Stroški
Posted 11 July 2023 - 08:34 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 11 July 2023 - 08:37 PM
Posted 11 July 2023 - 08:39 PM
― V. Van Gogh
Posted 11 July 2023 - 09:31 PM
Pablo Picasso
Posted 11 July 2023 - 09:42 PM
― V. Van Gogh
Posted 11 July 2023 - 09:57 PM
Kdaj bosta pa izvedela oz. koliko časa take stvari trajajo?
Držim pesti!
Ko se zmenijo med sabo, ali pristanejo na to ceno. Povedala sva, da cena ni zadnja, ampak zogica je na njihovi strani. Cakava in ja, kot je nincha napusala, je mucno😁
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 14 July 2023 - 09:22 AM
Kami, a je ful skrivnost, koliko cca imaš plače? Ker jaz si trenutno niti približno ne morem predstavljati, kako bi lahko sama z otroki nekje živela in preživela.. delam za 6ur, ampak tudi če bi 8, bi imela neto 1200+malica in prevoz in to ni za nič dovolj. - najemnina, pa imaš komaj za hrano brez stroškov, brez vsega, mislim, pač enostavno ne gre. Kredita pa sploh dobila ne bi. Res je žalostno..
sem ti več odgovorila na ZS
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 September 2023 - 07:47 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 September 2023 - 07:52 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 September 2023 - 07:54 AM
Jaz nič kaj ne gledam na to, imamo pa dvotarifno, ja. Enkrat sem celo računala, če bi vseh 200 kwh (tolk imamo povprečno mesečno porabo) plačali po enotni tarifi in je bil končni znesek zelo zelo enak na koncu. Smo pa avgusta več noči imeli prižgan razvlaževalec v kleti in smo imeli ogromno porabi v času te nižje tarife, tako da nam je to nabilo položnico za cca 15 €.
Posted 22 September 2023 - 07:56 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 September 2023 - 07:56 AM
Mi imamo dvotarifni tok in se nam zdaj več ne splača. Včasih se nam pa je, ko smo bili vsi od doma do 17.00 ure, pa še kuhala nam je babica, tako da čez teden je bilo res minimalno elektrike, prala/likala sem vse med vikendom, pomivalca pa vedno čez noč vklopila. Zdaj, ko sta starša doma in kuhamo tudi čez teden pa se ne splača več. Tudi oblačil je preveč, da bi lahko prala in sušila zgolj čez vikend. Oče je še vedno sveto prepričan, da se to splača, ne vem pa če ima računico za sabo. Imamo pa nastavljene timerje za večje porabnike, recimo bojler sanitarno vodo greje le ponoči, filter za bazen se vklopi ponoči, toplotna za bazen se je vklapljala le za vikende ipd.
Posted 22 September 2023 - 07:57 AM
Ja sej, moraš prav izračunat.
Posted 22 September 2023 - 08:56 AM
Jaz perem skoz ponoči, da zjutraj mož obesi. In čez vikend vse posteljnino (tudi pojštre in odeje perem tedensko zarad alergije). Kolk se pozna ne vem, imamo pa čez leto, ko ne kurimo okoli 40€.
Posted 22 September 2023 - 08:57 AM
Nekaj sem zasledila, nisem pa še kaj dosti brala. Kaj je sploh razlog za te podražitve spet, no?
[Napoleon]
Posted 22 September 2023 - 10:14 AM
Plus, vsi ki imajo soncne in imajo predimenzionirane - ne porabijo vsega, ampak posiljajo viske v omrezje, bodo za to placevali. Ker omrezje teh viskov ne rabi ker ga destabilizira.
Tak da vsi, ki so bli nategnjeni s strani prodajalcev - dajte cimvecjo elektrarno to se splaca, bodo zdaj placevali.
Midva imava samo se eno tarifo odkar imava soncno....
V praksi bo tko da bos napovedal mesecno porabo, kako bodo pa tarifni sistemi izgledali pa ne vem. Brez skrbi pa, da bodo najdrazji v casu, ko je poraba nasplosno najvecja.
Posted 22 September 2023 - 10:19 AM
Posted 22 September 2023 - 01:05 PM
Ehh, same spremembe, nič se ne veselim.
Posted 05 November 2023 - 07:19 PM
Danes smo začeli ogrevat in prav kepo dobim v želodcu, ko pomislim na zimske položnice za plin ... Oktobrska poraba je bila 62 kubikov, samo za ogrevanje vode torej, kar je preračunano 82 €. Za bruhat.
― V. Van Gogh
Posted 05 November 2023 - 07:43 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users