HITRI RECEPTI
Posted 14 July 2010 - 02:43 PM
Nekateri imate sol v glavi že od jutra, meni se je do večera nekaj nabere. Ne dosti, sicer. ˘-˘
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 July 2010 - 02:50 PM
Maš srečo, da si lepa.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 14 July 2010 - 02:53 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 July 2010 - 04:37 PM

Tukaj je še en recept, drugačen od tega 'mojega':
KLIK

Ti po mojem receptu so manjši, delate jih z majhno žlico (=čajno žličko), meni je nastala taka precej 'pocasta' masa, ker sem dajala sestavine 'od oka', ampak potem ko se je speklo, je bilo pa njama.
In priporočam kakšen močnejši sir, jaz sem dala recimo gavdo, pa bi bilo res kul, če bi še kakšen parnezan bil, ali kaj podobnega. No, lahko malo experimentirate.

Še en zelo kul link:
KLIK
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 24 July 2010 - 03:01 PM
rabš:
cvetačo
kis
sol
motovilec
3 žlice kisle smetane
žlica jogurta
sojino omako
salamo - piščančje prsi (če se ti da meso pečt pa kšn puranov file, piščančji file in popečeš)
petršilj
Cvetačo (kolker jo maš namen pojest) vržeš v vodo, dodaš eno žlico kisa, soliš po okusu. Počakaš da zavre, kuhaš 10 minut.Odcediš.
Motovilec opereš, osušiš...Narežeš PP na solato.
Zmešaš v teflonski posodi 3- 4 žlice smetane, malo jogurta, dodaš petršilj in sojino omako - kr fajn jo dodaš...tko da ti je okus všeč

Voila.
moje današnje kosilo, glede na vsebino hladilnika.
Posted 24 July 2010 - 03:23 PM

Sam je res easy to make (in to kruh, KRUUUH

Posted 24 July 2010 - 05:16 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 July 2010 - 06:04 PM
Glede na količino marelic na vrtu, razmišljam, da bi si jutri naredla marelčne cmoke, al pa ne vem...karkol z marelicami? Morda neke testenine, pa čez cimet....
morda riževe rezance z marelcami in cimetom? Brez cukra?
haha, probala bom, pomojem bo pa totalno hudo noro dobr, tko k je bil take kosil danes

Posted 25 July 2010 - 10:36 AM
Posted 25 July 2010 - 11:00 AM

Neki jih bom pa dala zamrznit

Posted 25 July 2010 - 05:52 PM
Glede te tapioke, a se to kej čut, da je drugačna moka? Jaz sem jedla enkrat to tapioko kot eno sladico, zgledal je k en puding in mi je ful zanič.

Sam je res easy to make (in to kruh, KRUUUH

Malo se čuti, ampak po moje, če daš malo močnejši sir - se sploh ne čuti; to bom jaz naslednjič naredila.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 25 July 2010 - 05:53 PM
Posted 25 July 2010 - 05:55 PM

Posted 25 July 2010 - 08:44 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 25 July 2010 - 08:47 PM
Ta moka ni nič redkejša v trgovinah kot je čili omaka. Tam, kjer so zložene kitajske in mehiške zadevščine.
Prodajalk pa nič ne sprašuj, ker vejo manj, kje in kaj imajo, kot povprečni kupec.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 25 July 2010 - 08:48 PM

Glede prodajalke pa itak nisem imela visokih pričakovanj, ampak poskusiti ni greh.

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 25 July 2010 - 09:02 PM

Posted 09 August 2010 - 03:06 PM
smo pa jedli v VN neki iz tapioke, mi je blo pa všeč. sicer tako krompirjasto po okusu, ampak dobro.
Spela, v VN si jedla tapioko

In, ker je to gomolj, tako kot krompir, je dejansko okus blazno, blazno podoben krompirju.
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 13 August 2010 - 05:43 PM
potrebuješ:
tortilje
omaka (nacho, salsa) - dobijo se v vseh večjih trgovinah
belo piščančje meso
čebula
zelenjava (paprika, paradižnik, koruza, kumarica, zelena solata ipd.)
sir
Piščančje meso popražiš na čebuli. Zelenjavo narežeš na kocke oz. majhne koščke. Tortilje segreješ v pečici ali mikrovalovki, da so tople. Namažeš jih z omako, po okusu nadevaš z mesom, sirom in zelenjavo, zaviješ in voila... fajitas so pripravljene.
Posted 13 August 2010 - 05:44 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users