Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1221 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 25 May 2008 - 10:35 PM

S sestav v večini maturitetnih tako al tko ni, tko da se res ne obremenjevat. wink.gif
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1222 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 26 May 2008 - 05:46 AM

mene mal panika grabi :S.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1223 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 06:02 AM

^^ podpis.

Sanjalo se mi je da pri word formation sploh nisem besedila prebrala in sem kr neke besede vstavljala. ermm.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1224 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 May 2008 - 06:32 AM

Oh ja, kakšno matranje psihe !! Nezaslišano ! mad.gif mad.gif

Ljubice, pišite vse ocenčico 5, hhehee ! biggrin.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1225 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 26 May 2008 - 07:56 AM

Emm, Mladoletna, to pa ni preveč prijazno laugh.gif Morda bi rajši zaželela vsem 8??
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1226 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 26 May 2008 - 08:03 AM

uf kaj me drugo leto čaka.... ampak letos mi je pa matura ful fajn, ker mamo na račun tega veliko dni frej biggrin.gif

Ej punce želim vam 5 in 8! wink.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1227 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 May 2008 - 10:06 AM

Meni je bla slova težka. Pa ful sm bla na knap s časom, ni mi ratalo na koncu preštet besed pri tistem uradnem vabilu - a to so minus točke? Mislim da niso, ker ne piše da moraš vpisat število besed v kvadratek, ampak da priporočajo.

Mi lahko ena pove S strukturo, kakšna je bila rešitev? Me res zanima, če sm prav nardila.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1228 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 26 May 2008 - 10:22 AM

S tem štetjem besed samo zajebavajo, ker se njim ne da. dry.gif
Jaz sem kar nekaj napisala, mi je tut zmanjkalo časa.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1229 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 10:24 AM

Slovenščina ja. Jao toti odvisniki, dobenga veznika nisem vedla. Pa sem kr nekej pisala kaj bi približno lahko blo. Po logiki kao, moji seveda. Pa značilnonsti poljudnoznanstvenega besedila, lepo vas prosim no. To sem si tudi kr zmišljevala nekaj, po občutku.

S strukturo sem mogoče celo trofla, kolker smo se pogovarjali. S+S/S/S sem jaz naredila.
Pa s časom je bilo res malo na tesno. Morem še ene stvari preverit ko sem pisala v vabilu, da nisem kakih bedarij pisala. rolleyes.gif

Kolko pik ti odbijejo če nimaš dovolj dolgo. Mislim da mam probližno 100 besed. ermm.gif
  • 0

[Napoleon]

#1230 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 26 May 2008 - 10:26 AM

js sm napisala s+s/s/s, se mi zdi? Men tudi ni uspelo besed preštet. Aja, a je blo treba napisat dnevni red?

jaz se sploh se nisem mogla zbrat, da bi vedela, kaj berem, ker so imeli zunaj na igrišču FUL naglas neko glasbo (če se temu lahko tako reče). sej čez ene 20 min so jo utišal, ampak škoda je bila že narejena biggrin.gif :/. pol sem začela v glavnem mal listat pa od zadaj reševat (no, vabilo sem pol enkrat vmes).

men so se zdela ena vprašanja tok butasta, halo. ampak sem vesela, da je za mano, se tolažim da zdej itak nimam več kej smile.gif se morem zbrat pa se naučit bio pa psi. en korak bližje počitnicam wink.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1231 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 10:27 AM

Js sm dala strukturo S+S/S

Zakaj štirje S-ji? A niso bli trije stavki? Očitno sm en S spregledala or fakin' what? Lahk bi mi dal vseen kako točko, če ne so prasci.

Uglavnem men je blo težko, ampak rešla sm pa vse.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1232 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15786 posts

Posted 26 May 2008 - 11:02 AM

QUOTE(DiLeMa @ 26. 5. 2008 - 11:27) View Post

Lahk bi mi dal vseen kako točko, če ne so prasci.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1233 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 26 May 2008 - 11:05 AM

js sm 4 najdla, ne vem. en je bil pomoje prilastkov, 2. pa načinovni.
  • 0

#1234 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 11:06 AM

Js sm najdla samo enga podrednega in sm napisala, da je načinovni. Pol točk moram dobit za to, definitivno.
  • 0

#1235 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 26 May 2008 - 11:07 AM

So bli 4 stavki, ker je bil med prvim dvema in vmes(tko so mi rekli), samo js sm to spregledala in sm nardila tkole S/S/S.Prav je s+s/s/s. Mah pač ena točka manj. Drugače pa mi je šlo kar dobro. Vabilo sm napisala samo 106 besed, vendar mislim, da se to šteje še vedno kot v redu. Ni pa treba nujno napisat, verjetno samo olajšaš delo ocenjevalcu.
Kako si pa lahko uporabil besedio velik, z naglasom na e? Jaz sem to anredila velika razlika, sam verjetno ne bo prav ne?
  • 0

#1236 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 11:11 AM

Jaz sem dala da je prislovno določilni odvisnik. A to se šteje, ker načinovni je u bistvo razširjeno prislovno določilo načina. biggrin.gif

Da ugotoviš koliko stavkov je, si pomagaš s povedki ane.

Za besedo velik pa sem dala primera Karel Veliki in velik metulj al nekaj podobnega.
  • 0

[Napoleon]

#1237 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 May 2008 - 11:18 AM

Mel si veliki in veliki (na označeni črki naglas). Js sm dala kot prvo pač veliki mojster joge, ker gre tle za njegovo veličino, ne velikost. Kot drugo sm dala pa stavek Nikoli še nisem vedela tako velikega slona! laugh.gif

Če js ne dobim slovenščine in angleščine 4+2, se bom ubila. Dobesedno fentala se bom, skočla čez balkon in umrla v agoniji, kot si tudi zaslužim, če ne dosežem zastavljenega cilja.
Pri slovenščini morm razturat ustni del, ono res u nulo - tak, da se bojo še profesorji naučil kej novega in briljantnega od mene.

Če dobim kaj od tega dvojega manj kot štiri, si ne bom nikol odpustila. cry.gif
  • 0

#1238 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 26 May 2008 - 11:32 AM

Oh do konca dneva bom spoznala še dosti napak. smile.gif No js ne rabim nič met več kot 2.
  • 0

#1239 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 26 May 2008 - 11:37 AM

Svetujem vam, da ne mozgate preveč, kake odgovore ste napisale, ker boste samo živčne, spremeniti pa itak ne morete več nič.
SLO je za vami. Koncentrirajte se na naslednji predmet. Zapravljanje časa za taka tuhtanja, ne prinese niti ene pozitivne stvari.
Bolj boste sporščene, lažje vam bo šlo. Čez maturo s eje potrebno sprehodit, brez nepotrebnega stresa, ker mislim, da si ga teta ne zasluži.

Veliko energije za naslednje podvige vam želim.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1240 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 26 May 2008 - 11:39 AM

Kako pa zgleda ko greš julija pogledat rezultate na ric.si? Samo predmet pa ocena zraven?
  • 0

[Napoleon]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users