Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#1181 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 31 March 2022 - 06:54 PM

Ja, meni se bo tudi grozno selit, sploh, ker bo treba vmes verjetno se v najem ali kam domov za kaksno leto, jao, to bo najbolj norisnica :o. Moj je računal na 2 do 2,5 leti od zdaj do končanja hišs, toliko se potrpim mogoce, hehe.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1182 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 31 March 2022 - 07:51 PM

Ja, mi smo lani tak cas zaceli z idejno 🤪 no nimamo se gradbenega...
  • 0

#1183 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 May 2022 - 08:36 AM

Ima katera izkušnje s pleskanjem barvnih sten v belo? Nekatere stene so bledo oranžne, to predvidevam, da ne bo tak problem, bolj me skrbi rjava stena (neka čudna mat barva, ko se dotakneš stene ostane tak prašen odtis, kot bi dlan pomoči v kredo in prislonil gor). Je treba dat najprej neko bazo/primer/whatever ali samo naneseš več plasti bele in je to to? :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1184 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 30 May 2022 - 08:42 AM

Midve sva 2-3x belili, ko se je prva plast kolikor toliko posušila, še enkrat čez.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1185 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 30 May 2022 - 08:57 AM

Jaz bi dala spodaj primer (tudi zato, da se nove plasti lepše primejo gor in se ti ne bo kasneje začelo kaj luščit) in čez 2x lateks barvo. V mansardi sem na ta način barvala temno rjave/zelene lesene plošče in je vse fino prekrilo.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1186 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 May 2022 - 09:15 AM

A so latex barve tiste kot jih imajo v bolnišnicah, take rahlo shiny in malenkost gumijaste na otip? :hmm: Jaz imam najraje navadne oldskul mat bele stene, ampak je res, da se tudi rado vse pozna na njih. :hmm:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1187 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 30 May 2022 - 09:26 AM

Ne, pri nas na NL je barva na osnovi lateksa standardna barva za stene (definitivno ni shiny).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1188 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 13 July 2022 - 09:00 AM

Verjetno se bova odločila za Tom sedežno garnituro, ker bi rada s posteljo, usnjeno in točno določeno obliko. Mogoče katera ve, če so bili Tom v preteklosti na Celjskem sejmu?

• 0

#1189 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17679 posts

Posted 13 July 2022 - 01:28 PM

Mislis MTom?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1190 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 13 July 2022 - 01:51 PM

Tako je. In mislila sem MOS.

• 0

#1191 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17679 posts

Posted 13 July 2022 - 02:16 PM

Za sejem ne vem, imajo pa salon samo v Mokronogu, smz. Se splača tja zapeljati.

Jaz sem zelo zadovoljna z njihovim trosedom, edino mehkejšega bi vzela, če bi še enkrat kupovala.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1192 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts

Posted 26 January 2023 - 02:04 PM

A ima katera izkusnje s prenovo notranjih prostorov: v celoti bi bilo potrebno izdelati stene in strop (verjetno knauf?) na obstojeco podlago (opecnat cigel, ne opeka) in tla (plata je vlita, preko se naj bi dal estrih - vprasanje ali mokri/suhi?

Kvadratura je cca 50m2. Stene so pa tako: daljsa in ravna stranica mansardna - z visokim kolencnim zidom in pstale tri klasika, pa ni kakih predelnih sten, samo lupina, cca 8x7m.

Moja zelja je, da bi delala z naravnimi materiali, a je kaka druga opcija za knauf (ilovnat omet?) - ampak da je izvedbeno/casovno/cenovno prijazna.

Sramezljivo in z zadrzkom namakam prste v to vodo, pa da tu najprej vprasam za mnenje.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1193 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 26 January 2023 - 02:27 PM

Tako na hitro mavčne plošče so naravni material tako, da jaz o kakšnem ilovnatem ometu ne bi razmišljala. Če boš delala z mavčnimi ploščami, potem imaš rešen problem z vlečenjem instalacij (elektrika, voda) in ni potrebnega dodatnega štemanja. Nadalje kar se tiče estriha. Mokri estrih je nekje polovico cenejši od suhega estriha, se ti pa podaljša čas obnove, ker moraš računat, da se bo več mesecev sušil (odvisno spet od debeline), medtem ko lahko suhi estrih že naslednji dan oblagaš s talno oblogo.

• 0

#1194 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts

Posted 26 January 2023 - 02:45 PM

O ljubi bog, vec mesecev susenja, tega si pa nisem prebrala. Samo, da je suhi bolj enostaven, a drazji.

Za mavcno plosco pa sploh nisem vedela, da je naravna. Ha.

Hvala, bellini! Bom se ziher kaj sprasevala & bom hvalezna vsake pomoci :)
  • 0

#1195 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 23 March 2023 - 08:17 PM

Mi smo pa v ponedeljek vložili za gradbeno dovoljenje, včeraj nama je arhitekt že PZI poslal do elektrike in tega, toliko, da bova lahko že vse ponudbe za gradnjo dobila in se vse dogovorila. Danes je en gradbenik že javil, da ima čas in da naj poizveva, kdo je najin referent, ker ima veze na UE in lahko malo pritisne.. vglavnem, bova seveda več ponudb pocakala, anpak tale je bil na prvi vtis slišati fajn
  • 0

#1196 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 23 March 2023 - 08:24 PM

Mi smo pa 15. oddali. Eno leto smo vlagali mnenje na občino in v 5. poskusu nam je končno uspelo, da je odobreno.
  • 0

#1197 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 23 March 2023 - 08:32 PM

No, potem pa skupaj cakava :). Midva sva optimistična, da ne bo predolgo trajalo, 3 mesece :P. Šefici so rekli na upravni, da prej kot v enem letu ne bo odgovora, pa vlagajo že od 2020.. samo prve dopolnitve niso mogli tako hitro izpolnit, so vlozili spet in jim tako pribijejo. Ampak je ljubljanska UE, pri nas ziher ni tako dolgo za čakat.
  • 0

#1198 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 23 March 2023 - 08:33 PM

Drugače smo pa mi tudi občino najdlje čakali, ostali so bili v mesecu in pol z veliko teženja, občina pa je izdala v treh mesecih, je bilo vseeno, koliko težiš.
  • 0

#1199 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 23 March 2023 - 08:35 PM

Mu smo dobili gradbeno ampak je arhitektka dobesedno izmalicila projekt, zdaj tasca pritiska na njo, da popravi, za pzi in dgd pa imamo druge,so videl ful sposobni in resujejo kar se da resit, da bo projekt vseeno smiseln. Ostali smo namrec brez jaska za perilo pa okna v otroskih sobah so nefunkcionalna in se prakticno samo stresna okna odpirajo.
  • 0

#1200 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5202 posts

Posted 23 March 2023 - 08:45 PM

Drugače smo pa mi tudi občino najdlje čakali, ostali so bili v mesecu in pol z veliko teženja, občina pa je izdala v treh mesecih, je bilo vseeno, koliko težiš.

Neytiri, midva sva takrat na UE Domžale poslala dopis,da prosiva za prednostno obravnavo zaradi malih otrok in konca najema (je slo na drazbo in so nas nameravali ven vrzt), pa sva dobila gradbeno (med poletjem!) v 3 tednih. Mogoce kaj napises, je bilo pa to pri naju 7 let nazaj...
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users