Jump to content

Photo

OFF TOPIC

• Please log in to reply
258 replies to this topic

#101 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 20 November 2007 - 08:56 AM

Piko, a bi lahko prosim OT-je iz te teme (vključno s tem mojim postom) preselila v OFF TOPIC? Samo zato, da bodo naša naročila pregledna.
  • 0

#102 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 21 November 2007 - 05:01 PM

meni se zdi najbolje poslovat tako, da pošiljatelj pošlje pošiljko z odkupnino (dilema svetovala biggrin.gif ). tako se oba zavarujeta.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#103 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 21 November 2007 - 05:17 PM

Se strinjam s sade. Sicer je par evrov dražje, ampak plačaš ko dobiš stvar v roke in 100% dobiš denar. Razen seveda če prejemnik pošiljke ne prejme.
  • 0

#104 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 November 2007 - 05:27 PM

Kalypso, ni par evrov dražje, ampak čisto nekaj malega, niti 1€. Jaz vedno tako poslujem, ko kaj pošiljam (oz. večinoma, edino z Mično sva dogovorjeni drugače, ampak sva že velikokrat ''sklepali posle'' in se dost poznava) in mi je tak najboljše. Do sedaj na tak način še nisem imela nobenih slabih izkušenj.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#105 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 21 November 2007 - 05:54 PM

Koliko je navadna poštnina ne vem, odkupnina je bila navadno, ko sem pošiljala učbenike tam okoli 2,5 € skupaj z kuverto.
  • 0

#106 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 November 2007 - 07:06 PM

Odkupnina je na ceniku pošte Slovenija natanko 1€.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#107 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 November 2007 - 07:08 PM

Jaz pa vedno zahtevam denar v naprej. Napišem svoj TR in zahtevam plačilo. Šele ko ga dobim, pa dam paket na pošto. Do zdaj ni bilo problemov. Razen enkrat, ko se je ena pošiljka zdrobila na pošti. Sem pač takrat vrnila denar.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#108 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 21 November 2007 - 07:27 PM

QUOTE(Sarah @ 21. 11. 2007 - 19:06) View Post

Odkupnina je na ceniku pošte Slovenija natanko 1€.
Ja odkupnina kot storitev, da ti denar prinesejo nazaj. Poleg tega ti zaračunajo še poštnino. Sem enkrat vprašla zakaj taka cena celotne poštnine, če je na ceniku samo 1€ pa mi je razložila, da je še zraven poštnina za priporočeno pismo, ki variira glede na težo. Saj pri odkupnini piše zraven v ceniku, da je storitev na priporočeno pošiljko.

• 0

#109 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 November 2007 - 07:31 PM

Ja to pa itak da se sešteje poštnina zraven, brez dvoma. Sama storitev odpupnina, kot dodaten strošek pa je 1€. Saj tudi če pošiljaš navaden paket plačaš poštnino, ane. Tako da pri pošiljanju z odkupnino je strošek večji samo za 1€. smile.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#110 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 21 November 2007 - 07:36 PM

Točno tako. Jaz sem se malo nerodno izrazila prej.
  • 0

#111 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 November 2007 - 07:50 PM

Meni se najbolj pametno zdi priporočeno pošiljanje s plačilom po povzetju.
Tisto, da se pošlje, šele potem pa plača, je riskantno. Isto je riskantno, da se denar vnaprej nakaže, pa potem čaka na pošiljko. Vsepovsod te pa lahko kdo zajebe, če te hoče, to je treba vzeti kot možnost, ko se odločaš za tovrstne reči.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#112 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 November 2007 - 07:58 PM

Itak, Jenna, da je tako brez dvoma najbolj varno. Za obe strani. Ampak je tudi res da če je predmet prodaje npr šampon ki ima ceno 4€, je pa vseeno težka stvar (250ml). Tako da z odkupnino je 4€+odkupnina smo že na 5, plus še poštnina, za tako zadevo ki ni ravno lahka, smo že na cca sedmih evrih. Pa je spet malo tko no, se skoraj za enkrat zviša prvotna cena. Najboljše je pač po presoji, odvisno od predmeta in tko. Jasno pa je najbolj varno z odkupnino. wink.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#113 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 21 November 2007 - 09:08 PM

eh. jaz sem vedno pošiljala z odkupnino, zdaj pa raje ne več. Te pride kar dosti več stat, ne samo 1eur.

