Kruh
Posted 13 May 2011 - 11:25 AM
Posted 15 May 2011 - 02:41 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 May 2011 - 08:32 PM

Naslednjič bo še kej sladkega na vrsti! Tista Nutellina tortica z lešniki izgleda pregrešno dobra, pa še par stvari mi je v oči padlo.
Posted 16 May 2011 - 09:39 PM
Posted 23 May 2011 - 03:39 PM
_Planet_, na tržnici sem odkrila enga strica, ki prodaja kruh iz doma vzgojenih žit, jih tut sami meljejo in pol mati nardi kruh. na željo tut brez kvasa. js ga bom jutri poklicala, če mi za v torek nardi pirinega, je rekel, da prvega dobim za đabe, da probam, sicer stane 900 g kruha 2.5€. imajo pa bel, polbel, črn, ječmenov, pirin, ajdov, ovsen in koruzni kruh. bom probala tut ječmenovega in ovsenega. dobiš pa tut potice in razno pecivo, samo to zame ne pride v poštev.
Hvala za info, meni se ni uspelo preizkusiti kruha brez kvasa.
Predvidevam, da si od njega ze dobila svoj prvi pirin kruh, kaksen se ti je zdel? : )
Posted 24 May 2011 - 09:09 AM
In ratala je katastrofa. Že takoj sem opazila, da nima kvasa, ampak samo pecilni prašek ... ampak ok, pač verjamem, da ve kaj dela. Potem sem morala za približno gnetljivo testo dat kar precej več mleka.
Ko sem pa dala pečt, sem pekla na 175°C in sicer 40min - imam ventilatorsko pečico.
Kruh je bil okoli res čisto trd - ko kamen (kljub temu, da sem vročega zavila v vlažno krpo), notri pa nepečen.
Jaz mislim, da sem res upoštevala recept. Ima kakšna mogoče izkušnje zakaj se je to zgodilo?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 24 May 2011 - 09:17 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 24 May 2011 - 09:32 AM
Dala sem 450g moke in 1,5 dcl mleka. Drugo je pa vse bolj kot ne za okus.
Saj pravim, tisti pecilni prašek mi ne gre v glavo. Ko drugače delam kruh, dam za tako količino moke 3/4 zavitka svežega kvasa, pa še toplo pivo. Pa dvrakrat vzhaja. Tukaj pa samo zmešaš, zgneteš in vržeš v pečico.
Full mi je bilo žal, saj mi je deloval božanski kruh.
Put A Kilt On It!
Posted 24 May 2011 - 09:35 AM
Glej . . . piše 2 cups flour, kar je:
1 cup moke je 110 gramov, ti bi potrebovala 220
Ali si delala dvojno maso?
Glede kvasa je odvisno, jaz sem zadnjič dala le 8 gramov, pa mi je 2 krat vzhajalo, in je prišel ven odličen kruh.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 24 May 2011 - 09:36 AM
Nimam pojma zakaj se ti je ponesrečilo.
Kinky to pa ne bo držalo? 1 cup nikakor ni 100g, ali se jaz motim?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 May 2011 - 09:38 AM
Posted 24 May 2011 - 09:42 AM
Pač tako jaz razumem:
1 cup je odvisno od sestavine.
Za lažje razumevanje; tudi vsi ljudje, ki so veliki recimo 170 cm, niso enako težki.
Še to sem našla:
One cup of white flour weighs 120 grams.
One cup of whole wheat flour weighs 140 grams.
One cup of bread flour weighs 130 grams.
One cup of cake flour weighs 114 grams.
Posted 24 May 2011 - 09:46 AM
Bom še tole sprintala in spet preklinjala, zakaj ne morejo imet vsi enake mere .... že samo kuhanje mi dela probleme, ne pa še matematika!!!
Put A Kilt On It!
Posted 24 May 2011 - 09:48 AM

Kami, jaz preden začnem kuhat si VSE sestavine prevedem, potem šele delam. Ampak delam pa vse na OKO, nimam vage, in vedno vse uspe; za 20g vzamem veliko žlico, in to mi je mera.

Še en nasvet: VEDNO PRESEJ MOKO.
Posted 24 May 2011 - 09:55 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 May 2011 - 09:55 AM
Zakaj pa se to dela oz. kaj je rezultat!
Put A Kilt On It!
Posted 24 May 2011 - 09:57 AM
Uf.. pol sem pa jaz tudi do sedaj vse narobe delala (pa nikoli težav!). Jaz imam prav merico, CUP in po tistem delam. Pa je 1 cup zmeraj enaka količina, česarkoli.

Ja sej to je prav

Moko pa jaz presejem samo, če mora bit testo res ful gladko, da ni grudic, drugače se mi ne da

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 24 May 2011 - 09:58 AM
Uf.. pol sem pa jaz tudi do sedaj vse narobe delala (pa nikoli težav!). Jaz imam prav merico, CUP in po tistem delam. Pa je 1 cup zmeraj enaka količina, česarkoli.

Ja če imaš merico potem kul, problem je, če je nimaš in moraš v grame pretvorit, in dat na tehtnico.

Kami, manj se grudice naredijo, oz. sklepam, da je zaradi tega. V glavnem - lepše se vse zamesi.
Posted 24 May 2011 - 09:58 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users