Hiše & stanovanja
Posted 30 March 2024 - 12:54 PM
Posted 30 March 2024 - 01:30 PM
A bojo vse not pustili? Ful ima potenciala. Bo pa kar nekaj dela s prenovo. Bo pa vsaj po vajinih zeljah.

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 30 March 2024 - 05:27 PM
Posted 30 March 2024 - 05:30 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 03 April 2024 - 12:20 PM
Barbarina, oglas ni več aktven. Držim pesti da vama uspe.
V našem kraju se prodajajo dvojčki za 237k v 4. gradbeni fazi, tu kjer delam pa dvojček za 270k v 3. gradbeni fazi.
[Napoleon]
Posted 03 April 2024 - 12:33 PM
Ja, so ga že umaknili. Do konca tedna izveva.
Posted 06 April 2024 - 08:58 PM

https://www.ljubljan...W2MOwksgDTzdspk
Btw, Kalypso, kaksne so okvirno cene najemnine 60 m2 stanovanja v Svici?
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 April 2024 - 09:06 PM
Edit: Aha, vidim, da je. Meni je tako smešno, ker je v teh kao fensi blokih diskontna trgovina spodaj.

Pablo Picasso
Posted 07 April 2024 - 12:19 AM
Posted 07 April 2024 - 12:45 PM
Hvala! Po hitrem iskanju sem ugotovila, da je Lj, kar se tiče stanovanj v novogradnjah (vila blokih) že v rangu Švice, z izjemo večjih mest.
― V. Van Gogh
Posted 08 April 2024 - 07:57 AM
pa res mora biti užitek sedet na balkonu, spodaj ti pa 4 pasovi Celovške ustvarjajo tak zen občutek miru.
Midva živiva samo čez cesto, malo bolj notri v enih starejših blokih. Za moje pojme ni primerjave pri kvaliteti življenja, tudi če je tole novogradnja in oh in sploh fansi.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 08 April 2024 - 03:44 PM
Verjamem. Ceprav ce primerjas Ljubljano, mors primerjat z Zürichom al katerim vecjim mestom, ne pa ravno z vasjo sred Aargaua. Saj tud Spodnji Duplek ima tud blokovsko naselje in tam so cene stanovanj tud nizje kot v Ljubljani.Hvala! Po hitrem iskanju sem ugotovila, da je Lj, kar se tiče stanovanj v novogradnjah (vila blokih) že v rangu Švice, z izjemo večjih mest.
Posted 08 April 2024 - 03:51 PM
No, saj povprečna slovenska plača je primerna glih za življenje nekje na vasi ...
― V. Van Gogh
Posted 08 April 2024 - 06:26 PM
Zavedam se, da so cene nepremicnin v Sloveniji DIVJE,, ampak ker si ravno napisala tako kot da si pa lahko vsak s povprecno švicarsko privošči stanovanje v Zürich-Enge. Malce me zmotijo te primernave. Ljubljana je v slovenskem merilu kot Zürich v Švici. V Zürichu so cene tud visje kot drugod po drzavi. Sicer ima vsaka drzava svoje specifike, ampak si upam trdit, da je trend povsod po svetu podoben.
Edit: sem vidla, da si sprasevala za najemnine. Nevermind. Pozna ura je na tem koncu sveta in mi mozgani vec ne delujejo pravilno. Grem raje doat. 🙉
Posted 08 April 2024 - 08:28 PM
No, saj povprečna slovenska plača je primerna glih za življenje nekje na vasi ...
Nič kaj ceneje niso osnovne dobrine na vasi - midva zdaj, ko živiva recimo da bolj na podeželju, 15-20min do prvega bližnjega mesta (pa ne Mb/Lj) plačujeva stroškov (elektrika, komunala, internet, ogrevanje, hrana, bencin) enako ali več, kot sva prej (in tudi več, kot sva računala, da bo..). Ko živiš v mestu, je bolj pri roki vse, zdaj se pač za vsako malenkost voziva/mo. Določene storitve so imajo čisto primerljive cene - preseravaš se lahko ali tu, ali tam. Pod črto, kolikor opazujem okolico tu, jim ne gre nič slabše. Je pa vseeno večja kupna moč skoncentrirana v urbanem okolju, to pa ja.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 08 April 2024 - 08:39 PM
Poloznice pa valda niso nic nizje drugod, zakaj bi bile.

― V. Van Gogh
Posted 10 April 2024 - 06:31 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 10 April 2024 - 06:50 AM
Lepo. Cena pa res za zjokat.
Posted 10 April 2024 - 08:23 AM
Ko je bilo ravno govora o najemnih po Evropskih mestih:
https://nltimes.nl/2...-hague-top-five
Posted 10 April 2024 - 08:49 AM
Moj bi rad vlozil denar v neko nepremicnino...sicer ne vem kako to on misli, najbrz vzet kredit al kaj, ne vem....ker denarja imava na racunu za nepremicnino tocno 0

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users