Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#1181 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 23 October 2012 - 03:13 PM

http://www.dnevnik.s...nika/1042558773

Nutelle se niso ustrašili policisti, temveč dekličina skrbnica
http://www.dnevnik.s...licina-skrbnica
  • 0

#1182 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14269 posts

Posted 23 October 2012 - 05:22 PM

Pa so zakonito prisluškovali? Tudi za Kami sprašujem....če veste, pa če hočete povedat, no.

Ne vem, verjetno ja.

:lol: Kako to misliš, skrivnosten.

;)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1183 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 24 October 2012 - 12:56 PM

V Mariboru ponoči gorel že peti radar
http://www.rtvslo.si...ti-radar/294310
  • 0

• Guests

Posted 24 October 2012 - 01:34 PM

Bravo Štajerska!!! Mi smo z vami. Mogoče se bodo s temi radarji začeli kakšni konkretni protesti. (she wishes)
  • 1

#1185 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24662 posts

Posted 24 October 2012 - 02:11 PM

imate požigaLca ? :)

saj vem, da je že bila tema, ampak meni res ni jasno, da če veš, da so radarji, pa še ne moreš vozit po predpisih, kako divjaš šele tam ko ne veš, da so (je retorično vprašanje, saj smo vsi vsak dan na cesti). Ne rečem, da je to najboljši način, ampak nekaj je res treba naredit s kulturo voznikov.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1186 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 October 2012 - 10:06 PM

Pri teh radarjih je pač bolj problem v tem, da gre za očitno polnjenje blagajn in ne za dejansko varovanje
udeležencev v prometu. Stojijo tam, kjer so možnosti, da se kaj (resnega) zgodi, izjemno majhne in bodo
tržili na račun takšnih, ki niso nevarni v prometu. Tam, kjer pa so nevarni odseki in kjer marsikdo pritisne
na plin in lahko (in tudi so že) povzroči hudo nesrečo, pa ni nobenega. Saj se tudi vidi, kje se policaji običajno
postavljajo ... na inkasantna mesta, ki so popolnoma nenevarna. Kultura voznikov se s tem, da boš v
semaforiziranih križiščih postavil radarje, res ne bo izboljšala. To je pač očitna korupcija oz. bo s tem podjetje,
ki je te radarje postavilo, lepo zaslužilo, Kangler pa tudi - na tak ali drugačen način je moral kaj dobiti v zameno,
no, s tem, ko jih je postavil, pa si je pošteno zamajal županski stol, seveda.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1187 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 October 2012 - 10:09 PM

Sara Isaković plava le še za svoj užitek

Kako neumen intervju. :AJEBEŠ: Prav žaljiv na momente.
  • 0
Viens, reste ici!

#1188 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27499 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 October 2012 - 10:20 PM

To leti na vprašanja ali odgovore?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1189 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 October 2012 - 10:37 PM

Na vprašanja! Prav polaga ji v usta da je narobe da je šla v Ameriko in da bi mogla ostat tukaj in trenirat kot živina. In da je krivo to da je šla, da ni dobila medalje na OI in same bedarije. Pa tisto vprašanje o žuranju je prav malo preformulirana trditev, da preveč pije in žura!?
  • 0
Viens, reste ici!

#1190 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6731 posts

Posted 24 October 2012 - 10:50 PM

Verjetno vprašanja, prav zatežena :wacko:
  • 0

#1191 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27499 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 October 2012 - 11:18 PM

Aja, sem na hitro preletela tvoj post in sem mislila, da leti na Saro, pa sem šla brati in si mislim 'kaj pa naj bi bilo narobe z odgovori'.. :lol: Ja, bedarija, neprofesionalnost na kubik.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1192 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 October 2012 - 11:49 PM

Minula razprava o revščini, krivdi, itd. me je spomnila na tale italijanski pregovor oz. me je le-ta
spomnil na razpravo:

Otroci dobijo udarce, ki pripadajo staršem.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1193 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23353 posts

Posted 25 October 2012 - 03:05 AM

Sara Isaković plava le še za svoj užitek

Kako neumen intervju. :AJEBEŠ: Prav žaljiv na momente.

