Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1181 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 11 July 2023 - 08:34 PM

Saj 1200 neto je res nizka placa dandanes. :/
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1182 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 11 July 2023 - 08:37 PM

Jaz sem pa tako deljena v sebi. Po eni strani je nizka, po drugi se mi pa zdi, da jih je polno na minimalcu ali pač na malo slabšem kot jaz.. ne vem, sestrična dela v računovodstvu v ZD-ju, so menda vsi na minimalcu, od mojega sestri delata ena kot vzgojiteljica in ena kot socialna pedagoginja v OŠ, obe imata manj. Vem, da se bo z leti zvišala, ampak ne tako hitro.. edino pač pri mojemu v Leku imajo vsi visoke, pa na primer moja sestra v glasbeni z najvišjim možnim nazivom ima 2000 neto.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1183 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 11 July 2023 - 08:39 PM

Zame je nizka podpovprecna placa.
  • 0

― V. Van Gogh

#1184 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 July 2023 - 09:31 PM

O čem govorimo, če je 80% države na minimalcu.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1185 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 11 July 2023 - 09:42 PM

Tudi ce je ta podatek resnicen (v kar dvomim, ampak v vsakem primeru je procent tragicno visok), to zame ni merilo. Zivljenjski stroski so ze tako visoki, da so se tudi kriteriji za nizko placo spremenili. Tudi s povprecno placo samska oseba z otroki in najemnino/kreditom zivotari.
  • 0

― V. Van Gogh

#1186 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 11 July 2023 - 09:57 PM

Kdaj bosta pa izvedela oz. koliko časa take stvari trajajo?

Držim pesti!

Ko se zmenijo med sabo, ali pristanejo na to ceno. Povedala sva, da cena ni zadnja, ampak zogica je na njihovi strani. Cakava in ja, kot je nincha napusala, je mucno😁
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1187 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 14 July 2023 - 09:22 AM

Kami, a je ful skrivnost, koliko cca imaš plače? Ker jaz si trenutno niti približno ne morem predstavljati, kako bi lahko sama z otroki nekje živela in preživela.. delam za 6ur, ampak tudi če bi 8, bi imela neto 1200+malica in prevoz in to ni za nič dovolj. - najemnina, pa imaš komaj za hrano brez stroškov, brez vsega, mislim, pač enostavno ne gre. Kredita pa sploh dobila ne bi. Res je žalostno..

sem ti več odgovorila na ZS

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1188 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 22 September 2023 - 07:47 AM

Zdaj bo 5 tarifni sistem za elektriko. Najnizja bo seveda od 22 do 6. Ampak ni panike, je bilo receno. Se bo ljudstvo hitro navadilo in v svojih 50m2 stanovanjih laufalo vse mozne stroje, ko se bo spalo. Najvisja pa seveda pozimi, ko bos najbolj rabil luc in toploto. Dajte mi povedati, a sem samo jaz tako kisla, ali kdo verjame, da se vse dela za dobro ljudi?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1189 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 22 September 2023 - 07:52 AM

Tonemo, for sure. Dajte mi povedat, tisti ki ste do zdaj bili na dvotarifnem in laufate ponoči, se vam sploh kaj pozna? Pri nas mogoče za 1 kavo v 1 mesecu (resda mogoče nismo bili zelo striktni, ampak pralni, sušilni in pomivalni so delali ponoči)
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1190 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 22 September 2023 - 07:54 AM

Jaz nič kaj ne gledam na to, imamo pa dvotarifno, ja. Enkrat sem celo računala, če bi vseh 200 kwh (tolk imamo povprečno mesečno porabo) plačali po enotni tarifi in je bil končni znesek zelo zelo enak na koncu. Smo pa avgusta več noči imeli prižgan razvlaževalec v kleti in smo imeli ogromno porabi v času te nižje tarife, tako da nam je to nabilo položnico za cca 15 €. 

• 0

#1191 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 22 September 2023 - 07:56 AM

Mi ne, ker se to fuuul slisi. Vcasih je bil nocni mnogo cenejsi, zdaj pa ni hude razlike, tako da se prav hudo najbrz res ne pozna. Mene sicer bolj skrbi koliko visji bo ta najvisji od zdajsnjega dnevnega.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1192 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 22 September 2023 - 07:56 AM

Mi imamo dvotarifni tok in se nam zdaj več ne splača. Včasih se nam pa je, ko smo bili vsi od doma do 17.00 ure, pa še kuhala nam je babica, tako da čez teden je bilo res minimalno elektrike, prala/likala sem vse med vikendom, pomivalca pa vedno čez noč vklopila. Zdaj, ko sta starša doma in kuhamo tudi čez teden pa se ne splača več. Tudi oblačil je preveč, da bi lahko prala in sušila zgolj čez vikend. Oče je še vedno sveto prepričan, da se to splača, ne vem pa če ima računico za sabo. Imamo pa nastavljene timerje za večje porabnike, recimo  bojler sanitarno vodo greje le ponoči, filter za bazen se vklopi ponoči, toplotna za bazen se je vklapljala le za vikende ipd.

• 0

#1193 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 22 September 2023 - 07:57 AM

Ja sej, moraš prav izračunat. 

• 0

#1194 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 22 September 2023 - 08:56 AM

Jaz perem skoz ponoči, da zjutraj mož obesi. In čez vikend vse posteljnino (tudi pojštre in odeje perem tedensko zarad alergije). Kolk se pozna ne vem, imamo pa čez leto, ko ne kurimo okoli 40€. 

• 0

#1195 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 22 September 2023 - 08:57 AM

Nekaj sem zasledila, nisem pa še kaj dosti brala. Kaj je sploh razlog za te podražitve spet, no? 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1196 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 22 September 2023 - 10:14 AM

Pa to se ve ze eno leto.
Plus, vsi ki imajo soncne in imajo predimenzionirane - ne porabijo vsega, ampak posiljajo viske v omrezje, bodo za to placevali. Ker omrezje teh viskov ne rabi ker ga destabilizira.
Tak da vsi, ki so bli nategnjeni s strani prodajalcev - dajte cimvecjo elektrarno to se splaca, bodo zdaj placevali.
Midva imava samo se eno tarifo odkar imava soncno....
V praksi bo tko da bos napovedal mesecno porabo, kako bodo pa tarifni sistemi izgledali pa ne vem. Brez skrbi pa, da bodo najdrazji v casu, ko je poraba nasplosno najvecja.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1197 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 22 September 2023 - 10:19 AM

Ja saj to so tudi že objavili.
  • 0

#1198 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 22 September 2023 - 01:05 PM

Mi imamo že od prej enotarifno, tako da nisem gledala nikoli, kdaj kaksen stroj zalaufam.
Ehh, same spremembe, nič se ne veselim.
  • 0

#1199 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 05 November 2023 - 07:19 PM

Danes smo začeli ogrevat in prav kepo dobim v želodcu, ko pomislim na zimske položnice za plin ... Oktobrska poraba je bila 62 kubikov, samo za ogrevanje vode torej, kar je preračunano 82 €. Za bruhat.

• 0

― V. Van Gogh

#1200 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 05 November 2023 - 07:43 PM

Ja enako, pa še novo odločbo za vrtec dobimo ta mesec 😑.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users