Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#101 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 11 April 2007 - 07:45 PM

Coco*, pol pa jst nevem. Čudno je to čudno. Pejt na pregled. biggrin.gif (joke, ti pač ni bila všeč. Prid kdaj na mojo, boš kuj vidla da je vseen tko glorious kot je opisovana, i add secret ingredient. biggrin.gif )
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#102 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 April 2007 - 04:04 PM

Tole pa je recept za best ever piškotke:

BANANINO - ČOKOLADNI MEHKI PIŠKOTI

Sestavine:

- 100g masla
- 150g rjavega sladkorja
- 2 vanili sladkorja
- 1 srednje velika banana
- 1 jajce
- 320g moke (pol bele, pol polnozrnate)
- pol vrečice pecilnega praška
- ščepec soli
- 200g na koščke narezane jedilne čokolade
- 160g mletih orehov

Postopek:

Na štedilniku stopimo maslo in ga v posodi stepemo skupaj z rjavim in vanilijevim sladkorjem. Dodamo jajce in banano, ki smo jo zmečkali z vilico in še enkrat stepemo. Dodamo moko s pecilnim praškom in soljo ter čokolado in mlete orehe. Vse skupaj zelo dobro premešamo (ne se ustrašit, masa mora bit taka pacasta in lepljiva) in oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Med piškoti pustimo malo prostora, ker se razlezejo. Pečemo jih 10-12 minut pri 180 stopinjah, da so še lepo mehki - ne pecite jih preveč.

P.S. Piškoti so še bolj sočni in se kar stopijo v ustih, če namesto jedilne čokolade dodate mlečno. Poleg tega se po mojem okusu bolje obnesejo mleti mandlji ali lešniki, kot pa orehi.

IPB Image
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#103 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 21 April 2007 - 04:08 PM

oh my god w00t2.gif

oh my god w00t2.gif
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#104 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 April 2007 - 04:17 PM

Mmm... meni je že itak skoraj vse, kar vključuje banano, dobro.
Tole pa mora biti res super, sem si že sprintala recept!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#105 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 19 May 2007 - 12:20 PM

A pozna kdo kak dober recept za tortice ali pecivo s češnjami?
  • 0

#106 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 19 May 2007 - 12:40 PM

Ja, jaz mam! Sem ga izrezala z vrečke, tko da je kvaliteta bolj slaba, upam da se vidi. Ful je dobro!
peče se 35 minut na 175°C ampak jaz rabim malo več časa (mogoče je pečica že odslužila svoje biggrin.gif ).
[attachmentid=1812]

Attached Files

• 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#107 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 19 May 2007 - 12:51 PM

u superca. Se vidi prebrat smile.gif Hvala. Saj ni neke razlike, če namesto vloženih višenj sveže češnje uporabim? Ali pač hmm.gif
  • 0

#108 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 19 May 2007 - 12:53 PM

Ne, jaz mislim da ni razlike.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#109 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 19 May 2007 - 12:56 PM

ok. Fajn. Poročam kako bo uspelo. biggrin.gif
  • 0

#110 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 23 May 2007 - 01:38 PM

Živjo!!
A ma kera kakšen recept za kako fino vanilijevo kremo??? K bi delala ene sadne košarice pa rabm vanilijevo kremo smile.gif
  • 0

#111 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 23 May 2007 - 03:48 PM

QUOTE(limeta @ 6. 2. 2007 - 22:18) View Post

Cimetove Palčice

Sestavine za paličice

Pšenična bela moka 200g
Lešniki -150g
Sladkor - beli 250g
Jajce -3
Cimet 1 čajna žlička
Maslo-30g

Sestavine za glazuro

Sladkor - v prahu 250g
Svež limonin sok

Priprava paličic

V posod stresemo moko, dodamo sesekljane lešnike, sladkor, jajca, cimet in maslo. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo.
Testo razvaljamo in položimo na pekač, ki smo ga namazali z maslom.
Za 30 min ga damo na hladno.
Pečemo ga 20 min na 200° C.

Priprava glazure
V posodi zmešamo sladkor in sok 1 in pol limone.
Segrejemo in prelijemo preko pečenega testa.
Ko se glazura strdi in ohladi, testo narežemo na paličice.

