Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#1181 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 25 April 2013 - 08:47 AM

U, ja, juha!

Pa spomnim se, da sem pred casom naredila nekaj s pretlacenim kuhanim kostanjem in cemazem, ampak to pac verjetno zdaj ni opcija ;). Lahko ga pa vmesas tudi v pire krompir, recimo. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1182 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 25 April 2013 - 09:35 AM

Sem že po več različnih receptih delala pito, meni je to najboljše kar se da narediti iz čemaža. :)

Naredim pa navadno testo za pito (moka, maslo, jajce, sol.)

Za nadev sem pa nazadnje po tem receptu:

50 g čemaža

90 g sira (jaz zelo rada dam mocarelo)

1 dcl smetane ali navadnega jogurta

1 dcl mleka

3 jajca

poper, sol in muškatni orešček (po okusu)

Zamesimo testo za pito in ga damo počivat na hladno. Ogrejemo pečico na 180°C. Zmešamo preliv iz mleka, smetane, jajc in mu dodamo na koščke narezana sir in čemaž. Namastimo pekač, razvaljamo testo in z njim obložimo pekač. Vanj vlijemo nadev in pečemo 30 minut ali več, da površino zlatorjavo zapečemo. Pred rezanjem malo ohladimo.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1183 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85906 posts

Posted 29 April 2013 - 08:08 PM

:njam:

Asparagus-Salmon Fried Rice

Asparagus-Salmon-Fried-Rice_-3.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1184 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 May 2013 - 06:27 PM

Testenine z gobami/sezamom in sojino omako

Testenine skuhamo posebej, lahko uporabite tiste, ki so vam najbolj pri srcu ali pa pri roki. :)

Na olivnem olju popražimo eno čebulo in 2 ali 3 stroke česna. Ko postekleni dodamo narezane gobe (po želji, jaz dam kar šampinjone), in nekaj časa tenstamo (10 minut).

Gobe spustijo precej vode. Malo posolimo, popramo, dodamo Vegeto .... po želji kar se tiče začimb. Vseeno pa opozorilo, da ne solite preveč, kajti kasneje bomo dodali

še sojino omako (nekatere so precej slane).

Ko se gobe zmehčajo in rahlo obarvajo, omaki dodam testenine, malo sojine omake, in dobro premešam. :) Na koncu dodamo še sezam in drobnjak (oziroma spet po želji,

lahko peteršilj, baziliko). In to je to.

Za piko na i potresemo ali s kvasovimi kosmiči, ali parmezanom, itd. Pride zelo okusno in sočno. 

Dober tek.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1185 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 May 2013 - 06:51 PM

Kaj so to kvasovi kosmiči oz čemu služijo v receptih?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1186 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 May 2013 - 07:03 PM

Samo kot dodatek, imajo pa tak zanimiv okus, malo spominjajo na parmezan. :) 

Kvasni kosmiči so primerni kot dodatek k mnogim hladnim in toplim jedem, npr. k solatam, juham, zelenjavi in rižu. Dopolnjujejo lasten okus hrane in doprinesejo zaokroženo začinjenost. Kvasni kosmiči vsebujejo prvine v sledovih, mineralne snovi in visok delež vitamina B1, ki je pomemben za presnovo ogljikovih hidratov, za možgane, živce, mišice in srce. Ker je ta vitamin zelo občutljiv na visoke temperature, je bolje da jih dodate k že pripravljenim jedem in jih ne kuhate zraven.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1187 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 May 2013 - 07:06 PM

Aha, bolj kot omake, posipi, v tem smislu? Hvala!

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1188 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 May 2013 - 07:09 PM

Ja, jaz dam na solato, pa obvezno na pašto in rižoto. Super popestritev je. Imam pa znamko Dr Ritter. 

• 0

• Guests

Posted 02 May 2013 - 07:25 PM

Emily, jaz sem ravno pred enim tednom kupila revijo Anja in je bila zraven priloga z recepti za jedi s čemažem; priporočam, deluje obetavno. Nisem pa še ničesar preizkusila. Prav tako sem pri mojih opazila v nedeljski prilogi dela (ne vem kako se že imenuje, pač tista priloga z recepti) nekaj receptov, če poznaš koga, ki ima to, mu reci, če lahko fotokopiraš.

