Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1284 replies to this topic

#1221 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 05 October 2025 - 01:45 PM

Saj so skos, vsak mesec. Moraš imet srečo, da ne padejo ravno na datume tvojih letov.

Vatikanski muzeji očitno odpadejo, ker so na voljo samo vodene ture, kar pa za nas absolutno odpade, pa še cene so bizarne. Navadnih vstopnic na netu sploh ni za dobit, verjetno pri taki gužvi na licu mesta še manj.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1222 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 05 October 2025 - 02:03 PM

Zakaj vodene ture ne? Zaradi O.? Kaksna pa je cena? A navadne vstopnice so drugače na spletu tudi na voljo, samo za vaše datume so že razprodane?

Za krompirjeve počitnice vi greste? Uf...očitno je treba že vec kot en mesec prej kupit ali kako? Dobro da vem, za takrat, ko bomo mi šli.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1223 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 05 October 2025 - 02:16 PM

Za 3 odrasle je od 140 naprej (medtem ko so navadne vstopnice 20). Še najmanj zaradi O., nikomur ni do tega, da bi v gruči ljudi hodili okrog in poslušali vodiča. Je dovolj že to, da moraš za določeno uro kupit vstopnico in imaš omejen čas. Saj je ogromno za videt v Vatikanu, niso samo muzeji.

Že prej bomo tam, od 24. do 31. Za začetek novembra sem pogledala in bi jih dobila.

• 0

― V. Van Gogh

#1224 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25139 posts

Posted 28 October 2025 - 02:48 PM

Stvar perspektive. Jaz sem švicnila, ker je precej klavstrofobično, mojemu pa ni bilo nič posebnega. S kakšnim avtom pa greste?

Kia Ceed (velikost cca Golfa). Sem videla posnetek na YT ... tisti ovinki so res kar simpatično ozki  :butl: . No upam, da ne bom popraskala avta, ker je res najbližja.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1225 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 28 October 2025 - 02:56 PM

Kami, kdaj pa greste? Sem mislila, da ze ful pred nami. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#1226 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25139 posts

Posted 28 October 2025 - 03:16 PM

konec tega meseca :)

Ker nas je toliko, so priprave že več kot dva meseca v teku. Vmes so se že zmenile katera se pelje v katerem avtu  :butl:

Jaz sem bila zadolžena za nakup vozovnic za vlak. Vsaka mora kupit kakšne vstopnice in se pozanimat kako in kaj, da bo tam vse gladko teklo. Organizacijo imamo na ravni državnega protokola  :evilgrin: 

Zelo nestrpno čakam na vaše vtise 

• 0

Put A Kilt On It!

#1227 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 28 October 2025 - 03:38 PM

Mi smo pa bolj go with the flow. :D Samo za eno stvar imamo vnaprej kupljene vstopnice na doloceno uro in sva se pogovarjala, da nama ni jasno, kako kje drugje sploh uspejo prit na vrsto ob doloceni uri, glede na horde ljudi v vrstah in potem omejen cas ogleda.
  • 0

― V. Van Gogh

#1228 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28887 posts

Posted 28 October 2025 - 03:42 PM

^^
Sem enako pomislila. Si sploh ne predstavljam takšnih obiskov znamenitosti.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1229 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17895 posts

Posted 28 October 2025 - 07:43 PM

Če je tako velika skupina, mora bit organizacija kar on point. Mislim pa da bi mi tak skoraj do minute natančen program tud kar malo užitka pobral.:)
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1230 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23792 posts

Posted 29 October 2025 - 04:13 PM

Mi smo pa bolj go with the flow. :D Samo za eno stvar imamo vnaprej kupljene vstopnice na doloceno uro in sva se pogovarjala, da nama ni jasno, kako kje drugje sploh uspejo prit na vrsto ob doloceni uri, glede na horde ljudi v vrstah in potem omejen cas ogleda.

Samo res, kaj pa se zgodi, če čakaš 1 uro v vrsti in ne uspeš priti do vhoda ob tisti uri, ki jo imaš na vstopnici? Ali kako imajo to urejeno?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1231 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 29 October 2025 - 08:26 PM

To pravi gpt:

1. Vstopnica z uro = “slot za vstop”, ne nujno trenutek, ko si notri

Če imaš vnaprej kupljeno vstopnico z določenim časom, ta ura pomeni čas, ko se moraš postaviti v vrsto za vstop, ne nujno trenutek, ko stopiš v notranjost.
Organizatorji vedo, da se zaradi varnostnih pregledov in gneče pogosto čaka tudi 30–60 minut po tem času.

