Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#1201 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 June 2009 - 01:27 PM

Ma jz bi tut popenla, če bi si nekdo kr prilastil pravico do brskanja po mojih stvareh brez vprašanja. Call me weird, ampak jz že v svojo sobo precej nerada spuščam kogarkoli, ker je to moja intima, moj prostor, zavetje. Tko da če kdo pride, smo skp v dnevni sobi al karkol, v svoji sobi mam pa rada mir in zasebnost.
  • 0

#1202 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 07 June 2009 - 01:34 PM

Sinnaia jaz sem ista. Vcasih je bila soba off limits, sedaj, ko zivim na svojem pa ne maram obiskov na splosno. Call me weird ja, pac to je moja intima, ne maram, da se kdo vtika vanjo pa, da mi stika naokoli (dolocene kolegice si kar dovoljo odpirati predale..MA CAKAJ MALO?!?!? meni na kraj pameti ne pade, da bi pri komurkoli odpirala predale...halo?!?!), kaj imas pa to, zakaj pa to, pa blaaa blaaaaa blaaaaaaa....potem pa, da se mi spomni se deliti kaksne "pametne nasvete" za "lepsi in boljsi" dom. Pa dej a je vazno?!?! Ti imas tako, jaz pa tako, vazno, da je vsak zadovoljen s svojim a ne?!?!? :| Eh. Pa, da ne bo pomote, pred nikomer se ne delam fino in jasno povem, da ne maram obiskov in zakaj jih ne maram, ampak eni kar nocejo dojeti.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1203 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 June 2009 - 02:16 PM

No, me veseli, da očitno nisem edina tako zaščitniška do svojega placa pod soncem. Sej jz tut že v samo hišo glih nism neki over the moon za vabit ljudi, vendar me to še ne moti tok zelo, moja soba je pa seveda-kot že omenjeno- druga zgodba.
Zato sem si pa tudi zadala, da ko bom imela svoje stanovanje, bo obvezno vsaj enosobno, pač da bosta spalnica in dnevna ločeni. Če kdo pride (pa še to bo verjetno bolj poredko), se mamo za družit v dnevni, mojo sobo oz. spalnico pa pustite na miru. Ni šans, da bi mela garsonjero.

• 0

#1204 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27536 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 June 2009 - 02:42 PM

Naša hiša pa je bila vedno odprta za vse. Vsi bratovi kolegi, otroci iz soseščine, vsi so viseli pri nas, mama je spekla kruh, pol so pa planili in pojedli, pa ko so so na bližnji livadi igrali nogomet, so vedno uleteli h nam natočit vodo. Eno vprašanje - a vi ponoči zaklepate?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1205 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 June 2009 - 03:06 PM

Včasih nismo, sedaj pa redno (enkrat so nam vlomili pa pred vrati pozabili metrsko mačeto)....
Zdej ko sem v bloku doma, se mi zdi kar logično, da zaklepamo...

• 0

#1206 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46106 posts

Posted 07 June 2009 - 03:13 PM

Ja, zaklepamo. Nikoli ne veš kdo hodi ponoči okoli.
  • 0

#1207 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 June 2009 - 03:27 PM

Ja valda da zaklepamo. Vedno. Se tudi jaz osebno počutim veliko varneje.
  • 0

#1208 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 June 2009 - 03:30 PM

Mi tudi vedno zaklepamo, v bistvu ne zastopim kaj dogaja v glavi folku, ki ponoči ne zaklepa. Zakaj hudiča pol sploh majo vhodna vrata? Bi pa ja raje samo poveznili eno rjuho čez, ravno toliko, da se notr ne vidi. hmm.gif Sicer nisem nek prestrašenec, ampak imam rada svojo intimo, velik del le-te pa je moj dom, tako da ni nikoli odprt kar vsepovprek in za vsakogar. Čez dan ko smo vsi doma sicer ne zaklepamo, ker se večkrat oglasi kakšna soseda na čvek/kavo, pa da ni treba pol vsakič odklepat, poleg tega se vsi v bloku dobro poznamo (je bolj mali blok). Ponoči pa je vedno zaklenjeno, ker se mi zdi to edino normalno. Zakaj bi olajšala delo vlomilcu in mu pustila odklenjena vrata? Sej zdej ne mislim, da vlomilci kr prežijo za vsakim vogalom, ampak vseen. Baje je tudi dost takih priložnostnih tatov, ki po hišah preverjajo, če so vrata odklenjena ali kakšna pritlična ali kletna okna na stežaj odprta, pa grejo pol brez truda notr in poberejo stuff.

