Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1181 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 24 January 2011 - 01:30 AM

Haha, za šipo pa gospa puca biggrin.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1182 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 24 January 2011 - 07:53 AM

Jaz imam vprašanje za vse, ki se zadržujete v LJ. Ta teden grem s kolegicami službeno v LJ in bomo tam tudi imele kosilo. Zdaj pa me zanima, če ima kdo od vas kakšen predlog. Ker gremo z avtom je nujno tudi parkirišče. Bomo pa najprej imele avto na gospodarskem razstavišču, potem pa bomo šle še do BTC-ja. Če je kakšna dobra restavracija blizu teh dveh destinacij, se priporočam za predloge. Hvala smile.gif
  • 0

#1183 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 24 January 2011 - 08:08 AM

Jest sm pa v soboto peljal eno mojo družbo v gostilno Na burji, Nova vas nad Dragonjo. Navdušeno jo obiskujem že nekaj let sam ali z eno drugo družbo, sobotna zasedba je bila tam prvič. Naredili so nam za predjed pršut s sirom, sledili so bobiči. Nato so prišli na mizo njoki (noter je bil tud korenček) z žajbljem in sirom. Naslednji hod je bila goveja krača s krompirjem in ohrovtom (iz pečice, ker je goveja krača prevelika za pod peko), kot solata pa je figurirala cikorija. Pili smo malvazijo (Pucer, tri hiše stran) in refošk (San Tomas). Sladica je bila češpljeva strjenka z olivnim oljem. Kruh pečejo sami, sladice tud dela Moreno sam. Vedeli so, da prihajam z družbo in moram rečt, da so se ekstra potrudili. Cena je bila 37 €/glavo, s tringeltom vred smo zaokrožl na 40. Must go. Predhodna najava je obvezna, ker tam ne moreš naročit, kar ti paše, ampak se je, kar so skuhali. Lahk se zmeniš tud za morsko hrano. V vsakem primeru pa prašaš, kolk približno bo cena na glavo. Cene so višje kot drugje, sam je vredno svojga gnarja. Če se razgledate po ineternetu ni hudik, da ne najdete česa o tej gostilni.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1184 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 24 January 2011 - 10:42 AM

Prejšnji teden sem jedla v tej novi sushi restavraciji MOYSUSHI na Mestnem trgu v Lj.
Ponudba se mi zdi velika, imajo pa dva sistema. Na dolgem pultu se vrtijo krožnički različnih barv (zelena, modra, rumena, rdeča) in vsaka barva je svoja cena. Zelen kronik je recimo 1,8€, rdeč pa okrog 3€ se mi zdi. To pa ne pomeni, da so na voljo samo 4 različni sušiji (pač kolikor je barv) ampak jih je malo morje. Ti potem jemlješ kar želiš, na koncu pa ti seštejejo krožnike in to je to. Lahko pa naročiš tudi jedi po želji, ki jih ni na krožničkih. Raznorazni sušiji, tempure, losos in tuna stejki, juhe, jedi s piščancem in govedino, sladice (5 vrst)...
Na voljo pa je tudi takeaway, ki stane od 5-9€, odvisno kaj vzameš.

Jaz sem jedla suši z lososom, avokadom in camembertom, tempuro, redkvico, kumarco, z brancinom, potem z jajčno omleto, neke sojine žepke itd. Vse je bilo izredno okusno, na koncu pa sem probala še sladico in sicer neke hecne mehke žvečljive riževe kocke, prelite s sladkim rdečim fižolom. Za ziheh lahko rečem, da te sladice ne bi več jedla, je pa fajn da sem jo poskusila, ker je nenavadnega okusa.
Skratka, s kolegico sva za vse to skupaj s pijačo plačali 22€ in odšli ven ful siti. Sigurno grem še tja jest.
Tko da res priporočam!!
  • 0

#1185 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 24 January 2011 - 10:46 AM

Zveni boljše kot Running sushi in vok na Rudniku ;)
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1186 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 24 January 2011 - 10:48 AM

Sej tud je. Že sama atmosfera je drugačna, men je všeč, za moj okus bi mogla edino bit svetloba bolj pritajena, presvetlo je notri. Pa vrteli so japonski rock, mal smešn.
  • 0

#1187 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 24 January 2011 - 11:02 AM

Halo, tisto na Rudniku je res ... Ne vem, ne najdem besed. laugh.gif Bla sem enkrat tam, ker je kolegica strašno želela it ravno tja. Pa ne bi šla več. Nič posebnega ubistvu.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1188 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 January 2011 - 11:19 AM

QUOTE(bellini @ 24. 1. 2011 - 7:53) View Post

Jaz imam vprašanje za vse, ki se zadržujete v LJ. Ta teden grem s kolegicami službeno v LJ in bomo tam tudi imele kosilo. Zdaj pa me zanima, če ima kdo od vas kakšen predlog. Ker gremo z avtom je nujno tudi parkirišče. Bomo pa najprej imele avto na gospodarskem razstavišču, potem pa bomo šle še do BTC-ja. Če je kakšna dobra restavracija blizu teh dveh destinacij, se priporočam za predloge. Hvala smile.gif

