Jump to content

Photo

Kmetija

• Please log in to reply
367 replies to this topic

#101 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 09 November 2007 - 03:19 PM

En komentar pod sliko me je zmotil:

"Pikaču /očitno pujsovo ime, op. p./ je glasno cvilil". (POP TV)

Kaj ne da res? rolleyes.gif
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#102 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 09 November 2007 - 10:26 PM

Bolano... ermm.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#103 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 November 2007 - 11:13 PM

QUOTE(Sally @ 9. 11. 2007 - 12:33) View Post

Drugače pa: Tudi živali za svoje preživetje ubijajo druge živali,kaj one se vam pa nič ne smilijo?
Jaz vem da je žival verjetno trpela zato da imam zrezek na mizi, ampak tako pač je. Kje pa piše da rastline nimajo čustev,a je že kdo kdaj dokazal?

Debilno. Itak se ne gre sploh o tem, a se žival ubije, ali ne, ampak o tem da se jo ubije tako da čimmanj trpi.

Sploh pa bi tvoj stavek lahko interpretirala drugače - če je ok da se živali koljejo med seboj, potem je ok če se tudi ljudje?! Se oglasi po tem, ko boš ležala nekje posiljena in pretepena v nekem jarku.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#104 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 09 November 2007 - 11:19 PM

QUOTE(Sally @ 9. 11. 2007 - 12:33) View Post

Kje pa piše da rastline nimajo čustev,a je že kdo kdaj dokazal?

Ah ja... tipična pripomba nekoga, ki zagovarja mesojedstvo. Sem že 100x slišala... rolleyes.gif

Še nekaj bi razjasnila...

recimo da bi ljudje ubijali živali le za svoje lastne potrebe - to pomeni, če bi njihovo preživetje bilo odvisno od tega, da ubijejo žival - da imajo hrano.

Pač ubiješ žival, se nahraniš. Krog narave.
Žival je živela svoje življenje nekje na prostosti (in ne na 2 kvadratnih metrih, daleč od pašnikov in sonca).

No, ampak ljudje ubijajo več živali kot jih potrebujejo za preživetje! Po tekočem traku.
Za te uboge živali, po nemogočem življenju na minimalnem prostoru in po nevzdržnih mukah ob prevozu v klavnice in končno nehumanem zakolu, smrt lahko pomeni je odrešitev.

Več ljudi bi si moralo pogledati ta film ---> http://video.google....796533661048967

Ne vem, kako v tem času še sploh kdo lahko zagovarja široko potrošnjo mesa.

Ok, jej meso, če ti paše.
Ampak zavedaj se, del česa si, kaj podpiraš in naj ne bodo tvoja edina obramba take nesmiselne izjave v smislu "saj rastline tudi boli, ko jih jemo".
  • 0

#105 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 November 2007 - 11:57 PM

Folk je prfuknen o tem js že dolgo ne dvomim več! Bogi pujsek, pa tok luškan je bil. cry.gif Mislm pa kak človek moraš bit, da lahko to nardiš no! Js bi takim folkom privoščla enako smrt, pa da bi se uni, k bi jih zaklali zraven čim bolj zabavali in uživali ob pogledu na njihovo trpljenje! Ma s takimi, da žival to nič ne boli, lahko men kr pršparajo, js v ta bulshit že ne vrjamem. Tud ta način, k nej bi bil najbolj human je boleč, sem prepričana v to, da je! Sej zakaj pa kruljo in spuščajo tako grozne glasove predn poginejo!

Zarad mene nej folk je meso, če hoče. Ni pa treba se ga nažirat in prekomerno pobijat živalce. Sej obstaja tudi kaka druga hrana, k je tud dobra hranilno, vitaminsko in dobrega okusa!

• 0

#106 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 November 2007 - 12:04 AM

QUOTE(luciferka @ 9. 11. 2007 - 23:57) View Post

Js bi takim folkom privoščla enako smrt, pa da bi se uni, k bi jih zaklali zraven čim bolj zabavali in uživali ob pogledu na njihovo trpljenje!

Ja, se strinjam! rpg.gif

Meni se živali bolj smilijo kot ljudje. Mi smo si večinoma sami krivi za svoje probleme, medtem ko živali nikomur nič nočejo in imajo prav tako pravico do srečnega življenja na Zemlji.
Kdo smo mi, da jim lahko vzamemo življenje po mili volji? Kdo nam je dal to pravico?
  • 0

#107 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 10 November 2007 - 03:02 AM

QUOTE(Immortelle @ 10. 11. 2007 - 0:04) View Post

Ja, se strinjam! rpg.gif

Meni se živali bolj smilijo kot ljudje. Mi smo si večinoma sami krivi za svoje probleme, medtem ko živali nikomur nič nočejo in imajo prav tako pravico do srečnega življenja na Zemlji.
Kdo smo mi, da jim lahko vzamemo življenje po mili volji? Kdo nam je dal to pravico?

Immortelle, ponovno si tako napisala, kot če bi js pisala. Nimam kej za dodat, je vse povedano excl.gif
  • 0

#108 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 November 2007 - 08:57 AM

Lej Immortele,tu ne bova skup prišle.
Jaz tega prasca v življenju ne bi jedla,pač. Če je to žival,ki se pri meni po travniku pase je ne bi mogla pojest.če je to žival ki je ne poznam...fine with me.
Pač rada jem meso,verjetno tako rada kot ti rada ješ zelenjavo in podobno, in če jaz tebi ne piskam ker si (očitno) vegetarjanka,tudi ti meni nimaš pravice ker nisem.
Tisto včeraj ej blo čisto glupo,sploh daša,kaj vse je počela s tistim prascem kurba neumna.
Sicer pa mislim da je umrl čisto dostojno,pač so mu prerezali vrat.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#109 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 10 November 2007 - 05:42 PM

QUOTE(luciferka @ 8. 11. 2007 - 23:18) View Post
Jz bom kr pritožbo napisala in organizirala en protest. Naj dajo na koline kako tekmovalko, sej je bolj primerna za zakol, kot pa uni cute prašiček:) Je marsikatera bolj podobna svinji, kot pa une nebogljene nice živalce. Mislm, da bodo pa zdej že za zabavo klali je pa tud višek!

