Jump to content

Photo

Katera pasma je zame?!

• Please log in to reply
352 replies to this topic

#101 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 29 April 2007 - 11:38 AM

IPB Image
Labradoodle

IPB Image
Maltese

IPB Image
Olde English Sheepdog - ta j sam pol bel sam sm ga mogla nalimat k mi je lol1.gif

IPB Image
Scottish Terrier

IPB Image
Sealyham Terrier

IPB Image
Skye Terrier - knedl wub.gif

IPB Image
Tibetan Terrier

• 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#102 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 April 2007 - 11:43 AM

joj predzadnji je cukr, pa maltezana sta tut cortka, ostali so pa naravnost odurni laugh.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#103 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 29 April 2007 - 12:00 PM

no, piko, noben kuža ni oduren! verymad.gif men so pa vsi srčki!

še en višavski

IPB Image
West Highland White Terrier

• 0

IPB Image

#104 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 29 April 2007 - 12:06 PM

QUOTE(piko*biko @ 29. 4. 2007 - 10:24) View Post

dober dan, js sm se ucer odlocila da hocem met psa, tak da bi prosla poznavalke da mi svetujejo glede pasme. moje zelje so naslednje - pes oz. psicka mora biti bela, majhna, puhasta, z malo daljso dlako, crkljiva, nenapadalna in nezahtevna. a poznate kako pasmo, ki bi ustrezala mojim zeljam biggrin.gif

Povej še to: Kakšna mera aktivnosti, samostojnosti, misenja bi ti ustrezala? Kaj želiš početi s kužkom (agility, poslušnost, RO, sled, dogdance...)?

Povej kakšne imaš izkušnje s psi. Če jih nimaš priporočam v branje za začetek Popolna nega in vzgoja psa-Dr. Bruce Foogle, Težave s psom Celine DelAmo( Je tudi o vzgajanju kužka), včlanitev na mopes.com ali pesjanar.si kjer lahko tud kaj pametnega izveš. Potem se pa družiš s skrbniki psov, da ti še več povedo.
  • 0
IPB Image

#105 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 April 2007 - 12:22 PM

Anja88 prvega odstavka sploh ne razumem, lahko pa povem da nimam nobenih izkusnej s psi, ubistvu se jih ful bojim ze od malega, ne maram jih sploh, ampak ucer sm se pa zalubla res ej, dons ga bom spet pelala na sprehod, komi cakam

ma sm tut razmislala, da bi si kakega psa sposodla za cez poletje, tko ce bi hotla ksna druzina na dopust al pa kej, pa bi ga js medtem cuvala. moji se ful ne strinjajo s tem da bi mela psa, pravjo "ja sej ti bi se itak sam takrat ukvarjala z njim k bi ti hotla, kle so tut obveznosti bla bla bla", sej majo po eni strani prou, zato tut js mal cvikam, ker ne bi hotla met psa, k bi ga pol zanemarjala ko bi se ga navelicala

omg wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
[attachmentid=1741]

Attached Files

• Attached File  kuzi.jpg   4.37KB   19 downloads

• 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#106 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 29 April 2007 - 12:51 PM

js ti priporocam, da gres jutr u knjiznico po ksn leksikon o psih (pasma, nega, vzgoja ...), mal pogledas ce je to zate, pol pa pocas zbiras. da ne nabavljas psa v afektu ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#107 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 April 2007 - 01:00 PM

sej mas prou ja, ne smem se prevec zaletet
  • 0

#108 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 29 April 2007 - 01:06 PM

Mislim, da si že sama najboljši odgovor napisala. Sposodi si psa čez počitnice oz. dopust. če poznaš koga da ga ima, se kar k njemu povabi, da dobiš tisti pravi filing kako je imeti psa.

PSi so različno aktivni (maš hiperaktivne, atlete, potem psi ke ne rabijo veliko givnja -basset, ang. buldog...) Potem so pasme ki so zelo samozavestne in samostojne-tu rabiš biti zelo vztrajen in odločen pa spreten, da ga znaš motivirati.

Imaš pasme, ki jim dlaka ne odpada, amak jih je treba trimati (šnavcerji in terrierji) ali pa kodri, ji se jim dlaka striže.

