Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1181 aeylita

aeylita

sramežljivec

• Člani
  • 60 posts

Posted 15 October 2007 - 01:59 PM

...
  • 0

#1182 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 October 2007 - 03:57 PM

Starejše tablete vsebujejo več hormonov, novejše manj. Boljše je manj, ampak če ti nizkodozne ne ustrezajo (krvavitve med mesecem), potem moraš dobiti kakšne z malo več hormoni.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1183 aeylita

aeylita

sramežljivec

• Člani
  • 60 posts

Posted 15 October 2007 - 04:38 PM

...
  • 0

#1184 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 15 October 2007 - 06:32 PM

Odvisno je od ženske do ženske...ene potrebujejo bolj močne tabletke, druge pa manj močne (torej z manj hormona). Če nimaš dovolj močnih, se ti lahko med jemanjem pojavijo vmesne krvavitve. Močne se uporabljajo tudi v boju proti aknam.
  • 0

#1185 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 15 October 2007 - 07:05 PM

Jaz pa zdaj prvič razmišljam, da bi šla na tabletke, izključno zaradi zaščite...nimam težav s kožo in podobno. Bi pa šla na kakšne te novodobne, ker nočem kakšnih drastičnih sprememb v mojem telesu in na njem. Vem, da je bilo o tem že ogromno napisanega, ampak je žal vse pomešano zato bom šeenkrat vprašala katere so boljše Yarina ali Yasminelle? In, če opaziš, da ti te niso zadosti močne, moraš menjat na močnejše (diane35, Logest) ?? Ali so pač tudi te yarina in yasminelle zadosti močne, ali je to spet odvisno najbrž od posameznika? V glavnem bi prosila čimveč opisov in seveda tudi komentarje od deklet z izkušnjami.

Hvala. smile.gif
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1186 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 15 October 2007 - 07:16 PM

Yarina so med "močnimi" (kot recimo Diane35), Yasminelle pa so med šibkimi (kot recimo Logest). Jaz sem bila najprej na Diane, zdaj pa sem na Yarini (imam precej problemov s kožo).

Po moje bo najbolje, da se o tem posvetuješ z ginekologom - oni najbolje vejo.
  • 0

#1187 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 15 October 2007 - 07:18 PM

Ančka pa se ti je stanje kože pri teh tabletkah poslabšalo, ali ne?
  • 0

#1188 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 15 October 2007 - 07:26 PM

Ne ne, izboljšalo se je! Jaz bi bila hodeči mozolj brez njih. Slike (before in after) so v temi brazgotine.

Mogoče sem se nerodno izrazila - sem na "močnejših" tabletkah zato, ker imam probleme s kožo in te tabletke mi naredijo kožo lepo.
  • 0

#1189 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 15 October 2007 - 07:30 PM

Fotke sem že vidla, res si bla boga sad.gif . Jaz mam tut probleme s tem, ampak ne tko hude. Želim Diane 35 menjat še ta mesec in mislim, da bo Yarina ok izbira.
Thx za odgovor smile.gif .
  • 0

#1190 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 15 October 2007 - 07:56 PM

Ja ej definitivno bo. Jaz imam po 2 mesecih jemanja Yarine manj celulita pa 4kg sem izgubila (res je, da tudi pazim na hrano in se malo več gibljem).
  • 0

#1191 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 15 October 2007 - 08:05 PM

Superca smile.gif ! Si mi dala upanje.
  • 0

#1192 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 19 October 2007 - 04:23 PM

Mmm, mislm da nism zasledila, da bi jih že kera omenjala - a kera je Cilest?
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1193 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 21 October 2007 - 08:53 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 15. 10. 2007 - 20:16) View Post

Yarina so med "močnimi" (kot recimo Diane35), Yasminelle pa so med šibkimi (kot recimo Logest). Jaz sem bila najprej na Diane, zdaj pa sem na Yarini (imam precej problemov s kožo).

