Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1181 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 09 October 2011 - 03:56 PM

Ja saj za te oblazinjene stvari vem, da lahko dolgo časa preživijo, preden pride gostitelj mimo, zato je potrebno očistit in razkužit preproge, posteljnino. Za pleteno košaro pa nisem sigurna. Bom razkužla s tem kaj ga imam doma in upala na najboljše. Glede rane pa tako kot pravim, če do jutri ne bo spremembe, ga imam tak namen peljat, sam ko so to take bitke pri vožnji z avtom, sploh zdaj, ko je že konkreten maček.

• 0

#1182 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 October 2011 - 04:02 PM

Te bolhe so res obupne, jaz sem celga hudiča zganjala k jih je moja mela, ker je bila ful mala in sem se bala, da mi jo bodo požrle. oops.gif Ampak pomoje je vseeno majhna verjetnost, da bi jih dobil. Srečno s trpanjem v transporter, to so res lahko cele bitke. wacko.gif
  • 0

#1183 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 October 2011 - 04:05 PM

Ne vem če veste, ampak ampule proti bolham se dobi v lekarnah (za mačke in pse). Ampula stane okoli 7eur in drži približno 1 mesec. Mi naši muci vsak mesec kupimo eno in ji jo stisnemo za vrat. Te so najboljše, smo jih poskusili že več.
  • 0
Viens, reste ici!

#1184 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 October 2011 - 04:11 PM

A to se lahko daje tud preventivno al obstajajo prav amuple za preventivo? Jaz sem mislila, da je to zdravljenje, dobi bolhe in dobi ampulo (jaz sem ji takrat dajala Frontline za mladiče, polovično dozo, prej sem jo pa še skopala in tiste pocrkane izčesala).
  • 0

#1185 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 October 2011 - 04:12 PM

Mislim da je to preventivno, kot naprimer cepljenje proti klopom.
Naša se tudi zunaj z zunanjimi mucami giba in prej se je skos praskala, zdaj pa je super.
  • 0
Viens, reste ici!

#1186 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 October 2011 - 04:13 PM

Aja, fino, to je za zunanje muce res smiselna rešitev.
  • 0

#1187 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 09 October 2011 - 04:25 PM

Kolikor je meni poznano s strani veterinarja se te ampule dajo za zdravljenje že okužene živeli in kot preventiva spomladi, ko se ti zajedalci pojavijo (npr. klopi). Nisem še slišala, da bi zdravi muci tako pogosto dajal to ampulo. Isto je z ampulami za notranje zajedalce. Jo dajem tudi spomladi eno, kot preventivo, ostalo pa po potrebi, če se pojavijo bolezenski znaki. Je pa res, da ko muca zboli, je potrebno potem zdravljenje ponovit po treh do štirih tednih, ker ta zdravila delujejo na odrasle zajedalce, jajčec pa ne uničijo.
  • 0

#1188 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 October 2011 - 09:52 PM

z ampulami za zunanje zajedavce je tako: dajat se jih mora redno (1x na mesec, se mi zdi). Tekočino se stisne na predel med lopaticami (žival do tja ne doseže). v bistvu gre tekočina v kri. Ko klop/bolha piči žival, se zastrupi, umre in posuši. Dobiš jih pri vsakem veterinarju. Najbolj znan je Frontline, od Krke je sedaj Fypryst (isto kot Frontline, samo drugo ime - cenejši!!!), potem je še Advantix, neki na S...
Obstajajo pa kombinacije: bolhe + klopi in bolhe+ušesne garje (to je tisti na S - ga dajem mojemu mačku). Za vse tri naenkrat trenutno še ni rešitve.
  • 0

#1189 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 October 2011 - 10:38 PM

Hm, okej, tole je res nerodno vprašanje. A je katera od vas mogoče strigla mačko okol šupka? laugh.gif Moja ma tam ful dolgo dlako in zdej se je že ene 2x pripetilo, da se ji je svež kakec zalepil nekam med dlako (kdaj pa tud že posušen pa ji je potem odpadel laugh.gif ) in potem je sledila cela vrsta o fuuuuj-ev in kopanje, ki je milo rečeno precej neprijetno.
  • 0

#1190 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 21 October 2011 - 10:45 PM

ja, mi smo prvemu mačku, ki je mel fuuuuuull dolgo dlako, itak mogli cofe dlake strič, ker se enostavno niso dal razčesat (še nism vedla za TT, laugh.gif) in smo ga tut okol šupka strigli. ko je šel kaj do veta, smo pa zmeri prosili, naj ga kar zabrije tam.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1191 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 October 2011 - 10:50 PM

Aha, pol je pa to res opcija. Samo ona ni nikol pr vetu, to bo še najboljš, da se doma lotim (z mašinco? laugh.gif ), ker nočem, da koga ubije. hmm.gif
  • 0

#1192 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 21 October 2011 - 11:44 PM

Mi sicer nimamo mačke ampak psa, se pa naši skos isto dogaja, mi jo kr s škarjami mal ocufamo. Drugač se je pa mislim da v Polju (?) odprl en zakon frizer za živali, pa je moja babi Lolo celo poletje hodila tja strižt (pekinezerjev se drugače ne striže, ampak so jo super oskubili, da ji ni bilo tok vroče, pa rito so ji ful dobro postrigli in je potem nič več nismo rabil kopat, ker ni bilo več takšnih nezgod biggrin.gif ).
  • 0

After all this time?

