Jump to content

Photo

Sladoledi

• Please log in to reply
1875 replies to this topic

#101 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 July 2009 - 10:49 PM

Planetka, meni so tudi nekateri Kartedor sladoledi čist preveč 'obilnega' okusa. Tak ful nasitni, pregosti, pretežki. Sicer obožujem mlečne sladolede (nisem ravno privrženka razlih ledenk), ampak ti se mi zdijo extra težki, prav mastni. Ne sicer vsi okusi, nekateri pa zelo (najbolj že omenjeni oreh in karamela). Sicer imam raje okuse kot so piškotek, nugat, pistacija in sploh kokos, ampak od Kartedor so mi zelo dobri sadni sorbeti - sploh jabolko (al je hruška, ne spomnim se) in mango, mmmmm.

Flafija, agreed. Za hrano res lahko zapraviš hudiča pa pol, ampak to je verjetno zapriseženemu gurmanu v veselje, s čimer pa ni nič narobe.

Itak je pomembno, kaj daješ vase, veliko bolj kot tisto, kar daješ nase. tongue.gif wink.gif

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#102 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 July 2009 - 10:51 PM

Pri teti sem jedla zadnjič iz Hoferja mangov sorbet in še en je bil ... mislim da marakuja.
Oboje presenetljivo zelo okusno, osvežilno in ne pretežko (bruham skoraj po pretežkih, kremno smetanastih sladoledih).
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#103 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 July 2009 - 10:56 PM

Meni ni večjega užitka pri zapravljanju kot denar, porabljen za dobro hrano. tongue.gif
  • 0

#104 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 July 2009 - 10:58 PM

Ti itak ješ samo sadje, zelenjavo in dimljenega lososa. tongue.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#105 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 July 2009 - 11:08 PM

A boš rekla, da to ni dobra hrana? tongue.gif
  • 0

#106 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 July 2009 - 11:14 PM

Sadnozelenjavnalososarka, ne se bunit. Ti spadaš pod t.i. okrnjene gurmane. sleep.gif
  • 0

#107 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 30 July 2009 - 11:15 PM

Čru. sleep.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#108 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 July 2009 - 11:16 PM

OK, vdam se. In se klanjam vam, neokrnjenim gurmanom. tongue.gif
  • 0

#109 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 July 2009 - 11:18 PM

Eh, js sem tudi okrnjena. Pravim gurmanom se nikol ne zalušta Mekdonalca in se niti dotaknal ne bi Lidlovga čipsa z okusom čebule, pa Ježek jim ni najljubša lučka ever. sleep.gif

Prava gurmana sta Niles in Frasier Crane, hoho.

IPB Image
  • 0

#110 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 July 2009 - 11:22 PM

Okrnjena ali neokrnjena gurmanka, men je sam važno, da jem, kar mi paše, pa sm srečna. cool.gif
  • 0

#111 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 July 2009 - 11:26 PM

Iz globin svojega srčnega brezna ti prikimavam. happy.gif
  • 0

#112 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 July 2009 - 11:26 PM

wink.gif
  • 0

#113 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 July 2009 - 12:20 AM

QUOTE(DiLeMa @ 31. 7. 2009 - 0:18) View Post

Eh, js sem tudi okrnjena. Pravim gurmanom se nikol ne zalušta Mekdonalca in se niti dotaknal ne bi Lidlovga čipsa z okusom čebule, pa Ježek jim ni najljubša lučka ever. sleep.gif

OPA, OPA!!! sleep.gif
Jaz sem prava gurmanka, pa se mi občasno zalušta Meka (dasiravno mi je skoraj vedno nekam čudno slabo v trebuhu čez kake pol ure, ampak me to ne odvrne), pa tudi Ježeka imam nostalgično zelo rada (in spet bo sledil dasiravno, namreč, preveč se leseno palco čuti, ko si z lizanjem že bolj proti koncu, bljak).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#114 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 31 July 2009 - 01:20 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 31. 7. 2009 - 1:20) View Post

preveč se leseno palco čuti, ko si z lizanjem že bolj proti koncu

Ej, to je pa res. So mi ravno zadnjic sle spet dlake pokonci, ko sem naletela nanjo. Brrr.

