Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1221 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 06 November 2023 - 01:37 PM

Vseeno je to bistvena razlika, pri nas hrana za kuhanje kosil sigurno največ nanese.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1222 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 06 November 2023 - 01:39 PM

Sigurno. 

• 0

#1223 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 06 November 2023 - 01:41 PM

Ni mi jasno, kako pridejo pri tašiki skos s 100€ na osebo pri tej draginji, to pomeni dobre 3€ na dan za vse obroke.

Bom pogledala potem doma, koliko je bilo za prejšnji mesec. Mogoče širim krivo vero. :)

Mesa imamo nekaj svojega, jajca svoja, poleti je kar nekaj zelenjave doma. Kuha pa se vsak dan. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1224 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 06 November 2023 - 01:42 PM

Samo dobiš pa nazaj polno  nadomestilo za malico,a ne, Jina?

Jaz ne dobim, ker imam prehrano v službi oz. dobimo neka 5€ na dan, 

• 0

#1225 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 06 November 2023 - 01:43 PM

To je super pol. Malica je 6,90€.
  • 0

#1226 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 06 November 2023 - 01:46 PM

Ojoj ne, to sem pa narobe klofnila, 2€ dobimo, 2,50 pravzaprav.
  • 0

#1227 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 06 November 2023 - 01:57 PM

Ja, jaz dobim 7,96 na dan (toliko je v zasebnem sektorju maks.), mož pa pač nič, ker je sp.

Saj v LJ je to dovolj edino če si sam kuhaš, ker za ta denar nič ne dobiš.

• 0

― V. Van Gogh

#1228 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 06 November 2023 - 02:09 PM

Ja jaz bom za oktober dobila se 160€ za malico izplacila,pa S dobi 130€ tako da je to potem ze skoraj polovica tega kar zapravimo.
  • 0

#1229 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 06 November 2023 - 02:11 PM

Jaz raje sploh vem ne, haha. Zihr smo okoli 500.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1230 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 06 November 2023 - 02:16 PM

Jaz kuham vsak dan plus B nima kosila v soli.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1231 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 06 November 2023 - 02:18 PM

Jaz tudi ne 🤪 Zdaj hodimo že en čas večkrat na teden oz. po potrebi, ker včasih kakšne stvari ekspresno hitro zmanjka in ne moreš točno kalkulirat. Pa tudi planirava manj pogosto več kot za 1-2 dni vnaprej, kaj bomo jedli. Se je pa kar fajn podražilo, če sklepam po tistih parih cenah artiklov, ki so se mi vtisnile v spomin. Mi pa vseeno ne odtehta, da bi zato hodila v več trgovin po nakupih, ker mi je to en tak odvečen mental load, sploh v tem letnem času, ko je zunaj safr od vremena.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1232 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 06 November 2023 - 02:28 PM

Ravno zaradi tega (če se vozita s kolesom v trgovine) in nasploh prihranka časa, je boljše iti v večji nakup. Sicer mi tudi ne bi hodili, če ne bi imeli vsega blizu in na kupu, tako je pa nesmiselno, da bi skos hodili samo v eno trgovino.

Drugače pa jaz nikoli nisem razumela tega, da nekateri bistveno več zapravijo, če pogosto hodijo v trgovino. Potem je problem kvečjemu nepremišljeno nakupovanje.

• 0

― V. Van Gogh

#1233 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 06 November 2023 - 02:58 PM

Ne, jaz skočim zjutraj ponavadi v trgovino po tem, ko Vito odpremim v šolo, kar pomeni, da sem z vozičkom - tja notri pa gre, kolikor pač gre, za cel teden sigurno ne. Že če vzamem vrečo krompirja, mleko in kruh, je precej na knap, kje je potem že sadje, zelenjava. S kolesom se občasno odpeljemo do drugih trgovin, ki so malo dlje (3-5km), pa še to samo zato, ker imajo drugačno/večjo vegansko ponudbo (ponavadi imam vsaj eno od punc sabo, tako da sem tudi omejena s prostorom in številom rok). Z impulzivnim nakupovanjem pa nimava tezav.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1234 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 06 November 2023 - 03:45 PM

Jaz pa čist razumem, da več zapraviš, če greš pogosteje v trgovino. Ravno zadnjič smo šli "samo po jogurt", znesek je bil 36 € takoj. Od korone naprej hodimo sicer večinom 1x na teden. Moramo pa razmislit o dostavi, tu bi bilo največ prihranka časa.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1235 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 06 November 2023 - 04:47 PM

Torej sta kupila kaj, kar ob vecjem nakupu ne bi?
Pri nas kvecjemu kdaj (pre)vec kupimo na zalogo in je treba gledat, da se ne pokvari. Ko sva nakupovala bolj pogosto, je slo pa vse sproti, tisti dodaten prigrizek ali pijaca, kar kupis po trenutnem navdihu, pa tudi ne vpliva.
  • 0

― V. Van Gogh

#1236 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 06 November 2023 - 07:16 PM

Jaz pa ravno zalog ne delam, maksimalno imam cel karton mleka, kaksno kilo moke ali makaronov, paket kave, pa tuno tudi kupim v večjem pakiranju. Pa jajc ponavadi dobimo več naenkrat.
  • 0

#1237 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 06 November 2023 - 07:24 PM

Na zalogo je misljeno, da drzi vsaj 2 tedna, nekatere stvari tudi dlje. Idealno bi bilo, ce vmes med vecjimi nakupi ne bi rabila v trgovino, ampak vedno cesa zmanjka. Mi je pa fajn, da tudi ce “vsega” zmanjka, ostanejo na zalogi stvari vsaj za kaksno kosilo/vecerjo, da ni treba pod nujno v trgovino.
  • 0

― V. Van Gogh

#1238 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 06 November 2023 - 07:33 PM

Jaz pa kr na zalogo kupujem, predvsem higienske stvari, ki se ne pokvarijo takrat, ko so v akciji, npr mila, deodorante, pralne praške, vložke ipd. Sem pogledala na zadnji račun spara in mi za letošnje leto kaže, da sem pri njih na račun izdelkov v akciji,10% in občasno tudi 25% popusta "privarčevala" 1100 eur.
  • 0

#1239 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 06 November 2023 - 07:34 PM

Jaz imam eno sodelavko, ki si prav obsedeno kopiči zalogo čistilnih sredstev, enkrat jo bom bom res v nedeljo poklicala, da mi je zmanjkalo praška, če lahko pridem enega iskat, hahahaha.
  • 0

#1240 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 06 November 2023 - 07:37 PM

:D Na ta nacin pa midva ne kopiciva, da bi kupovala stvari za vecmesecno zalogo ob akcijah.
  • 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users