Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#101 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 04 July 2007 - 06:01 PM

laugh.gif laugh.gif
  • 0

#102 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 12 July 2007 - 03:59 PM

evo, eno strokovno vprasanje kar tukaj, dokler Hsul ne zrihta nove teme wink.gif

kaj bi lahko sčarala iz

čičerike, z dodatkom

jogurta/skute/jajc/kumar/paprike/pelatov/kuskusa/testenin/.../?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#103 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 12 July 2007 - 04:48 PM

Marsikaj, sedaj se mi mudi! Večer napišem par idej!
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#104 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 13 July 2007 - 07:18 AM

Torej čičerika! Hmmm... Aja, to je iz pločevinke ali suha čičerika?

Prva ideja je felafel. Verjetno veš kaj je to, če pa ne, to so eni polpeti (kroglice) iz čičerike, pol pa ocvrte. Super stvar. Pogooglaj.

Potem čičerika je izvrstna za kake mineštre. Recimo s pelati, popraženo čebulo, kaj korenčka, tudi kaj zelene, dodaš lahko pašto noter, ne pozabit dobrega olivnega olja na koncu kaj noter dodat,...

Čičerika se dobro znajde tudi v indijskih jedeh. Kak curry s čičeriko in krompirjem, ali pa sama čičerika. Tle imaš indijske jedi z čičeriko: http://www.ivu.org/r...s/indian-beans/

Upam da ti je zadosti zaenkrat.
  • 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#105 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 July 2007 - 07:42 AM

M, juhca iz čičerike je tud ful dobra. Ti lahk recept skeniram.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#106 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 13 July 2007 - 07:47 AM

Cvetka, miništra pa ni juha? smile.gif
  • 0

#107 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 13 July 2007 - 07:53 AM

QUOTE(Hsul @ 13. 7. 2007 - 8:18) View Post

Torej čičerika! Hmmm... Aja, to je iz pločevinke ali suha čičerika?

Prva ideja je felafel. Verjetno veš kaj je to, če pa ne, to so eni polpeti (kroglice) iz čičerike, pol pa ocvrte. Super stvar. Pogooglaj.

Potem čičerika je izvrstna za kake mineštre. Recimo s pelati, popraženo čebulo, kaj korenčka, tudi kaj zelene, dodaš lahko pašto noter, ne pozabit dobrega olivnega olja na koncu kaj noter dodat,...

mi je vsec ideja, sam bom rabila ksna bl izcrpna navodila oops.gif

EDIT: Prestavljeno v Ready Steady Cook
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#108 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 29 July 2007 - 08:07 PM

Tole sem naredila včeraj: rižota (po receptu Jamieja) s česnom, mascarponejem, timijanom in mandlji

Za dve osebi najprej daš v pečico za pol ure pečt celo glavo česna. Ta se zmehča in potem to pasto zbezaš ven in jo pride ravno za kakšni dve žlički. Okus ni oster, temveč sladkast. Rižoto se skuha na način, kjer ob stalnem mešanju dodajaš tekočino. Jaz sem v litru vode stopila zelenjavno kocko. Ko je riž že skuhan, dodaš česnovo pasto, timijan, malo masla in pest sveže naribanega parmezana in zmešaš. Vmes, ko se česen peče v pečici, na malo olivnega olja popečeš narezane blanširane mandlje in natrgane koščke svežega belega kruha. Te drobtine potem vsrkajo olivno olje in postanejo nenormalno lepo hrustljave, mandlji pa dobijo super oreškast okus. Rižoto daš na krožnik, na sredino daš eno žličko mascarponeja in potreseš z mandlji in drobtinami. Priporočam, ker je res okusno in jutri bom to spet skuhala, da bosta jedla še starša pa še mascarpone moram ponucat. Okusi se res dopolnjujejo in najboljše je, ko imaš na vilici vsega po malem, okusni riž, hrustljave drobtine, njam njam mandlje in kremni mascarpone.