Ampak res. Da se niti za sekundo ni približala rezultatu iz Pekinga, da je njena kariera zelo padla, ali v Ameriki slabše trenira, kot bi v Sloveniji...o bog.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1194 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 October 2012 - 06:29 AM

Ja, čista provokacija ponekod. :glare:
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 25 October 2012 - 12:56 PM

Če katera Vikend bere (jaz ga poleg Novic dobim, ki jih samo ob sobotah kupujem, ravno zaradi sporeda)...tam so tudi vedno provokativni in na momente žaljivi.
  • 0

• Guests

Posted 25 October 2012 - 08:50 PM

http://www.delo.si/n...li-in-bosi.html

Sem se že spraševala, zakaj ti kipi stojijo na enosmerni. Nisem vedla, da Janez k nam prihaja. Škoda, ker ga ne bomo sprejeli tako "lepo" kot so nekoč sprejeli (predvidevam da, njegove heroje) Orjunaše v Trbovljah. :evilgrin:
  • 0

#1197 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 October 2012 - 09:06 PM

Ekaterina, ti 'kipi' so iz tistega muzeja sodobne umetnosti, ki je malo pred Litijo. Sva se zadnjič s Frčico glede tega menili.

Drugače se mi zdijo ti kipi super ideja in metafora, goli in bosi ... .
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1198 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 25 October 2012 - 09:53 PM

Ko smo se zadnjič pogovarjale, tisti, ki so divjali po Mariboru bodo vseeno kaznovani...

V prvih dneh delovanja so samodejni merilniki hitrosti "ujeli" skoraj 16.000 prekrškarjev. Pooblaščenec direktorja za prekrškovni postopek pri mestnem redarstvu Mitja Senekovič je v Radijski tribuni Radia Maribor v ponedeljek pojasnil, da za tiste, ki so hitrost v prvem tednu delovanja sistema prekoračili za 30 kilometrov na uro ali manj, položnic ne bodo izdali.
Pomilostitve pa ne bo za voznike, ki so storili najhujše prekrške - vozili več kot 30 kilometrov na uro preveč. Do nedelje do 20. ure so takšnih primerov našteli malo več kot 100, od tega jih je šest vozilo več kot 50 kilometrov na uro preveč.

http://www.rtvslo.si...-ob-njem/294460
  • 0

#1199 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23353 posts

Posted 26 October 2012 - 02:49 AM

30 km/h ali manj se spregleda? Meni se zdi 30 km/h prekoračitev zelo velika. Do 10 ali 15 se mi ne zdi pretirano, kar je več, pa je že veliko. Sploh glede na to, da so radarji v križiščih, se pravi znotraj mesta.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1200 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 26 October 2012 - 11:30 AM

Če so peljali tam kjer je omejitev 30km/h 60km/h ali kjer je 50km/h 80km/h je to po mojem mnenju huda kršitev, če pa so peljali na odsekih sredi ničesa kjer je omejitev 70km/h (npr. na Ptujski cesti proti Miklavžu, preden se zavije na avtocesto ali na Dobravo) pa se mi hitrost 100km/h ravno ne zdi nedopustljiv prekršek. Ampak ok, mogli bi vozit po omejitvah. Sedaj so pač imeli srečo, naslednjič ko bodo storili isti prekršek je ne bodo.

Res je, da se trenutno ne vozim po mariborskih cestah, ampak koliko sem uspela razbrat iz informacij dostopnih na spletu in kolikor sem slišala od družine in prijateljev, je večina radarjev na takšnih križiščih v katerega vodijo ceste z omejitvijo 70km/h, kot lahko razbereš iz te tabele: http://www.amzs.si/Files/pdf/2079.pdf
Posted Image
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users