar mata, rečeta zveza. Jz se z unimi kolegi, k mi niso prjatli več pogovarjam, seksata pa vidva itak ne. Ni mi jasn s čim sta sploh povezana in zakaj sta skup.
Mi je pač noro lep občutek, ko zjutri vrže nogo pa roko čez mene in reče da mu je ful lepo z mano, če pa ti zato mislš da sm emocialna pijavka in da mu nož držim na vratu, da mi pove kej lepga, pol je pa to čist tvoj problem. Če bi bla mal drugačna, bi najbrž zarad tega ti mal bolj cenila svojga, ker ti ne govori tega, ampak men se zdi, da ti je itak vseen.
Upam, da sm ti uspela kej razjasnt in da boš kdaj lahko razumela kako to je, če pa ne mi pa tud dol visi. Če te je ob branju mojih postov strah, da bi ti tud kdaj mogla furat kej tazga, jih pa pač ne ber.

Buggy, vidm da ti res ful dol visi kaj si mislm, sploh ker si ene 3× poudarla da ti dol visi.
Glej, ne bi blo treba sploh odreagirat, podala sem zgolj svoje mnenje. Verjamem, da imaš svoje razloge za tak odnos, kot imam jaz svoje razloge za svojega.

Jaz sem pač hladna oseba, nisem sentimentalna, nisem emocionalna, in nisem romantična. Taka pač sem. Ne mislim se zagovarjat. Seks mi je pa v zvezi zadnja briga. Jebiga, so pomembnejše stvari.

Spoznala sem, da je ena kolegica v resnici takšna prasica, kot so mi drugi govorili ves čas, jaz sem jo pa zagovarjala, češ... "Ona pa že ne. Ona je pa ja fajn." ja fajn my ass.
Lena hinavka je.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#12387 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18667 posts

Posted 20 September 2009 - 09:58 PM

O fak prou zanima me kaj sem spet "govorila". Svašta res.
  • 0

After all this time?

Always.

#12388 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 20 September 2009 - 10:13 PM

+ pogrešam, pogrešam, pogrešam

- bluzim, bluzim, bluzim

Kožo mam totalno v razsulu. Grozljivo.

Na živce si grem, ko spoznam nekoga in ga seciram, seciram, seciram, dokler ne pridem do napak mad.gif Pa zakaj za vraga ne bi mogla enkrat uživat!
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#12389 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 September 2009 - 11:27 PM

QUOTE(DiLeMa @ 20. 9. 2009 - 22:08) View Post

Meni je tudi nagnusno, da pride folk v SLO in se mu v več letih bivanja tle ne rata naučit slovensko. Takega bi jaz poslala nazaj tja, od koder je prišel, častna beseda, pa nestrpnost gor ali dol. Če dobiš dom in novo življenje v drugi državi, če ti ta država priskrbi službo, če se tle šolajo tvoji otroci in podobno, boš govoril jezik tiste države. Kako govoriš za zaprtimi vrati svojega doma mene čisto ni ne briga, v javnosti pa govori slovensko. Najbolj šokantno mi je, da imamo razne južne zdravnike, ki delajo pri nas že 10, 20 in več let, pa še vedno govorijo tak 50:50 slovensko. Pa kaj si ja nor?! Kaj če ga pacient kaj narobe razume? Pa tudi jaz ko grem ven in mi kak razlaga, da že par let živi tle in kr neke fore, govori pa tako spakedrano slovenščino, da ga pol ne kapiram, mu samo rečem ''nič te ne razumem'' in grem stran. Dobro, če je tle par mesecev se bom potrudla ga razumet, če pa je že več let, pa res ne bom podpirala njegove lenobe. Če kaj hoče od mene, me bo prosil po slovensko. Če bi se jaz preselila v tujo državo, tudi ne bi tam celo življenje vseh ogovarjala po slovensko in od njih zahtevala, da poskušajo razvozlat kaj hudiča hočem, sej nisem na glavo padla.

Se v celoti podpišem.
Jaz poznam kup ljudi, ki niso "naši", pa govorijo brezhibno slovensko ... poznam pa ogromno tudi takih, ki spet niso "naši", so že veeeliko let v Sloveniji, pa so morda sposobni izgovorit 10 besed po slovensko. Med drugim tudi nekoliko bolj enega, ki si je pred mnogo leti zrihtal slovensko državljanstvo (ob tem še danes zveni njegov znamenit stavek "A sada sam ja Slovenac"), pa ne zna po naše povedat NIČ. So preponosni (in najbrž tudi preglupi), da bi se v 20ih letih naučili jezika države, v kateri so doma.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#12390 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 September 2009 - 07:30 AM

Hja, to bi se dalo spet na kilometre razpredat. biggrin.gif Ne da se jim (mogoče nekaterim), preponosni (mogoče nekateri), pa še treba jim ni po drugi strani, ker jih tukaj pač razumemo, oz. še več - znamo tudi mi njihov jezik. Vsaj nekje do moje generacije lahko rečem, da vsi govorimo (bolj ali manj tekoče) srbohrvaško / srbsko / hrvaško. wink.gif Če bi pa Finec prišel in začel po Finsko, me zanima kdo bi ga razumel, in potemtakem bi se ta oseba bila bolj ali manj primorana naučiti slovensko.

