Italija
Posted 04 October 2010 - 10:18 PM

After all this time?
Always.
Posted 04 October 2010 - 10:26 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 04 October 2010 - 11:06 PM
S kom si bla?
Si jedla kaj takega, da ti je blo res všeč?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 06 October 2010 - 03:05 PM

In katero mesto se bolj splača videt: Piso ali Firence?
Posted 19 November 2010 - 04:03 PM
Posted 22 November 2010 - 11:51 AM
Edit: Ena stran z naslovi, cenami in ocenami hostlov - KLIK .
vuelvo a vos,
Posted 22 November 2010 - 12:29 PM
Jaz priporočam Firence

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 November 2010 - 12:33 PM

Mogoče le še to vprašanje. Koliko je železniška postaja Termini v Rimu oddaljena od glavnih znamenitosti (Vatikan, Kolosej, Španske stopnice itd.)?
Posted 22 November 2010 - 06:05 PM
Od Želežniške pa do teh znamenitosti pa mislim, da je peš približno pol ure do koloseja in nekaj takega tut do stopnic in fontane do Vatikana pa je približno ena ura.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 24 November 2010 - 02:01 PM
Pa še mogoče to vprašanje, za vse tiste, ki ste bili v Rimu. Katere so tiste znamenitosti, ki jih ne smem zamuditi? Ugotavljam namreč, da za vse kar bi želela videt ne bom imela dovolj časa, pa bi bila zelo hvaležna za kakšno mnenje, ki bi mi pomagalo zožat izbor.
Posted 24 November 2010 - 03:22 PM
2. Kolosej, itak.
3. Kapitolinska muzeja - OBVEZNO, če si history g33k kot sva midve. Pa ful dobro kavo imajo v kafiču na vrhu muzeja.

4. Vatikanski muzeji, ker vidiš sva pa šta. Samo je treba bit tam že ob 7h, ali pa vsaj pred 8h (naj vaju dolge vrste ne odvrnejo, ker se noter pride kar hitro, ampak samo če sta res zgodnja, če ne se tam po 9-10h vmes naguzijo še raznorazne šoslke skupine, itd), vzame pa ziher en cel dan, če hočeš pogledat vse.
5. Fontana Trevi

http://www.lonelyplanet.com/italy/rome
http://www.lonelypla...me/things-to-do
Meni osebno Panteon sploh ni bil vreden obiska. Tivoli in Hadrijanova palača sta bli pa zaprti, zdaj pozimi Tivoli itak tudi ni baš vreden ogleda.
Pa Karakalove terme so vredne ogleda, mi (sem šla s faxom) nazadnje nismo imeli časa.

Baje so tudi katakombe vredne ogleda.
----------------------------------------------------------
All in all bi ti ful priporočala ta ves del okoli Koloseja; Kolosej, rimski forum in Kapitolinska muzeja. Ker se da vse lepo stlačit v en dan, vmes si vzameš malo pavze, pa kaj poješ, spiješ kapučin, itd.
Če imaš še en cel dan časa za umetnost in zgodovino, moraš nujno v Vatikanske muzeje. Škoda je, ker Vatikan ni blizu centra in moraš vzet nek avtobus, da se pripelješ tja in nazaj, pa zaradi gneče popoldne vzame celoten ogled ful časa.
Če pa za Vatikan nimata volje/časa, vama ful priporočam izi šetnjo po mestu, pa vmes se sprehodita do te Trevi fontane, pa poiščeta Trajanov steber, če se vama da, lahko gresta v bolj "fancy" del mesta, kjer je še ena fontana - Fontana štirih rek (al nekaj takega), tu se ful zbirajo Italijani, pa so okoli kafiči, picerije, itd. Lahko gresta tudi na ogled Katakomb, žal pa ne vem, koliko časa vzame ogled, je pa ziher zanimivo.
vuelvo a vos,
Posted 24 November 2010 - 04:25 PM

Posted 25 November 2010 - 02:42 PM

vuelvo a vos,
Posted 25 November 2010 - 03:18 PM
Posted 25 November 2010 - 03:38 PM
Na tvojem mestu bi pol obiskala samo forum, Kolosej niti ne, ker se zna kr čakat za not, vidiš pa precej isto kot zunaj, mislim, meni je forum precej boljši teren za raziskovanje, Kolosej je pa super, če loviš tiste "i too was there" slike.

vuelvo a vos,
Posted 25 November 2010 - 04:09 PM

Posted 25 November 2010 - 06:10 PM
Kalypso kdaj greta?
[Napoleon]
Posted 26 November 2010 - 02:52 PM
Posted 27 November 2010 - 12:53 PM
Ko najdem čas nalimam par fotk.
Posted 06 December 2010 - 06:01 PM
Uspelo mi je pogledat vse glavne znamenitosti. Ker sva imela kar dobro vreme, sva se omejila predvsem na znamenitosti, ki so zunaj: Kolosej, Forum Romanum, Circus Maximus, La Bocca della Veritŕ, Baziliko Sv. Petra, Angelski grad, Panteon, Fontano di Trevi, Španske stopnice, Piazza Navona in preostale glavne trge, katerih ogled je priporočal Frommer. Za muzeje je žal zmanjkalo časa, tako da bodo morali počakat na naslednjič. Ob naslednjem obisku definitivno pridejo na vrsto Vatikanski muzeji s Sikstinsko kapelo ter Kapitolinska muzeja.
Znamenitosti so mi bile sicer všeč, ampak poleg tega je bilo toliko stvari, ki so pokvarile dober vtis. Prvo kot prvo je masa turistov. V večini primerov se ta masa sicer porazgubi in niti ni moteča, ampak ponekod pa je preprosto takšna gneča, da si se komaj premikal. Drugo kot drugo je občutek, da marikatera znamenitost zgleda prav zanemarjeno. Se mi zdi, da zaradi bogastva svoje kulturne dediščine, te sploh ne spoštujejo tako kot bi morali. Povsod se namreč najde umazanija in smeti. Ful so mi šli na živce tudi vsiljivi prodajalci kičarije. Ko je prišel do mene tretji z vrtnicami in mi jih je hotel vsiliti, čeprav sem mu lepo rekla, da jih ne bom imela, me je že resno imelo, da bi mu prisolila klofuto.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users