Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#1201 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 October 2011 - 06:03 PM

Asja, jaz sem v 7 mesecih sprobala vse živo, koža je kar srkala kreme... česa takega še nisem nikol videla pri sebi. Za ustnice sem uporabljala balzam za ustnice od Melvite, proti koncu so mi pa kotički ustnic tako noro pokali, da sem šla k zdravniku po eno mazilo, poleg tega sem pa uporabljala še Cicaplast od La Roche Posay. Edino La Roche Posay je mene reševal, od njih sem imela čistilo za obraz, kremo za telo, obraz, roke, ustnice... imajo posebno linijo za tiste ki jemljejo R.
  • 0

#1202 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 12 October 2011 - 08:29 PM

QUOTE(malička @ 12. 10. 2011 - 16:23) View Post

Tudi jaz sem jemala Roaccutane, mislim da več kot pol leta. Kljub temu, da sem imela majhno dozo (10mg), sem imela čisto suhe ustnice, suho kožo po telesu in obrazu, krvavitve iz nosu. Jaz sem predčasno prenehala s terapijo, čeprav mi je dermatolog svetoval, da bi jih jemala še vsaj par mesecev.

Koža na obrazu se mi je takrat popravila, po prenehanju KT, sem pa dobila večje izbruhe mozoljev kot kadarkoli prej.

Zakaj pa si prenehala,če smem vprašat? oops.gif

QUOTE(Frida @ 12. 10. 2011 - 19:03) View Post

Asja, jaz sem v 7 mesecih sprobala vse živo, koža je kar srkala kreme... česa takega še nisem nikol videla pri sebi. Za ustnice sem uporabljala balzam za ustnice od Melvite, proti koncu so mi pa kotički ustnic tako noro pokali, da sem šla k zdravniku po eno mazilo, poleg tega sem pa uporabljala še Cicaplast od La Roche Posay. Edino La Roche Posay je mene reševal, od njih sem imela čistilo za obraz, kremo za telo, obraz, roke, ustnice... imajo posebno linijo za tiste ki jemljejo R.

Ma drugače imaš zdej kožo vredu? Meni je žal, da so me mi ta leta vsega sprobali, nič ni pomagalo razen zdej malo KT (samo ne da se mi bit zmeraj na kt) in komaj sedaj dali R. Itak brazgotine mi z R. sigurno ne bodo izginile. cry.gif
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1203 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 October 2011 - 08:39 PM

Men se je koža popravila F U L ! Ampak sem dobila 5 mesecev po prenehanju R totaln izbruh, sploh na desnem licu. Spet sem ratala čist obupana in nič mi ni blo jasno zakaj se je to zgodil. Šla sem nazaj k dermatologinji in je rekla "kaj čmo" in mi dala doxy antibiotike za 3 mesece, ampak sem jih po 14 dneh nehala jest, ker me je obupno bolel trebuh. Zdaj imam občasne izbruhe in vsakič je drugač. Zdej nazadnje sem imela kr en posip mejhnih izpuščajev po čeu in licih, k se sploh stisnit ni dalo... ampak se je zdej spet vse sčistilo. Občasno grem na kakšno kuro s tableti, Perfectil, Cerin, svetlinovo olje... kar me prime. Takrat ob prvem izbruhu sem pisala na med.over.net forum dermatologu in mi je povedal, da mi je moja zdravnica predpisala dozo, ki je bila manjša od minimuma na mojo kilažo. Veš kok sem bla jezna no. Tak strup vnašat v telo praktično za brez veze.
  • 0

#1204 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 12 October 2011 - 09:42 PM

Asja, jaz sem prenehala, ker se mi ni zdelo vredno še naprej obremenjevati telesa. K dermatologu sem hodila samoplačniško, ni mi delal jetrnih testov, kar bi naj bilo nujno med jemanjem Roaccutana. Koža se mi je popravila do takrat, tablete bi naj jemala, da ne bi prišlo do ponovnega izbruha.