V MB, kjer živim sama, pa mam skos zaklenjeno, podnevi in ponoči. Ne poznam sosedov (oz. tiste, ki jih bežno poznam, so neprekosljivi bebci) in nimam met za koga odklenjena vrata. Pa tudi bolje se počutim, če je zaklenjeno.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1209 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27536 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 June 2009 - 03:34 PM

Ne mislit, da mam kake namene zdej al kaj, haha, samo sem lih razmišljala o Columbineu od Michaela Moora, ko je hodil po Kanadi, kjer folk sploh ne zaklepa, pa govora je bilo o tem, da je hiša/stanovanje vaš svet, blabla. laugh.gif Mi smo vedno zaklepali, ampak zdej moj pametni brat vedno, ko se ob 4h zjutraj vrne domov, kar pusti odklenjeno. Ja pizda, a je težko enkrat obrnit ključ al kaj?! In pol ko mu to očitaš, takoj začne kao: "Joj, kaj si paranoična, ko da ti bo kdo prišu vlomit." Ja ej sori, sej nikoli ne veš, kak folk hodi okoli, lahko mi pride manijak vrat prerezat (ok pretiravam, samo res ne moreš nikoli vedet.. Sosed je pred dvema letoma šel vlomit k drugemu sosedu, mu spizdil motor, ga razstavil in prodal po delih, wtf??). Eko, brat mi gre s takimi forami na živce, da ne bomo offtopic.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1210 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 June 2009 - 03:41 PM

Itak zaklepamo. Podnevi in ponoči, vedno no. Pa smo v bloku, kjer morda še niti nismo tako na udaru roparjev, pa vseeno ni šans da bi puščali vrata odklenjena.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1211 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 07 June 2009 - 03:44 PM

Zaklepamo vedno, ponoci in podnevi. Sicer mojemu decu je tudi malo odvec pa kdaj kar pusca odprto in potem jaz norim. Ce odstejem varnost, imam svoje finte, hodim brez oblek po stanovanju, ali pa samo v pizami itd itd in mi res ni do tega, da mi kdorkoli uletava nenapovedano v stanovanje, ker bi mi bilo nepopisno nerodno, ce bi me kar nekdo xy videl brez "normalnih" oblacil. Pa recimo pomoznosti nezdepilirano ipd.. Pa s kaksno cudno pricesko, pa z rdeco faco, ker si ogrce stiskam. Nema!! smile.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1212 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 07 June 2009 - 03:44 PM

Naša nona je paranoična in misli, da bodo zdaj, ko je recesija, še nas pokradli. Tako, da po novem se tudi podnevi zaklepamo v bajto. Svašta no smile.gif Vse za mir biggrin.gif , kdo bi njej se sploh trudu kaj razlagat.
  • 0

#1213 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 June 2009 - 04:38 PM

Pri nas doma so začeli kakšno leto nazaj paničarit... Včasih smo samo preverili, ali je stric doma (dvodružinska hiša pač) in če je bil avto doma smo pustili odklenjeno (če smo bili na odhodu). Drugače so bila čez dan vsa vhodna vrata odklenjena. Sedaj se pa kar nekaj zaklepajo - ko grejo na vrt za hišo zaklenejo, ko grejo k stari mami čez cesto zaklenejo (pa stric & familija še bolj pogosto kot moja starša). Pa še tako je bilo...če nismo meli ključa od glavnega vhoda smo šli pač not čez garažo (težka kovinska vrata na utež) in si stanovanje odklenili s ključem. Sedaj pa so začeli še vrata, ki ločujejo klet od garaže zaklepat. Pa sej nam ni noben nč naredu no biggrin.gif Tist vlom k sem ga prej omenjala je bil pred 20 leti smile.gif Najhuj je, če greš po jajca k stari mami (pač nič ne zakleneš in ne vzameš ključev s sabo, ker boš itak nazaj - čez 3 minute in pol) in v tem času se stric & familija nekam odpravi pa zaklenejo VSE - glavna vrata in vrata od garaže. How the phuck can I get in then? biggrin.gif

Men se zdi to zaklepanje bolj tko (moja logika) - v bloku zakleneš vedno, bajto zakleneš čez noč ali če kam greš.

• 0

#1214 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 June 2009 - 04:45 PM

Jz neb mogla bit mrina, če bi bla od doma, bajta pa neodklenjena.
  • 0

#1215 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 07 June 2009 - 05:06 PM

Mi živimo v bloku, stanovanje pa zaklepamo le ponoči. Itak je blok mali in se vsi poznamo, poleg tega pa da lahko prideš v blok ti mora nekdo odpreti vrata po domofonu odpret če nimaš ključev.

