Jump to content

Photo

tesnoba

• Please log in to reply
160 replies to this topic

#101 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26091 posts

Posted 17 January 2007 - 02:55 PM

jah, ne upam te zasencit ... laugh.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#102 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 17 January 2007 - 07:30 PM

To ti rata samo, če se vzameš v roke biggrin.gif - in nekaj časa zelo konkretno ješ, po možnosti pij še maltomaxxa obilo ... da boš pridobila na masi. Ni važno kaki biggrin.gif
Potem se pa postaviš med mano in sonce ... laugh.gif
  • 0

#103 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26091 posts

Posted 17 January 2007 - 07:35 PM

in to je edina varjanta, ki ti je padla na pamet? laugh.gif

cist si me razocaral. kje mas pa domislija? biggrin.gif

p.s.: cist ponosna nase, bla danes v fitnesu laugh.gif za naprej bomo pa se vidli, fajn bi blo koga zahaklat, da bi me teral ...
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#104 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 17 January 2007 - 07:36 PM

Šparam za zaj* folka. smile.gif
  • 0

#105 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26091 posts

Posted 17 January 2007 - 07:39 PM

in js nism dost dobra za na listo tazga folka? tongue.gif
  • 0

#106 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 17 January 2007 - 07:57 PM

Po mojem da nočeš gor, so sami dripci tongue.gif
  • 0

#107 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 17 January 2007 - 09:14 PM

QUOTE(Zlobica @ 17. 1. 2007 - 19:35) View Post

p.s.: cist ponosna nase, bla danes v fitnesu laugh.gif za naprej bomo pa se vidli, fajn bi blo koga zahaklat, da bi me teral ...

Ooo ... tole je bilo pa dopisano. biggrin.gif Ja bravo, the way to go. tongue.gif

Terat pa ja ni problem. Razgibane steze za tek maš pa na drugi strani hriba. "Cukarca" po domače laugh.gif

• 0

#108 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 February 2007 - 07:57 PM

jst mam spet obdobje hujših tesnob. sploh več ne vem, kako nej se problema lotim. je blo 1,5 mesca čist kul in sm že upala, da bo konc, ta tedn sm pa spet čist down...
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#109 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 23 February 2007 - 08:06 PM

A veš kaj je razlog?
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#110 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 February 2007 - 08:10 PM

Ne... Upam, da le stres.
  • 0

#111 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 23 February 2007 - 08:19 PM

Veš kaj meni pomaga...sicer je to bolj šutnjena metoda laugh.gif , ampak meni je še vedno pomagalo, da sem priplavala nazaj na površje. Zamisli si eno resnično katastrofično situacijo, da bolj katastrofična že ne bi mogla bit thumbup.gif vztrajaj v tej ''sliki'' par minut... in ko se boš spet zavedla resničnosti, boš naravnost presrečna, da si kjer si in tako kakor si biggrin.gif Včasih preprosto ne vidimo vseh dobrih stvari, ki jih imamo, ker smo preveč osredotočeni na tisto, kar nimamo wink.gif Zdej sm čist not padla huh.gif
  • 0

#112 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 February 2007 - 08:33 PM

Ja, sej včasih tud to probam. Kaj pa kšni sprehodi al pa kej takega? Bom mal poskusila, vse bi naredila, da se mi kdaj to neha...
  • 0

#113 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 23 February 2007 - 08:40 PM

Saj imamo vsi taka obdobja...mislim, da se jim ni mogoče izognit za vselej. Kakšna tolažba, a rolleyes.gif Naučiti se moramo pobrat nazaj...kako to naredit pa vsak zase najbolj ve. Od sprehodov pa do zrenja v steno pred sabo. Karkoli.
  • 0

#114 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 February 2007 - 12:17 PM

Našla sem zanimiv članek:

Anksiozne motnje
Anksiozne motnje se pojavljajo v vseh starostih, tako pri otrocih, kot tudi pri starejših. Prizadenejo oba spola, čeprav so pri ženskah pogostejše. Anksiozna motnja ni le neprijetna za posameznika, ampak pomembno vpliva na številna področja bolnikovega življenja. Težave v medosebnih odnosih, izogibanje aktivnostim, ki naj bi bile prijetne in manjša uspešnost na delovnem mestu so le nekatere izmed posledic. Številni si poskušajo pomagati na lastno pest, na različne neustrezne načine, najpogosteje z alkoholom. Poleg tega pa je anksioznost pogosto povezana tudi z depresijo, kar v najhujših primerih vodi celo v samomor.

Kakšni so znaki anksioznosti?
Znaki anksioznosti so številni. Psihična napetost, razdražljivost in motena koncentracija so najpogostejši psihični znaki. Poleg teh pa še posebej izstopajo telesni znaki: razbijanje srca, težko dihanje, vrtoglavica, bolečine v trebuhu, glavobol, slabost in še števili drugi. Ti znaki lahko posnemajo različne telesne bolezni, zaradi česar je bolnik še dodatno prestrašen – bolečina v prsih pogosto spominja na bolezen srca, nemir in tresenje na bolezen ščitnice.

Katere so anksiozne motnje?
Anksiozne motnje so najpogostejše psihične motnje in zaradi njih trpi več kot 10 % ljudi po vsem svetu. Anksioznih motenj je več in se med seboj razlikujejo po trajanju in izraženosti anksioznosti ter vzroku, ki jo sproži. Najpogostejše med njimi so generalizirana anksioznost, panična motnja in socialna fobija.