Po moje bo najbolje, da se o tem posvetuješ z ginekologom - oni najbolje vejo.

torej ti za tvojo kožo(problematična kot moja) jemlješ diane?kr meni mi jih je moja osebna zdravnica predpisala ampak so mi premočne...mi se precej vrti zaradi njih in zato jih ne jemljem več...
kaj če bi jemala yasminelle al pa logest bi mi kaj pomagalo za mojo kožo??
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1194 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32318 posts

Posted 21 October 2007 - 09:39 AM

QUOTE(Buggy @ 19. 10. 2007 - 17:23) View Post

Mmm, mislm da nism zasledila, da bi jih že kera omenjala - a kera je Cilest?

Jaz sem jih, ene 8 ali 9 let, pa sem nehala pred slabim letom, vendar bom spet začela, ker imam zdaj nonstop ene mozolje, pa mastne lase...
Prej je bilo vse brezhibno, tudi drugače nisem imela nobenih slabih stranskih učinkov, nehala sm pa pač čist tko mal, iz firbca, pa bomzdej šla nazaj na tabletke.
Mogoče se bom edin za kake druge odločila, ginekolog mi je predlagal Harmonet, je rekel, da tiste plačljive niso v bistvu nič boljše, pol pa ne vem... hmm.gif
  • 0

• Guests

Posted 21 October 2007 - 09:57 AM

Jaz sem tudi imela Cilest. Ne spomnim se pred koliko leti.
Jaz imam izkušnje slabe z vsemi tabletami, tudi s Cilest. Ampak to je pri meni zaradi jeter.
Po moje je vse odvisno od človeka, pač kako mu telo prenaša tabletke. (ne od človeka no, ampak od ženske tongue.gif )

• 0

#1196 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 21 October 2007 - 10:00 AM

jaz jem Cilest že cca.9 let , pa nimam nobenih težav

Ciara kakšne probleme imaš z jetri???' jaz imam Gilbertov sindrom, ki se zaradi tabletk lahko poveča, zato hodim vsake toliko na kri
  • 0

• Guests

Posted 21 October 2007 - 10:12 AM

Tita, kronično obolenje mam. Sam ne bi klele govorila, kaj točno. V glavnem, jetra malo težje čistijo strupe iz telesa, pri teh tabletkih je pa veliko čiščenja, pa ne zmorejo vsega. In potem se mi voda v telesu zadržuje pa slabo se počutim.

Moram it pogledat, kaj je Gilbertov sindrom. oops.gif
  • 0

#1198 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 21 October 2007 - 07:35 PM

QUOTE(Asja87 @ 21. 10. 2007 - 9:53) View Post

torej ti za tvojo kožo(problematična kot moja) jemlješ diane?kr meni mi jih je moja osebna zdravnica predpisala ampak so mi premočne...mi se precej vrti zaradi njih in zato jih ne jemljem več...
kaj če bi jemala yasminelle al pa logest bi mi kaj pomagalo za mojo kožo??

Ne, jaz jemljem Yarino (ker imajo poleg podobne količine hormona kot ga ima Diane35 dodan še hormon za odvajanje vode iz telesa)

QUOTE(ciara @ 21. 10. 2007 - 10:57) View Post
Jaz sem tudi imela Cilest. Ne spomnim se pred koliko leti.
Jaz imam izkušnje slabe z vsemi tabletami, tudi s Cilest. Ampak to je pri meni zaradi jeter.
Po moje je vse odvisno od človeka, pač kako mu telo prenaša tabletke. (ne od človeka no, ampak od ženske tongue.gif )

Kaj pa Yasminelle ali Yarina (kot sem že napisala, ima Yarina tist hormon...

• 0

#1199 aeylita

aeylita

sramežljivec

• Člani
  • 60 posts

Posted 28 October 2007 - 12:32 PM

...
  • 0

• Guests

Posted 28 October 2007 - 12:37 PM

Ne vem, Ancka Pomarancka. Jaz zdej že kar nekaj let uporabljam diafragmo, pa sem tolk zadovoljna, da ne bi na tablete prešaltala več.
Mogoče teh tabletk takrat še ni bilo, ko so meni svetovali, da jih neham jemat zaradi jeter. Če so pa ble, so pa najbrž isto škodljive kot vse druge.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users