Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1181 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 01 October 2009 - 06:59 PM

A si na PF LJ ali MB?

Pozabi, sem že ugotovila, da si v LJ. smile.gif Jaz sem v MB, tako da ti ne morem dosti pomagat. Sem pa bila 5 let nazaj, preden sem se prepisala v MB, na ljubljanski PF. Če se prav spomnim, so skupine za vaje po abecedi. Predavanja - dopoldanska in popoldanska skupina pa tudi po abecedi, ampak lahko si hodil takrat kot ti je bolj pasalo, ker itak se ne preverja. Pri nas je večina hodila na dopoldanska predavanja.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1182 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 01 October 2009 - 07:09 PM

No, bom probala na hitro razložit. Najprej se pomiri, ker ti niti slučajno ni treba biti na vseh predavanjih v dnevu, kot piše na urniku. Kakor si ugotovila sta 2 skupini - dopoldanska in popoldanska. Ubistvu je vseeno v kero hodiš. Lahko greš en dan popoldne, drug dan dopoldne. Pri (nekaterih) vajah pa si razvrščen točno po skupinah in hodiš takrat, ko ima tvoja skupina. To boš najbrž se zvedela v kateri skupini si. Priporočam, da hodiš na vsa predavanja od ekonomije (Štiblar) in rima (tu se sama odloči kateri predavatelj ti je bolj všeč - Kranjc ali Kambič). Ustavno pravo pri Kaučiči je zlo fajn za poslušat, a ni ne vem kako nujno, ker je knjiga zelo dobro napisana. Mogoče je fajn hodit še na pravno zgodovino (Simič) in uvod v pravoznanstvo (Cerar). Sociologija je bla men in večini za umret dolgočasna na predavanjih in skoraj nihče ni hodil. Se pa vsi te predmeti večinoma dajo narest brez predavanj, ker se morš na konc itak napiflat po knjigi. Na začetku, vsaj prvi mesec, hodi na vsa predavanja, da se seznaniš s snovjo, potem boš pa najbrž že sama ocenila na katera boš hodila in na katera ne.
Aja, še glede urnika..nekje maš napisana predavanja, nekje vaje. Primer: hodiš dopoldan na predavanja, popoldan na vaje. Najbolje je, da si to uskladiš, ko boš vedela v kateri skupini pri vajah si.
Na vaje je kr fajn hodt. Tam se večinoma dela na praktičnih primerih. Nekje bolj, nekje manj. Odvisno tudi pri katerih profesorjih si.
Pa sej boš še velik stvari zvedela od starejših študentov, tako da naj te nič ne skrbi, da bi kaj izpustila smile.gif. Knjig ni nujno kupovat, ker so precej drage, večina jih ima prekopirane, ki se kupijo v kopirnici zraven faxa (čez zmajski most, na Petkovškovem nabrežju).

Upam, da sem ti za začetek vsaj približno odgovorila. Drugače pa še kar vprašaj wink.gif .

Aja, mogoče ti bo v pomoč tudi tale link za forum: http://www.pravnica.net
  • 0

#1183 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 October 2009 - 07:41 PM

Aaa, najlepša hvala! kiss3.gif worship.gif Pomoje mi bo že jutri malo bolj jasno, ko začnemo z ustavo in kasneje uvod v pravoznanstvo. Kaj pa profesorji, a zanimivo predavajo? Men ful zgledajo taki, da te res pritegne, upam da res. Ker to je edino kar me zanima oz. da bi hodila, vse te else in šopf je men kr neki pa udeleževat se raznih teh krožkov, japajade. laugh.gif
  • 0

#1184 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 01 October 2009 - 08:22 PM

Jah, zlo je odvisno od profesorja pa od tvoje motivacije biggrin.gif . Dobr predavajo Kaučič, Cerar, Kranjc/Kambič pa Štiblar. No, pa tud Simič, čeprov zna bit zgodovina dost dolgočasna. Za spat je pa predvsem Igličar biggrin.gif . Vi mate zdej nek nov predmet a ne?

Else pa Šopf-a s ti pa res ni treba udeležvt, razn takrtk k majo kkšna fajn predavanja al pa izlete.

