Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1201 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 30 April 2020 - 09:50 AM

Itak da ne, v praksi pač to ne gre...

• 0

#1202 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20007 posts

Posted 30 April 2020 - 10:50 AM

Kako to, da pri takih en ne vzame varstva otrok?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1203 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 30 April 2020 - 11:09 AM

Jaz sem slišala od parih, da to v praksi sploh ni tako enostavno - najprej moraš delodajalcu nekako dokazati, da res noben od partnerjev ne more čuvati otrok, da ni mogoče izmensko delo, kjer sta lahko vsak na eni izmeni in si podajat otroke... konkretno se ena, ki dela v eni trgovini, ni mogla zmeniti z delodajalcem, vztrajali so, da mora koristiti svoje ure in dopust, če nima varstva... 

• 0

#1204 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 30 April 2020 - 11:13 AM

Moja kolegica ima tudi sedaj težavo, dela v knjižnici in mora v službo, on tudi dela. Napisala je šefici, da si ne more varstva zrihtat iz danes na jutri, dobila odgovor, da če ji kaj ne paše lahko prinese odpoved.

Teorija je eno, praksa drugo.

Pozimi letos pa niso bili bolani samo otroci, ampak tudi ogromno odraslih, zdravniki niso imeli odgovora na to kaj jim je.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1205 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86870 posts

Posted 30 April 2020 - 11:15 AM

Zanimivo, da se v Krki ne da zmenit drugace.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1206 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 30 April 2020 - 11:17 AM

Ampak zakaj bi pa pol v intenzivko šele kasneje začel težji primeri hoditi? Katerikoli virus je že bil, je neverjetno, da bi bil sars-cov-2019.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1207 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28097 posts

Posted 30 April 2020 - 11:20 AM

Ja krek (Krek).

Indeed. Malo preveč si je namešal in sedaj vsi bäää iz staje, kot da se ni nič zgodilo.
Jaz se bom v glavnem še naprej obnašala po zdravi pameti, saj že dosedaj nisem pretiravala z ukrepi in tako bo tudi v prihodnje.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1208 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 30 April 2020 - 11:25 AM

Glede knjižnic sem pa jaz včeraj poslušala našo direktorico, da se vse enote enostavne ne morejo odpreti, ker je polovica kolektiva mam z majhnimi otroki in dokler ni poskrbljeno za varstvo, v službi nanje ne morejo računati. Zato se v ponedeljek odpirata samo dve enoti od štirih.
  • 0

#1209 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 30 April 2020 - 11:30 AM

Matilda, ni neverjetno, da je bil že takrat. Tudi nekateri strokovnjaki so mnenja, da je čisto možno, da je krožil v Sloveniji že decembra.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1210 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5211 posts

Posted 30 April 2020 - 11:41 AM

Se da zmenit, ampak ni tako enostavno. Ce proces v firmi tece nemoteno, pac ne more bit pol firme doma, vodje pa se najmanj. Ce pokrivas gradbisca vodovoda/kanalizacije, kjer dela potekajo nemoteno, pa tudi ne, ker moras it vsake toliko pogledat kaj in kako se dela.
Tudi jaz sem za upostevanje ukrepov, ampak v zdravi meri. Ne razumem npr tudi ne dodatkov za studente, brezposelne in upokojence. Ce je namen drzavo spravit na kant za naslednjih 100 let, mi pa to tud ni ravno prisrcna ideja.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1211 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86870 posts

Posted 30 April 2020 - 11:52 AM

Ja, razumem. No, jaz sem bila navajena delat od doma s tamalim doma ze prej. Prva dva tedna karantene sem imela krizo, potem sem se pa navadila, on je pa tudi cisto drug otrok. Mislim da ce odstejem bolezni in praznike od zacetka dec., je bil od takrat vec doma kot v vrtcu.
Ce bodo vzgojiteljice nosile maske, jih bomo verjetno morali tudi starsi, ko pripeljemo/odpeljemo otroke, meni je pac to pretiravanje in me navdaja s tesnobo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1212 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5211 posts

