Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

• Guests

Posted 25 May 2008 - 08:11 PM

Baby hvala smile.gif
  • 0

#1182 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 25 May 2008 - 08:16 PM

QUOTE(Baby @ 25. 5. 2008 - 21:07) View Post

Če je sta stavka priredna napišeš S+S, če sta podredna pa S/S, pol pa maš še neke stavke k so med eni stavkom in pridejo neke polovičke.

Mene me skrbi, ker sem lansko polo zlo slabo rešla. Za dvojko. (brez unega besedila)

jaz tudi. čeprav zdej sm se še učila nekej, bomo vidli. upamo na najboljš cool.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1183 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 May 2008 - 08:27 PM

Tale S struktura mene UBIJA. Jaz ne kapiram teh prirednih in podrednih stavkov, meni je vse enako. rolleyes.gif oops.gif Lani tega sploh ni blo na poli, če se ne motim.

Nika, ti boš študirala v LJ, ane? A je sploh ktera, ki gre letos v MB?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1184 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 25 May 2008 - 08:33 PM

Da lanska je bla. In lih to sm js zarila. Prvič, da sem zarila S strukturo. sad.gif

• 0

#1185 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 May 2008 - 08:38 PM

Če sm gledla na RIC-u lansko polo pa nism zasledila S strukture. Očitno sm slepa al kaj. hmm.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1186 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 25 May 2008 - 08:39 PM

Jst tud ne kapiram teh s struktur oz. skor neikol mi je ne uspe čist prou narisat, sploh če je taka ful zakomplicirana. Bo že.

Dilema, kolkr jst vem, gre Nika v Mb študirat. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1187 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86442 posts

Posted 25 May 2008 - 08:45 PM

Meni so S-strukture med najlažjimi stvarmi pri slovnici. Mislim, da smo jo lani tut meli, ja. hmm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1188 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 25 May 2008 - 08:45 PM

Ja, sej, vrjetno je odvisno, včasih jih dajo, včasih ne. Pomojem...
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1189 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 25 May 2008 - 08:48 PM

QUOTE(DiLeMa @ 25. 5. 2008 - 21:27) View Post

Tale S struktura mene UBIJA. Jaz ne kapiram teh prirednih in podrednih stavkov, meni je vse enako. rolleyes.gif oops.gif Lani tega sploh ni blo na poli, če se ne motim.

Nika, ti boš študirala v LJ, ane? A je sploh ktera, ki gre letos v MB?

ne ne, jaz grem v Mb smile.gif

men je pa S-struktura kul, hehe. v osnovni smo raztural. smo to reševal namest križank med drugimi urami biggrin.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1190 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17088 posts

Posted 25 May 2008 - 08:52 PM

QUOTE(tašika @ 25. 5. 2008 - 20:56) View Post

Eno vprašanje kar se predstavitve naprae in postopka tiče. To more bit kaka posebna oblika ali enostavno napišeš ne vem Nov elektronski mikroskop potem pa kr začrše opisovat sestavne dele in njihovo funkcijo. Kaj pa kot zaključek se moreš podpisat?

Anyone? ermm.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1191 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 May 2008 - 08:58 PM

Jaz enostavno ne razumem razlike med priredjem in podredjem - mislim zastopim poanto, ampak ne ločim priredja od podredja - men se zdi oboje isto. cry.gif
  • 0

#1192 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 25 May 2008 - 08:58 PM

Hm. Kolikor sem pogledala v uno rumeno knjigo za maturo napišeš naslov in pol začneš opisovat. In pol se tle gleda, če navedeš vse kar je treba. Nikjer ne piše o kaki posebni zunanji zgradbi.
  • 0

#1193 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 25 May 2008 - 09:00 PM

Heeh, prosim no, to je še iz osnovne šole ! biggrin.gif Ampak je verjetno podobno logiki ...
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1194 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 May 2008 - 09:00 PM

Sam to je men tak fakin idiotsko in nefer. Js ful ne vem kej dost o teleskopih, kak naj pol podam nek verodostojen opis? Mislim whatever ...
  • 0

#1195 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 25 May 2008 - 09:01 PM

DiLeMa. Če ne gre drugače si zapomni kateri veznik spada k kateremu priredju in podredju. Drugače pa priredno razmerje ma enakovredna stavka, ki bi lahko stala samostojno, ker nista odvisna drug od drugega.
Sicer pa je vse v uni rumeni knjigi. =)
  • 0

• Guests

Posted 25 May 2008 - 09:02 PM

QUOTE(DiLeMa @ 25. 5. 2008 - 21:58) View Post

Jaz enostavno ne razumem razlike med priredjem in podredjem - mislim zastopim poanto, ampak ne ločim priredja od podredja - men se zdi oboje isto. cry.gif

Tudi jaz ne blink.gif
Imam pa tudi problem z nalogami pri katerih moraš obkrožit mesto naglasa. Jaz tam vedno narobe obkrožim. cry.gif
  • 0

#1197 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 25 May 2008 - 09:23 PM

Jooj, to je meni tako smešno, če kdo nima v učesu naglasov, ali pa tega, kdaj je samoglasnik ozek ali širok ! laugh.gif laugh.gif
Se ravno te dni smejim sošolki, ko me sprašuje: " Pod kaj naj dam pa jelko ? Hmm ... a to sem prav naredila ?" laugh.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1198 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 May 2008 - 09:28 PM

Mi smo meli v šoli na testu S/6. Kera dolga klobasa S-jev je to bila.
Men so pa podredja in priredja pa cela skladnja najboljše!

Sem pa fertik za dons. Mislim, da sem dobr pripravljena in nisem niti mal živčna smile.gif

QUOTE(Huda Nina @ 25. 5. 2008 - 22:02) View Post

Tudi jaz ne blink.gif
Imam pa tudi problem z nalogami pri katerih moraš obkrožit mesto naglasa. Jaz tam vedno narobe obkrožim. cry.gif

Poskusi si besedo naglašati različno. In ko boš spreminjala naglase, boš takoj videla, kateri je tisti pravi izmed vseh.

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1199 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Pri nas je v srednji profesorca v test vštulila tako S strukturo, da je še sama ni znala prav rešit, in smo jo mogli potem v razredu skupaj laugh.gif Drugače pa mam jst rada S strukture, ful so mi dobre.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1200 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

DiLeMa, mogoče bo pa reklama za kšno kremico laugh.gif al pa ocena al pa kej podobnega, hehe.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users