Recepti - SLADICE
Posted 11 April 2007 - 07:45 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 21 April 2007 - 04:04 PM
BANANINO - ČOKOLADNI MEHKI PIŠKOTI
Sestavine:
- 100g masla
- 150g rjavega sladkorja
- 2 vanili sladkorja
- 1 srednje velika banana
- 1 jajce
- 320g moke (pol bele, pol polnozrnate)
- pol vrečice pecilnega praška
- ščepec soli
- 200g na koščke narezane jedilne čokolade
- 160g mletih orehov
Postopek:
Na štedilniku stopimo maslo in ga v posodi stepemo skupaj z rjavim in vanilijevim sladkorjem. Dodamo jajce in banano, ki smo jo zmečkali z vilico in še enkrat stepemo. Dodamo moko s pecilnim praškom in soljo ter čokolado in mlete orehe. Vse skupaj zelo dobro premešamo (ne se ustrašit, masa mora bit taka pacasta in lepljiva) in oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Med piškoti pustimo malo prostora, ker se razlezejo. Pečemo jih 10-12 minut pri 180 stopinjah, da so še lepo mehki - ne pecite jih preveč.
P.S. Piškoti so še bolj sočni in se kar stopijo v ustih, če namesto jedilne čokolade dodate mlečno. Poleg tega se po mojem okusu bolje obnesejo mleti mandlji ali lešniki, kot pa orehi.
Posted 21 April 2007 - 04:08 PM
oh my god
Posted 21 April 2007 - 04:17 PM
Mmm... meni je že itak skoraj vse, kar vključuje banano, dobro.
Tole pa mora biti res super, sem si že sprintala recept!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 19 May 2007 - 12:20 PM
Posted 19 May 2007 - 12:40 PM
peče se 35 minut na 175°C ampak jaz rabim malo več časa (mogoče je pečica že odslužila svoje
[attachmentid=1812]
Attached Files
Posted 19 May 2007 - 12:51 PM
Posted 19 May 2007 - 12:53 PM
Posted 19 May 2007 - 12:56 PM
Posted 23 May 2007 - 01:38 PM
A ma kera kakšen recept za kako fino vanilijevo kremo??? K bi delala ene sadne košarice pa rabm vanilijevo kremo
Posted 23 May 2007 - 03:48 PM
Cimetove Palčice
Sestavine za paličice
Pšenična bela moka 200g
Lešniki -150g
Sladkor - beli 250g
Jajce -3
Cimet 1 čajna žlička
Maslo-30g
Sestavine za glazuro
Sladkor - v prahu 250g
Svež limonin sok
Priprava paličic
V posod stresemo moko, dodamo sesekljane lešnike, sladkor, jajca, cimet in maslo. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo.
Testo razvaljamo in položimo na pekač, ki smo ga namazali z maslom.
Za 30 min ga damo na hladno.
Pečemo ga 20 min na 200° C.
Priprava glazure
V posodi zmešamo sladkor in sok 1 in pol limone.
Segrejemo in prelijemo preko pečenega testa.
Ko se glazura strdi in ohladi, testo narežemo na paličice.
Evo to zdaj jaz delam
Posted 23 May 2007 - 04:01 PM
Mini skutini muffini

Sestavine:
- 500 g skute
- 100 g ovsenih otrobov
- 100 g polnozrnate pšenične moke
- 3 jajca
- 200 g jogurta
- 5 žlic sladila v posipu
- polovica vrečke pecilnega praška
- aroma vanilje
Priprava:
Skuto premešamo z jogurtom, jajci in aromo. Posebej premešamo suhe sestavine, ki jih nato dodamo skutini mešanici.
Z žličko zajemamo majhne kupčke ter jih polagamo v pekač za mini muffine. Pečemo cca. 20-25 minut pri 175 stopinjah C.

NASVET:
• iz pekača bodo šli najlažje po cca. pol ure
• masi lahko dodate nastrgano jabolko in cimet
• ko so kupčki v pekaču, lahko v vsakega porinete nekaj borovnic
• če nimate na voljo pekača za mini muffine, lahko uporabite klasičen pekač za muffine, papirnate lončke za peko ali pa kar navaden pekač za biskvit
vir: http://www.maxximum-portal.com
Je tole že ktera poskusla? Jenna maybe? Mene ful mika, deluje mi slastno in bom probala nardit zdle en dan, mogoče že jutri. Samo ne vem kaj pomeni sladilo v posipu ... tko kot Natreen, samo da je pač v prahu?
Posted 23 May 2007 - 04:10 PM
Mene pa zanima kaj je aroma vanilije ?
Posted 23 May 2007 - 06:45 PM
Posted 23 May 2007 - 08:06 PM
Posted 23 May 2007 - 08:16 PM
Ne, skutinih muffinov še nisem probala, se pa spravljam.
Sladilo v posipu je po moje sladkor v prahu, da.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 23 May 2007 - 09:08 PM
Aja, ena je spraševala ... vanilijeva esenca je taka tekočina, ki se dobi v takih zelo majhnih steklenih flaškah, v trgovini to držijo tam, kjer imajo stvari za peko, razne okraske za torte, mlete orehe, kokosovo moko in te pizdarije.
Zdej študiram, če bi notr v maso še vsula malo nekega bio kakava, sem dons kupla (jurja stane ena mala vrečkica, svinje oderuške), je pa to tisti tapravi čokoladni prah, ki je grenek in ga je treba (če pripravljamo mlečni napitek) sladkat, da je okusno ... pa ne vem, če bi dala notr, me je strah, da bi preveč zagrenilo oz. bi potem takem morala dat več cukra, ane.
Aja pa za ta sladkorni posip bom jaz vzela kar rjavi sladkor in ga bom zmlela v multipraktiku, da bom dobila prah. Bomo videli, kaj bo na koncu nastalo, vsekakor poročam in poslikam. =)
Posted 23 May 2007 - 09:40 PM
Ej, jaz ne bi dajala kakava notri.
Ja, obvezno poslikaj!
Posted 23 May 2007 - 09:43 PM
Posted 23 May 2007 - 09:48 PM
Ja, točno to. Bodo bolj skutkasti.
Bo malo spremembe. Ker se mi zdi, da vsepovsod čokolado (no ja, tokrat sicer kakav, je pa precej blizu) zraven tlačiš pri piškotih in muffinih.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users