Jump to content

Photo

Dispozicija in diploma

• Please log in to reply
256 replies to this topic

#101 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 17 October 2011 - 10:38 AM

Ja hvala to vem tudi sama. Zanimalo me je, če ima katera kakšne izkušnje, kako natančno se tega držijo. Sicer pa so naši itak posebni kar se tega tiče, kar pripisujejo temu, da so tudi članki natančno omejeni itd.
  • 0

• Guests

Posted 17 October 2011 - 02:08 PM

Uf, diplomska naloga, jst se tudi počasi lotevam tega. Trenutno sem še na nuli smile.gif Imam pa v ožjem izboru dva naslova, sedaj pa čekiram mentorje, da še ta teden pošljem prošnjo za mentorstvo.
  • 0

#103 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 17 October 2011 - 04:00 PM

Še ena, ki bo sedaj bolj 'aktivna' v tej temi. Imam že mentorico pa tudi naslov, sicer pa mislim, da se bo še malo spremenil smile.gif

Bo pa kr zalogaj. Sploh ker delam še 4.letnik obenem. Ampak kjer je volja, je tudi pot smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#104 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 17 October 2011 - 07:06 PM

jaz sem pa končala pred kratkim, 3.10. sem imela zagovor. sem pa pisala nebolonjsko diplomo in še sem si izbrala tako temo, na katero je malo napisanega. ampak potem, ko se vse to konča, pa ostanega občutek neizmernega zadovoljstva thumbup.gif
  • 0

#105 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 17 October 2011 - 08:06 PM

Princeska, to je ful fajn, če lahko diplomo pišeš v 4. letniku, mi na žalost te možnosti nismo imeli. Večina jo napiše v podaljšanem absolventu.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#106 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 17 October 2011 - 08:57 PM

A to je odvisno od faksa? Ja, jaz sem se kr odločila, šla do mentorice, nič ni komplicirala, le to je fora, da teme nimam še prijavljene, ker jo delam neuradno. Po uradni poti jo bom prijavila šele po končanih izpitih. Zato bom pa morala na vse 1. roke in narediti izpite do začetka julija.

• 0

#107 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 17 October 2011 - 09:13 PM

Pri nas je 4. letnik najbolj naporen in ni variante, da med letom pišeš še diplomo. Mislim da je v bolonjskem sistemu povsod tako, da je del zadnjega letnika namenjen pisanju diplome.

• 0

― V. Van Gogh

#108 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 17 October 2011 - 09:28 PM

Aja, ja to pa možno, ne poznam bolonjskega sistema. Jaz sem itak še v starem sistemu, sam pač absolventa očitno ne bom koristila.
  • 0

#109 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 17 October 2011 - 09:37 PM

Pridna si ful, upam, da ti uspe. -)

• 0

― V. Van Gogh

#110 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 17 October 2011 - 09:51 PM

Hvala, upam samo, da ne plavam zgolj v oblakih ermm.gif smile.gif
  • 0

#111 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 October 2011 - 09:55 PM

Princeska, pridna! Drzim pesti, da bo slo po planu.

Mi imamo po bolonjcu zdaj zadnje leto, 5.
9. semester so se normalno predavanja, 10. pa je namenjen pisanju magistrske/diplomske, ki naj bi jo optimalno enkrat julina-septembra zagovarjali. Jaz bom najbrz potegnila do enega novembra, da se lahko vpisem absolventa in dobivam stipendijo. Se mi ne mudi. oops.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#112 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 18 October 2011 - 07:31 AM

QUOTE(Princeska @ 17. 10. 2011 - 21:57) View Post

Mam pa kar zahtevno temo, še eno neraziskano področje, pod tematiko je označena kot zelo zahtevna, ampak bom najbrž dobila še eno somentorico, tako da bo lažje...

