tesnoba
Posted 17 January 2007 - 02:55 PM

Posted 17 January 2007 - 07:30 PM

Potem se pa postaviš med mano in sonce ...

Posted 17 January 2007 - 07:35 PM

cist si me razocaral. kje mas pa domislija?

p.s.: cist ponosna nase, bla danes v fitnesu

Posted 17 January 2007 - 07:36 PM

Posted 17 January 2007 - 07:39 PM

Posted 17 January 2007 - 07:57 PM

Posted 17 January 2007 - 09:14 PM
p.s.: cist ponosna nase, bla danes v fitnesu

Ooo ... tole je bilo pa dopisano.

Terat pa ja ni problem. Razgibane steze za tek maš pa na drugi strani hriba. "Cukarca" po domače

Posted 23 February 2007 - 07:57 PM
Posted 23 February 2007 - 08:06 PM
Posted 23 February 2007 - 08:10 PM
Posted 23 February 2007 - 08:19 PM

Posted 23 February 2007 - 08:33 PM
Posted 23 February 2007 - 08:40 PM

Posted 24 February 2007 - 12:17 PM
Anksiozne motnje
Anksiozne motnje se pojavljajo v vseh starostih, tako pri otrocih, kot tudi pri starejših. Prizadenejo oba spola, čeprav so pri ženskah pogostejše. Anksiozna motnja ni le neprijetna za posameznika, ampak pomembno vpliva na številna področja bolnikovega življenja. Težave v medosebnih odnosih, izogibanje aktivnostim, ki naj bi bile prijetne in manjša uspešnost na delovnem mestu so le nekatere izmed posledic. Številni si poskušajo pomagati na lastno pest, na različne neustrezne načine, najpogosteje z alkoholom. Poleg tega pa je anksioznost pogosto povezana tudi z depresijo, kar v najhujših primerih vodi celo v samomor.
Kakšni so znaki anksioznosti?
Znaki anksioznosti so številni. Psihična napetost, razdražljivost in motena koncentracija so najpogostejši psihični znaki. Poleg teh pa še posebej izstopajo telesni znaki: razbijanje srca, težko dihanje, vrtoglavica, bolečine v trebuhu, glavobol, slabost in še števili drugi. Ti znaki lahko posnemajo različne telesne bolezni, zaradi česar je bolnik še dodatno prestrašen – bolečina v prsih pogosto spominja na bolezen srca, nemir in tresenje na bolezen ščitnice.
Katere so anksiozne motnje?
Anksiozne motnje so najpogostejše psihične motnje in zaradi njih trpi več kot 10 % ljudi po vsem svetu. Anksioznih motenj je več in se med seboj razlikujejo po trajanju in izraženosti anksioznosti ter vzroku, ki jo sproži. Najpogostejše med njimi so generalizirana anksioznost, panična motnja in socialna fobija.
Kako lahko pomagamo?
Napačno je prepričanje, da je anksioznost posledica človekove šibkosti in da bi jo z močno željo ter voljo lahko premagali. Anksiozni bolniki ne morejo prisiliti samih sebe, da bi se počutili bolje. Kljub temu da se zavedajo nesmiselnosti svojih strahov, se jih ne morejo znebiti. Pomoč tem bolnikom pa je zelo pomembna, saj jih njihova motnja lahko pomembno ovira v življenju.
V vsem kar piše, se zelo najdem...
Posted 24 February 2007 - 12:24 PM

Posted 24 February 2007 - 01:08 PM
Za zdravljenje anksioznih motenj se uporabljajo različna zdravila, pogosto v kombinaciji s psihoterapijo, lahko pa tudi le psihoterapija. Izbira načina zdravljenja je odvisna od vrste anksiozne motnje.
Pri različnih fobijah ali panični motnji bolniku omogočimo uspešno soočanje s situacijami, ki se jih je dotedaj izogibal. To soočanje sprva pogosto poteka ob spremstvu psihoterapevta in podpori zdravil, bolniku pa pomaga tudi podrobna razlaga dogajanja v telesu pri anksioznosti. Kratkotrajno zdravljenje pa vsaj pri bolj izraženih motnjah ne zadošča in v dolgotrajnem zdravljenju so predvsem pomembna zdravila.
Zdravila pri anksioznih motnjah
Za zdravljenje anksioznih motenj se uporabljata predvsem dve skupini zdravil – anksiolitiki in antidepresivi. Antidepresivi se sicer uporabljajo predvsem za zdravljenje depresije, a so učinkoviti tudi v številnih anksioznih motnjah. Anksiolitiki (zdravila proti anksioznosti) delujejo zelo hitro in so zato predvsem pomembni v začetku zdravljenja, ko je potrebno hitro olajšanje težav. Antidepresivi pa so zaradi počasnejšega učinka najbolj pomembni v nadaljevanju zdravljenja.
Posted 24 February 2007 - 02:08 PM

No sej ni nič kritičnega z to mojo tesnobo, saj se vedno nekako izkopljem iz nje. če bi cel dan sedela za compom lai pa tv-jem me pomoje že itak nebi več blo med živimi. Sedaj se mi ves čas neki dogaja, ko me prime slaba volja, tesnoba, kakor koli temu rečemo, se vržem v delo, ugasnem tv, grem na sprehod, grem laufat, če se mi le da.
Glavno je da spremenim monotonost, saj mene ta ubija, pa folka ki mori se na široko izogibam. No jaz ti priporočam naravo , tam dobim sama vedno pozitivne misle, nove kratkoročne cilje si zastavim, in jih uresničim! potem me ti uspehi dalje motivirajo in osrećuje, kak si sam urediš lajf takega pa maš, morš sebe poslušat, kaj ti paše kaj ti ne. Joj kak sem zabluzila, nisem bla en dan na forumu, se je fajn mal pametnega delat

Posted 24 February 2007 - 07:13 PM
To vse so posledice stresa in pri meni ga je bilo zadnje dve leti ogromno... nekje udari ven in znajdemo se lahko v zelo težkih položajih.
Posted 24 April 2007 - 06:45 PM

Posted 29 April 2007 - 02:54 PM
Že tolk časa sm kul, ene 2 meseca. Sicer včasih mam filing, da se mi kot da hoče pripravljat pa enostavno preusmerjam misli. In to je to.
Velik športam zadnje čase, najbrž je tud to pomagalo. Skratka, veliko hobijev, knjig, športa... In se zaposliš. Na avtobusu pa slušalke gor al pa knjigo v roke, da se pozabi.
Upam, da bo kul. Ker tistih obdobij pa res ne bi več rada doživela.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users