Men gre tudi na živce če ne dobim zapiskov v taki obliki kot sem jih posodila. Če me nekdo prosi za zapiske mi jih ni problem dati, (nimam tistih for da ne bi posodila, da ja ne bi boljš pisal od mene...tut taki se najdejo pri nas) samo pa pričakujem da mi jih vrne v celem kosu. Do zdaj sem jih mogoče 1xdobila lepe, drugače pa so vedno listi pomešani, zmečkani, prepognjeni na pol ipd., pa ne razumem tistih, ko jim posodim kaj za 1uro da skopirajo in jih prinese cele zgubane.

Na živce mi gre brat, ki vedno pušča odprta vrata od sobe, da je največji prepih in pomožnosti potem še vrata loputnejo.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#1216 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 07 June 2009 - 05:37 PM

Ljudje, ki so fani small talka!!!
Briga me zakj ne breš, kero eno knjigo ti je uspel prebrat, kaj bere tvoja sestra, kok knjig mate doma, vidim te drugič v življenju in če bo sreča mila tudi zadnjič!!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1217 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 07 June 2009 - 05:41 PM

Haha, mi smo enkrat pustili garažna vrata nastežaj odprta, s ključi in vsem in šli na vrhnjem vhodu od doma. Vsak je mislu, da je drug zaklenu spodej. laugh.gif No, sam to je bilo že kar nekaj let nazaj. Pa sej če je bl nastežaj odprto je ubistvu manj možnosti, da mislijo da nismo doma. Razen če res prav opazujejo, kot so pr prjatlci.
Drugače pa ponoči vedno zaklepamo, čez dan pa niti ne (razen seveda ko gremo vsi od doma). Edino če smo vsi spodaj na vrtu ali v garaži zgornji vhod zaklenemo tudi čez dan.

• 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#1218 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46106 posts

Posted 07 June 2009 - 05:46 PM

Švicarji se tudi ne zaklepajo ponoči. Pa dobro, če se počutijo varne tudi ponoči, ok. Jaz sem pač navajena se ponoči zaklepat, bolj mirno spim.
Aja pa še ene sem se spomnila. Podnevi navadno hiše ne zaklepamo, ko je kdo doma in kar mi gre blazno na živce je, da ljudje, ki pridejo na obisk ne pozvonijo. Tak je naš stric, ki kar pride v hišo in se pojavi na vratih dnevne sobe. Halo!? Zvonec tudi obstaja in je tam pred vrati namontiran z namenom. Kaj mene briga, če si družinski član. Če nisi v tej hiši doma, nimaš kaj da ne pozvoniš preden vstopiš. Saj isto je ena soseda, ki pa vsaj namesto zvonenja, ko vstopi v hišo pozdravi glasno, da jo težko preslišiš, ampak tudi ne počaka pred vrati, ampak samo vstopi. Mislim, kje je osnovna kultura? Kaj če bi se kateri od družinskih članov nag sprehajal po bajti? rolleyes.gif
  • 0

#1219 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4266 posts

Posted 07 June 2009 - 06:11 PM

Pri nas je bolj problem, da se ven zaklenemo, ker imamo to kljuko s katero se ne da odpret vrat brez ključa in se lahko pomotoma ven zapreš...Smo že parkrat lamali kletno okno, da smo v hišo prišli laugh.gif
  • 0

#1220 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 June 2009 - 06:41 PM

QUOTE(Kalypso @ 7. 6. 2009 - 18:46) View Post
. Podnevi navadno hiše ne zaklepamo, ko je kdo doma in kar mi gre blazno na živce je, da ljudje, ki pridejo na obisk ne pozvonijo.

Tak je naš sosed - kar sam si odpre glavna vrata od bajte potem pa gre lepo po stopnicah gor, odpre vrata od stanovanja in pozdravi. Enkrat je malo manjkalo pa bi me nago videl (pri nas se ni tabu nag po stanovanju sprehajat)... Drugo je recimo, ko gremo mi k stricu (1 štuk gor - zvonec je samo pri glavnih vratih od bajte in ne tudi pri vratih od stanovanja) in odpreš vrata pa GLASNO POZDRAAAVIIIIŠŠŠŠ. Tega smo pač že navajeni. Pa tudi če kdo koga napol golega vidi ni take hude panike. Da mi pa sosed uleti takole v stanovanje pa ne hvala... Dobro da ne hodi veliko k nam biggrin.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users