Res si pridna, da že zdaj začenjaš z diplomo. Samo to glede somentorja... Poznam eno, ki se ji je diploma ful zavlekla, ker se mentor in somentor nikakor mogla strinjati o tem, kako naj bi to njeno diplomsko delo izgledalo. Saj če bo mentorica sama izbrala somentorico, potem bo verjetno izbrala takšno, s katero se vsaj v temeljnih stališčih strinja, sicer je pa treba biti pri izbiri previden. Samo nasvet wink.gif
  • 0

#113 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 18 October 2011 - 10:33 AM

Tudi jaz poznam primer, ko punca ni vedla kaj naj stori, ker sta ji mentor in somentor dajala ravno obratne napotke kaj naj še vključi v diplomo oz. kaj naj spusti, ker sta imela drugačne predstave kako naj bi vse skupaj zgledalo.
Jaz bi ob tej priložnosti rada omenila, da sem presrečna, da sem se rešila diplome, ker mi je bila od vseh stvari na faksu najbolj mučna stvar.
  • 0

#114 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 18 October 2011 - 02:11 PM

Kalypso, si ti imela na začetku že takoj točno izbrano temo (naslov?), ali si se najprej posvetovala z mentorjem in bolj v podrobnosti razčlenila, o čem boš pisala?

Če razumeš, kaj hočem vprašat. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#115 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 October 2011 - 02:20 PM

Hvala za nasvet glede somentorstva. Mislim, da bo asistentka somentorica, ona je pa itak podrejena mentorici biggrin.gif haha
  • 0

#116 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 18 October 2011 - 02:24 PM

eve, jaz sem najprej šla na posvet k mentorici in ji povedala o čem približno bi rada pisala. Ko se je strinjala, sem poiskala vire, literaturo, da sem dobila približni pregled kako naj bi vse skupaj zgledalo. Komaj ko sem pričela s pisanjem, sem oddala dispozicijo, ker saj sama veš, da je prej težko napovedat kaj boš našel v virih, na kateri aspekt se boš bolj osredotočil ipd. Moram rečt, da mi je moja mentorica pustila proste roke pri tem kako naj bi diploma zgledala. Glede na to, da je drugim težila kaj na kaj naj se osredotočijo, mislim, da je mene pustila pri miru zato, ker sem si zbrala temo, ki je nikakor ni zanimala.

A že imaš kakšno idejo o čem bi pisala oz. vsaj izbrano obdobje?
  • 0

• Guests

Posted 18 October 2011 - 06:01 PM

Kako pa je s temi viri v dispoziciji? Predvidevam, da morajo biti viri, navedeni v dispoziciji, nujno uporabljeni v diplomski nalogi. Ampak slišala pa sem tudi, da so viri navedeni v dispoziciji edini, ki se jih lahko sploh uporabi v diplomski, kao da se jih ne sme potem dodajati. Samo meni se to skoraj ne zdi možno, ker ne vidim nobene logike v tem.
  • 0

#118 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 October 2011 - 06:10 PM

QUOTE(Felicia @ 18. 10. 2011 - 19:01) View Post
Ampak slišala pa sem tudi, da so viri
navedeni v dispoziciji edini, ki se jih lahko sploh uporabi v diplomski, kao da se jih ne sme potem dodajati.
Samo meni se to skoraj ne zdi možno, ker ne vidim nobene logike v tem.

To pa je naravnost neumno in popolnoma nelogično, se strinjam. Dispozicija je z razlogom le dispozicija,
nek okvir, ne pa dokončno dodelana zadeva, tudi, kar se virov tiče, halo. Tudi ni tako, da moraš nujno VSE
vire uporabit potem v diplomski, katere si uporabil v dispoziciji. Vsaj pri nas je bilo tako in mi je kakorkoli
drugače popolnoma bedasto. Saj tekom pisanja, raziskovanja komaj vidiš, kaj in koliko vsega rabiš.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#119 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 18 October 2011 - 06:19 PM

Po mojih izkušnjah se v dispoziciji navede ključne, pomembnejše vire.
  • 0

#120 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 October 2011 - 06:39 PM

Ja, meni so tud tko rekli!
  • 0

0 user(s) are reading this topic