Nisem pa imela takih hudih izbruhov, da bi mi ostale brazgotine. Praktčno sem do prenehanja KT imela precej čisto kožo. Sensilab Cerin sem jemala 3 mesece pa ni bilo nobene razlike down.gif

Sem pa danes brala, da bi pomanjkljivo delovanje ščitnice lahko bil vzrok mojim mozoljem. Bom ob priliki vprašala zdravnika, če je kaka povezava.
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#1205 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 18 October 2011 - 09:02 AM

Poročam kakšno je stanje z jemanjem R.
Torej jemljem ga približno 1 teden, ustnice so me že po 2 dneh začele peč, pa lupijo mi se zaenkrat ne dosti. Moram pa jih zmeraj mazati, kupila sem Eucerin v lekarni, pa z labelotom si mažem zvečer pa z Bepanthenom tistim masnim, ki je tudi za ustnice. Imam kot da bi imela neke rdeče flekce po ustnicah. Pol koža na obrazu se mi di da ni več tako mastna, ampak zdej so se začeli pojavljati majhni mozolčki na bradi.Je to normalno?Drugače vse ok smile.gif

• 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1206 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 18 October 2011 - 09:51 AM

To je vse normalno.
Pa pričakuj poslabšanje trenutnega stanja, skoraj vsak ima po dveh, treh mesecih obupno poslabšanje, potem pa hitro izboljšanje.
Men se je koža vmes ful spreminjala, včasih sem dobila take mini mozoljčke (kot neki vodni izpuščaji)... ampak ni panike. Ko boš nehala jest te tablete, se bo koža povrnila v normalo.
  • 0

#1207 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 18 October 2011 - 10:07 AM

Zdej ko sem 5 mesecev jemala kt yaz nisem imela teh mozoljčkov. Z jemanjem R. so se mi spet pojavili. To verjetno, ker se telo čisti. Ampak ustnice obup, morem imet zmeraj namazane ker čene me pečejo. Že vidim da bom porabila tone in tone label hehe biggrin.gif
  • 0

#1208 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 18 October 2011 - 10:47 AM

KT so neki čist drugega kot R. Sploh brezveze primerjat, ker delujeta na čisto drugačen način.
Ja, kozmetike bo šlo pa veliko. Ampak jaz ti res svetujem La Roche Posay izdelke, cenovno sploh ni panike v primerjavi z drugimi firmami.
  • 0

#1209 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 18 October 2011 - 11:03 AM

ja ja to itak da je R. čisto nekaj drugega kot kt, se strinjam smile.gif
Sestra pri dermatologu mi je svetovala linijo od Eucerina, mislim, da so neki toniki, kreme za obraz..itd... po pravici povedano mislim, da ne bom nič kupila ki je vse drago, koža ki se ti ima za lupit se ti bo vseeno lupila, tako da bom potrpela. Verjamem pa da tudi La Roche Posay so zelo dobri izdelki, samo če kupiš celo linjo ti gre najmanj 50 EUR.
  • 0

#1210 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 18 October 2011 - 11:06 AM

Pa sej dejansko rabiš samo en čistilni gel/peno, ki ti ne bo izsušil kože, eno kremo pa balzam za ustnice. Ne bo 50€. Tonik pa sam glej da bo brez alkohola, men je en kar zakuril kožo, ko nisem bila pozorna. Roaccutan naredi res eno ogromno sranje, ampak po drugi strani je pa the best.
  • 0

#1211 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 08 December 2011 - 08:34 PM

Spet poročam o mojem zdravljenju z R.
Jemljem jih 2 meseca. Stranski učinki, še vedno pekoče-suhe ustnice, če si jih zmeraj mažem so super, zelo suhe oči - desno oko katastrofa, proti večeru je že krvavo rdeče(to samo desno), utrujenost - spala bi in spala in koža po telesu me večkrat na dan noro srbi, verjetno ker je precej suha.
Pozitivni učinki: nimam več mastnih las, mastne kože glede tega sem zelo zadovoljna. V torek sem bila pri dermatologu pa mi je dal spet 20mg.