QUOTE(DiLeMa @ 30. 7. 2009 - 23:49) View Post

Planetka, meni so tudi nekateri Kartedor sladoledi čist preveč 'obilnega' okusa. Tak ful nasitni, pregosti, pretežki. Sicer obožujem mlečne sladolede (nisem ravno privrženka razlih ledenk), ampak ti se mi zdijo extra težki, prav mastni. Ne sicer vsi okusi, nekateri pa zelo (najbolj že omenjeni oreh in karamela). Sicer imam raje okuse kot so piškotek, nugat, pistacija in sploh kokos, ampak od Kartedor so mi zelo dobri sadni sorbeti - sploh jabolko (al je hruška, ne spomnim se) in mango, mmmmm.

Ja, res, tudi meni so ti sladoledi pretezki, pregosti, prenasitni, slabo mi je po njih, res. sad.gif Aham vidim, da moram sorbete poskusiti. Vcasih mi zapasejo te ledene stvari. njam.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#115 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 July 2009 - 09:00 AM

Mene pa tisti okus po lesu ne moti, tak comforting okus mi je, me spominja na otroštvo. oops.gif
  • 0

#116 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 31 July 2009 - 09:34 AM

QUOTE(Piquet @ 30. 7. 2009 - 23:45) View Post
Jz samo zase kupujem pa porabim cirka 90eur na teden. :'(

Si torej kuhaš sam?
Tak namen imam jaz potem, ko bom začela hodit na fax. Moj mali brlog, pa moja kuha
smile.gif

Rada imam sladoled, ga pa ne jem vsak dan, ker mi ne paše. Kadar pa se mi ga zalušta, bi ga lahko pospravila celo banjico oops.gif Poleti ga non-stop šopamo (iz banjice), samega ali pa na sadju (borovnicah, ostalih goznih sadežih), med letom skorajda ne.
Sem bolj fan mlečnih okusov, kot so čokolada, vanilija, lešnik, piškotek. Sadnih okusov ne maram (pri Carte D'or bi se verjetno našla izjema). Všeč so mi tako oblike v banjici kot na palčki (npr. Magnum z mandljevim oblivom in Maxim takisto z mandljevim čokoladnim oblivom in notri s karamelo, mmm).
Je pa tako, da sem še pri družini in sladolede ponavadi kupi mati, po možnosti tiste v akciji oz. kar je naceneje. ermm.gif

Mi je pa v spominu ostal okus Cacaovih okusov, 2 leti nazaj sem jedla kepice v Portorožu. Njam! eat.gif

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#117 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 31 July 2009 - 09:55 AM

Jaz imam pa najraje sadne okuse, še najraje kakšen sorbet (ampak mora bit pravi, ne čist voden in brez okusa), ali pa vodenke. Lahko bi pojedla 20 Brr-ov na dan.
Sladoleda v banjicah po večini ne maram, ker ga je treba nadevat laugh.gif

Veni ga letos v glavnem ne jem, ker nikoli ne veš. Razen Ilichovega, ta mi je res božanski, še pozimi z vnetim grlom in vročino, ga moram dobit če sem v bližini.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#118 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 31 July 2009 - 10:21 AM

QUOTE(DiLeMa @ 31. 7. 2009 - 10:00) View Post

Mene pa tisti okus po lesu ne moti, tak comforting okus mi je, me spominja na otroštvo. oops.gif

Sej meni ni problem okus, problem je sama lesena palcka, ki mi pride med zobe, na jezik. Skomine mi dela (kot, ce kdo drgne po stiroporju). biggrin.gif

QUOTE(Eli @ 31. 7. 2009 - 10:55) View Post

Lahko bi pojedla 20 Brr-ov na dan.

Brr je zakon ja! thumbup.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#119 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 31 July 2009 - 11:58 AM

Pozabla sem omenit italijanske sladolede, to mi je pa nekaj najbolj božanskega ever. Ko smo bili v srednji šoli na izletu, sma si s prijateljico prav nardile limit, 2 sladoleda na dan, ker sma praktično sam od njega živele.
Njami, njami, njami.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#120 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 31 July 2009 - 01:20 PM

QUOTE(Matilda @ 31. 7. 2009 - 10:34) View Post

Si torej kuhaš sam? Tak namen imam jaz potem, ko bom začela hodit na fax. Moj mali brlog, pa moja kuha

Jup, vseskozi sam kuham. Vecina tistih eurov pa gre pri meni za meso [4.5kg na teden] tako da se da ceneje priti skozi.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users