2. Če zamujaš

Če zamudiš nekaj minut ali celo pol ure, večina ponudnikov (GetYourGuide, Tiqets, Viator, uradne spletne strani) vseeno pusti vstopiti — dokler prideš isti dan.
• Če gre za Vatikanske muzeje, te običajno spustijo v naslednjem možnem terminu.
• Če gre za Baziliko sv. Petra, ki ima brezplačen vstop, ampak si kupil skip-the-line ali guided tour, se moraš javiti vodiču. Če ga zamudiš, je odvisno od organizatorja (včasih te prestavijo na kasnejšo skupino, včasih ne).

3. Kaj lahko pomaga v praksi

✅ Pridi vsaj 30–45 min prej od navedenega časa (posebej dopoldne).
✅ Če vidiš, da boš zamudil, pokliči ali napiši sporočilo ponudniku (če si kupil preko aplikacije).
✅ Če si v gneči pred vatikanskimi varnostnimi kontrolami, pokaži varnostniku svojo vstopnico – včasih te usmerijo naprej, če je tvoj čas že mimo ali zelo blizu.

‍♂️ 4. Izjema – popolna zamuda

Če prideš več kot uro ali dve po terminu (posebej pri vodenih ogledih), lahko izgubiš pravico do vstopa.
Pri Vatikanskih muzejih se to redko strogo uveljavlja, pri vodenih turah pa skoraj vedno.
  • 0

― V. Van Gogh

#1232 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 01 November 2025 - 11:52 AM

Samo to bom tukaj pustila, ker sem prevec v depri za pisanje vtisov. Kami, lahko pa vprasas, ce te kaj posebej zanima. :)
Ne vem, ce mi je slo ze kdaj na jok od prevzetosti nad vsem lepim in mogocnim v kaksnem mestu (v naravi veckrat).

https://www.instagra...jl1NGxrZGZmZw==
https://www.instagra...GY5MjZ6cnhsbg==

Pa kar se tice bolj oddaljene lokacije od centra, nimamo nobenih obzalovanj in bi se enkrat izbrali isto. Bolj so lokacije v samem centru slabo povezane, pa cestni promet je BOLAN, res next level. Kot sem ze pisala, smo bili velikokrat peceni ob cakanju na bus. Metro ima pa tudi samo 2 liniji. Mi smo kupili tedensko karto, ki vkljucuje vse, za 29 €. Za vlak do letalisca smo edino se placali 8 na odraslega.
  • 0

― V. Van Gogh

#1233 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 01 November 2025 - 06:36 PM

Na IG sem objavila tudi priporočila za restavracije in slaščičarne v Rimu. :) Cene so nekoliko nižje kot v LJ, edino pijača je povsod draga (razen v pubih). 

• 0

― V. Van Gogh

#1234 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28044 posts

Posted 02 November 2025 - 05:28 PM

Meni je Italija res nora. Na IG sledim ig italia in mi vsak dan skomine dela.
  • 0

#1235 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 02 November 2025 - 05:34 PM

Enako, prav zaljubljena sem vanjo. Veliko profilom sledim, po mestih oz. regijah. Mi tudi pomaga pri nacrtovanju.
  • 0

― V. Van Gogh

#1236 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28044 posts

Posted 02 November 2025 - 05:34 PM

Ja tudi jaz preden kam gremo to naredim,ampak It je pa stalno gor.
  • 0

#1237 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25139 posts

Posted 03 November 2025 - 08:50 AM

Hvala Jina

Se že prav veselim izleta :)

• 0

Put A Kilt On It!

#1238 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 10:18 AM

Np. Na mojem IG lahko pogledas se veliko drugih slik in priporocil (ne rabis imet profila). :)
Moz me zafrkava, da bi lahko bila travel blogger pa bi se kaj zastonj dobili. 😂
  • 0

― V. Van Gogh

#1239 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12539 posts

Posted 03 November 2025 - 10:25 AM

Jina, skoda ker se ti ne da nic napisat.
Sem pogledala vse storije, se mi zdi, da ste res veliko videli v tem casu. Bravo, sploh z otrokom.
  • 0

#1240 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88228 posts

Posted 03 November 2025 - 10:35 AM

Jaz se raje izrazam skozi fotke in videe. Saj nekaj pa sem napisala, no. :) Raje na konkretna vprasanja odgovorim.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users