IPB Image

Edit: ja, tudi tokrat sem servirala na TEH talarjih.
  • 0

#109 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 July 2007 - 11:22 AM

Izgleda fantastično, tudi sliši se izredno okusno.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#110 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 30 July 2007 - 11:38 AM

Večina Jamieovih receptov je. Sicer pa mislim da imam veliko njegovih receptov v pdf obliki doma. Če kdo hoče naj samo javi na ZS.
  • 0

#111 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 30 July 2007 - 01:20 PM

Če imaš v mislih tisto njegovo e-knjigo, verjetno veš, da je fake. Njegovi recepti so pa na www.jamieoliver.com.
  • 0

#112 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 30 July 2007 - 01:24 PM

Saj je fake, v smislu da je ni on izdal. So pa notri vsi recepti ta pravi, ker imam tri njegove knjige in so vsi recepti avtentični. Kar se mene tiče to ni fake smile.gif

• 0

#113 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 30 July 2007 - 01:28 PM

Aja okej. Priznam, da se nisem posebno ukvarjala s to knjigo, potem, ko je povedal, da s tem nima nič. Imam pa tud jaz večino njegovih knjig in mi je neprimerljivo boljši občutek imet te v rokah kot pa v e-obliki wink.gif
  • 0

#114 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 September 2007 - 04:21 PM

Delim z vami recept za daleč najboljše kruhke na svetu, recept je moderiran by me, zadovoljstvo zagotovljeno.

RAHLE POGAČICE S SEMENI

- 1 kg bele moke (gladka, tip 500)
- 3 vrečice instant kvasa v prahu
- 1 velika žlica soli
- 1 velika žlica sladkorja (boljši je tisti v prahu)
- 250 g margarine
- 7 dcl mleka
- približno 350 g lahke skute
- približno 300 g oluščenih bučnic, sezama, sončničnih in lanenih semen

Zmešamo kilogram bele moke, žlico soli, žlico sladkorja, tri vrečice instant kvasa v prahu in semena po želji. Stopimo margarino in nekoliko segrejemo mleko, zmešamo oboje skupaj in vlijemo k suhim sestavinam. Dobro premešamo in dodamo še skuto. Potem vse skupaj kakšno minuto mešamo z mešalnikom, da dobimo enotno, zelo lepljivo maso. Mase ne vzhajamo. Na pult si pripravimo kupček moke, potem pa trgamo kose mase in jih povaljamo v moki, da jih lažje oblikujemo v nekoliko sploščene, okrogle kupčke. Pečemo jih na 180 stopinjah. Kruhki so zunaj hrustljavi, znotraj pa zelo mehki in rahli, da se kar topijo v ustih.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#115 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 09 September 2007 - 05:19 PM

kolko časa se peče?
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#116 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 September 2007 - 05:22 PM

Ej to je spet full odvisno od pečice, načeloma pa ene pol ure. Pa ne dat na preveč stopinj, ker pol se bo samo zunaj ful zapekel oz. že napol zažgal, znotraj bo pa še surov. Neka srednja temperatura je fajn, da se počasi peče in je na koncu tak lep, zlato-rjav. Jaz imam ventilacijsko pečico in pečem na 170, navadna pečica naj bo kakšnih 10 stopinj več, sicer pa itak sproti vidiš in lahko znižaš ali povišaš temperaturo.
  • 0

#117 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 September 2007 - 06:10 PM

slike lahko zrihtaš? smile.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#118 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 September 2007 - 06:15 PM

Trenutno ima digitalca fant na vikendu, če bo prišel pravi čas domov (pogačic nevarno zmanjkuje) bom poslikala.
  • 0

#119 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 11 September 2007 - 08:18 AM

Am, imam vprašanje: danes sem si zamislil špagete s paradižnikom in mozzarello. Če prav berem recept, mozarrello samo narežem in zamešam s špageti, paradajz omako in parmezanom.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#120 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 11 September 2007 - 08:20 AM

Ja, samo tle je ful važna kvaliteta mozzarelle. Svetujem res kaj kvalitetnega, ker drugače se vse samo sprime v ene elastične buble-gum kepe.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users