Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 13 February 2011 - 04:17 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 13 February 2011 - 04:34 PM
učeri sem spotoma zapazila neko novotarijo v stari LJ, nek sushibar or sth. aha, Moysushi sushibar&takeaway, bo treba sčekirat.
Fantov komentar: Suši na Wulfovi je ful boljši, še celo tisti na Rudniku v Supernovi mu je bolj všeč.
After all this time?
Always.
Posted 13 February 2011 - 04:53 PM
rea, na Trubarjevi je maxi 3.80, sam je večji od običnega, ki pa ne vem kok stane, zmeri vzamem maxija.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 13 February 2011 - 04:59 PM
Posted 13 February 2011 - 05:11 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 February 2011 - 05:12 PM
Sploh, če je maxi falafel na Trubarjevi 3.80, kle pa 3.70 in dobiš na Trubarjevi ful večji falafel =)))
Posted 15 February 2011 - 05:51 PM
Kot vsi že vemo, gre za Japonsko restavracijo s tistim sistemom z jedmi na krožničkih v različnih barvah (cena je glede na barvo krožnička) na tekočem traku.
S fantom sva prišla ob malo neugodni uri, kar pomeni, da ni bilo čisto nobene gužve in je bilo posledično na tekočem traku bore malo izbire, ampak načeloma to ni bila težava, ker sva enostavno naročila po meniju in vse dobila v zelo primernem času. Jedla sva makije (zavit suši, rolice) s tuno, kumaro in jajcem in enega malo bolj special s kozico, pa nigirije (zbit riž, ki ima gor rezino ribe) s tuno in z marinirano jeguljo, jaz sem si vzela še sojin žepek in pa neko tuno z drobnjakom v nori algah, pripravljeno na stil solate. V splošnem vse zelo dobro, edino ta solatasta stvar mi ni bila po okusu. Mislim, da me je zmotilo, ker je bila narejena malo bolj na kislo in mi to k tuni sploh ni pasalo. Ampak ok, osebna preferenca, I guess.
Makiji pravzaprav niso tako zelo drugačni od tistih, ki jih dobiš v running sushi and wok, pri nigirijih pa se mi zdi, da se kar opazi razlika. Meni je glavno, da je res lep kos ribe, da ne izpustiš duše, če hočeš nigiri pojest v dveh grižljajih (čeprav se tega baje ne dela

Kot to radi počnejo v Japonskih restavracijah, imaš pripravo hrane ves čas na ogled (če sediš na pravem mestu), kar je meni vedno zabavno. Manjše razočaranje je bilo, da niso imeli čaja v lističih ampak zgolj Twiningsove filter vrečke, pa vendar sem bila na koncu zadovoljna, ker sem videla, da je čaj samo 1 €.

Skupaj sva za veselo požrtijo plačala 27 €, če bi hotela, pa bi se lahko enako nažrla še precej ceneje.

Nudijo tudi večje/dražje porcije po naročilu in pa take away pladenjčke, ki sploh ne izgledajo slabo.
Skratka. Zadovoljna in pridem še kdaj, ker še kar nekaj stvari v meniju izgleda zanimivo.

Posted 16 February 2011 - 10:19 AM
Posted 16 February 2011 - 10:31 AM
thx, PP. mene zanima predvsem sashimi - upam, da je echt. v Burmi je blo smeha, ko sva to naročila. will check out. če B. pride, ga tja peljem za treat, da bo lahko popametoval, kako je vse boljše v Londonu.

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 February 2011 - 10:33 AM
Posted 16 February 2011 - 10:55 PM
Je pa to ful subjektivno mnenje, ker nisem ljubiteljica sušija, oz. tovrstnih japonskih restavracij. Tudi nad Sušimamo denimo nisem lih navdušena. Sem pa jedla japonsko v Bngkoku in je bila ena a, presenetljivo mi je bila pa noro dobra japonska tudi v Berlinu.
Je pa tale Mojsushi zadevica malce slabša od Sušimame, a hkrati tudi cenejša. Za svoj denar pa čisto ok.
Tele raznorazni makiji so malce šlampasto narejeni, meni se je ful zadev razpadlo, ko sem jih nosila v usta. Pa malo preveliko kosi ribe so bili na nigirijih, jaz sem imela kr težavo "pajs" normalno pojest.
Priporočam skušo, je res n.j.a.m.a. Pijača se mi zdi pa kar draga.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 21 February 2011 - 10:20 PM
Pablo Picasso
Posted 21 February 2011 - 10:23 PM
After all this time?
Always.
Posted 21 February 2011 - 10:25 PM

Pablo Picasso
Posted 21 February 2011 - 10:28 PM

Coco, drugače maš pa tut precej dobro kitajsko na bon za pravno, 2,50€ stane, isto all you can eat, je kot nek samopostrežni bar, majo hrustljavega piščanca, neke piščance z ananasovo omako, nekakšne rižote, spomladanske zavitke itd... Meni je bilo zelo okusno, zelo poceni in ZELO sem se nažrla.