Drgač se pa probi kr sprot uči, ker je to najlaži. Drgač se boš mogla okol marca začet že učit po najman 6 ur na dan. Tko da ti res priporočam, da se na začetku potrudš in probaš čimbolj sledit. Pa predvsem se potrudi že na kolokvijih! smile.gif
  • 0

#1185 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 October 2009 - 10:56 PM

Holy shit, 6 ur? ohmy.gif Sej sem vedla, da se je tok za učit, samo nikakor nočem verjet, ampak bom kmal na tla priletela. laugh.gif (Ne, bom pridna in mislim zagrabit IPB Image)

Predmeti so teli: sociologija prava, uvod v pravoznanstvo, ustavno pravo, rimsko pravo, pravna zgodovina in ekonomija. Statistike pa ni več.
  • 0

#1186 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 02 October 2009 - 10:34 AM

QUOTE(Plain Jane @ 1. 10. 2009 - 23:56) View Post

Holy shit, 6 ur? ohmy.gif Sej sem vedla, da se je tok za učit, samo nikakor nočem verjet, ampak bom kmal na tla priletela. laugh.gif (Ne, bom pridna in mislim zagrabit IPB Image)

Hehe kar navadi se. smile.gif Sej ko pa enkrat padeš noter se ti tudi 8 ur učenja na dan ali več ne zdi tako hudo. tongue.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1187 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 November 2009 - 03:13 PM

Enkrat sem že spraševala, pa ni bilo glih odgovorov:

A kera kej ve, kok je težek faks fizioterapija? Pa če ma kera podatek, kolikšno povprečje je bilo potrebno za vzporedni vpis?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1188 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 08 November 2009 - 05:49 PM

Kar pravijo je šekar težko, veliko fizike in težka je. Kaj več pa težko povem, je pa tako, da jih je v letniku 40 (toliko jih vpišejo) pa itak cele dneve preživijo skupaj na faksu. Je na našem faksu pač tako, da zahteva veliko časa, pa na bilokateri smeri si. Naša smer je ena lažjih pa je ena sošolka komaj prišla skozi, isto vzporedna študentka (študirala varnostne vede) ne vem pa kok je brugi faks kej zahtevn.
Omejitve so na fizioterapiji visoke, ne vem pa kako je če vpišeš vzporedno, pozanimaj se na strani od fakultete, je kar fajn oblikovana. Drugače pa pokliči al pa mail pošlji predstavniku.
  • 0

#1189 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 08 November 2009 - 08:43 PM

Torej ne se smejat, kaj jaz študiram biggrin.gif

NA Gradbenem faksu je ena zanimiva smer, ki se ji reče Vodrstvo in komunalno inženirstvo biggrin.gif
A mogoče katera koga pozna da je tam, oz. po kakšnem čudežu katera tukaj to študira? biggrin.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1190 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 08 November 2009 - 09:47 PM

Bivši od redkvice študira to! Oz. je študiral, ne vem v kakšnem stanju je zdej.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1191 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 09 November 2009 - 12:10 AM

QUOTE(ora @ 8. 11. 2009 - 17:49) View Post

Kar pravijo je šekar težko, veliko fizike in težka je. Kaj več pa težko povem, je pa tako, da jih je v letniku 40 (toliko jih vpišejo) pa itak cele dneve preživijo skupaj na faksu. Je na našem faksu pač tako, da zahteva veliko časa, pa na bilokateri smeri si. Naša smer je ena lažjih pa je ena sošolka komaj prišla skozi, isto vzporedna študentka (študirala varnostne vede) ne vem pa kok je brugi faks kej zahtevn.
Omejitve so na fizioterapiji visoke, ne vem pa kako je če vpišeš vzporedno, pozanimaj se na strani od fakultete, je kar fajn oblikovana. Drugače pa pokliči al pa mail pošlji predstavniku.

Hvala ora za info. To,da si cele dneve na faksu, poznam, ker smo mi tudi. Se mi zdi dobra kombinacija poleg logopedije. Lansko leto, ko sem še razmišljala, kam naj se vpišem na naši dve smeri študija, sem rekla, da če bom šla defektologijo kot samo, potem bom zagotovo vpisala še predšolsko vzgojo, tako pa k sm šla na bolj 'zdravstveno' zadevo, bi bilo pa fino še kej takega glede na to, da na magisterij ne bom mogla.
Ampak ok, je še veliko časa. Še vedno preostane tud specializacija, če bom želela kaj več. Samo tok, da vem, kako glede povprečja, zdej sm mela 9, sam najbrž bi potrebovala kr več.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1192 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 09 November 2009 - 05:32 AM

QUOTE(Hevea @ 8. 11. 2009 - 21:47) View Post

Bivši od redkvice študira to! Oz. je študiral, ne vem v kakšnem stanju je zdej.

Hm bivši...
Mah js bi rabla kj "zapiskov" oz. kakšnih pametnih napotkov smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#1193 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 09 November 2009 - 06:11 PM

QUOTE(Princeska @ 9. 11. 2009 - 0:10) View Post

Hvala ora za info. To,da si cele dneve na faksu, poznam, ker smo mi tudi. Se mi zdi dobra kombinacija poleg logopedije. Lansko leto, ko sem še razmišljala, kam naj se vpišem na naši dve smeri študija, sem rekla, da če bom šla defektologijo kot samo, potem bom zagotovo vpisala še predšolsko vzgojo, tako pa k sm šla na bolj 'zdravstveno' zadevo, bi bilo pa fino še kej takega glede na to, da na magisterij ne bom mogla.
Ampak ok, je še veliko časa. Še vedno preostane tud specializacija, če bom želela kaj več. Samo tok, da vem, kako glede povprečja, zdej sm mela 9, sam najbrž bi potrebovala kr več.