Posted 30 April 2020 - 11:52 AM

Pa jaz sem sicer tudi imela cakanje prve tri tedne, vmes pa hodila vsak drugi dan v sluzbo. Ampak mi je pac to izcrpavajoce in dovolj imam tega in komaj cakam, da se vrnemo v normalne tirnice. Ce bodo otroci, ki jih lahko cuva kdo drug, ostali doma, bom pa se bolj vesela. Midva imava pac to 'sreco', da so tudi stari starsi se vsi v sluzbah.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1213 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 30 April 2020 - 11:55 AM

Jaz bi tudi v maju raje delala od doma s tamalo zraven, kot pa da moram v ponedeljek v pisarno, da nas bo cca 1/3 prisotna na delovnem mestu. Pa mi je jasno, da se mora počasi vse skupaj nazaj sestaviti, ampak res mi ne diši zdej odhajat od doma, ko bosta moja dva doma.
  • 0

#1214 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 30 April 2020 - 12:00 PM

Matilda, ni neverjetno, da je bil že takrat. Tudi nekateri strokovnjaki so mnenja, da je čisto možno, da je krožil v Sloveniji že decembra.

Kateri strokovnjaki? Pa saj se strinjamo, da po tej teoriji marsikaj drugega ne gre skupaj, ali ne?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1215 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 30 April 2020 - 12:15 PM

Ne vem točno kje sem že pred časom brala, nimam časa brskat zdejle, bom poiskala, če se mi bo dalo.
Če je nekaj neverjetno, še ne pomeni, da ni resnično. In nobeden zaenkrat 100 % ne more trditi, da ni bil virus že takrat med nami.
  • 0

#1216 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17273 posts

Posted 30 April 2020 - 12:18 PM

Jaz komaj cakam vrtce in sole. Upam da bodo enostavno opustili vse te ideje o maskah tam. Ker ne pije vode. Malcki se tega ne bodo drzali.
In kaksne travme jim bodo vsi ti ukrepi povzrocili tudi nocem vedet.
Mi smo bli danes na terenu, stirje v avti, vsi brez mask. Mislim pa kaj no...pac tko kot je podgana rekla. To bo ena nova vrsta gripe, edini problem je da nihce na planetu ni imun nanjo zato je kaos. Samo jaz ne vem, zakaj za vraga ne delajo probleme tam kjer je treba!!!!!med penzjonisti pa v domovih za ostarele! Tam naj poostrujejo ukrepe, ne pa v solah in med prebivalstvom do 50 let.
Ceprav bi B lahko inela doma, ga ne bom. Prvo sekundo ko se vrtec odpre gre nazaj, ker vse ze noro pogresa.
Drugac pa tud to konstantno razkuzevanje, je morda ze kaksno povecanje dermatitisov med narodom? Ce se ni, pa se bo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1217 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 30 April 2020 - 12:24 PM

Otroci se že 3 tedne družijo, folk ima piknike, bolan ni nobeden. No, so, v domovih za ostarele. Bolani so ravno tisti ljudje, za katere naše politike tako skrbi.
  • 0

#1218 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17273 posts

Posted 30 April 2020 - 12:26 PM

Tocno to. Pri nas pa sosedje se vedno vztrajajo z vrvicami jaz bom eno noc sla in jih prerezala majkemi ej...
Na organ mi gre ze vse skupaj.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1219 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 30 April 2020 - 12:28 PM

In obratno, če se nekaj zdi verjetno, še ne pomeni, da je resnično. Zdaj naj bi v tej nacionalni raziskavi tudi otroke ful testirali, če imajo protitelesa?
  • 0

Bill Bullard

#1220 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17273 posts

Posted 30 April 2020 - 12:29 PM

Pa tud ce bi bli se celo poletje not zaprti, septembra bi bila ista oz se hujsa zgodba. Vsi z oslabljenim imuncom bi prisli nazaj, s ae nizjimi vrednostmi d vitamina kot sicer, vsak virus bi se nalepilna nas.
Jaz racunam ali na rezervacijo, ki jo za morje ze imamo ali pa gremo v stanovanje. Ce se meje odprejo, seveda.
V nasprotnem primeru kupim bazen in bomo kruzali po slovebskih hribih ter se namakali doma. Slovenskim hotelom pa ne pustim niti evra.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users