Tukaj lahko naročite knjige z druge roke: http://www.awesomebooks.com/

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 07 May 2013 - 07:10 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 08 May 2013 - 10:12 AM
Prebrala bi kakšno knjigo o Jacku Reacherju. Ali je vseeno kje začnem brat? Ali je neko zaporedje? Sarah, ti si brala, ne?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 15 May 2013 - 01:14 PM
Veliki Gatsby
(v slovenščini)
Gatsby mi je bil ful brezvezen, ko smo ga imeli za obvezno branje na maturi. Sem pa prepričana, da bi ga sedaj drugače doživljala, če bi ga prebrala, ampak me še vedno odbija.
Posted 15 May 2013 - 01:16 PM
Prebrala bi kakšno knjigo o Jacku Reacherju. Ali je vseeno kje začnem brat? Ali je neko zaporedje? Sarah, ti si brala, ne?
Sori, nisem videla. Ne vem To se jaz vedno sprašujem, ko v knjižnici stojim pred polico, pa vedno potem pozabim preverit na netu kako (če si sledijo). Bom poskusila pogooglat malo zdaj. Ampak sem skoraj ziher, da si ne sledijo, ker sem jaz prebrala že skoraj vse, ki so na voljo pri nas. Mislim, sledijo si glede časovnega obdobja, ampak da bi se prav zgodba nadaljevala, to ne.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 May 2013 - 01:17 PM
Sem držala pikon, ker mi nisi odgovorila. Ne, saj nisem.
Sem potem to našla, hvala vseeno: http://www.amazon.co...m/RRFGF5USUEC35
Posted 15 May 2013 - 01:22 PM
Hvala!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 May 2013 - 10:04 PM
Punce a nič ne berete, rabim kake predloge, mi že malo zmanjkuje idej Je kaj novega, dobrega na vidiku? Zapazila sem sicer neko novo triologijo, again erotično seveda, a kar sumim da bo spet kako sranje tipa 50 odtenkov
. Rada bi kaj bolj resnega, malo zahtevnejšega, se mi zdi, da zadnje čase samo balast prihaja na police.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 May 2013 - 10:32 PM
Muzej nedolžnosti.
Pablo Picasso
Posted 18 May 2013 - 10:34 PM
Hvala, sem zapisala. Čakam tudi novo od Hosseina
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 May 2013 - 08:09 AM
Sarah, konec lanskega leta je v zbirki Moderni klasiki izšla knjiga Inštitut za naravnavanje ur (Ahmet Hamdi Tanpinar). Napisana je bila v petdestih letih in je skoraj preroška, kaj se dogaja z družbo sedaj. Zgodbe ne bom opisovala, je pa zanimiva, ideja je domiselna, hitro se bere, čeprav je knjiga kar debela.
Priporočam knjižico Vaje v slogu (Raymond Queneau) iz leta 1947. Knjiga bo mogoče zanimiva tistim, ki se ukvarjajo z jezikom na tak ali drugačen način, al pa tistim, ki jim je všeč malo drugačen humor. Gre za kratke zgodbe z isto vsebino. Osnovna zgodba je opisana na prvi strani, potem pa ji sledi še 99 različic oz. avtor pokaže variacije jezika. Nekatere so za crknit smešne. Mene je poleg tega navdušil tudi prevajalec, iz francoščine mu je uspelo prevesti nekaj zelo težkega (pa da potem štima v našem jeziku - noro!).
Posted 19 May 2013 - 08:57 AM
Hvala za predloge, Frida. Mislim, da bom šla po dolgem času v knjižnico, čeprav me doma čaka kup knjig, ki jih vsak mesec kupujem, pa ne preberem.
Ijoj, to je bolezen.
Posted 19 May 2013 - 09:18 AM
Aha, res je čeprav sem zdaj jaz to bolezen prenesla v antikvariate. Komaj se zadržujem, da ne kupujem. Sem pa zato skoz v knjižnici...
Posted 19 May 2013 - 12:56 PM
doma čaka kup knjig, ki jih vsak mesec kupujem, pa ne preberem.
Ijoj, to je bolezen.
[Napoleon]
Posted 21 May 2013 - 08:40 PM
^^ hvala!!
A sem se piše tudi ocene/recenzije?
Kakorkoli, v zadnjem obdobju sem prebrala 2 knjigi pisateljice Sarah Waters, in sicer, Žeparka in Okušanje žameta (trenutno berem njeno Mali neznanec) in v obeh primerih gre za zgodovinsko - lezbične romane kateri se odvijajo v Londonu in okolišu. Izpostavila bi drugo, Okušanje žameta, ker je res dobra. Prikazuje zgodbo glavne protagonistke, najstnice Nancy, katera se ob obisku gledališča v svojem kraju zaljubi v imitatorko moških. Z njo zapusti rojstni kraj in družino in splete se ljubezensko razmerje..
Meni je bila zgodba ful všeč, tudi sam slog pisanja je zelo berljiv in prijeten. Priporočam!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 May 2013 - 01:59 PM
Jaz sem z letošnje Collecte prinesla domov cel kup knjig...In tako jih sedaj počasi berem. Med njimi je tudi Palača vetrov pisateljice M.M.Kaye.
Meni osebno je noro dobra zgodba. Govori o dečku, ki je bil v Indiji rojen premožnim angleškim staršem. Mati mu umre pri porodu, oče pa, ko ima otrok 4 leta. Vzgajata ga Sita (indijska služkinja) in očetov prijatelj (tudi Indijec). Kmalu pride do Sepojske vstaje (se reče tako?) l.1857, torej na veliko pobijajo Angleže.
Skratka zelo zanimiva knjiga o kulturnih in etničnih razlikah, popelje te v svet Indije, pa kako otrok spoznava, komu zaupati, komu ne...
Zdaj sem prišla skoraj do konca te knjige in uganite kaj... V knjigi na lepem zmanjka par listov in sedaj ne morem zaključit Besna sem kot ris!!
Posted 18 June 2013 - 12:20 PM
Posted 18 June 2013 - 12:59 PM
Sem ravno zjutraj dobila mail. Upam, da bodo kakšne pametne knjige na voljo.
[Napoleon]
Posted 18 June 2013 - 01:04 PM
Ja, ponavadi niso ravno. Oziroma zadnjič so pa imeli The Hunger Games trilogijo za 9 evrov, lepa cena.
Posted 18 June 2013 - 03:07 PM
Mene zanima al folk, ki to kopuje dejansko sploh pogleda katera knjiga je, ali samo klikajo da pridejo čimprej do konca in si zagotovijo svojo knjigo. Ob zadnji akciji so bile precej porazne knjige no.
[Napoleon]
Posted 18 June 2013 - 03:50 PM
Po moje vejo, saj takoj prepoznaš naslov/avtorja (če pač ga). Računaj, da je na voljo 'samo' 100 knjig za cel svet.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users