Always.

#1193 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 October 2011 - 10:33 AM

Ja, za pse vem, da obstajajo saloni, samo za mačke pa res še nisem slišala. Ampak kot rečeno, nočem da koga ubije. laugh.gif
  • 0

#1194 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 22 October 2011 - 03:35 PM

Ja, mace so čist drugačne. Nabav si kakšne rokavice... moja mačka bi me mela takrat za rablja... Al jo naj pa en močan fant drži, ti pa hitro škarje v roko.
  • 0

#1195 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 November 2011 - 08:02 PM

PROBLEM

torej - kjer živim imajo gospodarji psa in zdaj je še mačka prišla. smile.gif

Psa imam rada in vsakič ko se pripeljem z avtom, vzamem pasje piškote iz avta, in

mu jih nesem, enega, dva. Že na daleč ko sliši avto je full vznemirjen, vesel.

Tukaj še nič ne laja, dobi piškot, ga pobožam. Potem vidim mačko, kako gre

proti meni, jo dvignem in crtam, in takrat pes popizdi. huh.gif

Začne lajati, se z nogami zabijati v SVOJO PASJO HIŠO - res zganja psiho scene, in

me zanima kaj naj naredim. Saj tudi njega obdiram, ampak on hoče, da samo njega. cry.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1196 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 08 November 2011 - 08:32 PM

Poskusi macico cartat tam, kjer tega kuža ne bo videl/slišal. Mislim da druge rešitve ni.
  • 0

#1197 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 November 2011 - 08:36 PM

Kaj dela, a sam sebe zabija v pasjo hiso al kaj? What?! Psiho. Get over it, dog. Cats are.. cats. cool.gif

Moja izkusnja - nimas kej. Ali da ga peljes na dolg, exhausting sprehod, da se izlaufa in nauzije druzbe, da mu pol dol visi, kje si, ko prideta nazaj - kar je nerealno, ker niti ni tvoj pes. Ali pa da ne vidi, da cortas macka. laugh.gif

Pes pri stricu ponori, zacne skakat po men, ko vidi, da imam macko v rokah. Velik pes - mesanka z bernardincem. Jo kregam, odrinem z roko, ko hoce skakat in pocakam, da se pomiri (kar se v bistvu ne, se vedno je napeta, ampak laja pa nikoli ne, no) in ko macko spustim se zakadi za njo, jo hoce zagrabit za vrat - tudi jo, da je macka boga cist slinasta okol vratu cry.gif ampak ji ni nic hudega, pac psica se je navadila te nase macke malo okrog vlacit, ne vem zakaj. laugh.gif

Jaz poizkusam s Cezar terapijo - zravnam se in jo pogledam, okaram, nakazem z roko, frcnem, naj neha in pocakam, da neha. Jovo na novo, vsakic, ko imam mace v rokah. Kreganje in disciplina pomagata po malo, ampak ce je to 1x, 2x na teden ne pripelje nikamor.. Pc poskusim naredit, kar se da takrat, da se lahko jaz nacrkljam maceta in da mi da pes kolko tolko mir. Avtoriteto poskusam predvsem uveljavljat pri psu, da me v splosnem uboga in obrajta.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1198 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 November 2011 - 08:37 PM

Nimaš kej naredit, ljubosumen je. Moja Ayla je tudi, ko božam druge pse (ampak ne do te razsežnosti da bi se npr zabijala v zid laugh.gif )

Poskusi mačko nest v bližino psa in medtem ko jo cartaš prigovarjaj psu - ali pa božaj hkrati tudi njega, če je možno, da bo videl da je "muca tudi pridna".
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1199 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 November 2011 - 09:14 PM

Muco ima rad, včasih celo mačka spi v njegovi kuči. laugh.gif

Ampak izgleda pa da ne prenese, če se jaz mački posvečam v njegovi prisotnosti. Ja, Olivija, vzame zalet in se zabije v svojo hiško (z nogami naprej, zraven pa laja kot da bi ga iz kože dajali). No, protestira, v glavnem. laugh.gif

Hvala za nasvete. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1200 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 November 2011 - 09:21 PM

O sit. Sem si poskusala predstavljat. Creepy!

Ali pa mu prineses zakelj hrane, se s tem base in ne opazi macke v tvojem narocju sploh. laugh.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users