Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1181 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86870 posts

Posted 30 April 2020 - 07:15 AM

Sem enako pomislila, hvala lepa za tak dopust.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1182 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 30 April 2020 - 07:16 AM

Mene pa ni niti malo strah virusa in se veselim, da gremo nazaj.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1183 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19486 posts

Posted 30 April 2020 - 07:17 AM

Mene ni strah virusa, ampak takega življenja.
  • 0

#1184 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86870 posts

Posted 30 April 2020 - 07:18 AM

Tocno to.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1185 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 30 April 2020 - 07:19 AM

Ce bo le mozno, bomo mi na morje sli. Po eni strani gremo v kamp. Edino v wc bomo bolj pazili.
Ali pa na jadrnico, kjer smo sicer bistveno bolj naguzvani, ampak smo pa lahko cisto zase.

Jaz sem se sprijaznila, ce ga se nismo preboleli, ga pac bomo enkrat mogli.

Je pa ta clanek zanimiv : https://www.fastcomp...inc&cid=sf01002
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1186 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 30 April 2020 - 07:23 AM

Mi bomo kampirali za Savinjo. Pa na Roglo bomo šli. Pač ne bo morja eno leto.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1187 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17732 posts

Posted 30 April 2020 - 07:40 AM

Ja krek (Krek).

:lol: :lol: :lol: Si me nasmejala. Na priporočila pa tudi :lol:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1188 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17574 posts

Posted 30 April 2020 - 07:45 AM

Jaz niti slucajno ne verjamem, da je ta virus krozil po solah. Je moral pa res mutirati v roku dveh mesecev, da je bil prej izkljucno na otrocih, ki so hudo zbolevali, cez dva meseca je pa sele na starejse skocil, ki so hudo umirali. S tem da ta nov nima bistvenega vpliva na otroke.

Prekuzenost ni opcija menda. Za Italijo bi prekuzenost pomenila 40mio ljudi, njim se je pa sistem zrusil pri 200k. S takim tempom, bi se svet prekuzeval leta, ker mora biti na 60%, plus spekulirajo, da si imun mogoce do dve leti. Nihce ti ne zagotavlja celozivljenjske zascite, kot ti je ne za druge koronaviruse (drugace ne bi imeli prehladov kar naprej). To bo kot gripa, ne vem zakaj ne bi bil :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1189 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 30 April 2020 - 08:02 AM

Jaz tud ne verjamem, da je korona ze krozila po šolah.

Ah well, kdo bi vedel kaj nas caka. Mi gremo na morje takoj ko bo priloznost. Ne morm 2h let zapored brez morja. Jezero je kul, ampak to ni to.
  • 0

#1190 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 30 April 2020 - 08:08 AM

Jaz pa ne verjamem, da je ta virus prišel glih 4. marca v Slo, da prej pa ni možno, da je bil. Ne kupim.
  • 0

#1191 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 30 April 2020 - 08:10 AM

Jaz samo cakam, da se meje odprejo, da grem na morje. Novembra smo kupili novo prikolico, ki je parkirana v Porecu. Februarja smo vplacali celoten pavsal. Ne razumem zakaj bi bili mi kaj drugacni od lastnikov plovil. Konec koncev gre za premicnino, ki je parkirana v campu ali pa v marini. Sploh, ker se campi pocasi odpirajo. V glavnem prva priloznost in gremo postavljat. Po eni strani mi je odpoved sole ok, ker gremo lahko med tednom in bo mulc malo sprical.
  • 0

#1192 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17149 posts

Posted 30 April 2020 - 08:41 AM

Jaz tudi ne vrjamem da je to ka rj ekrožilo med mladio bila korona. Ker bi bilo skrajno nenavadno, da so takrat masovno zbolevali otroci, zdaj pa naenkrat preskok skorajda samo na odrasle. 

Hvala enako supergirl. Komaj čakam, da dajo zeleno luč za Hrvaško, da odpeketamo na vikend. Meni je važno da lahko grem dol in na plažo, za restavracije in podobno me ne gane preveč. Dopust brez morja za mene enostavno ni dopust. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1193 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26076 posts

Posted 30 April 2020 - 08:44 AM

Mi gremo pa junija naprej za ene 2t v Slo k nasim pa potem jeseni spet, za glavni dopust pa se ne vem, kaj bi. Mogoce Švica? ;) Sta kaj dorekla potem, Kalypso?

Drugace pa morda z avtodomom kam blizu, Francija morda (se nisem bila in me mika).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1194 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 30 April 2020 - 08:48 AM

Mene pa ni niti malo strah virusa in se veselim, da gremo nazaj.

Tudi jaz s ene bojim virusa, niti za sekundo ne oklevam, da je ne bi dala nazaj v  vrtec, zdaj je tudi sama začela mal težit, do zdaj ni bilo sile. 

• 0

#1195 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23504 posts

Posted 30 April 2020 - 08:48 AM

Meni je vseeno, če letos ne gremo na morje. Raje letos preskočimo, kot da gremo nekaj na silo.
Mislim, da tega ne moremo vedet, da je virus pri nas že krožil med otroci. Pa tudi če je, jaz se tudi ne veselim vrtca preveč. Moram reči, da me je ta 18. maj zdaj malo presenetil. Sem mislila, da bodo najprej šole odprli, ker starejše otroke lahko naučiš, da si morajo bolj roke umivat itd, pri malčkih pa ne vem, kakšne ukrepe naj bi izvajali. Jaz sem upala, da bodo vrtci še en čas zaprti.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1196 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32755 posts

Posted 30 April 2020 - 08:55 AM

Jaz moram drug teden res preveriti situacijo pri Relaxu, imamo že vse plačano za asredino avgusta.

• 0

#1197 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4322 posts

Posted 30 April 2020 - 08:56 AM

Mene morje ne gane. Bi pa rada spet šla v Kranjsko goro. Tam moji dve uživata na kolesih alj pa se namakata v Pišnici z gumi škornji :D Mene pa gore neverjetno pomirijo. Zaenkrat mi še niso odgovorili lastniki apartmaja kako in kaj.
  • 0

#1198 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 30 April 2020 - 08:58 AM

Mi gremo pa junija naprej za ene 2t v Slo k nasim pa potem jeseni spet, za glavni dopust pa se ne vem, kaj bi. Mogoce Švica? ;) Sta kaj dorekla potem, Kalypso? ).

Čist mi je ušlo iz glave, nisva. 🙈

Glede na to, da se lahko kaže tudi kot navaden prehlad, je povsem mogoce, da je bil ze prej v Sloveniji. Ugibat zdaj je nesmiselno. Vedeli tega ne bomo nikoli.
  • 0

#1199 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27538 posts

Posted 30 April 2020 - 08:58 AM

Meni se ta moment zdi, da je vseeno ce se vse odpre, ker tistim, ko jim do zdaj ni jasno jim tudi s kolom pa z laringoskopom ne bomo vec dopovedali. Za morje mi ni, ceprav v primeru, da hrvati spustijo ceno na neko normalo gremo mogoce jeseni celo kaj cez mejo pogledat.
  • 0

#1200 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5211 posts

Posted 30 April 2020 - 09:47 AM

Jaz pa ne razumem tistih, ki si zelite, da bi vrtci ostali zaprti. Midva oba delava, nimava varstva in sem fizicno in psihicno sesuta. Vstajam ob 4ih, da sem 5.15 v sluzbi, en dan do 10ih, da gre potem moj v sluzbo, en dan cel dan, en dan popoldne... Ne more bit normalno, da smo vsi v sluzbah, vrtci pa zaprti.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users