Jump to content

Photo

Slovenija

• Please log in to reply
1512 replies to this topic

#1201 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 15 March 2022 - 08:42 AM

I. ful navdusena nad roboti-mucki, ki vozijo hrano in pijaco.

V McDonalds-u v Jaršah imajo to zadevo in je U tudi noro navdušen.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1202 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2022 - 05:39 PM

Idrijcanke.
Jaz planiram da gremo Idrijo pogledat eno soboto.
Prosim za nasvet kaj pogledat, mogoce kak pol urni sprehod tudi kam?
Jest smo mislili v Mlinarja.
Ena sodelavka je zadnjic objavljala eno krozno pot do nekega jezera, morda ve katera za kaj tocno gre?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1203 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2022 - 05:43 PM

Morda katera od teh krajsih poti (45 min do 1h)?

https://www.geopark-...olesarske-poti/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1204 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 20 March 2022 - 05:45 PM

Ooo, v Idrijo bi pršla, kok hudo :)
Ja, za jest bo bolj kriza, ni neke izbire. Sicer je v redu tudi Škafar v centru ali pa koča na Hleviški planini mogoče, lahko se skoraj do koče pripeljete, pa minimalno hodite na koncu. Ali pa te poti po krajinskem parku, mogoče je mislila res pot ob rakah, imaš v eno smer cca 2km, spotoma lahko tudi do Divjega jezera zaviješ, ampak zdaj je suho. Lahko pa parkirate ob vstopu v mesto pri Tušu (če pridete iz Lj smeri) potem pa ob Idrijci mimo stadiona, skozi park z igrali peš do mesta.
  • 0

#1205 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2022 - 05:49 PM

O kul d best! Kako je pa kaj z rudnikom?
Nekoc pred mnogo leti me je peljal pokojni ata na izlet in sva sla tudi v rudnik, pa v nek muzej cipk, pa pomojem k temu Mlinarju jest. Mi radi raziskujemo vse konce Slovenije.
Za jesenske smo bili v Rencah, sli skozi Brda, na Sveto Goro, v Solkan, pa na Sabotin, Cerje....v te konce se ne bom vracala, mi ni bilo vsec.
  • 0

#1206 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 March 2022 - 07:14 PM

Rudnik ima vodene oglede (otroci morajo met 3 leta za vstop), za vikend se mi zdi, da ob 10h in 15h, muzej je na gradu, smo sli mi zadnjic, meni je super. Zdaj je res bolj susno,ampak pot ob rakah je super, za I zna bit edino malo dolga, ce boste sli se grad in rudnik, se raje zapeljite do divjega jezera. Mlinar pa preveri prej odpiralne case ali pa poklici. Super se mi zdi od _M_ ideja,da se zapeljete proti hleviski koci in greste tam na zlikrofe 🙂 pa se magari pes do vrha po razgled. Zlikrofi so v koci okrog 7€ orng porcija pri Mlinarju vas lahko pride tja do 20, pa niso nic boljsi 🙂
  • 0

#1207 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 20 March 2022 - 07:22 PM

Evo, pravkar sem naletela na objavo o obisku Idrije:https://www.facebook...74610599621055/
  • 0

#1208 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2022 - 08:56 PM

Hvala obema :)
  • 0

#1209 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 21 March 2022 - 03:13 PM

Za jesenske smo bili v Rencah, sli skozi Brda, na Sveto Goro, v Solkan, pa na Sabotin, Cerje....v te konce se ne bom vracala, mi ni bilo vsec.