Od kje pa teb, da so ga zaklali za zabavo? rolleyes.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#110 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 10 November 2007 - 05:45 PM

Kmetija = TV oddaja = zabava ???
  • 0

#111 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4152 posts

Posted 10 November 2007 - 07:30 PM

A ga potem niso pojedli? Če so ga potem pa tak ni razlike al so tega pojedli al pa so tisti dan dobli meso iz trgovine. Predvidevam, da so že pred tem jedli meso?

Pardon za vprašanja, pač nimam POP TV-ja pa ne gledam.
  • 0

#112 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 10 November 2007 - 10:50 PM

kot jaz vem, so ga razrezali in ga dali sušit...kao neko sušilnico so delal, kot sem zasledila po netu.
  • 0

#113 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 11 November 2007 - 12:11 AM

QUOTE(Sally @ 10. 11. 2007 - 8:57) View Post

Lej Immortele,tu ne bova skup prišle.
Jaz tega prasca v življenju ne bi jedla,pač. Če je to žival,ki se pri meni po travniku pase je ne bi mogla pojest.če je to žival ki je ne poznam...fine with me.
Pač rada jem meso,verjetno tako rada kot ti rada ješ zelenjavo in podobno, in če jaz tebi ne piskam ker si (očitno) vegetarjanka,tudi ti meni nimaš pravice ker nisem.
Tisto včeraj ej blo čisto glupo,sploh daša,kaj vse je počela s tistim prascem kurba neumna.
Sicer pa mislim da je umrl čisto dostojno,pač so mu prerezali vrat.

ja, to je dostojno, for sure blink.gif .

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#114 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 11 November 2007 - 11:09 AM

Mene tale pogovor o mesu in nemesu spominja na identičnega v temi Zakaj ste vegetarijanci? (ali nekaj takega).
Mi je pa žalostno, da sem včeraj buljila v Kmetijo (prvič v soboto) kot najzdolgočasnejši človek na svetu. In nisem mogla do konca gledat. Pa raje gledam mehiške limonade, lepo vas prosim. Samo kreganje, obtoževanje.
Ena blonda, Biljana, se tako ...moško obnaša, prav ne paše ji. Taka zadirčna, prostaška. Ne vem, ali pa režiser nalašč da same take kao patos posnetke, da prikaže "resnično dramo z resničnimi ljudmi" (kao).

• 0

#115 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 11 November 2007 - 03:35 PM

QUOTE(bellini @ 10. 11. 2007 - 19:30) View Post

A ga potem niso pojedli? Če so ga potem pa tak ni razlike al so tega pojedli al pa so tisti dan dobli meso iz trgovine. Predvidevam, da so že pred tem jedli meso?

Pardon za vprašanja, pač nimam POP TV-ja pa ne gledam.

Ne, do kolin so jedli samo nemesene jedi iz stveri, ki so si jo sami pridelali. Če se ne motim so jim vsake toliko prinesli samo sladkor, kavo, mogoče še kaj. Ne vem točno, ker ne gledam redno, le tu pa tam.
Včeraj je bilo katastrofalno dolgčas. Sama kregarija in obtoževanja. rolleyes.gif
  • 0

#116 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 24 November 2007 - 10:28 PM

a katera ve zakaj je včeraj Špela jokala v kamero in za koga je rekla, da ga/jo ima rada?
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#117 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 24 November 2007 - 11:22 PM

Ja, meni je kr zal zanjo, bi raje vidla da ona ostane. Prav navijala sem pred ekranom, pa nic. Za malo je zmanjkalo, mislim da se ji proti koncu niti ni vec dalo potrudit, se je kr predala. Skoda.

Jokala je pa zaradi hcerke, ker imata baje "slabi stik" pa si zeli, da bi se bolje razumeli in so jo custva prevzela. Vec je na glas razmisljala o vsem, se bolj najverjetneje, ker je imela ta hcerka r.d.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#118 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 25 November 2007 - 07:36 PM

Imam eno vprašanje: to Kmetijo so snemali poleti ali pa vsaj septembra, torej nekdo že ve, kdo je zmagal, pozna potek nadaljnjega dogajanja.
Kaj potem tista oseba, ki zmaga, mora biti še nekaj časa tiho? Pa normalno hodi v službo/šolo in je noben ne mori z vprašanji "ej, kdo je zmagal?"
  • 0

#119 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 25 November 2007 - 07:55 PM

am ja, to so že posnel enkrat poleti. Vem da je še na 24ur al kje že pisalo, da je v enega izmed tekmovalcev udarila strela. Mogoče je zdej teh finalnih pet imelo dopust, zdej bo pa vse "v živo". Ne vem, samo ugibam pač.
  • 0

#120 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 26 November 2007 - 12:10 PM

Jaz sem o tem kdo je zmagal slišala že vse živo. Od tega, da bo finalna oddaja v živo 15. decembra, da sta ostali dve punci v finalu in da je Biljana zmagovalka kmetije. Nimam pojma kaj je pa res.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users