After all this time?
Always.
Posted 22 February 2011 - 01:02 AM

Pablo Picasso
Posted 27 February 2011 - 11:16 PM
Prvič * in zadnjič, never again. Pa ne zato, ker bi bila hrana slaba, daleč od tega; samo jaz nisem za all you can eat restavracije, ker sem pobasala vse, kar je prišlo mimo. Rezultat: milijarda praznih krožničkov pred faco, enourna nezmožnost kakršnega koli premikanja, ki ji je sledilo polurno izležavanje na kavču sredi nakupovalnega središča, slabost.
* Prvič v Sloveniji; v taki restavraciji sem že bila na Dunaju pred leti, in seveda bila navdušena.
Hrana teče na tekočem traku, na spodnjem nivoju je hladna japonska hrana (ki meni večinoma ni všeč, sušiji pa so mi itak bbb), na zgornjem pa vroča kitajska (meni se je sicer zdela bolj mlačna, ker imam rada vrelo hrano, ampak se je dalo preživet). Hrana večinoma okusna, le neka sladica s sezamom in nečim žvečljivo-čokoladnim je imela bistveno slabši okus, kot sem jo imela v spominu iz tiste restavracije na Dunaju, ostala kitajska je bila super, čeprav koprske kitajske ne prekosi nobena kitajska restavracija (sem jedla že v marsikateri kitajski v Sloveniji, pa te koprske ne premaga nobena - btw, odsvetujem tisto kitajsko v okolici Hajdrihove, kolega živi s tistimi Kitajci in nam pravi razne zgodbice, jaz tam ne bom jedla

Edina pripomba, ki jo imam čez hrano, so nekatere jedi, ob kateri si misliš WTF, ker so mimo mene na traku nekajkrat šli pomfri, piščančji medaljoni, čokoladne bananice in dickmannsi, prava hardkor azijska hrana, ni kaj.

Meni je ta princip tekočega traku všeč, ker si vzameš, kar te zamika, pa če ti nekaj ni bilo všeč, tega ne boš več vzel, pa ful različnih jedi lahko poskusiš, čeprav all in all, to zaradi mojega apetita in nezmožnosti obvladovanja same sebe ni najboljša izbira zame.

Aja, pa natakarica je blazno zoprna, s fantom nisva mogla ugotoviti, če je Azijka ali ne, ker ima nenavadne poteze obraza, pa govori ful čudno in tiho in moraš 3x reči "Prosim? Prosim? KAJ??" preden malo zviša ton in jo dejansko kaj slišiš. Če se ne motim, je cena za 1 osebo med tednom 10, 59 ali 10, 90 €, nekaj takega, plus potem še pijača ane. Slike nalepim kasneje.

Pablo Picasso
Posted 27 February 2011 - 11:34 PM

Vem TOČNO o kateri natakarici govoriš, midva isto nisva mogla ugotovit, a je Japonk al ne, razume se je nič, čeprav potem, ko je nekaj malo bolj naglas rekla, mi je bilo pa "prelepo", da bi bila tujka. Midva sva sicer jedla na bone, je bilo pa zelo zanimivo.
Fant je naročil sushi, jaz pa nekakšen pražen riž s piščancem. In ko so nama oboje prinesli, sva bila kar WTF, haha. Njegova porcija je bila res EKSTREEEEMNO majhna, dobil je šest majhnih sušijev in 2 rakca, in čeprav se morda sliši veliko, je na pogled izgledalo tako borno, da nama je šlo kar na smeh. Medtem ko moja rižota.. Fak, haha. Bila je GROMOZANSKA, na enem ogromnem krožniku so ji prinesli in prava gora je je bilo gor.
Sicer je vsebovala ful zelenjave (ki je jaz ne jem), med drugim kalčke, korenje, grah, čebulo (?) itd., ampak je bila neverjetno okusna. Na koncu sva si s fantom razdelila sušije in skupaj pojedla še rižoto, pa nama je je vseeno ostalo več kot pol.
Bon stane 3,4€, za predjed so na izbiro spomladanski zavitki ali rakov čips, pa za sladico so ocvrte banane/ananas. Aja, pa nekaj od tega lahko nadomestiš z juhami, ne vem katerimi. Zraven dobiš še zelo velik kozarec vode, kar je zame ogromen plus.
Meni je bilo res fuuul dobro, bom ziher še šla.
After all this time?
Always.
Posted 27 February 2011 - 11:37 PM

Pablo Picasso
Posted 27 February 2011 - 11:44 PM
After all this time?
Always.
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users