V City Parku imaš Al Capone, če si zaželite italijanskih jedi, je neka tajska restavracija tam, imate tudi mehiško, kitajsko. V samem BTCju je pri tržnici Kratchowill, pri Zari pa argentinska.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1189 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 24 January 2011 - 12:08 PM

Takim sushi barom z barvastimi krožniki na tekočem traku se reče kaitenzushi. sleep.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

• Guests

Posted 24 January 2011 - 12:13 PM

Par dni nazaj sem jedla pico v piceriji (&ostilni) Azur, na Brdu. majo ful veliko izbiro tudi drugih jedi in solat - pri sosednji mizi je vse zgledalo bozansko biggrin.gif, pic je pa tudi cel kup na izbiro, lahko vzames za malo visjo ceno tudi pol-pol, pa namesto navadnega lahko vzames polnozrnato testo, ki je blo ful dobro, pica v celoti pa tudi krasna. Priporocam!
  • 0

#1191 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 24 January 2011 - 12:22 PM

V Azur sem šla jaz samo enkrat, ker me je pustil totalno hladno, brez razlogov, da bi se še hotela vrniti. Ni bilo slabo, vredno drugega obiska pa tudi ne.
  • 0

#1192 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 24 January 2011 - 12:39 PM

ja, enako. Pa pizze so še kar ok, solate pa obupne!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1193 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 24 January 2011 - 12:56 PM

Azur ma rizote za skup past. Vsaj nazadnje ko sem jo vzel tam.
  • 0

#1194 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 24 January 2011 - 02:39 PM

QUOTE(bellini @ 24. 1. 2011 - 7:53) View Post

Bellini, v CP imaš gor v nadstropju full restavracij. Moj frend skos hodi v tajsko. Je kar aklih, tko da ne more bit zanič. Pejd poskusit, pa poročaj, kako je bilo.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1195 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 24 January 2011 - 02:46 PM

QUOTE(Errol @ 24. 1. 2011 - 14:39) View Post

Bellini, v CP imaš gor v nadstropju full restavracij. Moj frend skos hodi v tajsko. Je kar aklih, tko da ne more bit zanič. Pejd poskusit, pa poročaj, kako je bilo.

Jaz še nikoli nisem jedla tajske hrane. A to je bolj kot ne pekoča hrana, ali imam spet kak predsodek preveč? Sama namreč ne maram pikantne hrane.

Aja zdaj je po novem še Tunel prišel v izbor. Vsaj tak kolegice navijajo. Kolikor se spomnim imajo tam neko malo parkirišče, če je pa prosto med tednom pa žal ne vem.
  • 0

#1196 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 24 January 2011 - 02:51 PM

Za Tunel sem že slišal, poznam ga pa ne. Če je v centru, ali kje blizu bo težka za parking, pa še ene 2 eura na uro stane. Tajska hrana je sicer pikantna, sam pri nas se mi ne zdi posebej pekoča. Če ne maraš pekoče pa ne pejt tja.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1197 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 January 2011 - 02:55 PM

V CP tista Tajska restavracija mi je ekstremno grozna. Hrana je tak tak, tista kelnarca ki tam dela pa je tak tečna, da joj. Skos nekaj gnjavi, fantu ni htela dat kalčkov v juho laugh.gif, mene je htela prisilit, da zraven spring rollsov jem neke pekoče omake, pa jih ne maram ... grozno.
  • 0
Viens, reste ici!

#1198 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 January 2011 - 05:55 PM

QUOTE(bellini @ 24. 1. 2011 - 14:46) View Post

Jaz še nikoli nisem jedla tajske hrane. A to je bolj kot ne pekoča hrana, ali imam spet kak predsodek preveč? Sama namreč ne maram pikantne hrane.

Aja zdaj je po novem še Tunel prišel v izbor. Vsaj tak kolegice navijajo. Kolikor se spomnim imajo tam neko malo parkirišče, če je pa prosto med tednom pa žal ne vem.

Uh, Tunel je OK, samo je malo težje dostopen, pa odročen, če si rekla BTC ali pa Gospodarec. Definitivno raje BTC, tam imaš več izbire, Al Capone je solidna, pa neka sorodna zadeva, ki je v BOF stavbi nasproti Koloseja, mislim, da je isti lastnik kot od Al Capone, zelo dobre pice, solate, itd.

Pred Tunelom je nekaj parkirnih, 10 ali nekaj takega. V glavnem - malo.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1199 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 January 2011 - 01:18 PM

A v BTCju ti pa nobena od naštetih ni všeč, saj jih ni malo no biggrin.gif

Pred Tunelom težko dobiš parking!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

• Guests

Posted 25 January 2011 - 01:24 PM

Pri Oljki je dobra v CP. Domaca slovenska hrana.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users