Jump to content

Photo

Hrvaška

• Please log in to reply
1395 replies to this topic

#1221 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 01:32 PM

Jaz od vseh sodelavcev poslušam, kako je letos hrana na Hrvaškem bolano draga, v trgovinah in restavracijah, sploh na otokih. Enih par prav bizarnih cen se spomnim. Mi ni nič žal, da letos nič Hrvaške ne planiramo. Ob naši porabi, ajme. :D 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1222 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 07 August 2023 - 01:58 PM

Ja saj o tem smo že večkrat pisali... če gledaš cenovno, se spet izkaže, da je računica verjetno v prid hotelskim AI ponudbam. Jaz sem imela aperol v neomejenih količinah v nekaj hotelskih barih na voljo cel dan, v prvem  baru izven hotela je bil pa po 7€. 

• 0

#1223 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 02:03 PM

Še najboljše je, da pač ne greš na Hrvaško. :D 

• 0

― V. Van Gogh

#1224 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 07 August 2023 - 02:04 PM

No, boš poročala o računici, ko se vrneš :-)

• 0

#1225 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 07 August 2023 - 02:10 PM

Ja nam obedovanje po restavracijah in razni koktaili in piva na promenadi pomenijo enako nic in zaradi same nastanitve se nam dopustovanje na Hrvaskem ne bi izplacalo, ker bi verjetno ravno tako sli ali kampirat ali pa v apartma in nesli cim vec s sabo in tu je potem ta razlika,ko prinese po 20€ vec na noc kampiranja ali celo vec ce gres v apartma, tako razliko,da nam ne odtehta,oz.saj otokom v tej starosti je itak vseeno. Pri nas bi E sla rada na hrvasko,ker so se v vrtcu pogovarjali kam kdo gre in je ena bila na Islandiji drug pa na Sejselih,ostali so sli na Hrvasko in v toplice in se valda sprasuje zakaj pa mi ne 😆
  • 0

#1226 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 02:20 PM

V Italiji hrana ni dražja kot pri nas. Kvečjemu cenejša, odvisno kje. Za nastanitve sva tudi plačala manj kot lani na Hrvaškem. 

• 0

― V. Van Gogh

#1227 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 07 August 2023 - 02:21 PM

Ja v trgovinah je po vecini ista cena, Lidl je bil najugodnejsi kar se spomnim,nam je ljuba Famila.
  • 0

#1228 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 02:24 PM

Midva sva tiste 4 dni skos zunaj jedla in pila. Če bi to delala v Lj, bi bila ob pol plače. :lol:

• 0

― V. Van Gogh

#1229 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 07 August 2023 - 07:23 PM

V IT je ziher ceneje zunaj jest kot na Hrvaškem, po vsem kar slišim.
Ugotavljam, da ob otroku mi ni dopust, da moram še na vse obroke mislit, kuhat tako da bomo v prihodnje razmišljali o polpenzionih/AI.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1230 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 07:38 PM

Meni je ta miselnost prav hecna, ne morem pomagat. Vsaj toliko kot hrana, so se podrazile tudi nastanitve, se posebej hotelske. Res dvomim, da za hrano zunaj zapravis toliko kot za AI.
  • 0

― V. Van Gogh

#1231 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 07 August 2023 - 07:48 PM

Če 2x na dan ješ zunaj + pijača je to cca 100€ na dan, 7 dni je to 700€ za 3, brez prigrizkov in zajtrka. Kje je še nastanitev?
  • 0

#1232 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 07:51 PM

Dvomim, da das 100 na dan, razen ce se je se povprecje tako podrazilo. Pa ce rabis 2x na dan konkreten kuhan obrok, kar ga vecina na morju menda ne. Ne vem, mi smo prejsnja leta precej jedli zunaj, ker se nama tudi ne da vsak dan kuhat. Pa vem, da bi za hotel placali neprimerljivo vec.
  • 0

― V. Van Gogh

#1233 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 07 August 2023 - 07:55 PM

Kaj je hecnega v tem, da na dopustu ne želiš vsak dan razmišljat o hrani, kaj boš jedel in kuhal, sploh ker M. ne kuha. Cena vsega tega je pa druga pesem, jaz nisem o tem govorila. Tle res ne moreš prišparat. Na Korziki smo sicer sam 1x dnevno zunaj jedli, zajtrke in večerje smo imeli v apartmaju, zapravili ogromno.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1234 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 07 August 2023 - 07:56 PM

Ja ne vem, ti skoz praviš, koliko pojeste doma.
  • 0

#1235 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 07:57 PM

Vem, jaz sem komentirala samo s financnega vidika. Sem te narobe razumela, da mislis, da bi s tem prihranili.
Korzika je pa itak druga pesem, kar se hrane (zunaj) tice. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#1236 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 07 August 2023 - 07:57 PM

Meni tudi odtehta predvsem to, da nimaš nobene skrbi z načrtovanjem obrokov, kar pomeni vse od nabave in tovorjenja s sabo, pa potem še vse delo s kuhanjem obrokov...
Cenovno pa je treba uposteti vse od zajtrkov dalje, samo en obrok na dan pa res ni dovolj. In še vsa pijača, sladoledi...
  • 0

#1237 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 08:00 PM

Na morju se mi zdi, da nikoli noben od nas ni veliko pojedel, ze zaradi vrocine. Sigurno ne toliko, da bi rabili 2x na dan prav v restavracijo hodit.
  • 0

― V. Van Gogh

#1238 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 07 August 2023 - 08:02 PM

Čas je denar, in maximalno udobje na dopustu mi vedno več pomeni. Tako da občudujem familije, ki taborijo, si vsak dan kuhajo... Za nas to ni. Sem OT malo
  • 0

Bill Bullard

#1239 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 07 August 2023 - 08:05 PM

Ja meni se zdi da je Hrvaska AI varianta tudi kar ugodna v primerjavi s hrano zunaj, ampak za dva obroka zunaj pa tudi ne das samo 100€ 😮 mislim nas so v Italiji prisli trije meniji med 60 in 70€, ne verjamem,da je pa Hrvaska ful cenejsa. Sicer pa niti ne vem koliko pride en teden AI za troclansko familijo na Hr.
  • 0

#1240 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 07 August 2023 - 08:05 PM

Enim je udobje to, da lahko v gatah zajtrk pojejo in zraven cik prizgejo. Razlicni smo si.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users