• 0

#1212 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 11 December 2011 - 11:00 PM

Mastni lasje se bojo vrnili, žal. sad.gif smile.gif
Kok časa pa boš na terapiji? Men se zdi 20mg kar mal malo...
  • 0

#1213 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 15 December 2011 - 07:07 AM

QUOTE(Jinadaze @ 7. 7. 2011 - 16:40) View Post

Imam TEGA, pred časom je bila polovična količina znižana na 99 centov. Pri nas je drugač ok. 20 €. Se dobi tudi kaj cenejšega, ampak se trenutno ne spomnim, poglej malo med Sestavinami.

Če katero zanima, je zdaj v akciji 7,5ml po 2€!

Drugače sem bila pa ravno včeraj pri kozmetičarki in mi je svetovala za moje nesrečne mozolje : TOLE
Za enkrat sem dobila tester, ampak mi je rekla, da imam velik problem. Ker imam hormonske, moram najprej ugotovit vzrok, mozolji so samo posledica, ki pa se jih nikoli ne bo dalo popolnoma odpravit s preparati cry.gif cry.gif cry.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1214 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 15 December 2011 - 09:01 AM

Kami a ti si dobila mozolje po porodu al si mela že prej s tem težave?

• 0

#1215 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 15 December 2011 - 10:50 AM

Kami, kje je ta akcija?
  • 0
Memento mori.

#1216 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 15 December 2011 - 10:56 AM

Na isti strani.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1217 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 15 December 2011 - 10:59 AM

QUOTE(Zlatolaska @ 15. 12. 2011 - 10:50) View Post

Kami, kje je ta akcija?

TUKAJ je akcija.

Frida: Do 18 leta (celo puberteto) sem imela full lepo kožo. Potem sem šla za cca 8 let na kontracepcijske tablete (cca 7 let Diane25) in ko sem jih nehala jemat, so se mi pojavili grozni mozolji na spodnjem delu lic in hrbtu. Z nego sem jih sicer mali omilila, ampak izginili niso nikoli. Med nosečnostjo se mi je koža popravila, 3 mesece po porodu sem pa itak dobila Mireno, tako da niti ne vem, ali so zdaj zaradi Mirene, ali bi bili v vsakem primeru. Zdaj imam spet odbodbje, ko imam res grozno kožo.
Zraven je pa še problem, ker drugače imam precej suho in tanko kožo in niti ne smem uporabljat nego za mastno.
Zato zdaj razmišljam, da bi odstranila Mireno, če slučajno res to kaj serje.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1218 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85874 posts

Posted 15 December 2011 - 12:17 PM

Meni se je pa koža v zadnjem času ful izboljšala, še ciklus ji ni prišel do živega. Pa sploh ne vem od česa, mogoče zaradi nege (dvomim, ker imam tudi jaz hormonske, za kožo pa vedno skrbim kot zmešana),
ali pa se je odločila, da me pri 23ih končno lahko neha jebat. Pardon izrazu, ampak imam probleme z njo že od 11. leta (ko sem dobila M) in sem sita tega.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1219 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 15 December 2011 - 12:30 PM

To pa je res fajn slišat, upam da dočakam dan, ko bom jaz to rekla..

Kako sploh veš ali so hormonski in ali kako lahko ugotoviš iz česa to sploh izvira oz. kakšen je vzrok? (če so hormonski, kaj to povzroča?)

Hvala za link.
  • 0
Memento mori.

#1220 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85874 posts

Posted 15 December 2011 - 12:38 PM

Jaz jih dobim par dni pred M in ne izginejo do par dni po njej, pojavljajo se večinoma na bradi in čeljusti.
Nikoli jih nimam zaradi hrane ali neprimerne nege. Bedno je, ker imam tako svetlo kožo, da se mi vsak flek pozna dva tedna.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users