Princeska, tebi bi pomojem ful ležala delovna terapija, pa še študij je bolj prijeten. Si mogoče že kaj razmišljala v to smer?

Urš, moja cimra to študira. 3. letnik, ful pridna, zapiske pa itak vsem posoja biggrin.gif , trenutno se mudi nekje v tujini.
  • 0

#1194 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 09 November 2009 - 06:21 PM

Ora, ti si na medicini, ane? Če bi jst šla za ortodontinjo, kako potem zgleda študij? Tut jst opravljam razna seciranja itd, ali je to za tiste, bolj specializirane? Jst težko prenašam kri (ja vem, kaj potem sploh razmišljam o medicini ane laugh.gif ), ampak ortodontija mi pa zveni dost zanimivo, ne preveč krvvavo, pa predvsem tut dober posel. Pa nevem, če sem iz tapravega testa oops.gif Verjetno ej ap tut ta študij zelo naporen, ane?
  • 0

After all this time?

Always.

#1195 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 09 November 2009 - 06:28 PM

Ne nisem na medicini biggrin.gif , na zdravstveni sem. Na našem faksu je v zvezi z zobmi trenutno smer ortotika in protetika. Na medicini je smer stomatologija, ki se posveča ustni votlini, vendar imajo prvi letniki vsi skupaj, se pravi, da ne uideš vajam iz anatomije biggrin.gif , za ortodonta se najbrž specializiraš potem, kar pomeni, da bi morala dat skos tudi ruvanje zob, izrezanje itd. Če je to to, ampak nimam pojma o medicinski fakulteti in programih biggrin.gif . Je pa tako, da se na tako mesarijo privadiš, ne privadiš se pa na poškodbe.
  • 0

#1196 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 09 November 2009 - 06:32 PM

Hvala, sej mi že to dost pomaga, ker se mi niti sanja ne, kako to zgleda biggrin.gif A potem recimo nekdo, ki mu v pretepu brutalno polomijo čeljust, izbijejo zobe itd. To dobi ortodont, zobozdravnik ali kakšen kirurg? biggrin.gif Sploh si ne predstavljam no, kako to zgleda, kaj delaš pa to oops.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1197 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 09 November 2009 - 06:37 PM

Ugotovila, da na našem faksu odpirajo tudi smer laboratorijska zobna protetika.

Ja v tvojem primeru mislim, da bi mel opravka s plastičnim kirurgom in stomatologom biggrin.gif Brutalen primer biggrin.gif Priznam, da sem bla na stomatlogiji samo na kroženju, se pravi samo en dan in takrat sem razumela kot, da v bistvu vse tovrsne poškodbe urejajo stomatologi, ki pa so sigurno tudi specializirani za posamezna področje, npr. že modrostnega zoba ne zruje kar vsak. Pa popravljajo tudi zajčje ustnice in volčja žrela.
  • 0

#1198 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 09 November 2009 - 06:47 PM

Aha, hvala biggrin.gif Se bom še dodatno pozanimala, totalno sem neodločena glede študija, res ermm.gif Vem da hočem bit v naravoslovju, to 100%, ampak joooooj. Od finančne matematike, farmacije, ortodontije do krajinskega arhitekta, vse me nekak zanima, ampak v ničemer se ne vidim glih. Grhhh, sovražim take odločitve down.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1199 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 09 November 2009 - 06:58 PM

Jaz sem bla na istem. Vedno sem sanjala medicino in zadni hip ugotovila, da sem preveč občutljiva, da bi preživela s tako odgovornostjo + mi ni faks tako visoko na lestvici vrednot, da bi vanj vložila celotno svoe življenje tja do 35. leta. Želim si nekoč družino itd., vsega pa najbrž nebi zmogla, oz. vsemu posvečati pozornosti, ki si jo zasluži (tako poklicu kot družini). Zdaj sem srečna kjer sem (z občasnimi krizami, ker je faks pač neugleden glede na stopnjo znanja, ki ga imamo) in se želim še razvijati v tej smeri ali pa v bolj pedafoškem smislu.
  • 0

#1200 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 November 2009 - 07:08 PM

jaz sem se hotla pa tuki spovedat, da mamo letos pri nas prednet ekonomika poslovanja, pri katerem za enako količino snovi porabim petkrat več časa.

Mislim da mi je ta predmet odprl oči in razblinil vse želje glede podiplomskega študija ekonomije biggrin.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users