Kako lahko pomagamo?
Napačno je prepričanje, da je anksioznost posledica človekove šibkosti in da bi jo z močno željo ter voljo lahko premagali. Anksiozni bolniki ne morejo prisiliti samih sebe, da bi se počutili bolje. Kljub temu da se zavedajo nesmiselnosti svojih strahov, se jih ne morejo znebiti. Pomoč tem bolnikom pa je zelo pomembna, saj jih njihova motnja lahko pomembno ovira v življenju.

V vsem kar piše, se zelo najdem...
  • 0

#115 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 24 February 2007 - 12:24 PM

Nič pametnega ne piše, kako se s tem spopasti huh.gif
  • 0

#116 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 February 2007 - 01:08 PM

Zdravljenje anksioznih motenj
Za zdravljenje anksioznih motenj se uporabljajo različna zdravila, pogosto v kombinaciji s psihoterapijo, lahko pa tudi le psihoterapija. Izbira načina zdravljenja je odvisna od vrste anksiozne motnje.

Pri različnih fobijah ali panični motnji bolniku omogočimo uspešno soočanje s situacijami, ki se jih je dotedaj izogibal. To soočanje sprva pogosto poteka ob spremstvu psihoterapevta in podpori zdravil, bolniku pa pomaga tudi podrobna razlaga dogajanja v telesu pri anksioznosti. Kratkotrajno zdravljenje pa vsaj pri bolj izraženih motnjah ne zadošča in v dolgotrajnem zdravljenju so predvsem pomembna zdravila.

Zdravila pri anksioznih motnjah

Za zdravljenje anksioznih motenj se uporabljata predvsem dve skupini zdravil – anksiolitiki in antidepresivi. Antidepresivi se sicer uporabljajo predvsem za zdravljenje depresije, a so učinkoviti tudi v številnih anksioznih motnjah. Anksiolitiki (zdravila proti anksioznosti) delujejo zelo hitro in so zato predvsem pomembni v začetku zdravljenja, ko je potrebno hitro olajšanje težav. Antidepresivi pa so zaradi počasnejšega učinka najbolj pomembni v nadaljevanju zdravljenja.

• 0

#117 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 24 February 2007 - 02:08 PM

Princeska jaz te čist razumem , vem o čem govoriš, se zadnjih par let redno srečujem s tesnobo, mnda zato ker preveč razmišljam( pomoje smile.gif )
No sej ni nič kritičnega z to mojo tesnobo, saj se vedno nekako izkopljem iz nje. če bi cel dan sedela za compom lai pa tv-jem me pomoje že itak nebi več blo med živimi. Sedaj se mi ves čas neki dogaja, ko me prime slaba volja, tesnoba, kakor koli temu rečemo, se vržem v delo, ugasnem tv, grem na sprehod, grem laufat, če se mi le da.
Glavno je da spremenim monotonost, saj mene ta ubija, pa folka ki mori se na široko izogibam. No jaz ti priporočam naravo , tam dobim sama vedno pozitivne misle, nove kratkoročne cilje si zastavim, in jih uresničim! potem me ti uspehi dalje motivirajo in osrećuje, kak si sam urediš lajf takega pa maš, morš sebe poslušat, kaj ti paše kaj ti ne. Joj kak sem zabluzila, nisem bla en dan na forumu, se je fajn mal pametnega delat cool.gif laugh.gif
  • 0

#118 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 24 February 2007 - 07:13 PM

Princeska, svetujem ti, da čimprej poiščeš pomoč zdravnika. Tudi sama sem zapadla v to sranje od Anksioznih motenj natančneje moja diagnoza je Agorafobija - strah pred odprtimi prostori, folku,... To, ko se enkrat začne se samo še stopnjuje, zato pohiti. Jaz sem sedaj začela z antidepresivi in bomo videli kako bo to učinkovalo. Če bi začela z njimi že prej verjetno nebi prišlo tako daleč, da vsakič, ko kam grem se moram psihično pripravit na to... včasih mi tudi na uspe in ne grem nikamor.

To vse so posledice stresa in pri meni ga je bilo zadnje dve leti ogromno... nekje udari ven in znajdemo se lahko v zelo težkih položajih.
  • 0
Every time you exhale, someone somewhere is inhaling.

#119 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 24 April 2007 - 06:45 PM

no jaz se moram pa malo pohvalit, da se zadnje cajte sploh ne spomnim več kaj pomeni tesnoben biti. Mela sem pač obodbje , zdaj sem full ok, vendar skos delam na tem da mi je ok, če bi ležala doma in v luftt gledala bi blo pomoje spet tesnobno smile.gif Je pa res zdaj moj letni čas , sem full rada zunaj, delam na vrtu, pometam, laufam, sedim, svašta. sonček me sprošča in ti lepi dnevi.
  • 0

#120 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 April 2007 - 02:54 PM

Ej isto jst!!! Kok je to fajn slišat, da nam je spet fajn...

Že tolk časa sm kul, ene 2 meseca. Sicer včasih mam filing, da se mi kot da hoče pripravljat pa enostavno preusmerjam misli. In to je to.

Velik športam zadnje čase, najbrž je tud to pomagalo. Skratka, veliko hobijev, knjig, športa... In se zaposliš. Na avtobusu pa slušalke gor al pa knjigo v roke, da se pozabi.

Upam, da bo kul. Ker tistih obdobij pa res ne bi več rada doživela.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users