Reši tale test wink.gif

http://dogbreedinfo.com/search.htm

• 0
IPB Image

#109 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 April 2007 - 01:16 PM

o anja hvala, teli so mi prsli
Affenpinscher, Australian Terrier, Bedlington Terrier, Bichon Frise, Biewer, Cairn Terrier, Cesky Terrier, Chacy Ranior, Chinese Crested (hairless), Havanese, Italian Greyhound, Lowchen (Little Lion Dog), Maltese, Mi-Ki, Miniature Littlefield Sheepdog, Miniature Poodle, Miniature Schnauzer, Raibs Suns, Toy Poodle, West Highland White Terrier, Wirehaired Fox Terrier, Xoloitzcuintle, Yorkshire Terrier

js bi raj bolj mirnega psa, ampak tut zivahnga, more met kondicijo za sprehode, tek, rolanje, pa priden more bit, ne prevec trmast pa samosvoj

• 0

#110 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 29 April 2007 - 01:19 PM

Zanimiv test, heheh, ampak so mi neke x pasme ven prišle biggrin.gif

Waw Piko tebi jih je pa ful prišlo, meni samo trije.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#111 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 29 April 2007 - 01:57 PM

IPB Image
IPB Image
IPB Image

jooj wub.gif wub.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#112 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 29 April 2007 - 02:08 PM

evo, piko, če te zanima kako zgleda Xoloitzcuintle:

IPB Image

IPB Image

IPB Image
  • 0

IPB Image

#113 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 29 April 2007 - 03:25 PM

Oj! Tale test tukaj je bolši.
  • 0
IPB Image

#114 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 April 2007 - 03:33 PM

sahara, ja sm si pogledala slikice, eni so res adijo pamet, ampak mi je maltezancka tut vn vrglo thumbup.gif

anja pr tem testu mi je pa vrglo ven tele
Japanese Spitz 20
German Spitz Mittel 20
German Spitz Klein 20
Lakeland Terrier 19
Lhasa Apso 14
Papillon 14
English Cocker Spaniel 14
Swedish Vallhund 10
Poodle Miniature 7
Cavalier King Charles Spaniel 7

kokr sm si ogledala slike, mi ni noben kej prevec, do zdej mi je biu maltezan se najbl usec
  • 0

#115 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 April 2007 - 06:32 PM

ej punce, js sm se zdele z ocijem pogovarjala, pa prau da mi ne misl kupt psa, je pa reku, da lahko greva v kksno zavetisce pogledat pa uprasat ce mi dajo ksnga kuzija za 1 2 mesca. a mislte da bi to slo? pa ce bi slo, a majo tm sam te grde velke rjave pse al majo tut maltezane, bele ane
  • 0

#116 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 29 April 2007 - 07:28 PM

Pomojem majo večinoma samo te 'grde' velike rjave pse, ker malih maltežančkov verjetno ne zavračajo tolk. Ampak saj tudi uni niso slabi biggrin.gif Eni so pravi corteki.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#117 syringa

syringa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts
  • Interests:Vsak dan kaj novega

Posted 29 April 2007 - 07:53 PM

QUOTE(piko*biko @ 29. 4. 2007 - 10:24) View Post

dober dan, js sm se ucer odlocila da hocem met psa, tak da bi prosla poznavalke da mi svetujejo glede pasme. moje zelje so naslednje - pes oz. psicka mora biti bela, majhna, puhasta, z malo daljso dlako, crkljiva, nenapadalna in nezahtevna. a poznate kako pasmo, ki bi ustrezala mojim zeljam biggrin.gif

Piko*Biko: Kot bi opisovala mojega činčeka laugh.gif
  • 0
Everyone has a photographic memory, some just don`t have film... IPB Image IPB Image

#118 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 30 April 2007 - 06:58 AM

Piko*biko - najprej si kaktus kupi, in če se tega ne naveličaš čez mesec dva (in če preživi seveda), gaaaaaaaaas po psa! biggrin.gif biggrin.gif

Malo heca seveda! Lahko greš v Gmajnice pogledat, čeprav močno dvomim, da boš tam našla Maltežana. Vseeno pa držim pesti, da najdeš psička zase! wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#119 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 April 2007 - 07:26 AM

za 1-2 meseca ti pa ne bodo dali psa! Ker to ni knjiga, ki si jo izposodiš, ampak živo bitje.

Lahko jih pa sprehajaš. In se najdejo višavci, mešančki podobni maltežanom, čivavam, majni prikupni zmešanci, kodrasti kužki.

Glej 1, na karakter in značilnosti, šele za tem pride izgled na vrsto ;)
  • 0
IPB Image

#120 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 April 2007 - 09:36 AM

Meni se tudi zdi hecno, da bi ti 'posodili' psa za dva meseca. To se ne dela, niti se mi ne zdi prav - tle gre za živo bitje, sej predn se boš odločala za materinstvo, si tudi ne boš nekje najprej malo sposodila dojenčka, da boš videla, če ti ustreza.

Drgač sem pa jaz tudi nardila tale test in mi je napisalo:

Sorry, using your search criteria, no dogs were found.

Ja, ful sem zahtevna glede teh stvari. =)
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users