Evo to zdaj jaz delam biggrin.gif Testo je ravno v hladilniku. Poročam, kako bo smile.gif

• 0

#112 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 May 2007 - 04:01 PM

QUOTE(Jenna @ 6. 4. 2007 - 22:09) View Post

Mini skutini muffini
IPB Image
Sestavine:
- 500 g skute
- 100 g ovsenih otrobov
- 100 g polnozrnate pšenične moke
- 3 jajca
- 200 g jogurta
- 5 žlic sladila v posipu
- polovica vrečke pecilnega praška
- aroma vanilje

Priprava:
Skuto premešamo z jogurtom, jajci in aromo. Posebej premešamo suhe sestavine, ki jih nato dodamo skutini mešanici.
Z žličko zajemamo majhne kupčke ter jih polagamo v pekač za mini muffine. Pečemo cca. 20-25 minut pri 175 stopinjah C.

IPB Image
NASVET:
• iz pekača bodo šli najlažje po cca. pol ure
• masi lahko dodate nastrgano jabolko in cimet
• ko so kupčki v pekaču, lahko v vsakega porinete nekaj borovnic
• če nimate na voljo pekača za mini muffine, lahko uporabite klasičen pekač za muffine, papirnate lončke za peko ali pa kar navaden pekač za biskvit

vir: http://www.maxximum-portal.com

Je tole že ktera poskusla? Jenna maybe? Mene ful mika, deluje mi slastno in bom probala nardit zdle en dan, mogoče že jutri. Samo ne vem kaj pomeni sladilo v posipu ... tko kot Natreen, samo da je pač v prahu?

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#113 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 23 May 2007 - 04:10 PM

Pomoje je to sladkor v prahu.

Mene pa zanima kaj je aroma vanilije ?
  • 0

#114 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 23 May 2007 - 06:45 PM

Mislim, da je to ena tekočina z aromo vanilije- okus ima po vaniliji, ekstrat ermm.gif .
  • 0

#115 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 23 May 2007 - 08:06 PM

1 vprašanje. V receptu za čokolado piše, da moramo imeti 1/2kg mleka v prahu. Kaj to je nujno potrbno, da je mleko v prahu ali je lahko navadno tudi ?
  • 0

#116 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 May 2007 - 08:16 PM

Ne, skutinih muffinov še nisem probala, se pa spravljam.
Sladilo v posipu je po moje sladkor v prahu, da.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#117 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 May 2007 - 09:08 PM

Js sm dans kupla vse potrebno za tole slaščico, ampak sem malenkost priredila. Skuto sem kupila ultra lahko, jogurt sem pa vzela v tetrapaku bolj masten, ker so oni nemastni ful redki in pomoje ne bi v redu prišlo. Ovsenih otrobov nisem našla nikjer, sem vzela pšenične, bo tudi v redu. Aja pa namesto polnozrnate pšenične, imam polnozrnato pirino moko, kar je še boljše.

Aja, ena je spraševala ... vanilijeva esenca je taka tekočina, ki se dobi v takih zelo majhnih steklenih flaškah, v trgovini to držijo tam, kjer imajo stvari za peko, razne okraske za torte, mlete orehe, kokosovo moko in te pizdarije.

Zdej študiram, če bi notr v maso še vsula malo nekega bio kakava, sem dons kupla (jurja stane ena mala vrečkica, svinje oderuške), je pa to tisti tapravi čokoladni prah, ki je grenek in ga je treba (če pripravljamo mlečni napitek) sladkat, da je okusno ... pa ne vem, če bi dala notr, me je strah, da bi preveč zagrenilo oz. bi potem takem morala dat več cukra, ane.

Aja pa za ta sladkorni posip bom jaz vzela kar rjavi sladkor in ga bom zmlela v multipraktiku, da bom dobila prah. Bomo videli, kaj bo na koncu nastalo, vsekakor poročam in poslikam. =)
  • 0

#118 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 May 2007 - 09:40 PM

Ej, jaz ne bi dajala kakava notri.
Ja, obvezno poslikaj! woot.gif In uspešno pekarijo ti želim! :-)

• 0

#119 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 May 2007 - 09:43 PM

Sej sem razmišljala in ga res ne bom dala, ne bo pasal s skuto in jogurtom, totalno no-go. Pa še pokvaril bi tisti nežni okus pomoje.
  • 0

#120 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 May 2007 - 09:48 PM

Ja, točno to. Bodo bolj skutkasti.
Bo malo spremembe. Ker se mi zdi, da vsepovsod čokolado (no ja, tokrat sicer kakav, je pa precej blizu) zraven tlačiš pri piškotih in muffinih. twisted.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users