Vem ker sem pošiljala skoraj enako težo, enkrat z odkupnino in je blo 3 eure in še mal, enkrat pa sem dobila denar prej in pol poslala paket navadno v oblazinjeni kuverti pa je blo vse samo 1eur in še mal. Na ta način nisem še izgubila denarja, enkrat pa sem jaz prodajala nekaj in sem poslala z odkupnino pa sem šla jaz v minus, ker pač pošiljka je bila zavrnjena tko da ne maram tega pošiljanja z odkupnino več.
  • 0

#114 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 21 November 2007 - 09:14 PM

Nisem še imela nobenih težav ne s kupovanjem ne s plačevanjem kupljenega,
men kot kupcu je samoumevno, da denar nakažem čimprej, po možnosti preden dobim paket. Mam spletno bančništvo, tko da je super.
Tudi če sem kaj prodajala, sem vedno dobila nakazano hitro.
  • 0

#115 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 November 2007 - 09:50 PM

QUOTE(Baby @ 21. 11. 2007 - 21:08) View Post

eh. jaz sem vedno pošiljala z odkupnino, zdaj pa raje ne več. Te pride kar dosti več stat, ne samo 1eur.

Ne kapiram tega. Odkupnina je točno 1€ ne glede na to, kako velik je paket. Tisto, kar pride več, je pa poštnina, ki jo plačaš tudi v primeru, da ne pošlješ z odkupnino.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#116 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 21 November 2007 - 10:24 PM

Ne vem, jsz sem tudi mislila tako. Vendar ne vem zakaj je bila taka razlika med enim in drugim paketom. Je bil paket brez odkupnine malo lažji, vendar ne bi smela bit 2 evra razlike. Pa še pol ko je paket prišel do osebe bi mogla plačat še nekaj več kot so meni rekli da bo, ne vem zakaj, mogoče je to pošta računala ne vem kake stroške. Čudno.
Tko da jaz mam raje nakazovanje denarja. Pa tudi denar magari pošljem po pošti. Nikoli me ni nihče ogoljufal, pa sem že pošiljala v ameriko.
  • 0

#117 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 21 November 2007 - 10:32 PM

Sama moram rečt, da do sedaj še nimam slabih izkušenj.
res je, da sem se dosedaj dogovarjala le z Matildo, ki mi je izdelek poslala TAKOJ (upoštevajoč mojo željo, da ga dobim v roku dveh dni, ker je bilo za darilo), poleg tega je priložla še par testerčkov. thumbup.gif HVALA ŠE ENKRAT!
Denar sem ji tudi sama nakazal takoj preko spletnega bančništva in ji poslala dokazno gradivo.

Se mi/nama je zdelo brezveze komplicirat, ker konec koncev se "poznamo" in ne vem, komu je v interesu, da se zaradi neke bedarije (npr. neplačevanja oz. nepošiljanja izdelkov) zdi vredno, da si oblati svoje ime. Konec koncev si izmenjaš kompletne svoje podatke...
Je res, da sto ljudi, sto čudi, a vendarle nekako zaupam ljudem (mogoče nespametno - to bo pokazal čas) od katerih sem kupovala oz. še bom v prihodnje in obratno.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#118 sneguljcica2002

sneguljcica2002

sramežljivec

• Člani
  • 18 posts

Posted 22 November 2007 - 07:17 PM

Ojla,
jaz sem enkrat eni punci poslala paketek z odkupnino, ker ni dvignila nisem imela nič drugega od nje kot pa stroške 2x (sem plačala ko sem poslala potem pa še enkrat,da sem sploh lahko dobila nazaj) verymad.gif

• 0

#119 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 22 November 2007 - 07:53 PM

to se je tudi meni že zgodilo down.gif
  • 0

#120 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 22 November 2007 - 08:37 PM

A to je tudi možno ? huh.gif Koliko časa pa te čaka paket ? 10 dni ?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users