Recept je sicer veganski, ampak objavljam tukaj
Res super juha, zelo priporočam; por je glavna sestavina, kot tudi prosena kaša in sveže zelje. Je pa precej gosta, tako da lahko dodate malo več tekočine.
Dober tek.
Posted 02 February 2014 - 03:24 PM
Recept je sicer veganski, ampak objavljam tukaj
Res super juha, zelo priporočam; por je glavna sestavina, kot tudi prosena kaša in sveže zelje. Je pa precej gosta, tako da lahko dodate malo več tekočine.
Dober tek.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 02 February 2014 - 07:00 PM
odlično, tole bo pa ta teden na sporedu enkrat, sigurno. A misliš da bi bilo kul če daš notri še ene 2 krompirja, da je v bistvu enolončnica potem? Kot ena krepka jed na žlico?
Posted 02 February 2014 - 07:01 PM
Lahko, ampak ni nujno potrebno, ker pride precej gosto; proso zgosti. Če pa boš dala krompir, daj več tekočine.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 02 February 2014 - 07:43 PM
Hvala!
Posted 04 February 2014 - 06:59 PM
Microwave option: Combine first four ingredients in a large pyrex measuring cup, and microwave 4 minutes (watching during the last minute to make sure it doesn’t spill over). Leave in the closed microwave 5 extra minutes, then transfer—uncovered—to the refrigerator to sit overnight and absorb the liquid. The next day, add the coffee, a tiny pinch more salt, and sweetener. Stir, and reheat if desired. (I actually like eating this cold!)
Stovetop option: Combine all ingredients (Cut the water back to 1/2 cup if you’re not planning to let it sit overnight). Cook, stirring occasionally, until oats are soft and fluffy (or until they’re still a little liquidy if you want to let it sit uncovered overnight in the fridge). If desired, chill in the fridge. Otherwise, serve and enjoy.
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 05 March 2014 - 03:52 PM
Ena nevmesna, moja ovsena kaša vedno izgleda ful drugače kot na teh slikah, pač ti koščki kosmičev so ful večji. Na zgornji sliki npr. mi deluje kot da so zmiksani?
Posted 06 March 2014 - 07:53 AM
Tukaj je rolled oat, ti imaš pa verjetno navadne cele kosmiče.
V Hoferju imajo v modri embalaži take bolj zmlete, v oranžni pa cele.
Posted 06 March 2014 - 10:05 AM
REVELATION! Hvala ti fuul! Jaz vedno kupujem cele kosmiče in potem včasih kašo zmiksam na koncu, je ful boljša, ampak je več dela s tem, zjutraj pogosto nimam časa, zato sem se vedno spraševala, ali vsi miksajo kašo, haha.
Posted 06 March 2014 - 10:08 AM
miksaj kosmiče preden narediš kašo. Voila
Posted 06 March 2014 - 10:12 AM
Zanima me, če ima kdo dober recept za špinačno lazanjo?
Povsod so neki recepti z riccoto, kar mi ni všeč.
Sem razmišljala, da bi naredila šinačo kot običajno + bešamel, na vrhu sir.
Potem pa vse skupaj prelelila s paradižnikovo omako s parmezanom? Sam me je strah, da bi preveč sekalo.
Posted 06 March 2014 - 11:20 AM
Uf paradižnikova omaka in špinača ne vem, če bi ravno pasalo. Jaz sem vedno delala s skuto, špinačo in skuto sem zmešala, potem pa na vrh sir naribala.
Verjetno lahko narediš tudi brez skute, samo pazi, da ne bo špinača premokra, če boš uporabila zamrznjeno.
Posted 06 March 2014 - 11:21 AM
Ja, saj je dovolj, da daš samo špinačo pa bešamel. Paradižnikovo omako lahko daš seveda tudi vmes, da se vsi okusi lepo premešajo.
A boš s testeninami delala, ali s krompirjem (pač še ena opcija)?
Posted 06 March 2014 - 11:23 AM
S testeninami.
Špinačo imam pa v listih. Noro se mi lušta, že par dni sanjam, da jo jem.
Posted 06 March 2014 - 11:29 AM
Potenstaj špinačo, odcedi (spusti precej vode), in prelij z bešamelom. Če ti ni všeč paradižnikova omaka, potem je ni treba dodat.
Podobno kot v linku od Anouk sem jaz delala špinačo in rikoto (jaz sem dala navaden tofu, ne svilnat), ampak ni pa nujno. Brez težav daš samo špinačo.
Posted 06 March 2014 - 11:36 AM
Ja Anouk, to je to!
Za spaghetti sauce - to sem mislila uporabit mojo najnovejšo iznajdbo, ki jo tlačim povsod, pa je noro dobro. Prepražim čebulo in česen, zalijem z juho ali vinom, pokuham. Dodam paradižnik iz konzerve + žlico sladkorja, pustim kuhat. Na koncu sol + poper + veliko parmezana.
Kinky, hvala tebi tudi.
Posted 06 March 2014 - 11:39 AM
No problem, baby.
Evo ti še slika moje lazanje. Pirine testenine, veganski bolognese, špinačna tofu rikota.
Posted 06 March 2014 - 11:40 AM
Np . Pa ponavadi imam itak vsega prevec, tako da imava potem italijansko kuhinjo se kak dan na sporedu (ce ravno ne pride M na obisk, potem uspemo vse pojest, heh).
Porocaj, kako ti je uspelo!
Edited by Anouk, 06 March 2014 - 11:47 AM.
Posted 19 March 2014 - 03:33 PM
Pirina solata
pira (Dinkel vie Reis iz Mullerja)
cebula
mlada bucka
gorcica
kis
bucno olje
sol
poper
galgant (zacimba)
Po navodilih skuhamo piro, odcedimo. Na tanke kolobarje narezemo bucke in cebulo, vmesamo v piro in okisamo s kisom, dodamo bucno olje in gorcico, zacinimo po okusu, pomesamo. Optimalno je, da stoji se par minut, da se okusi prepletejo.
Isti princip, kot krompirjeva solata/mrzel krompir, a s piro. Bozansko.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 26 March 2014 - 08:21 PM
A painting is complete when it has the shadows of a God. - Rembrandt
0 members, 0 guests, 0 anonymous users