Po kaj ste pa šli v Renče? Drugače pa zanimivo, nisem še od nikogar prej slišala, da mu Kras in Brda ne bi bila všeč. :lol:
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1210 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 March 2022 - 03:14 PM

Ane :lol:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1211 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 March 2022 - 03:28 PM

Brda so enkratna. Sem vesela, da imamo hiso tam. Mi predstavljajo tak odklop iz norega sveta…
  • 0

#1212 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 21 March 2022 - 03:31 PM

Haha, ja, ta izjava mi je bila prav wow. :lol: Mogoče sem tudi malo pristranska, ker sem iz tistih koncev, ampak vseeno, res nisem še od nikogar slišala, da mu tako ni bilo všeč, da tja ne bo več šel.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1213 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 21 March 2022 - 03:33 PM

Jaz tam še nisem bila, evo. Imam v planu enkrat do poletja. Predlogi za ogled?
  • 0

#1214 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 21 March 2022 - 03:45 PM

Meni so tudi drugi kraji v slo bolj všeč in se redno vračam, v Brdih sva bila 2x pa tudi ne planiram več, mi je recimo Gorenjska bolj všeč ali Posočje 🤷‍♀️
  • 0

#1215 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 21 March 2022 - 06:47 PM

Ja ne vem! Saj je lepo ampak brezveze. Ko vidis dva hribcka si videl vse. Vsaj meni je bilo tako.
V rencah smo pac nasli namestitev. Ne bi glih rekla da je to tipicen kras. To je gorisko. Tipicen kras je verjetno nizje, stanjel, dutovlje, ti konci.
Totalno mrtvi kraji so se mi zdeli, da o vetru ne zacnem. Pac, ni mi blo. Cudna energija.
Zaenkrat so mi vsi konci bolj vsec kot ta del slovenije.
  • 0

#1216 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 21 March 2022 - 07:13 PM

Ja ne vem! Saj je lepo ampak brezveze. Ko vidis dva hribcka si videl vse. Vsaj meni je bilo tako.

Vau. Jaz se takih pogledov ne bi naveličala nikdar :) Ampak meni tudi Barje veliko da, mi je tako lepo, da ni res, čeprav bi marsikdo rekel, da je samo ena ravnina bedna.

Fiona, ti si poseben tip človeka, enkrat si rekla, da ti je potovat brezveze, da ti je isto, če pogledaš oddajo o kraju :D

Jaz bom šla pa letos prvič sama na dopust in me vedno bolj mika, da bi bila nekje v Sloveniji, ampak nimam pojma kje.

• 0

#1217 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 21 March 2022 - 09:04 PM

Ja saj je res :D
Imam sicer par zelja kam bi sla, samo ne vem ce bom kdaj res. Drugace pa se Slovenije ful nisem videla, tako da je se ohoho za raziskovat. Zdaj se spogledujemo s Korosko.
Recimo cez luzo in v Azijo ne bi sla nikoli.
Top zelja mi je Balkan trip.
  • 0

#1218 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 22 March 2022 - 11:46 AM

Meni je tudi ta izjava ostala v spominu. Nepredstavljivo. :D In Fiona, res kjerkoli si do zdaj bila, ti je enake občutke sprožilo kot če bi o tem samo oddajo pogledala?

Midva greva poleti v Brda, na Dneve odprtih kleti za vikend.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1219 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 22 March 2022 - 11:56 AM

Meni so tudi vsi kraji lepi,povsod grem rada 🙂 mi ni blizu ta tvoja miselnost Fiona. Se mi zdi,da se ti toliko novih pogledov odpre. Moras pa bit do neke mere povsod odprt in v stiku s prebivalci, potem je se bolj pristno 🙂
  • 0

#1220 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 22 March 2022 - 01:09 PM

A je tak tezko razumet da nam ni vsem do potovanj in da mi ni to prioriteta stevilka ena v lajfu :lol: tud oddaj ne gledam ravno o potovanjih...bolj kaksne bloge kdaj obcasno. Nazadnje sem gledala od ene ki je sla sama cez maroko, je dokumentirala. Ful dobro za pogledat. Bi sla sama? Ne.
Kaksne obcutke to sproza mi je vseeno, stvar je izven moje cone udobja in se mi ne zdi da zamujam zivljenje ker ne potujem. Pac!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users