• 0

#1190 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 May 2013 - 07:44 PM

Hvala Kinky.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 07 May 2013 - 11:10 PM

532938_665857730108037_939800565_n.jpg

• 0

#1192 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 08 May 2013 - 08:55 AM

O ful lušno!

• 0

#1193 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 May 2013 - 02:05 PM

Sesame Super Bars

Makes around 18:

1 1/2 cup (360 ml / 150 g) walnuts
1 cup (240 ml / 145 g) sesame seeds (we used half unhulled and half hulled)
1/3 cup (80 ml / 40 g) goji berries
1/2 cup (120 ml / 70 g) dried super berries (such as aronia, inca, mullberries or unsweetened cranberries)
4 tbsp honey or maple syrup
3 tbsp coconut oil
1/2 cup (120 ml / 55 g) shredded unsweetened coconut
1 tsp salt

Lightly toast the walnuts in a large saucepan on low heat for a few minutes. Transfer them to a food processor and blitz into a coarse flour. Add the sesame seeds to the sauce pan, make sure the heat is low as the sesame seeds are very heat sensitive – you want to lightly toast them without burning. Meanwhile, add all the berries to the food processor. Pulse for at least a minute, then pour everything into the sauce pan. Add honey, coconut oil, shredded coconut and salt and stir around until everything is combined, sticky and warm.
Cover a 8×10-inch (20×25 cm) baking dish with parchment paper and pour the sesame mixture into it. Flatten it out with your fingers and the backside of a spoon (dip it in water to prevent the sesame seeds from sticking to it). Put in the fridge for at least an hour, then cut them up and wrap in sandwich paper.

Sesame_bars_3.jpg

Sesame_bars_2.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1194 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 31 May 2013 - 06:40 AM

945265467616023316765118.jpg

• 0

#1195 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 31 May 2013 - 05:42 PM

OMG noro :w00t2:

• 0

#1196 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 June 2013 - 12:02 PM

Spinach-Fava-Quinoa-Cakes-Diptych.jpg

http://umamigirl.com...kes-recipe.html

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1197 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85906 posts

Posted 10 June 2013 - 09:30 PM

Black Bean and Kale Tacos

IMG_6071A.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#1198 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16793 posts

Posted 13 August 2013 - 07:30 AM

Tale recept moram deliti z vami, ker meni je bilo božansko. Aja je pa "my invention". Najboljše da semle zapiše vse skupaj, ker listek bom itak izgubila, če ne bom napisala bom pa pozabila kako sem naredila lol :D

ZELENJAVNI KUS KUS S CURRYJEM

Sestavine (za dve osebi)

160 g kuskusa

voda

kokosova maščoba

zelenjava -

jajčevec (polovica)

3 korenčki

ena zelena paprika

sir za žar (količina po občutku)

zelenjavna kocka

sol

curry

smetana za kuhanje

rjav sladkor

sojina omaka

Kuskus skuhamo v vreli vodi, v kateri smo aztopili zelenjavno kocko. Kuhamo v razmerju 1:1. Po parih minutah, ko kuskus popije vso vodo ga odstavimo.

V ponvi raztopimo kocko kokosove maščobe in vanjo stresemo na kocke narezano zelenjavo in sir za žar. Cca 15 minut pustimo v ponvi, da zelenjava postane mehka, korenček pa še vedno hrustljav. Vmes dodamo sol in curry s katerim ne skoparimo. Vmešamo kuskus, in smetano - samo toliko da jed ni preveč suha (pomojem kakšen deci...).dodamo sojino omako.

Tu je pa catch, jaz sem curryja dodala preveč in je blo prepekoče, zato sem zadevo reševala s sladkorjem, kar se je izkazalo za odlično varianto, saj je bila jed pekoča z malo sladke note - a ne prepekoča.

Postrežemo. Bilo je za 10 prstov oblizat :)

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1199 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85906 posts

Posted 08 October 2013 - 08:14 PM

How To Make Apple Cider

ca9cf2936688e90ad342b3a38a130058.jpg

• -1

― V. Van Gogh

#1200 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 10 October 2013 - 04:18 PM

Tiste, ki delate lazanjo doma... kako naredite bešamel, če sploh?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users