Jaz pravim tako: če živiš v Sloveniji in imaš to državljanstvo, vsaj z drugimi govori slovensko, nauči se, potrudi se, kaj se dogaja za zaprtimi vrati me ne zanima, zaradi mene lahko v krogu družine in ajde - s prijatelji - govoriš kakor želiš.

Nič se mi ne da, pa nekoga sem dala na ignore, čeprav sem vedela, da bi se rad z mano pogovoril oz. mi malo potožil, pa nekoga malo pogrešam, pa sem preveč ponosna, da bi ga poklicala oz. mu sms poslala. pinch.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#12391 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 21 September 2009 - 08:07 AM

QUOTE(DiLeMa @ 20. 9. 2009 - 22:08) View Post

Najbolj šokantno mi je, da imamo razne južne zdravnike, ki delajo pri nas že 10, 20 in več let, pa še vedno govorijo tak 50:50 slovensko. Pa kaj si ja nor?! .

še bolj bizarno je da imamo take tudi učitelje, profesorje....ki učijo v Slovenskih šolah, od nas pa se zahteva seveda matura iz Slovenščine, pa te je+bejo zaradi vsake vejice,pikice.....

• 0

#12392 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 September 2009 - 09:02 AM

Jaz sem imela v OŠ eno leto profesorico angleščine, ki je govorila totalne bedarije, recimo otvorite book na page xx. laugh.gif
PRISEŽEM, če si zmišljujem, naj mi zgnijejo genitalije. Če je kdorkoli iz tega foruma hodil na hudinjsko OŠ bo v momentu vedel, katero mislim.

Mislim, da zdej ne uči več, pa se še vedno vsi delajo norca iz nje, prav ne moremo pozabit.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#12393 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29995 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 21 September 2009 - 09:43 AM

žalostno je tudi, da nek procent rojenih govorcev ne nardi mature iz lastnega maternega jezika, tle bi se jaz še malo bolj zasekirala. ja, ja, vem, da vsak misli, da obvlada, da to bo pa že naredu, sej valda to govori in piše vsak dan .... bla bla bla. pa ni zmeri tko.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#12394 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 21 September 2009 - 10:09 AM

^^

Podpis!

QUOTE(Kinky @ 21. 9. 2009 - 8:30) View Post

Nič se mi ne da, pa nekoga sem dala na ignore, čeprav sem vedela, da bi se rad z mano pogovoril oz. mi malo potožil, pa nekoga malo pogrešam, pa sem preveč ponosna, da bi ga poklicala oz. mu sms poslala. pinch.gif

Tole mi je pa znano. Obojetroje. smile.gif

QUOTE(DiLeMa @ 21. 9. 2009 - 10:02) View Post

otvorite book na page xx laugh.gif

laugh.gif

ZELO mi ze zacenja najedati zivce, da se doloceni ljudje spominjo name samo, ko kaj potrebujejo. Gladko od*ebem. Dovolj imam!!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#12395 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18566 posts

Posted 21 September 2009 - 10:24 AM

QUOTE(Braunkopf @ 18. 9. 2009 - 14:05) View Post

Viš, v naših časih že depilirajo, nič več ne brijejo. cool.gif

Majkemile, odobrili... laugh.gif

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#12396 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 21 September 2009 - 11:01 AM

Planetka, teh pijavk, ki kličejo samo kadar kaj rabijo, se je najbolš znebit, in to čimprej.
To sem jaz naredila, in človek se takoj počuti mnogo bolje.
  • 0

#12397 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 21 September 2009 - 11:41 AM

Sinnaia, vem, delam na tem, tezko je, ce si zj*ban v glavo in mislis, da moras vsakemu ugajati. Pocasi mi uspeva folku povedati, kar mu gre + da se ne sekiram, ker sem pac do nekoga zoprna. Moje novo vodilo: save yourself!
  • 0

#12398 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 21 September 2009 - 11:57 AM

Če sebe ne postaviš na prvo mesto, se itak lahko slej ko prej samo še raztrgaš za druge.
Si na dobri poti, kar tako naprej. ;)
  • 0

#12399 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18566 posts

Posted 21 September 2009 - 12:23 PM

Meni se tudi za malo zdi, da me kdo pokliče, kadar kaj rabi, sicer pa ne. Na koncu si pa mislim, da ne morem biti "takšen"... down.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#12400 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28070 posts

Posted 21 September 2009 - 12:24 PM

Tocno tako, pa se potem, ko se raztrgas, nosijo kose naokoli, ce bi lahko kaj izcuzali iz njih. Hvala Sinnaia! Pocasi mi postaja jasno, kako se moram obracati, izkusnje naredijo svoje.

Errol poznam tvoj obcutek, se predobro. Ampak res, mores in MORAS biti taksen, kdo bo poskrbel zate, ce ne sam?

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users